Lite ledig!

Idag jobbade jag förmiddagen och nu ska jag inte jobba förrän på lördag. Ska bli så skönt att vara lite ledig i morgon. Men jag ska ju ändå inte vara hemma, jag ska ju till gekås och jag längtar verkligen. De var ju ändå ett tag sedan jag var där och att jag ska åka helt ensam är ju toppen. Ska bli så skönt att kunna gå där utan att stressa alls. Fast samtidigt kanske de blir dyrare att gå där ensam med.. Men de lär vi ju se i morgon.

Annorlunda behandlad?!

Idag va vi på bvc men Kevin på 6 månaders läkarkontroll. Han r ju visserligen 8 månader nu men eftersom de fick vattkoppor och öroninflamation och sen var de påsk och så fanns de inte några tider så blev de inte förrän nu.. Men de gör ju inget.
Han följer sin kurva bra men han är ju lite kortare än medel, fast som läkaren sa:
- Han har ju att bros på.. Tycker de var lite elakt men men de är ju inte första gången jag hör att jag är liten..
Han väger nu 7840g och är 70 cm lång.
När vi gick från bvc sen så var där ett par som i 40-års åldern och när läkaren och någon sköterska pratade med dem så märkte man en sådan skillnad på sättet de pratade med dem och med oss. Visst att jag inte är 40 men jag är inte ett barn heller. Men när jag tänker efter så är de nästan alltid så när de handlar om föräldrarskapet att folk pratar med en på ett annat sätt för att man är yngre. Kan inte riktigt beskriva hur de känns men de känns så konstigt bara. Varför ska inte jag bli behandlad på samma sätt som en person som är äldre än mig? De vet ju inte vad jag har för erfarenheter och vad jag kan och vet.
Och idag på jobbet till exempel så va där en tant som frågade om vi hade någon speciell sorts fröer hemma och de visste ju inte jag eftersom jag inte har hand om fröerna alls. De enda sättet som jag kommer i kontakt med fröerna är när jag tar betalt för dem i kassan. Men när jag sa att jag inte visste så sa hon när de är klart du är ju så ung. Men kan inte en ung person veta saker då eller? Hade jag haft hand om fröerna och satt upp dem hade jag naturligtvis haft koll på om vi hade de hon sökte. De har väl inte med ålder att göra.. Jag förstår inte hur vissa tänker..
Jaja nog tjatat om de..
Idag cyklade jag till jobbet, jag har ju inte cyklat sedan innan jag va gravid med Lucas eftersom de har varit punktering på cykeln. Men nu är de fixat och vi har köpt en barnstol till cykeln med.
Men jag kan ju säga att de märktes verkligen att jag inte cyklat på länge. Attans vad de känns i benen nu! Hur kommer det då inte vara i morgon? Men de är ju bara bra att få lite mer muskler och lite bättre kondition. Det behövs verkligen!!
Nu ska jag ta och kolla lite på tv och sen sova.
Natti Natti!!

Hemska förkylning..

Jag är fortfarande jätte täppt i näsan och har en riktig rethosta.. Och en fruktansvärd huvudvärk på de med.. Men men de försvinner väl snart hoppas jag så jag slipper ha lock för öronen mer, de är så himla jobbigt att ha de när man jobbar. Man hör ju knappt vad kunderna säger. Men de börjar ju gå åt rätt håll iallafall så snart så är de nog borta helt.
Jag skulle ju träffat Sara och hennes bustjejer idag men eftersom jag fortfarande inte känner mig riktigt 100 så tyckte jag att de var bättre att skjuta upp de några dagar.
Åhh jag måste ju bara berätta att på fredag ska jag åka till Gekås helt själv och de ska bli helt underbart! Jag har aldrig varit där själv utan jag har alltid haft någon med mig. Men Lucas ska till dagis på fredag och Rasmus stannar hemma med Kevin så jag kan gå där hur länge jag vill och inte behöva stressa för att någon är färdig före mig eller någon unge som inte tycker att det är roligt att sitta i kundvagnen. Så jag ska njuta av varenda sekund jag har där själv! Längtar som tusan!!
Nu ska jag ta och kolla om de finns något på tv, Rasmus är ju hos Alex så jag har ju tvn helt själv.
Ha en trevlig kväll!!

