Nu har alla åkt..

Nu är här tyst och lungt igen.. De blir ju ett himlans liv när de e så mycket folk.
Och Rasmus har fått sin Soda streamer (eller hur de nu stavas..) nu, han blev jätteglad. Han har varit så himla avundsjuk på mamma och pappas men nu har han en egen.

I morgon hade jag tänkt att åka in till stan för att titta på julskyltningen så jag hoppas verkligen att de inte regnar då!
Nu ska vi beställa lite mat och sen blir de väl en kväll framför tvn.

Ha de så bra.

//Emma

Nu är de helg.

Ja igår jobbade jag ju mellan 14.30-19.15, inte så rolig tid men de e ju kul att jobba. De va faktist inte en enda sur tant igår.. Måste sätta ett kryss i taket.

Idag har jag och Lucas varit ute och gått en riktig långpromenad. Vi va ute i 1 timma. Riktigt skönt men kallt och under tiden vi va ute städade Rasmus här hemma. Man måste ju ha lite fint när de kommer folk :P Vi sk ju fira Rasmus idag eftersom han fyller år på måndag och i morgon är de ju julskyltning så de va lika bra att ta de idag i stället. Så de kommer hit vid tre tiden och vi blir nog 14 stycken tror jag de va..  Så de blir fullt upp men jag har redan gjort tårtan, bara grädden som ska på. Och i kväll kommer Rasmus jobbarkompis Tobbe och hans tjej Pauline hit på lite fika. De ska bli himla mysigt.
Men nu är de väl bäst att jag gör mig färdig så jag inte ser ut som ett ras när de kommer :P

//Emma

Torsdag

Jaha nu har jag jobbat två dagar i rad och ska jobba imorgon också. Rätt kul att komma tillbaka till jobbet men de är ju skönt att vara hemma också :P

Men jag måste ju säga att jag blir så trött på vissa personer, de finns en person som bara klagar på allt och har dragit igång ett himlans hallå för att få sin vilja igenom. Och nu efter vissa omständigtheter så har personen fått som den vill och då klagas de för de. Då e de så himla jobbigt även fast de e precis så som personen ville ha de. Och inte nog med de, nu när den personen har fått sin vilja igenom blir alla andra runt omkring lidande. Att vissa människor aldrig blir nöjda...

Innan jobbet idag va jag och Lucas på babycafet och de stog julpyssel på schemat. Givetvis skulle alla barn vara gnälliga och inte vilja leka på golvet då inte, nähä sitta i knät och vara med är ju mycket roligare :P Tillslut lyckades alla få till ett konstverk i alla fall. Jag hade ett glasfat som jag la mossa i och dekorerade lite fint och givetvis hade jag ljus i också. Blev faktist ganska fint. När vi va färdiga med de va de dags för fika och sen sångstund så de va riktigt trevligt idag. Efter vi hade varit där va de ju bara att åka till trönninge och äta lite middag hos mormor och sen åka till jobbet och alla sura tanter. Tur att de finns vissa som är riktigt söta och snälla oxå annars hade nog ingen velat jobba i butik eller liknande.

Aja nog med gnällande för idag :P
Nu ska jag titta på tv. De e ju Hells kitchen sen :) det måste man ju se.

//Emma

Nu har vi hämtat den nya vagnen.

