Försäkringskassan..

Ja vad ska man säga egentligen?? Försäkringskassan är ju som de är. Jag skulle bägära ersättning för mars månad nu och jag gjorde som jag alltid har gjort och jag har dagar kvar.

Totalt antal dagar kvar: 187
Dagar med SGI: 97
Lägsta nivådagar: 90

Så det ska ju inte vara några problem eftersom jag ville ha ersättning för 20 dagar denna månaden, så jag tryckte på spara mina val och vad händer då? Jo det står att jag begär ersättning för mer dagar än vad jag har rätt till... Blir man förbannad eller?? Jag vet att 55 av dagarna är Rasmus men de är inte ens med räknade i de 187 dagarna så jag fattar inte vad de håller på med.
Så skulle jag ringa till dem nu och då har jag nr 153 i kön och väntetiden beräknas vara 27 minuter. Yippi!! Men det är väl bara att vänta och se glad ut...


Dagen i övrigt vet jag inte riktigt hur den ser ut. Rasmus kommer ju hem i natt någon gång eftersom de ska bowla med jobbet idag och han skulle följa med en kompis direkt efter de slutar så jag får väl träffa honom imorgon..
Jag funderade på att åka hem till mormor en stund och sen hem till mamma men jag vet inte riktigt än, har inte bestämt hur jag ska göra. Men det är ju tråkigt att bara vara hemma hela dagen och kvällen utan någon att prata med och det tror jag att Lucas tycker också. Han blir nog glad om vi åker ut till Elvira. Men vi får väl se vad som händer.

Nu får jag väl bara vänta på att få prata med någon på försäkringskassan....


//Emma

Det var på tiden!!

Idag vaknade Lucas kl 6 och skulle absolut inte somna om så det va bara att pallra sig upp och fixa lite frukost. Efter frukosten tittade vi lite på tv och sen ville han sova igen.. Varför inte sova längre på morgonen då?? När vi båda hade sovit en stund gick jag och duschade och sen ringde jag och kollade hur det gick med Lucas dagisplats. Och ÄNTLIGEN hade de ett svar till mig. Han kom in på det dagiset vi hade sökt och inskolningen börjar antagligen den 16/3 men då ska ju vi på ultraljud så deet får bli den 17/3 istället. Men det va himla skönt att han fick plats här på vallås annars hade jag nog varit hemma med honom tills han hade fått plats här.
När vi va färdiga här hemma åkte vi till blomsterlandet för att kolla om Kalle va där och kors i taket, han va där när jag va där. Jag brukar ju alltid missa honom annars. Så nu hoppas jag att jag får jobba lite i vår och sommar.
Resten av dagen har vi tillbringat i Trönninge.

Ha en trevig kväll!


//Emma

Bokrea och en dag med Madde.

Idag har vi inte varit hemma någonting..
Först åkte vi och hämtade Madde och åkte vidare till Mc Donalds, onyttigt men gott! Efter vi hade ätit åkte vi till Grens för att kolla bokrean. Jag hittade 2 bäcker till mig själv och 3 stycken till Lucas som han ska få när han fyller år. Jag passade även på att handla lite annat när vi ändå va där och sen åkte vi in till stan. Vi kollade lite på bokrean där också men jag hittade inget där. Efter det tog vi en fika och hade det väldigt trevligt. Sen va det dax att åka till våra kära män som slutade jobba. Jag hämtade Rasmus och Madde skulle åka vidare med sin man. Så nu är Rasmus hemma en liten stund sen ska han åka hem till en kompis och titta på fotboll ikväll. Skönt då får jag ha tvn helt för mig själv och kan titta på vad jag vill!

Nu ska Rasmus duscha så det är väl bäst att jag tar Lucas.


//Emma

Mysig dag i Knäred.

Måste sätta ett kryss i taket nu alltså, Lucas sov hela natten och det är inte ofta han gör det. Det är bara tredje gången han har gjort det men jag hoppas att det blir många fler!!
Han vaknade vid 7 tiden och då gick vi upp och åt lite frukost och tittade på tv och sen gjorde vi oss i ordning och åkte iväg till blomsterlandet. Hade ju tänkt att jag skulle prata med Kalle men som vanligt så är han ju inte där när jag är där. Micke sa att han kanske va tillbaka på Onsdag så jag får väl försöka igen då.
Efter blomsterladet begav vi oss av till Julia och Mia i Knäred. Vi va hemma hos Julia i deras nya hus. Det va vekrligen jättefint. Ljust och härligt, ett hus som jag själv hade kunnat tänka mig riktigt fint va det. Vi fikade och va ute och gick en runda och pratade en massa.
Det blir ju tyvärr ett tag mellan gångerna man ses lite tråkigt men vi ska försöka träffas lite oftare. Det tar ju faktist inte mer än 30 minuter att köra dit och det är ju inte så mycket.
Det va en riktigt mysig dag och Lucas skulle bara busa och göra allt han inte fick som vanligt, nu har vi precis kommit hem och Lucas ska sova och jag ska ta något att äta. Sen blir det väl en kväll framför tvn.