Vecka 17

Måndag 26/4
Jobba 10-14.45
Tisdag 27/4
Lucas dagis 9-14
Kevin bvc 10.00
Jobba 14.30-19.15
Onsdag 28/4
Lucas dagis 9-14
Jobba 9.30-14.45
Torsdag 29/4
Jobba 10-14.45
Fredag 30/4
Lucas dagis 9-14
LEDIG!!
Ullared
Lördag 1/5
Jobba 11-17.15
Söndag 2/5
Ledig

Ögongodis på jobbet

Idag hade de inspirationsdag med temat vår på eurostop och jag och en tjej till från blomsterlandet stod då ute i gallerian och planterade. De var riktigt roligt och att Matte från bygglov gjorde oss sällskap hela dagen var ju inte helt fel!
Innan har jag alltid tyckt att han såg nästan lite sliskig ut men nu hade han klippt håret och de gjorde ju verkligen en hel del. Så de var verkligen ingen dålig utsikt vi hade idag!
Han var där och byggde lite och så hade de en såg tävling så man kunde vinna priser och ett växthus lottades ut.
Så det har varit en riktigt trevlig dag med mycket folk och alla har varigt jätte positiva och glada så de har verkligen varit super.
Hoppas att de kommer göras om igen.
Detta hade jag som utsikt under dagen och som sagt så var de ju verkligen inte helt fel!

Komplimang eller förolämpning?

Igår på jobbet så va där en praktikant som frågade hur gammal jag var och jag svarade 22 eftersom jag snart fyller de. Hon sa jaha och blev tyst men efter någon minut säger hon: Jag vet inte varför men jag fick för mig att du var 17.. Hallå 17 år??
Men frågan är ju om man ska ta de som en komplimang eller om man ska ta de som en förolämpning?
Men efter 2 barn så kanske man ska ta de positivt?!

Helt otroligt!

Natten till idag sov Kevin utan att vakna en enda gång! De har aldrig hänt innan. Han sov visserligen inte från 19 för han vaknade och var vaken ca 10 minuter vid 21 tiden igår men sen sov han minsann till 6 i morse. Så de får han gärna fortsätta med! Men tyvärr så kunde inte jag sova i natt i alla fall.. Jag vaknade flera gånger eftersom jag inte kunde andas med näsan så jag var tvungen att snyta mig och ta nässpray. Men idag kände jag mig lite lite bättre i alla fall.
Men Jag orkade inte följa med och lämna Lucas på dagis idag så de fick Rasmus göra och undertiden så passade jag och Kevin på att sova en liten stund och när vi vaknade igen hade Rasmus kommit hem och hade med sig mer nässpray eftersom de var slut. Sen har vi bara tagit de lugnt hela dagen tills Lucas kom hem då var det full fart igen minsann.
Vi fikade lite och sen målade Lucas och Rasmus med vattenfärger fram tills Rasmus skulle hem till Alex för att spela. Så då blev jag och killarna själva.
Vi städade på deras rum eller rättare sagt jag städade och de drog fram de jag hade plockat undan men tillslut hade jag fått ner allt och då tar Lucas och river upp precis hela sin säng. Täcke, kudde, lakan, madrass och gosedjuren drog han ut i precis hela lägenheten. Min lilla skitunge!
När jag sedan hade lyckats få i Lucas lite mat så drog han ut ännu mera leksaker och sen efter ett tag var det dags att ta på pyjamas och borsta tänderna och när man har borstat tänderna så kommer ju spöket Laban och lägger nappen på kudden. Så då satte han sig i soffan och tittade på tv, undertiden gjorde jag lite gröt till Kevin eftersom han vägrade äta den andra maten. Han bara satte tungan i vägen, men gröten slank ner utan problem minsann. Han blev överlycklig när han fick de. Och när den sedan var slut så blev han fly förbannad och skrek så mycket så han blev helt blå om läpparna. De är så himla hemskt när han gör så. Och han gör de alltid när gröten är slut, så nu får han 1,5 portion på morgonen för att vi ska slippa att han blir så arg men nu i kväll gjorde jag bara 1 så då blev de ju så igen. Men nu i kväll jag tror inte att det var för att han var hungrig i alla fall för då hade han ju ätit den andra maten ju.
När jag hade matat Kevin och tittade på Lucas så satt han i soffan och sov min lilla plutt. Så han fick sitta där till jag hade somnat Kevin och de tog ju sin lilla tid.. Han har ju fått för sig att han ska bara somna i vår säng. På dagarna går de bra att lägga honom i hans säng så han somnar själv men på kvällarna så duger de inte. Jag förstår inte varför för vi ha aldrig somnat honom så innan.. Men de är väl en fix ide han har fått för sig den lilla busen.
Nu sover båda två och jag ska nog gå och lägga mig för jag hade tänkt att jag ska jobba i morgon. Jag hade velat gå till babycafet med men de får vi se då hur förkyld jag är. Jag vill ju inte smitta ner dem som är där, det känns ju lite onödigt!
Min trötta lilla kille.
Och lilla bustrollet!
Natti natti!!