Idag har vi inte varit hemma mycket. Vid 10 tiden åkte jag och Lucas in till stan för att hämta hans nya vagn på Babyproffsen. Så vi hämtade den och sen gick vi in till centrum för jag skulle ha lite saker där, men jag hittade ingenting som jag ville ha.. Så vi åkte vidare till Eurostop där vi mötte upp mamma och Elvira. När vi träffade dem va klockan middagsdax så vi åt lite mat och sen gick vi i affärerna. Jag hittade hälften av de jag skulle ha i alla fall och efter de gick jag in till jobbet eftersom jag inte hade fått min lön för de jag jobbade i oktober. Kan ju säga att jag va inte glad när jag kollade saldot på kontot idag. Inte så kul att upptäcka att de inte har betalat ut lönen, men jag pratade med Kalle och han skulle kolla upp varför jag inte hade fått den till i morgon.
Jag ska ju jobba i morgon, torsdag och fredag, de ska bli skoj att komma ut och jobba lite men man kommer ju ändå att sakna sin lilla älskling. Man är ju så van vid att ha honom med sig helatiden överallt, men som tur är jobbar jag bara halvdagar. Imorgon mellan 10-14.45 och på torsdag och fredag mellan 14.30-19.15 och då ska Lucas vara hos min mormor så det kommer att bli jättebra.

Haha nu slog Rasmus sönder ett glas! Klanten, så nu är de hans tur att damsuga mattan :P Och snart kommer hans jobbarkompis Björn hit för de ska titta på fotboll så de får väl bli en helkväll framför datorn eller kanske ett bad?!
De får nog bli ett bad och sen datorn.



Min lilla älskling i nya vagnen.


//Emma

De snöar!!

Idag när jag och Lucas va ut och gick med Karoline och hennes lilla flicka Melissa då började det att snöa.. Första snön som faller här i vallås. Eller ja Rasmus påstår att de snöade en dag när han va på väg till jobbet men de syntes inte när jag och Lucas vaknade så de räknas inte ; ) Men nu ligger de på marken i alla fall och de stannar förhoppningsvis ett litet tag. Men de vet man ju klart aldrig..
Jaha vad ska man hitta på nu då?? Hade ju behövt tvätta lite men de e ju bara så himlans tråkigt att hänga upp de sen. Kanske ska ta fram ljusstakarna och kolla så de fungerar och sen sätta upp dem. De får de nog bli, är väl lika bra att slänga in lite tvätt i maskinen oxå så har man de gjort. Annars får jag bara ta de ikväll eller i morgon..
Bäst att sätta igång!

//Emma

Lucas 8 månader!

Idag är de hela 8 månader sen Lucas föddes, tänk vad tiden springer iväg.

Idag har jag och Rasmus varit jätteduktiga, jag har bytt alla gardiner till julgardiner eftersom jag inte hinner göra de innan första advent annars. Imon ska jag träffa en kompis och på tisdag ska jag hämta Lucas vagn och sen ska vi gå i stan och se om vi hittar några julklappar. På onsdag, torsdag och fredag ska jag jobba och på lördag ska vi fira Rasmus eftersom han fyller år en 1/12. Och sen är de ju första advent, så de va lika bra att få de gjort.
Efter jag hade gjort de kom Rasmus mamma för att passa Lucas, jag och Rasmus skulle ju rensa i förrådet idag.. Tråkigt men nödvändigt eftersom vi bara hade slängt in allt där när vi flyttade in. Så nu är de färdig i alla fall. Väldigt skönt.
Så nu ikväll ska vi bara ta de lugnt och titta på tv.

//Emma

Lördag.

Idag sov Lucas riktigt länge, han vaknade inte förrän klockan 8.  Så då gick jag och Lucas upp och åt frukost och sen vid 9 väckte vi Rasmus eftersom jag skulle träffa mamma sen så va jag ju tvungen att duscha. När jag hade duschat och tagit på mig kläder ringde mamma och sa att hon snart skulle åka till stenalyckan, så jag torkade håret och sen åkte jag och Lucas. Rasmus orkade inte följa med så han stannade hemma. Vi va en stund i leksaksaffären och sen åkte vi bort till Eurostop och åt och kollade i affärer. Men de enda jag köpte va en burk med vasselin för jag hittade inte de jag skulle ha. Men jag fick i alla fall tag på vasselin så nu kanske mina händer blir lite bättre i alla fall. De blir ju alltid så torra på vintern och inga krämer hjälper.. Förresten så va vi ju inne på Coop och där va ju tomten, så nu har Lucas träffat tomten för första gången. Jag trodde att han skulle vara jätterädd för honom men han bara srkattade :) Får se hur de blir på julafton om han är lika modig då.
Nu är jag hemma själv med Lucas för Rasmus är hemma hos en kompis, de skulle äta pizza och spela x-box. De skulle igentligen ha gjort de förra helgen men de kom annat ivägen så de fick bli nu istället. Eftersom de skulle äta pizza ville ju jag också äta något gott så jag gjorde hasselbackspotatis. Mums. Och nu ska jag titta på tv, men ha en trevlig kväll allesammans.

