Mycket denna helgen..

Natten mellan fredagen och lördagen var ingen rolig natt.. Lucas somnade som vanligt vid 7 men sen vaknade han igen vid 21.30 för att det kliade på honom. Sen fick vi inte honom att soman om igen, ändå hade han ju fått en atarax som de säger att man ska bli jättertött och dåsig av. Men han va hur pigg som helst.. Men Rasmus gick och la sig och jag satt kvar hos Lucas eftersom han vill de. Men jag satt väl där i en timma och sen tog jag med honom in i vårt rum men han somnade inte för de utan bara låg och kliade sig och var hur pigg som helst. Efter ett tag så vaknade även Kevin och när Lucas ser de så måste han ju börja prata med honom och Kevin lyser då upp som en sol och blir hur pigg och glad som helst han med. Så de ligger och pratar och busar med varandra ett tag och sen försökte jag somna Kevin eftersom han va jättetrött men de gick inte eftersom Lucas pratade hela tiden. Så tillslut jag gick ut och la mig i soffan och där somnade Kevin äntligen och Rasmus försökte att få Lucas att somna och till slut så lyckades även de. Så klockan var 2.30 när jag äntligen kunde somna. Men sen vaknade Lucas vid halv 7-7 igen så de blev inte många timmars sömn där inte. 
Men jag gick in och la mig i sängen med Kevin då som också hade vaknat och Rasmus gjorde lite frukost till Lucas. Men Kevin hade inga planer alls på att sova så de blev inte mer sömn. 
Så på jobbet sen kan jag ju säga att jag var en aning trött.. Men de är ju inte så mycket att göra någonting åt är de sjuka så är de och då får de ju bli som det blir.
 Efter jobbet sen så hämtade jag ut tavegyl till Lucas som vi hade fått utskrivet till honom och sen åkte jag ut till tönnersjö där mina killar var. Emil och Elin hade ju kalas så vi firade dem lite och Lucas fick leka med Elvira så han inte tänkte så mycket på sina prickar. På kvällen sen blev det melodifestivalen och sen gick jag och la mig. Rasmus va uppe ett tag till och Lucas vaknade av att de kliade så Rasmus va tvungen att ge honom en extra dos med medecin och sedan sova han hyfsat bra resten av natten. Han vaknade några gånger men de va inte så att han va vaken utan mer att han yrade och pratade i sömnen.
Men i morse va han pigg igen och efter maten åkte vi hem till mamma och pappa igen för att ha ytterligare ett kalas idag.
Lucas har varit piggare idag men han har dock inte ätit så mycket. De gjorde han inte igår heller men de viktigaste är ju att han dricker och de gör han iallafall. Så han är väl på bättringsvägen och de flesta kopporna har faktist börjat torka in. Så de är ju skönt, men lagom till han blir frisk så är det väl Kevins tur att få det sen. Men de är ju bara skönt om han också kan få de nu, visst är det jobbigt men de hade ju varit skönt att få det avklarat.

Nu ska jag snart gå och lägga mig och hoppas att denna natten blir bra, men man ska väl inte hoppas för mycket för då är väl båda vakna hela natten bara för att jävlas..

Natti natti!!


Min lilla "pick"

Igår när vi var hemma hos Ida så såg jag att Luca shade två prickar på halsen, sa till Ida att man kan ju hoppas att de är vattkoppor. Sen tänkte jag inte mer på de men lite senare när hon skulle klipp aLucas såg vi att han hade ännu fler prickar så både jag, Ida och Sara sa att de måste ju bara vara vattkoppor. Och mycket riktigt så va de det. Han hade feber sen när vi kom hem men de va inte så att man märkte de på honom även afast han hade 39,1. Men de är så svårt att avgöra ifall han har feber. De har det alltid varit och likadant med Kevin.
Och idag hade han fått ännufler prickar och de kliar ju på honom stackaren.. Han har hela hårbotten full och där kan man ju inte ta på någon kylbalsam så han river ju så han har stora sår i huvudet stackaren. På kroppen kliar han inte så himla mycket men de är nog för att vi smörjer på kylbalsamet. För när de har börjat klia på honom har vi tagit på de och sen har han inte kliat på ett tag efter det så de är ju skönt att de lindrar lite iallafall.
Men han har inte velat sov någonting idag. Han brukar ju alltid sova 1 timma efter maten men de hade han tydligen vägrat göra idag. Så Rasmu shade ringt till citykliniken och pratat med dem och de sa att vi skulle komma upp med honom i morgon om de hade blivit värre.
Så nu ikväll hittade jag atarax i skåpet och vi ringde sjukvårdsupplysningen och frågade om vi inte kunde ge honom det. Så han har fått de och kan förhoppningsvis sova i natt.