Sjuk..

De är precis vad jag är, kanon förkyld, ont i kroppen, ont i huvudet, ont i halsen och känner mig riktigt kass. De är inte ofta jag stannar hemma från jobbet för att jag är sjuk men idag orkade jag verkligen inte jobba! De är väl lika bra att vara hemma och ta de lugnt så jag blir frisk fortare. Så jag ska vara hemma i morgon med men på torsdag hoppas jag att jag orkar gå till jobbet. Om inte annat så får jag väl leva på panodil den dagen. Men de är ju ett tag tills dess så jag hoppas att jag är bättre tills dess så jag kan gå till babycafet med.
Nu ska jag bara lägga mig i soffan och ta de lugnt!
Natti natti!!

Bygglovs Matte

Han kommer till Eurostop på lördag och då ska jag även vara ute i gallerian och jobba. Jag och en till tjej ska göra planteringar och lite annat där ute så då får jag ju jobba med honom. Men jag har hört att han ska vara en riktigt besserwisser.. Men de får vi väl se då. Ska bli kul att få göra lite annorlunda saker på jobbet i alla fall.
Så ni som är intresserade av hemma bygge kan komma till Eurostop på lördag och få tips och råd av Matte.

Vecka 16

Måndag 19/4
Jobba 14.30-19.15
Tisdag 20/4
Jobba 14.30-19.15
Lucas dagis 9-14
Onsdag 21/4
Jobba 10-14.45
Lucas dagis 9-14
Torsdag 22/4
Babycafé
Jobba 14.30-19.15
Fredag 23/4
Jobba 14.30-19.15
Lucas dagis 9-14
Lördag 24/4
Jobba 9.30-16.30
Söndag 25/4
Jobba 11-17.15

Söndag

Denna dagen har verkligen gått fort, men de kan ju bero på att jag inte började jobba förrän 11.
Men natten till idag var verkligen inte rolig.. Rasmus snarkade hela natten och Kevin har vaknat flera gånger och inte nog med de så har jag haft huvudvärk. Men de var ju tur att dagen gick så fort som den gjorde idag.
I morgon börjar jag inte förrän 14.30 så då får jag ju lite tid med mina 3 underbara killar. Ska bli härligt!
Nu ska jag bara ta de lugnt och lägga mig tidigt idag, känner att det verkligen behövs.
Ha en trevlig kväll!!

Dag 1 av 13

Då var första dagen av 13 avklarade alltså bara 12 dagar till innan jag är ledig igen.. Men de ska nog gå bra.
Idag var de lagom mycket att göra på jobbat så de var skönt och sen när jag slutade åkte jag och handlade lite gott till kvällen. Så denna kvällen bjöd på taccos, läsk, godis och film. En riktig myskväll med andra ord. MEn nu är jag fruktansvärt trött så nu ska jag ta och slänga mig i sängen!
Natti natti!!