//Emma

Solsken och fredag!!

Efter så många dagar med regn och rusk är solen äntligen här!! Det är visserligen kallt men de är strålande solsken och inte ett moln på himlen. Så idag blir de en långpromenad med Lucas, men de får väl bli efter Lucas har ätit middag annars vill han nog inte sitta i vagnen så länge.. Vi får väl ta och utforska Vallås lite, jag hittar ju bara till affären och de e ju inte så mycket..
Så nu ska jag ta på oss lite kläder och sen ska vi väl ta och äta lite och sen ut i de fina vädret.

//Emma

Onsdag igen..

Jaha nu va de onsdag igen, jag tycker att tiden bara flyger iväg. Lucas blir 8 månader på söndag och jag tycker inte att de va längesedan han föddes. De är rätt konstigt igentligen, när han låg i magen gick tiden nästan baklänges och nu hinner dagarna knappt börja förren de har tagit slut. Men men inget man kan göra något åt.. Dagarna går ju alltid lika fort, bara det att nu längtar man inte efter något på samma sätt som man gjorde när han va inne i magen. Nu vill man ju att tiden inte ska gå så fort så man kan va med Lucas så mycket som möjligt innan han ska börja på dagis. Han ska ju börja på dagis den 30 mars och så fort som tiden går nu så är vi ju snart där.

Aja nog om det.. Idag har jag och Lucas varit hemma hos mormor och morfar och haft de mysigt. Fast innan vi åkte dit va vi inne i stan eftersom de hade 20 års jubileum på Kell & company. De hade en trådlös telefon där som vi tänkte att vi skulle köpa och så skulle Rasmus ha en sladd till nåt också. Men när vi kom in till stan 9.55 va de kö ända bort förbi Indiska så jag ställde mig inte i den kön. De hade ändå bara 50 telefoner så vi hade säkert inte fått nån i alla fall. Så de va bara att åka igen.
Och imon är de torsdag och då är de babycafet och sen när Rasmus slutar ska vi åka och handla. Hoppas bara att de inte regnar imorgon, de e så tråkigt att gå i stan då..
Nu ska jag mysa med Rasmus framför tvn resten av kvällen, så god natt och sov så gott!

//Emma

Ännu en grå och trist dag..

Igår va vi ju på bvc, de gick jättebra och han växer precis som han ska. Han är 72.5 cm lång och väger 8,79 kg, stora killen nu! Efter vi hade varit på bvc gick vi en liten runda på stan. Vi gick bort till BR leksaker för jag tänkte se om jag hittade nåt till Elvira.. Men de gjorde jag inte. Sen åkte vi hem och när vi hade kommit halvvägs kom jag på att jag skulle ju lägag på ett brev, jag har glömt de flera gånger och nu när jag hade med de glömde jag de också. Så när vi parkerat satte jag Lucas i vagnen och gick bort till Ica och la på de med en gång. Vi gick ävwen in en sväng i affären för att köpa saft och då träffaed jag Madde och hon skulle precis sluta då så vi gick en runda. De va riktigt skönt. Sen gick vi hem och lagade lite mat som va färdig lagom till Rasmus kom hem. Sen blev de bad och en helkväll framför tvn.