Samtidigt som det givetvis är jobbigt att han har det och man tycker så synd om honom så är de samtidigt rätt så skönt att ha det avklarat sedan. De sags ju att de är värre ju äldre man är så de är ju skönt att han inte är så gammal än. 
Men frågan är ju bara om och i så fall när Kevin kommer få det.. 

Så nu säger Lucas att han har en "pick" om man frågar honom vad det är han har. 
De är så roligt nu när han äntligen har börat prata lite mera.


Nu ska jag ta och titta på Let´s dance och sen ska jag jobba i morgon igen.

Ha en trevlig fredagkväll!!

  


Mina underbara små killar

(De små bilderna är klickbara)



Lek med lego i Lucas rum.




Jag och Kevin badade och Lucas ville också vara med, men han va lite för ivrig och skulle klättra i med kläderna på och halkade med händerna och trillar i.



Härligt att kunna springa runt i gåstolen och kunna röra sig på ett helt nytt sätt.



Fick hem en prov förpackning med välling och självklart så ville Lucas mata Kevin då. Men Kevin tyckte inte om välling.. Precis som sin storebror.




Familjen Nordvall matar ankorna.




En glad liten skit!




Lucas leker med sin docka.




Lucas och Kevin leker under tiden som jag diskar.
Och vår duktiga kille kan nu mera sitta helt själv.



Så här glad va Kevin nu ikväll när jag tyckte att han skulle sova..
Men det tyckte givetvis inte han!




Mys mys

Kevin har varit lite gnällig idag, har ingen aning om varför men jag kan tänka mig att de är tänderna som spökar..
Annars har de varit en riktigt mysig dag idag. Lucas och Kevin busade undertiden som jag diskade och plockade undan lite och sen va det dags för middag. Jag höll på att försöka få Kevin att somna när Lucas plockade fram underlägget och bestick till sig själv och satte sig vid bordet och sa mat. Så då va de ju bara att fixa mat så fort Kevin somnat. Efter maten va det även dags för Lucas att sova och när han hade somnat så vaknade ju naturligtvis Kevin. Så då fick han lite middag och sen tog jag en dusch innan Lucas vakande.
När jag väckt honom sen så bakade vi lite muffins och sen fikade vi och efter de kom Ida och Lukas så vi gick och matade ankorna.
Och på vägen tillbaka sen så skulle ju Lucas absolut inte sitta i vagnen så han fick gå och han och Ida kastade massa snö och Lucas tyckte att de va så roligt.
Tack så mycket för en mysig eftermiddag!!

I morgon kaske vi ska träffa dem igen eller så blir det på torsdag. Vi får se vad som händer.

Ha en trevlig kväll!!


Grattis Elin!


Grattis grattis på 14-årsdagen lillasyster/moster Elin!!
Nu är du en riktig fjortfis, hahaha.


Ännu mera snö...

Kevin sover nu och Lucas tittar på Alfons, vilket han har gjort precis hela morgonen. Men jag måste ju säga att de är himla skönt att man kan sätta honom framför tvn. Innan har han ju inte alls varit intresserad av tvn och då har han ju varit jättegnällig om man inte har gett honom 100% uppmärksamhet. Men nu kan man iallafall sätta honom framför tvn och få lite anant gjort till exempel diska och laga mat utan att han ska komma och vilja att man ska släppa allt man har för att leka med honom och bli hur tjurig som helst när man inte kan komma. Skönt när de kan sysslesätta sig lite själva.
Men ananrs älskar han att leka med duplo och lego. Och de tycker ju både jag och Rasmus är roligt också. Och Kevin vill ju så gärna vara med och leka han med. Men så blir han arg när han inte kan ta sig fram dit han vill. Han kan ju bara snurra men framåt går de inte. Men de kommer väl snart han är på god väg iallafall.
Men han är nog överlycklig över gåstolen, den springer han runt i som bara den och i den kommer han iallafall dit han vill.

Och så denna snö.. Nu snöar de ute igen, stora stora flingor är de. Men man får väl vara glad för att de har kommit någon snö denna vintern eftersom vi inte brukar vara så bortskämda med det annars.