Lite ledig!

Så nu är det färdig jobbat för idag och i morgon är jag ledig. Ska bli himla skönt. Men sen jobbar jag 13 dagar i rad.. Så i morgon ska jag verkligen njuta! Och är det fint väder så ska vi kanske hem till mamma och pappa och grilla på kvällen. Det blir första grillningen för i år i så fall. Gott gott.
Nu är Rasmus hemme hos Alex och Lucas och Kevin sover så jag ska nog ta och kolla lite på tv och sen sova och hoppas på att min huvudverk försvinner som jag har haft sedan i går eftermiddag..
Natti natti!!

Trots

Ja de märks verkligen att Lucas är 2 år nu. Han kan göra allt själv även fast han inte kan egentligen men de är ju i och för sig rätt bra att han vill prova själv först för tillslut så lär han ju sig, men i alla situationer så blir man inte lika glad när han kan "belb" (själv).
Och han lyssnar inte ett ord på vad man säger till honom, de gjorde han ju i och för sig inte innan heller men jag tycker att de är ännu värre nu för nu så säger han emot ibland också. Och ibland kan han får spel och riva upp hela sängen och slänga allt på golvet. Eller ta korgarna med leksaker och hälla ut på hela golvet bara för att han ska, inte för att leka med de utan bara för att hälla ut de.
Så för tillfället känns det som att vi inte gör annat än att skälla på honom, stackaren. Man får ju så dåligt samvete över skälla på honom så mycket men de finns ju inte så mycket annat man kan göra. Man måste ju visa vem det är som bestämmer annars blir de nog inte så roligt när han blir lite äldre och tror att han kan göra som han vill.
Men de är väl bara till att bita ihop och lagom till att hans 2-årstrots har försvunnit så är de väl Kevins tur.
Men även fast man kan bli tokig på dem små liven ibland så skulle jag inte vilja byta bort dem mot något i världen! Jag är så lycklig för att jag har fått 2 så underbara och friska små killar!
Mammas älsklingar!!

Så störande!!

Det finns en sak som jag stör mig på något fruktansvärt på..
Det står ju Ej chip! på våra korttreminaler på jobbet eftersom de vi inte har de i våra apparater och då säger nästan alla speciellt äldre personer, Nähä inte CHIPS här inte.
Nä de är väl klart som tusan  att vi inte tar CHIPS i terminalen. Jag har retat mig på detta hur länge som helst nu, ingen stor sak egentligen men de är fruktansvärt störande..
Så jag säger till er alla, de heter CHIP och INTE chips!

Inget babycafe..

Nää de blir tyvärr inget babycafe för min del i morgon.. Jag skulle ju egentligen ha jobbat eftermiddagen bara men nu ska jag jobba hela dagen istället så jag jag jobbar 9.30-19.15.
Jag som verkligen såg fram emot att få gå dit i morgon, men nästa vecka ska jag dit iallafall!
Men Rasmus kanske skulle ta sig dit med killarna, han blir ju enda pappan där men de fixar han galant om han bara vågar ta sig dit.

Från ett jobb till ett annat..