Idag hade jag tänkt va duktig och gått en riktig långrunda, men inte då. Nää de ska regna och vara blåsigt. Hade de inte regnat hade man ju kunnat gå i alla fall men regnar de är de inte kul att gå ut.. Så jag har lagat lite mat och håller på att tvätta. Får se om jag hinner ta några tag med damsugaren också. Bror ju på hur Lucas är när han vaknar. Är han gnällig är de ingen idé. Jaja nu är de väl lika bra att ta tag i tvätten..

//Emma

En händelserik helg.

Denna helgen har vi verkligen haft fullt upp. De har inte blivigt mycket till vila. I och för sig gör de inte mig så mycket men Rasmus jobbar ju så jag tycker lite synd om honom..

I alla fall, i fredags kom ju Elvira hit på morgonen och Lucas va lite gnällig under hela förmiddagen vilkent va lite jobbigt eftersom jag va väldigt trött. Men efter jag hade fått i Mig, Lucas och Elvira lite middag åkte vi till Eurostop för att köpa badbyxor till Lucas men de hade natruligtvis inga så de fick bli swimingblöjor istället. När vi hade köpt de åkte vi ut till Tönnersjö för att hämta pappa och sedan åkte vi till Laholmsbadhus. Vi kom dit vid halv tre och vi kom hem till Tönnersjö vid fem tiden. Både Elvira och Lucas tyckte att de va jätteroligt att bada. De va ju första gången Lucas va på ett badhus och han trivddes som fisken i vattnet och plaskade jättemycket! När vi kom hem till Rasmus hade ju Lucas sovit i bilen så han va ju jättepigg när vi kom hem och ville inte sova, men tillslut somnade han och vi gjorde lite strips och sen blev de idol  och sen en film.


Lucas på badhuset.



Jag och Lucas.

På lördagen kom Rasmus pappa Mårten och bror Emil på besök. Emil har vi inte träffat sen i maj och Mårten träffade vi sist på Lucas dop i juni så de va trevligt att träffa dem igen. De kom hit vid 12 tiden och de fanns ju rätt mycket att prata om så vi fikade och småpratade lite sen gick vi ut en runda. När vi kom tillbaka letade Rasmus fram sitt schack och han och Emil satt och spelade de och jag matade Lucas. Närde hade spelat några rundor åkte de och hämtade Mårten för han hade åkt hem till en kompis en stund och när de kom tillbaka hade de med sig pizza och under tiden vi åt den tittade vi på film. När filmen va slut spelade vi lite kort och när vi hade spelat färdigt och jag hade vunnit : ) va klockan 22.30 så de åkte hem och vi gick och la oss.


Emil, Mårten och Lucas.


Mårten och Lucas.


Emil och Lucas.

Lucas sov inte så bra den natten för han har blivigt förkyld igen så Rasmus tog honom på morgonen och jag fick sova till 10.30!! Så länge har jag inte sovit på jag vet inte när. Jag kommer inte ihåg när jag vaknade så sent sist.. Men igentligen är de inte bra att sova så länge, halva dagen har gått och man hinner inte med så mycket. Så de e nog bätre att gå upp vid 8 i alla fall. När vi hade gjort oss i ordning åkte vi hem till mamma och pappa för vi skulle sätta på vinterdäcken. När vi kom dit åt vi ärtsoppa och sen gick vi ut och Rasmus bytte däcken. Han som inte ens har körkort kan byta däcken på bilen och jag som har haft de i 2½ år kan inte byta.. Ok hade jag varit tvungen hade jag kanske kunnat men jag gör de inte gärna. Han bytte däcken på vår bil och sen tog han mammas bil också så han va jätteduktig igår. När han hade bytt däcken tvättade jag av sommardäcken och sen tvättade jag bilen, så jag har ocjså varit duktig! När vi gjort färdigt bilarna gick vi in och åt och sen skulle vi försöka få ett foto på alla syskonen och Lucas men de va inte det lättaste. Lucas va trött och Elvira höll på att tramsa men tillslut fick vi en bild som va rätt så bra iaf.. Sen åkte vi hem och la Lucas och tittade på Ensam mamma söker och Sanningens ögonblick. Sen va de god natt!