Ha en bra kväll!


//Emma

V. 15+1 idag

Ja då har det gått ännu en vecka så nu är jag inne i v.16 och det är 3 veckor kvar till Ultraljudet.
Jag mår fortfarande lika illa men jag hoppas verkligen att det försvinner snart. Tur att det finns tabletter som kan dämpa det lite iallafall. Men det är bättre än vad det va när Lucisen låg i magen och det är jag glad för.



Nu börjar magen växa lite..
Bilden tagen v.15+0


//Emma

Söndag och massa snö!

Ja då va de ju ett tag sen jag skrev igen... Har blivit så himla slarvig med det på sista tiden. Men jag ska försöka bättra mig.

Under dessa dagarna har Lucas lärt sig att gå jättebra. Han går ju inte längre sträckor än men de har blivit mer och mer för varje dag, han är så himla duktig 11 månader imon och kan redan gå! Det är mammas pojke det!!
Han hade en period innan som han bara gnällde hela tiden och inget va bra men nu är han hur gosig som helst. Han bara ska busa och kommer och lägger huvudet i knät på en och så säger han aaaaa. Min gospojk. Han är verkligen inne i en härlig period nu.

Igår hade vi besök från Lofoten. Rasmus pappa va här vi åt lite middag och va ute och gick en promenad. Va mycket trevligt och Lucas blev jätteglad i farfar. Sen på eftermiddagen åkte vi ut till Tönnersjö och hälsade på. Min farbror Patric och halva hans familj va där och deras underbart söta rotwilervalp. Och min faster Linda va oxå där med sin dotter.
Lucas tyckte inte riktigt om Nixon (valpen) eftersom den va i helt lagom höjd för att slicka honom i ansiktet och de va inte så roligt.. Så mormor och morfars hund va mycket bättre.
Vi va kvar tills melodifestivalen va slut och sen när vi skulle hem va det ju värsta snöovädret.... Fy fan säger jag bara inget roligt att köra hem på de vägarna i den snön. Men vi kom hem utan skador på både bilen och oss sjäva även fast det tog lite längre tid än vanligt så kom vi hem tillslut. Och när vi kom hem stupade jag i säng.

Idag ska vi hem en sväng till Rasmus mamma och äta lite middag. Ska vara där om 1 timma så det är väl bäst att jag gör mig fördig.




Lucas och farfar. Han hade en jättefin klocka!



Lucas är ute och går helt själv.



Söta Nixon 11 veckor.



Nixon och Lucas.


//Emma

Han bara gick iväg...

Nu va det ett tag sen jag skrev igen.. Det har väl inte hänt så mycket sen sist iallafall.

I måndags va vi hemma hela dagen Lucas och jag, han va hur gnällig som helst och ville inte göra någonting. Jag försökte verkligen med allt men han bara skrek och gnällde ända tills Rasmus kom hem. Då blev han hur glad som helst och busade och skrattade.. Han har ju haft pappa hemma hela förra veckan så han hade väl hunnit vänja sig vid att ha nån mer än bara tråkiga mamma hemma...

Igår va vi i Trönninge och på Eurostop och i dag har vi också varit i Trönninge men före det va vi på föräldragrupp på bvc. Lucas och en tjej som heter Emilia lekte hela tiden vi va där och självklart så skulle de ha samma leksaker även fast det fanns massa andra att välja på.. Men de är väl så det ska vara :)
När vi hade varit på Bvc åkte vi som sagt till Trönninge och Lucas va hur go och glad som helst hela dagen, han har busat och skrattat hela tiden. Och sen när vi skulle åka hem tog jag på honom jacka och skor och sen ställde jag honom på golvet, jag trode naturligtvis att han skulle sätta sig ner som han alltid gör annars men det gjorde han inte utan han gick iväg!!! Min duktiga kille. Så nu dröjer det väl inte länge tills man får springa och jaga honom.

Tänk vad tiden går fort.. Snart är han ett år!


//Emma


Helgen.

Jaha då va denna helgen också förbi..