Ja de är kändes nästan så i går. Hela förmiddagen städade vi, tvättade och lagade mat. När allt äntligen var färdigt så var de dags att bege sig till jobbat. Så gårdagen hade jag veklingen inte en lugn stund.
Och inte nog med de så ritade Lucas med bläck penna på tapeterna i vårt sovrum.. Jag kan ju säga att vi inte tyckte de var lika fint som Lucas tyckte! Men jag hade hört för ett väldigt bra tag sedan att våtservetter kunde ta bort tusch så jag chansade och torkade med våtservetter på väggen och de gick faktiskt bort. Helt otroligt!
men de va ju tur för Lucas de..
Idag har jag också haft fullt upp..
Rasmus gick och lämnade Lucas på dagis vid 9 och sen när han kom hem och duschat så åkte vi till Studio strandh för att kolla på bilderna på Kevin som vi tog för några veckor sedan. Tillslut kom vi fram till vilka vi skulle ha så fotot kommer att komma i skyltfönstret när de är färdigt.
När vi va färdiga där åkte vi hem för att hämta vagnen och min cykel men vi fick inte in den i bilen för då hade inte Rasmus kunnat följa med. Så de får vi ta en annan gång..
Så vi åkte ut till trönninge och Rasmus tvättade bilen vilket var väldigt väl behövligt! Sen efter middagen så var vi tvungna att åka och hämta Lucas på dagis och jag var bara hemma och bytte kläder eftersom jag skulle jobba eftermiddagen.
Så nu har jag kommit hem för 1 timma sedan och ska bara ta de lugnt.
I morgon ska jag jobba förmiddagen så jag hoppas på fint väder i morgon eftermiddag!
Ha en trevlig kväll!!

Vecka 15

Måndag 12/4
Jobba 14.30-19.15
Tisdag 13/4
Jobba 14.30-19.15
Studio strandh 10.15
Onsdag 14/4
Jobba 9.30-14.45
Torsdag 15/4
Jobba 9.30-19.15
Fredag 16/4
-
Lördag 17/4
Jobba 9-16
Söndag 18/4
Jobba 11-16


Lördagskväll och här sitter jag

Ja här sitter jag i min ensamhet och vet inte riktigt vad jag ska göra.. Killarna sover sedan 19 tiden och Rasmus är hemma hos en kompis, och de finns inget roligt på tv heller.
Jag hade velat göra eller i alla fall behövt göra en himla massa men de är inte så bra att göra de nu eftersom Lucas och Kevin sover. Känns lite dumt att riskera att väcka dem nu. De är ju inte säkert att de vaknar men den risken tar jag inte för så är de väl vakan resten av kvällen också. Så allt tråkigt "måste göra" får väl vänta till i morgon istället då. Så i morgon får dagen gå åt till att städa och handla, tråkigt tråkigt men de måste ju göras de med..
Nää nu ska jag ta och se om jag kan hitta någon film på voddler kanske, om jag vet hur man gör vill säga.. Jag har ju aldrig använt de själv så vi får väl se om de blir någon film.
Ha en trevlig lördagskväll!!

2010-04-07

Dagen började bra med massa bus med våra små killar och sen efter maten åkte vi iväg till stadsbondgården. De var riktigt härligt väder och Lucas tyckte att de var jätte roligt att springa runt där och titta på djuren. Men han fick även sitt första geting/bi stick.. Vet inte om de var en geting eller ett bi men han blev stucken först på kinden för den hade väl satt sig där och när han skulle ta bort den så stack den honom i tummen och taggen plus lite till satt kvar.
Så han hade ont i sin tumme och i kinden men han va ändå jätte duktig även fast "flugan" som han sa va dum.
När vi hade gått hela rundan så fikade vi lite och sen åkte jag hem för att lämna av Rasmus och killarna och sedan åkte jag hem till mamma och pappa för att följa med till veterinären. Han var ju 12 år och 10 månader Bernhard och han hade problem med både öron och höfter så tyvärr så fick han somna in. Väldigt tråkigt men samtidigt så var de nog bara skönt för honom eftersom han hade ont och medicinerna hjälpte inte längre heller.
Så nu sover han så gott och gör min farmor sällskap uppe bland stjärnorna.