Ramus byter däck på mammas bil.

Idag ska vi va på Bvc Kl 13.30 och nu ska jag ta och tvätta lite..

//Emma

Vilket skit väder..

Nu är Elvira här och jag hade tänkt att vi skulle gå bort till affären och se om de hade några badblöjor eftersom jag, Elvira Lucas och pappa ska åka till Laholmsbadhus i eftermiddag. Men regnet bara öser ner.. Fy vad tråkigt. Man blir ju depprimerad. De e bara grått, blött och tråkigt. Så just nu sitter Elvira och tittar på "ellibompa" (bollibompa) och Lucas sitter på golvet och leker. Veet inte vad vi ska hitta på, man kan ju inte gå till lekplatsen heller.
Aja jag får väl passa på att tvätta lite då, då gör man i alla fall någon nytta idag :P
Ska bli kul att åka till badhuset idag, de e ju första gången Lucas ska till badhuset. Jag tror att han kommer tycka de e jätteroligt.

Får väl gå och sortera tvätten och slänga in en maskin.

//Emma

Torsdag och en massa bus..

Som jag skrev i förra inlägget va jag ju och hämtade Elvira igår kväll, eftersom hon skulle sova hos oss. De va ju första gången hon sov utan mamma och pappa men de gick hur bra som helst. Fast hon vaknade vid 6.30 och kunde inte somna om. Hon råkade även vecka Lucas då oxå men jag fick honom att somna om och Elvira fick välling och sen gick hon in och lekte i Lucas rum. När Lucas vkanade vid 7.45 gick vi upp och åt frukost och sen gjorde vi oss i ordning för att åka in till stan. Vi skulle ju till babycafet idag, och idag va de lite fler som va där. Både Elvira och Lucas tyckte att de va jätteroligt. Sen när vi kom hem va de dax för lite mat. De blev falukorv och rakaroner som Elvira säger. Sen har de bara varit en massa bus hela eftermiddagen tills mamma kom och hämtade Elvira. När de hade åkt åkte jag Rasmus och Lucas till Grens (Maxi) och handlade och när vi kom hem blev de lite kvällsmat och nu blir de väl tv och sen nana lite..

Så god natt och sov så gott!

//Emma

Bullbak

Idag hade jag ju tänkt att jag skulle städa, men så blev de inte.. De e nda jag gjorde va att vika ihop tvätten och lägga in den annars blev de inte så mycket till städning.
Istället blev de bullbak. Som jag skrev tidigare så hade vi ju inte tillräckligt med mjöl så jag och Lucas gick bort till affären och köpte mjölk och mjöl. Sen när vi kom hem va Lucas så trött så jagh somnade honom och sen började jag med bullarna. När jag hade fyllt en plåt vaknade Lucas så jag gav honom lite gröt och sen satt han i sin stol och åt majsbågar. Sen va bullarna klara lagom till Rasmus kom hem från jobbet. Sen kom Rasmus mamma Lena hit och smakade på mina bullar.
Efter Lena hade åkt åkte jag tll tönnersjö för att hämta Elvira som ska sova här i natt. Första gången hon sover borta, så de e ju väldigt spännande. Men nu har hon precis somnat i alla fall. Och imorgon ska vi till babycafet.

Nu ska jag gå och nana, sov så gott!