Idag kommer kanske Ida och Lukas hit så ska vi gå och mata ankorna. Men vi får se hur det blir med hennes bil som krånglade för henne. Annars vet jag inte vad vi ska hitta på ag och killarna. Rasmus kommer inte hem efter jobbet eftersom han ska hjälpa nen jobbar kompis med hans router. Så jag kan tänka mig att han kommer hem sent idag. Men då får jag mysa med mina små killar själv istället. Lucas är ju hemma från dagis nu när det är lov så vi har en hel vecka tillsammans, härligt!

Ha en bra dag i snön allesammans!!


Måndag igen..

Men dagen är ju snart slut..
Idag var Lucas och jag och handlade på förmiddagen iallafall och näör vi kom hem va de dags för middag, lassange stod det på menyn idag.
Efter maten va de ju dags för våra små troll att sova en stund och efter middagsluren så gick vi bort till affären eftersom jag glömde köpa gröt till Kevin.
När vi kom hem sen så fikade vi och sen va de dags att ge sig på att vika tvättberget som hade hamnat i soffan.. Inget rolgit men de måste ju göras de med. Under tiden som jag vek tvätten så dammsög Rasmus och Lucas tittade på Alfons och Kevin sprang runt i gåstolen.
Det är väl ungefär de vi ahr hunnit med idag. Resten av veckan vet jaginte vad vi ska hitta på, Lucsa är ju ledig från dagis eftersom det är lov nu.
På fredag och lördag ska jag iallafall jobba men annars så har vi inget planerat än så länge. Så vi får väl se vad denna veckan har att bjuda på.


Nu va denna helgen förbi

Helgen har varit lugn men den ahr ändå gått väldigt fort.
Jag jobbade ju i lördags och eftersom de va så mycket snö då så va de ju inte så mycket folk som gav sig ut för att handla. Så vi han med att städa ordentligt, skönt när de kommer sådan dagar ibland.

Igår va vi bara hemma heladagen. VI va uten en runda för att mata ankorna, Lucas tycker ju att de är så roligt att göra det. Men stackaren kan ju knappt gå för de är så mycket snö.
Hoppas verkligen att den försvinner snart för nu vill jag ha vår och värme. Visst de är mysigt med snö också men att köra i den snön som har varit nu och på vägarna ut till tönnersjö, nää tack! 
Måste ju säga att jag tycekr att våren är den allra bästa årstiden. De är inte för varmt och inte för kallt och de kommer massa blommor och det blir grönt på träden. Helt underbart! Men som de är nu så känns de som att vi får vänta ett bra tag tills de blir vår..
Men snart så är den väl här iallafall hoppas jag!


Fredag

Idag va de dags för Oskar Blomdag på jobbet och idag innebar de gympapass på friskis och svettis kl 7.30 och sedan frukost på hotellet på Eurostop. De va riktigt skönt att komma iväg och träna så. De har jag ju inte gjort på hur länge som helst. Visst de tog emot att gå dit för jag är ingen tränigsmänniska men de va faktist skönt att komma iväg så på morgonen och med de kollegorna så kan ju ingentign bli tråkigt!!
Så de blev en riktigt trvlig förmiddag och sen efter de åkte jag och handlade och sedan hem till Rasmus och Kevin för att äta lite middag innan de va dags att hämta Lucas på dagis.
Promenaden hem tog ungefär en timma och i vanliga fall tar de 10-15 minuter. Men vi gick bort till affären och de snöade rejält då och sen fick Lucas gå själv efter affären. Så de blev massa snöbus så de va ju itne så konsitgt att de tog sådan tid. Men Lucas tyckte att de va jätterolgit att kasta snö på mig och Rasmus, han är verkligen en riktig busunge den.

Under eftermiddagen och kvällen så har vi tittat på Alfons och lekt med lego.
Nu sitter Rasmus och tittar på OS och jag tycker att de är såååå tråkigt med OS så jag har inte sett någonting över huvudtaget på de. Och de känns som att jag är den enda i hela världen som inte tittar på de..

I morgon är de dags för jobb igen, 10-17.15.

Hoppas att alla har en trevlig fredagkväll i snöstormen!!


Min första intervju

Nu va de några dagar sedan jag slrev här men de har inte funnits tid eller ork att skriva här..
Men i onsdags så va Lucas på dagis som vanligt och jag gjorde inte så mycket.. Va bara hemma och tog de lugnt sen när jag hämtat Lucas åkte vi till Eurostop eftersom jag skulle hämta ett arbetsgivarintyg för att ha med mig på intervjun på servera. Men Kalle hade totalt glömt bort att skriva ut den och lägga fram den till mig så de blev inget intyg hämtat.