Idag känner jag mig lite bättre i allafall, är fortfarande förkyld och har ont i huvudet men det är bättre än innan. Lucas och Rasmus är helt friska nu å det är bara jag kvar. Ska bli så himla skönt att kunna andas med näsan igen det är ju så jobbigt att inte kunna det speciellt när man ska sova.

Jag jobbade ju i lördags och de gick väl hyfsat bra. Det va ett tag jag va nära att gå hem men jag tog panodil och kämpade på och rätt som det va så va klockan 17.10 och då hade vi ju stängt för 10 minuter sen utan att jag hade märkt det. När vi hade fått ut allt folk städat och stängt kassorna åkte jag ut till Tönnersjö eftersom Rasmus och Lucas va där. Vi åt mat och tittade på melodifestivalen. Sen åkte vi hem och jag stupade i säng.

Idag har vi varit en sväng på stenalyckan och sen åkte vi hem till min mormor.

Nu blir det väl bara en kväll framför tvn är så himla trött..

//Emma

Äntligen på bättringsvägen!

Fy vilken vecka, alla 3 har varit sjuka.
I måndags hade Lucas haft 39-40 graders feber i 4 dagar så vi va inne med honom på Citykliniken för de ville kolla på honom. De kollade och de enda doktorn kunde se va att han va röd i halsen så han sa att de borde gå över snart men att vi skulle komma tillbaka om han fortfarande hade hög feber 3 dagar till. Som tur va så har han ingen feber längre, bara hosta och rinnig näsa och så är han jättebusig igen och ska bara göra allt som han inte får.
Rasmus va hos doktorn i onsdags och blev sjukskriven veckan ut eftersom han hade luftvägsinfektion men han är också bättre nu så han kan jobba på Måndag.
Sen har vi då lilla jag.. Jag harinte varit hos doktorn men jag har mått skit. Jag har inte haft så hög feber men ont i halsen, ont i kroppen, täppt näsa och så självklart min kära efterhängare illamåendet.
Jag kan ju säga att jag är glad att jag har min älskade Rasmus för utan honom hade jag alldrig klarat av den här veckan. Han är helt underbar. Jag har inte haft någon ork överhuvudtaget så han har fått ta Lucas mest även fast han inte heller har varit bra. Jag har gjort så gott jag har kunnat men ändå har jag skuldkänslor för att han får ta ta hand om både mig och Lucas när han själv har varit dålig.

Vill bara säga att jag är evigt tacksam att jag har honom, han är den bästa som finns i hela världen!!

Idag har vi iallafall varit utanför husets väggar. Vi gick bort till Mac inn och åt middag och sen åkte vi ut till Elgiganten och min kära älskling köpte en ny mobil till mig och sen gick vi in snabbt på Willys för att handla lite. Det va skönt att komma ut men sen när vi kom hem va vi helt slut. Och då va vi ändå inte bort länge, vi åkte bara ut till elgiganten och tog telefonen och handlade snabbt. Så det ska bli väldigt intressant att se hur de kommer gå för mig på jobbet imorgon.
Jag ska ju jobba första gången på evigheter och självklart lyckas jag bli sjuk lagom tills dess men men de ska blir roligt och jag har ju ägnat mina senaste 3 allahjärtansdag på blomsterlandet så jag kan ju inte svika den traditionen.

Nähä nu ska jag titta på Lets dance!


//Emma

Usch och fy!!

Nu har jag oxå blivit dålig.. Jag har ont i hela kroppen och jag har feber inte nog med det så mår jag ju illa oxå. Hade man bara sluppit illamåendet så hade det ju varit mycket bättre. Men de försvinner väl förhoppningsvis snart..

Lucas är fortfarande inte alls bra. Fast det är lite bättre än igår, idag har han iallafall inte haft över 40 graders feber som han hade hela dagen igår. Men istället har han knappt ätit någonting, det enda vi har fått i honom är lite gröt, kexchoklad och bröstet tar han ju oxå. Himla tur att man fortfarande kan amma honom då vet man ju att han får i sig lite näring och vätska iallafall.



En positiv sak med denna dagen är ju att lill* plutt i magen är en hel vecka äldre. Så idag går jag in i 14:e veckan och än så länge verkar allt vara som det ska. Illamåendet har ju fortfarande inte lagt sig så varje morgon tillbraingas på toaletten...
Men inget ont som inte har något gott med sig och det är ju faktist mer än värt det!!



Nähää nu ska jag ta min lilla sjukling så Rasmus kan gå och duscha.


//Emma

Har två sjuklingar här hemma..