//Emma

Tisdag

Idag har jag och Lucas varit i trönningen hos min mormor. Hon skulle hjälpa mig att lägga upp mina byxor eftersom alla byxor jag köper är flera mil långa.. Men så är de väl när man är kort. Tur att jag har mormor som kan fixa sånt. Så idag har de varit en rätt så lugn dag. Lucas har varit en riktig liten buse som vanligt och de har väl inte hänt så mycket egentligen. Ganska skönt att bara ta de lugnt för en gångskull.
I morgon tänkte jag försöka städa av här om Lucas tillåter de, för man vet ju aldrig vilket humör han är på. Vissa dagar kan han vara en riktig gnällrumpa och bara vill vara i famnen och vissa dagar är han jätteglad. Men sådan är man väl själv oxå fast man inte märker av de, man kan ju inte alltid vara på topp.

Nu ska jag gå och äta och sen blir de en kväll framför tvn.

//Emma

Inget blev som jag hade tänkt..

Idag va de tänkt att jag och Lucas skulle åka hem till min mormor i trönninge för hon skulle hjälpa mig att lägga upp mina nya jeans. Men så blev de inte. De kom hit en från Hfab och fixade en list vid kylskåpet så inte Lucas kan dra i sladden som är bakom och mormor va tvungen att följa med min morbror till läkaren för de har hänt något med hans fot så han kan inte gå.. Så efter han från Hfab hade varit här tog jag Lucas i vagnen och gick bort till ica. Jag trodde att han skulle somna när vi gick dit eftersom han va super trött, men de gjorde han inte. Tänkte att då somnar han säkert när vi går hem, men inte de heller. Och när vi va på väg hem från affären träffade va på Maija från jobbet som va ute och gick med sitt lilla barnbarn Molly. Vi tog följe en bit tills jag och Lucas skulle svänga av till oss. När vi kom hem då kunde han somna. ahn ville väl ligga och gosa med mamma innan han skulle sova  : ) När Lucas hade somnat så somnade jag oxå. Sen vaknade vi och fikade lite innan Rasmus kom hem från jobbet och när han kom gick vi bort itll ica igen eftersom han va tvungen att köpa snus och i affären hade de ett recept på kanelbullar och jag blev så sugen på de. Så jag köpte kanel, pärlsocker och jäst och tänkte baka de nu när vi hade ätit kvällsmat. Men så blev de inte heller för jag trodde att vi hade mjöl, och de hade vi ju oxå men de skulle vara ca 10 dl och vi hade bara 8½ dl.. Så de får väl bli en annan dag. Kanske imon, fast då måste jag åka hem till mormor så hon kan lägga upp byxorna åt mig för sen ska de åka iväg..
Får la se när de blir några bullar.. Inget blev ju som jag tänkte idag, hoppas att de blir bätre imon!

//Emma

Helgen som har gått.

I lördags hade vi fullt upp. Efter middagen kom mamma och Elvira hit eftersom mamma skulle färga mitt hår.
Efter hon hade gjort de bakade vi kladdkaka och sen kom morfar för att hjälpa oss att sätta upp persiennen som vi köpte på Ikea. Och under tiden som morfar och Rasmus satte upp den satte jag och mamma upp spegelväggen i hallen och Elvira busade med Lucas. Så nu börjar de bli riktigt bra här i vår nya lägenhet.
När alla hade åkt hem gick jag och Rasmus ut en runda, vi gick bort till ica eftersom Rasmus va tvungen att köpa snus. På vägen hem från affären gick vi en liten extra runda eftersom de va så skönt väder. Och när vi gick så tutade de som bara den, vi tror att de va polisen men vi har ingen aning om vad som hade hänt. De lät som de körde in här på Vallås, och vi sa de att vi har ju hamnat på rätt sida av Vallås för här är mycket lugnare än vad de är bort mot centrum. Så även denna gången har vi fått tag på en lägenhet som ligger "rätt".
När vi kom hem sen satte vi på en film och jag somnade som vanligt.
Glömde ju nästan, Lucas åt själv för första gången igår. Han va riktigt duktig faktist. han tog först skeden men sen slängde han den i golvet och åt med händerna i stället. De va inte så att han satt och kladdade utan han tog maten i handen och stoppade in den i munnen. Han är duktig våran kille!