På torsdagen sen va de ju dags för min allra första anställningsintervju och visst va jag lite nervös men inte alls så som jag trodde att jag skulle vara. Och morgonen började ju inte på bästa sättet direkt, Lucas och Kevin fick ju för sig att de skulle gå upp vid 4.40. Jag va supertrött och hade ont i huvudet men Rasmus skulle ju jobba så han kunde ju inte heller ta dem. Han hjälpte ju till så gott han kunde men han va ju tvungen att göra sig iordning och åka iväg.. 
Men min mormor och morfar kom hit för att passa Lucas och Kevin undertiden som jag va iväg och de skulle vara här vid 9 och så ringer de 9.05 och säger att de kör hemifrån då..
Panik tänkte jag då, de kommer jag ju aldrig att hinna eftersom jag skulle inom blomsterlandet också.
Så 9.20 kom jag iväg och sen strulade de ju naturligtvis när jag kom dit med eftersom han inte hade fått rätt efternamn på min utan bara hade de gamla kvar så han va ju tvungen att ändra lite och skriva ut nytt igen. Så de tog sin lilla tid och jag kom inte iväg förrän kvart i tio och skulle vara på Servera klockan tio..
Men jag va där i tid iallafall och hann till och med att sitta och vänta i några minuter innan vi skulle in där så de känndes ju bra att man inte kom försent iallafall aven fast morgonen blev som den blev.
Själva intervjun va vi ju sex stycken på så de va ju rätt så skönt att inte vara själv, de blir ju itne lika nervöst då.
Och de första de sa va att vi absolut inte konkurerade mot varandra vi som va dar eftersom de hade plats till allihopa om de tyckte att vi passade så de va ju skönt att veta. Men de som va där samtidigt som mig de hade ju efrfarenhet från lagerarbete allihopa och några av dem hade truckkort också så kommer jag och har arbetat i butik bara.
Men ajg skrev ju i ansökan att jag itne hade någon erfarenhet av lagerarbete så de visste de ju om och ändå ville de träffa mig så någonting måste jag ju ha som de fastnat för. De känndes iallafall bra förutom att de andra hade mer erfarenhet än mig fast o andrasidan vet man ju inte vad de letar efter för heller så de är bara att hålla tummarna på att de ringer och vill att jag ska komma på en till intervju till någon av avdelningarna. 
Men de visste inte alls när de skulle höra av sig så de kan ju bli nästa vekca och de kan bli om en månad också.. Lite trist men de skulle höra av sig och säga om man gick vidare eller inte iallafall.

Så nu är de bara till att vänta och se vad som händer.


Nervös...

Idag har jag varti riktigt duktig tycker jag, jag har nämligen rensat i min garderob. Det behövdes verkligen kan jag säga. Så nu är de gjort och de känns väldigt skönt!

Kevin ahr ingen feber idag men han är väldigt täppt i näsan och hostig. Stackaren men de är ju skönt att febern har försvunnit iallafall.
Men även fast han har varit lite gnällig idag och inte ätit så mycket som han brukar göra så har han ändå sprungit runt här i gåstolen och tycker att de är jätteroligt, han kan ju nå på massa ställen nu som han inte kunde innan och de är ju väldigt spännande.

Till rubriken då..
Idag när vi hämtat Lucas på dagis så åkte vi till Eurostop för jag skulle kolla en grej med jobbet och sen fick Lucas en korv till mellanmål. Och när vi sitter och äter den där korven så ringer min mobil och de är från Servera. Jag skickede ju in en ansökan dit förra veckan och så ringde de idag. Hon undrade om agj fortfarande va intresserad och frågade om jag vill komma på intervju på torsdag. Självklart ville jag de, så nu på torsdag så ska jag på mitt livs första anställningsintervju. Jag har ju aldrig varit på en så ajg vet ju inte hur de går till heller men de löser väl sig.. Fast jag är ju så nervös redan nu så jag vet ju knappt vart jag ska ta vägen, hur kommer de då bli på torsdag innan jag väl kommer dit? Om jag nu hittar dit..
Men de ska nog gå utmärkt tror jag, så efter de är det bara till att hålla tummarna stenhårt och hoppas på det bästa!

Nu ska jag ta och titta lite på tv så jag får något annat att tänka på.

Ha en trevlig kväll!!