Dagen på Gekås va kanon. Det va nästan inget folk alls där och Lucas va supersnäll. Tyvärr så hitade jag inte så mycket kläder till Lucas men jag fick ett regnställ, jacka och sockar till honom iallafall. Och jag hittade ett par jens och några tröjor. Sen så köpte jag lite födelsedagspresenter till Lucas också så jag hittade nästan allt jag skulle ha.

Men i går va det ingen rolig dag.. Rasmus stannade hemma från jobbet för han är förkyld och har ont i halsen och när jag hade gett Lucas lite frukst så tyckte jag att han va varm så jag tog tempen på honom och han hade 38,9 stackarn. Sen steg febern bara under dan och på kvällen hade han 39,9 men efter lite panodil så somnade han och sov jätte oroligt hela natten. Han vaknade ungefär 1 gång i timmen och va vaken ca 20 minuter varje gång. Min lilla stackare..

Och idag har han inte alls varit bra, han har haft ca 40 grader hela tiden och varit jätteslö och inte nog med det så har han även fått en himla hosta.. Hoppas verkligen att han blir bättre snart! Det är ju så jobbigt när de är så dåliga, man kan ju verkligen inte göra någonting och man vet ju inte om och var de har ont heller..

Jaja nu ska jag passa på att ta det lite lungt undertiden som han sover.


//Emma

Ge-kås idag :)

Usch i natt har Lucas sovit jätteoroligt.. Stackarn jag vet inte vad det har varit med honom men han har inte sovit bra alls. Och sen vaknade han vid 7 tiden och skulle inte alls sova mer, så det va bara att gå upp och fixa lite frukost. Efter han hade ätit och fått på sig en ny blöja och klader så somnade han igen och sov i 50 minuter. Så nu är han vaken igen och ska bara hitta på massa bus helatiden. Så vi får väl se om jag kan fixa i ordning mig snart eller om jag måste springa efter busfröt stup i kvarten.
Sen kl 12 idag ska vi hämta mamma på hennes jobb i Getinge för att sedan åka till Ge-kås :) Får bara hoppas att Lucas är en snäll kille som vill sitta i kundvagnen.. Inte så troligt men men han måste ju ha nya kläder och jag måste också ha nya kläder eftersom alla min börjar bli lite tajta nu. Så jag hoppas verkligen att de har massa kläder till både mig och Lucas.

Måste ju bara berätta vad han hittade på igår...
När jag inte såg honom så tog han sockret som stod på bordet och hällde ut på hela mattan och sen satt han där och smaskade i sig. Det tyckte han va jättegott!!









Det är min lilla busunge det!



//Emma

Mys dag

Ja idag har ju jag och Lucas varit hos Sofie. Det va jättemysigt. Vi fikade, gick bort till Eurostop och tog en vända på stan. Och förstås hade vi en himla massa att prata om :) Så det va en väldigt lyckad dag.

Och min kära lilla son har tagit sönder min mobil.. Eller jag tror att det är han som har tagit sönder den. Han fick tag på den i fredags och satt och lekte med den ett bra tag innan jag kom på honom. Han va överlycklig och mobilen va dyngsur. Men den fungerade efter det för jag pratde med mamma och då va det inget fel förutom att displayn va lite konstig men sen när Rasmus ringde så vibrerade telefonen men det lät inget fast jag hade ljudet på och det gick inte trycka på någon knapp alls. Sen ringde det i hem telefonen och det va Rasmus men mobilen vibrerade fortfarande.. Så jag tog ut batteriet och satte tillbaka de men de gick inte att få igång den.. Försökte flera gånger men det gick inte.
Så nu har jag inga nummer kvar alld i min telefonbok... Alla va ju sparade på telefonen och inte sim-kortet. Det hade ju inte jag en aning om..
Så ni som vill får gärna skicka era nummer i sms eller mail eller nåt sånt..

Nu ska jag iallafall titta lite på tv och äta min gott & blandat påse :)

//Emma

Ja, Lucas ska bli storebror!

Som många av er har förstått så ska Lucas bli storebror.
I dag är jag i vecka 12+2 alltså vecka 13. Så om ingenting händer så ska bebisen komma i mitten på Augusti. Som det ser ut nu så är bf 14 Augusti men vi får väl se vad ultraljudet säger sen den 16 mars.
Ska bli så roligt att få se den lilla krabaten, men det känns ju som om det är en evighet dit..

Aja nu måste jag göra mig i ordning ska ju träffa Sofie idag. Ska bli mysigt.
Skriver mer ikväll om jag orkar.

//Emma