Idag då, ja idag åkte vi först hem till mamma och pappa för att äta lite middag, korvstroganoff med ris och sen åkte vi hem till mormor och morfar och åt tårta och fikade lite. Så vi har inte hunnit göra nåt annat idag. Vi hade behövt rensa i förrådet men de får vi ta nästa helg.



Duktig kille äter med sked.



 
Måste känna på maten oxå.



 
Mmm kladdigt och gott, mycket bättre att äta med händerna än sked.



 
Så här söt blir man av att äta själv : )


//Emma

Då va de fredag.

I dag har varit full fart. Har städat och lagat mat på förmiddagen och sen komMin moster med sina två barn och min morbror. Vi busade med Lucas och fikade lite och sen när de åkte hem åkte jag, Rasmus och Lucas till Grens (maxi högskolan) och handlade lite nödvändigheter som bröd och mjölk. De blev även en godispåse ; )
Och nu väntar vi på att den bakadepotatisen ska bli klar i ugnen och sen ska vi äta och titta på film. *Mysigt*

Så god natt allihopa och ha en trevlig fredag kväll!

//Emma

Babycafé och Ge-Kås

Igår va de ju torsdag och då är de babycafé. Vi kom dit strax efter 10 och vi brukar alltid vara rätt så många där. Men i går närr vi kom dit va det bara Madde som va där med lilla Alvin. Vi trodde att de skulle komma fler men de gjorde de inte så vi va två stycken och två ledare. De va rätt mysigt men lite tråkigt att de inte va fler. Hoppas att de kommer fler nästa vecka. När vi satt och fikade där pratade vi om lite allt möjligt, bland annat om hur fantastiskt de är att så små männsiskor kan så otroligt mycket.. Ex. Lucas är ju inte så speciellt stor men ändå kan han ställa sig upp, krypa runt och göra en massa saker. Och hur kommer de på HUR de ska göra?? Rätt fantastiskt vad man kan lära sig.
När vi kom hem fick jag reda på att Rasmus mamma skulle åka till Ge-kås och då va ju jag bara tvungen att följa med. Hehe. Så jag följde med henne och hennes kompis Marie dit. Vi åkte dit vid 15 tiden och va hemma vid 20.45. Jag hittade faktist rätt mycket, kläder till oss alla tre och julklappar till Lucas. Så nu har vi bara kvar julklappar till Johanna, Emil, Elin och Elvira. Sen är de färdiga. men jag vet på ett ungefär vad vi ska köpa så de är inte så farligt.

Nu ska jag ta en dusch och sen städa av här lite granna.

//Emma

Träffat Madde idag

Idag kom Madde hit vid halv ett och kollade på vår lägenhet och sen gick vi bort till Ica för att köpa lite fika som vi åt hemma hos henne sen. De va jättetrevligt att träffa henne, de va ju ett rätt bra tag sen vi sågs. När vi va hemma hos henne busade Lucas med Rockey, deras söta lilla hund. Han tyckte att de va jätteroligt. Rockey är ju i precis lagom storlek för Lucas och han tjöt av glädje när de busade. Tyvärr så glömde jag kameran hemma så jag kunde inte fota de.. Men kul hade han iaf och sen när vi gick hem somnade han nästan med en gång. De va nog jobbigt att busa med voven. När vi kom hem sen började jag med maten och sen kom Rasmus hem och nu ska vi snart titta på tv.

Imorgon e de babycafe på schemat och sen får vi väl åka hem för att tvätta och städa, hade tänkt göra de idag men jag orkade inte. Så de får bli imon istället.

Nu finns de bilder på Lucas rum på bilddagboken för er som ville se de.

//Emma

Redan onsdag..

Nu va de redan onsdag och jag har inte hunnit skriva förrän nu..