♥ Sov gott Bernhard ♥


Lite ledig

Idag har jag varit ledig så idag har vi bara umgåtts hela familjen. Mysigt!
Vi va och handlade i förmiddags och sen var de dags att laga lite mat när vi kom hem. Det blev fiskgratäng och potatismos och det blev riktigt gott faktiskt, även fast jag fick moset lite löst men de gör ju inget..
Sen va vi ute en stund på lekplatsen på eftermiddagen. De duggade lite ett tag men de va ändå skönt ute.
När vi hade varit ute sen så åkte Rasmus hem till Alex för att spela nu i kväll och jag och killarna åt lite mat.
Sen var båda trötta och gnälliga. Kevin är ju förkyld nu igen också och de gjorde ju inte saken bättre direkt.. Kevin somnade hyfsat fort i alla fall men Lucas där emot krånglade som vanligt nu för tiden.. Han ska kissa, bajsa, äta, dricka och mycket mycket mer.. Men egentligen behöver han inte något av de, utan de är bara för att slippa sova. Men de kommer han väl över någon gång hoppas jag! Men har han väl somnat så brukar han sova hela natten sen. Kevin sover också lite bättre nu, han ammar inte alls nu så han äter inget på nätterna längre och de är ju skönt. Visst saknar man amningen men de är himla skönt att han inte äter på nätterna mer och de var ju bara då han ammade nu i slutet. Så förhoppningsvis så sover han också hela nätter snart.
Och nu sover de ju i samma rum också. Vi har bytt sovrum nu så Lucas och Kevin har vår gamla och vi har hans. De är ju lite bättre plats i de rummet så de får lite större yta att leka på. Och de fungerar faktiskt bra.
I morgon ska vi kanske åka upp en sväng till galjberget om det inte regnar.
Nu ska jag nog ta och kolla om de finns något roligt på tv.
Natt natt!!

Annandagpåsk

Då va snart påskhelgen över och jag har jobbat färdigt för denna helgen.
Skulle egentligen jobbat idag med men de blev lite missförstånd så jag är ledig idag. Så idag ska vi åka ut till mamma och pappa nu när killarna har vaknat och då ska vi passa på att tvätta bilen och sätta på sommardäcken.
Så nu ska bilen bli vår fin! Härligt, hoppas bara att vädret blir vår fint också nu när jag är ledig till fredag.
Nu har vi även kommit på ett sätt för att Lucas inte ska ha nappen på dagarna längre. Jag sa till honom att spöket Laban kommer och tar nappen på dagarna och sen kommer han och lämnar tillbaka den när de är dags att sova. De har fungerat idag i alla fall så jag hoppas att de går bra i fortsättningen med.
Nu ska jag gå och packa i ordning skötväskan innan de små vaknar.

Vecka 14

Annandagpåsk 5/4
Byta däck på bilen

Tvätta bilen


Tisdag 6/4
Handla

Onsdag 7/4
-

Torsdag 8/4
-

Fredag 9/4
Jobba 9.30-14.45

Lördag 10/4
Jobba 11-16

Söndag 11/4
-



Långfredag

Idag har jag jobbat 11-17.15 men innan jobbet körde jag ut Rasmus och killarna till mamma och pappa.
Dagen gick väldigt fort idag tycker jag, men de var väl för att vi inte började förrän 11.
Efter jobbet åkte jag ut till mamma och pappa och hämtade Rasmus, Lucas och Kevin och sen åkte vi hem och trodde att de skulle somna lätt eftersom klockan var så mycket. Men så fel man kan ha.. Kevin somnade ju i bilen så han var ju jätte pigg och glad och Lucas vägrade sova precis som han har gjort de senaste dagarna. Jag förstår inte varför han inte somnar. Vi har ju ändå dragit ner på middags luren från 1 timma till 30 minuter men de hjälper inte alls. Så de senaste dagarna har han legat och skrikigt ca 30 minuter innan han har gett upp hoppet om att få vara upp och tillslut somnat. Man känner ju sig så hemsk när han skriker på det viset men samtidigt så måste man ju visa vem de är som bestämmer. Ja ja de blir väl bättre och förhoppningsvis så kanske Kevin börjar sova hela nätter snart också. Men var sak har ju sin tid..
I morgon är de dags att jobba igen, 9-17.15. Får väl se hur den dagen blir känns som att de kommer att bli en väldigt jobbig dag, fast de överlever jag ju de med.
Och i morgon ska Lucas och Kevin sova hos mamma och pappa. De blir första gången som Kevin sover hos någon annan än hos oss. Får väl se hur de går, men de ska nog gå bra tror jag.
Natt natt!!