Måndag

Kevin har fortfarande feber idag men inte så hög som igår och han är visserligen väldigt täppt i näsan men inte så täppt som han va igår så de är ju skönt.
Men idag va de ju föräldrargrupp på bvc och Kevin kunde ju inte följa med eftersom han hade feber så han fick va hemma hos Rasmus och istället så tog jag med mig Lucas. De va första gången idag som ajg åkte iväg helt själv med Lucas sedan Kevin föddes så de va riktigt mysigt. Så de ska de bli fler gånger nu när Kevin klarar sig utan mig.
När vi hade varit i stan så åkte vi hem och åt middag som Rasmus hade fixat och sen va de dags för Lucas att sova middag. Efter han hade sovit så gick vi bort till apoteket och köpte nässpray eftersom jag glömde det när vi va i stan. Och efter apoteket gick vi bort till ankorna för att mata dem. Lucas tycker verkligen att det är jätteroligt att göra det. Men nu när vi va där va de hur många fiskmåsar som helst där och de attakerar ju en nästan.. Inte alls roligt, jag tycker verkligen itne alls om fåglar. Ankorna är ju ingen fara men de andra fåglarna är jag faktist lite rädd för.. Speciellt när de är så himla när gångna.
När vi hade varit ute så bakade jag och Lucas frallor som vi åt till kvällsmat och nu sover båda killarna.
Och snart är de ju Familjen annorlunda och de måste jag ju titta på.

Imorgon blir de väl till att tvätta lite även fast de inte är så jättemycket tvätt så är de väl lika bra att göra de innan de blir ett riktigt berg..

Ha en trevlig kväll!!


Alla ♥-dag

Idag rä de 5 år sedan jag jobbade min allra örsta dag på blomsterlandet och efter det har jag inte varit ledig en ända alla hjärtansdag. Men de gör inte mig så mycket för jag och Rasmus firar inte de något speciellt iallafall. Man kan väl visa att man tycker om varandra ändå utan att de ska finnas en speciell datum för att visa de..

Idag har jag ju som sagt jobbat men de va fruktansvärt segt att gå upp i morse.. Kevin har inte sovit många timmar i natt eftersom han är jätteförkyld och inte kan andas med näsan. Vi har ändå gett honom både nässpray och renessans men ingetign hjälper. Och då blir han ju så ledsen och skriker och de gör ju saken ännu värre.. Stackars lilla Kevin.
Men jag kom iväg till jobbet i tid  tillslut och denna dagen har verkligen gått sakta. Men de kanske är för att de har varit så himla ojämnt med kunder idag. Ibland va de jättemycket och sen helt plötsligt så blev de helt dörr. Så höll de på helatiden. Men tillslut blev ju klockan 16 och jag slutade.
När jag kom hem sen så såg man verkligen hur sjuk lilla Kevin va.. Ögonen va helt glansiga och röda och näsan bara rann på honom och tremometerna visade 38,2 sa Rasmus. Han hade inte ätit så bra heller så han fick lite mat av mig när jag kom hem och de åt han iallafall. Sen fick han bada lite med Rasmus och Lucas och de gillade han verkligen.
Men resten av kvällen har han varit jätteledsen och ingenting har hjälpt. Inte ens att ge honom bröstet..
Nu har jag ialalfall äntligen fått honom att somna om igen eftersom han vaknade efter ca 30 minuter. Men nu la jag inte ner honom i sängen utan satte honom i babysittern så han nästan sitter helt upp. Så nu verkar han sova ordentligt. Men jag fasar ju inflr denna natten.. Rasmus försökte ju ta honom inatt eftersom jag skulle jobba med de gick inte så bra. De va bara jag som dög, men de är likadant med Lucas de är bara mamma som duger på nätterna. Men de är väl för att de är så vana vid att de är jag som tar dem på nätterna eftersom Rasmus brukar jobba.

Nu ska jag titta på blåsningen iallafall, för hoppningsvis så får jag titta på den ostört iallafall.

Hoppas att alla får en mysig alla ♥dag kväll!!

 


Tillbaka på jobbet.