I måndags hjälpte jag Tobbe och Pauline att hämta deras golv och sen åkte jag och Lucas hem och fixade lite i hans rum. Sen kom Rasmus mamma Lena med skruvar till Lucas säng eftersom de fattades 3 stycken, så nu har vi skruvat ihop hans säng och bäddat den. Så nu är de nästan färdigt i hans rum. Sen blev de en runda bort till ica för att köpa lite tacos till kvällsmat. Gott gott!

Igår va de föräldra grupp på Bvc kl 10, de hade info om tänder. Måste säga att de va den tråkigaste människa jag någonsin lyssnat på. Hon satt och läste innan till hela tiden. Men Lucas fick en fin grön och bå tandborste iaf. Efter vi hade varit där åkte vi hem till mormor och åt lite mat och Busade med Lucas. SEn hämtade vi Rasmus och åkte till Babyproffsen. Vi hade ju pratat om en ny vagn, så igår åkte vi dit och kollade. De blev en Babytravel jogger i brunt.
Vi ska hämta den i slutet av November. Längtar jättemycket. De ska bli så skönt med en lättare vagn och eftersom den har 3 hjul är den mycket lättare att köra oxå. 

  En sådan vagn ska Lucas få fast en brun.



Idag ska nog Madde komma hit en sväng. Ska bli tervligt. De va ju ett tag sen vi träffades så de ska bli mysigt.
Nu tar Lucas telefonen så de e bäst att jag tar honom

//Emma


Helgen

Nu var även denna helgen förbi.. Tiden går så himlans fort.


I lördags jobbade jag 10-16 och sen åkte vi hem till mamma och pappa eftersom pappa fyllde år. Vi åt tårta och hade trevligt. Vi stannade till 22 tiden och sedan när vi kom hem skulle vi titta på nån film men både jag och Rasmus somnade på soffan. Så de blev inte mycket film tittande då inte.

I går (söndag) vaknade vi vid 7,30 och då gick vi upp och gjorde oss i ordning eftersom vi skulle åka till Ikea. När vi va där nere traffade jag min gamla klass kompis Lina och hennes kille. Henne har jag inte träffat sen studenten så de va himla kul att få träffa henne. Vi fikade lite i restaurangen och sen va de tvungna att åka och då fortsatte vi vår lilla shoppingtur. Vi hittade faktis rätt mycket. Mest till Lucas eftersom de va därför vi åkte dit. De blev en matta, en hylla med korgar till, sängkläder, täcke, en krokodil och lite annat smått. Och till oss blev de en ny toalettsits, tavla till vardagsrummet, inlägg till lådorna i köket och lite annat smått och gott.
När vi hade tagit allt och skulle gå till kassorna träffade jag en annan kompis och då fick jag veta att hon skulle ha en liten bebis :) Så nu får Lucas en till kompis snart! Är så glad för deras skull.
När vi kom hem igår vid 16 tiden kom Rasmus mamma Lena hit och passade Lucas så vi kunde packa ur bilen eftersom de naturligtvis inte gick att öppna grinden så man kunde köra in på gården.. Så vi ficck bära allt från parkeringen. Jobbigt att behöva springa fram och tillbaka, men de gick ju de oxå. Så kvällen igår gick åt att skruva ihop de som behövdes och sen titta lite på tv.
Efter vi hade varit inne på Ikea gick vi en sväng inne på väla oxå och då pratade vi om att vi kanske ska köpa en ny vagn till Lucas. De e egentligen inget fel på den vi har men den är väldigt tung att dra upp för trapporna så en lättare vagn hade varit väldigt skönt att ha. Vi får se hur de blir men de lutar åt att vi sk köpa en ny.

Idag ska jag hjälpa Pauline och Tobbe eftersom de ska flytta. De ska ju flytta till vallås så de ska bli himla kul. En till som man känner som bor på vallås.


Nu vaknade Lucas så de e väl bäst att jag tar honom.

//Emma