Nu har jag jobbat i 2 dagar och de känns jättebra. De hade bytat dator systemet i kassan och fått nya presentkort men annars va allt sig likt så de gick hur bra som helst. Och när man väl hade kommit dit så känndes de inte som att man hade varit borta alls.
Och här hemma hade gått hur bra som helst också. Igår va ju Rasmus hemma med Kevin själv eftersom Lucas va på dagis och idag så ville Lucas leka med Elvira så Jag körde ut dem till tönnersjö innan jag började jobba idag. Och de kan ajg säga att ded va en riktig skräckfärd..
De hade ju snöat mer i natt och de är ju ingen som har skottat på vägarna där mitt ute iskogen på ett bra tag så de va ju så spårigt och halt så bilen tappade fästet flera gånger.. Och jag som hatar att köra bil när de är snö ute, usch och fy!
Men vi kom dit utan några skador iallafall och jag kom till jobbet helskinnad också. Sen när ajg körde ut dit för att hämta dem så va de tack och lov någon som hade skottat vägen så de va inte liak spårigt och gropigt länger iallafall.
Hos mamma och papp aåt vi taccos och sen åkte vi hem, nu sitter Rasmus vid tvn och jag ska gå och lägga mig. Är väldigt trött nu för Kevin sov itne så bra i natt och ajg kan tänka mig att de kan bli en jobbig natt i natt med för Kevin har blivit täppt i näsan.. 
Men i morgon ska jag jobba igen 11-16 så de är väl bäst att gå och nana lite nu.

Natti natti!!


Min man är på rymmen..

Idag har jag och mina två små killar varit på babycafet, så mysigt så mysigt!
Sen efter babycafet åkte Ida och Lukas med hit till valllås och vi gick en bra runda här så de små kunde sova middag. När de hade vaknat sen så gick vi bort och matade ankorna. Sen va Ida och Lukas tvungna att åka hem så jag och killarna gick in och fikade och lagade lite middag. Sen blev det lite bus och tittande i böcker. Lucas älskar att läsa böcker, men jag är ju inte lika förtjust i att läsa dem.. Men vad gör man inte för sina små barn?!
När Rasmus kom hem sen så busade han lite med killarna och sen åt vi lite kvällsmat och Alex kom hit. Sen när Lucas somnat så snodde Alex med sig Rasmus hem.
Så nu sitter jag här själv, både Lucas och Kevin sover så jag har några minuter för mig själv. Skönt!

Imorgon ska jag jobba, det blir första gången sedan siste juli. De ska bli roligt och skönt att få komma hemifrån lite helt själv. Men samtidigt så vill jag ju inte lämna mina små killar.
Fast Rasmus är ju hos dem så de är ju inga problem, bara det att de kommer att kännas så himla tomt utan dem. Men de ska nog gå bra iallafall, Rasmus måste ju också få vara med sina små killar utan att jag är med. De är ju roligt både för dem och för honom. Man lär nog känna dem på ett annat sätt när man är själv med dem tror jag.

Ni får ha en trevlig kväll!!


Härligt väder

Kom hem för en stund sedan efter att ha lämnat Lucas på dagis. Han har blivit lite ledsen varje gång jag lämnat honom nu förra veckan och denna veckan, har ingen aning om vad de kan bero på.. Men de går väl över, de enda jag kan tänka mig är för att han itne vill gå på toaletten på dagis. Han har ju inte haft blöja på snart två veckor här hemma så han är ju jätteduktig, visst de hände någon olycka ibland men de är inte så ofta. Men på dagis vägrar han att gå på toa, han blir jätteledsen när de ska sätta honom där och de har försökt på både toan och på pottan men ingenting fungerar. Så när de är ute och nrä han sover så brukar de ta på honom blöja istället men de rä ju bara de att han kissar ju inte i den heller.. Så när han är på dagis kissar han itne på heltiden, inte förrän han kommer hem kissar han. Och säger man till honom att han ska kissa på dagis så säger han bara "Nää, emma" (hemma).Men förr eler senare så kommer de väl att han kissar där också.

Iallafall så va de hur skönt väder som helst ute idag, visst de va lite kyligt men de soligt och vindstilla så de va helt underbart!
Så vi får väl se vad denna dagen har att bjuda på en skön promenad kanske?

Ha en bra dag!!



Tisdag idag

Och idag har Madde varit här på en fika. Lika trevligt som vanligt!
Annars har de inte hänt mycket alls idag. Lucas har ju varit på dagis och när ajg hämtat honom så fikade vi lite och så lagade jag mat, kycklinggryta och ris blev det.
Sen kom Rasmus hem och vi åt lite och busade med busungarna och nu sover Kevin och Rasmu shåller på att lägga Lucas. Det finns inget speciellt på tv ikväll så man kanske ska passa på att läsa lite i boken som jag började på för ett väldigt bra tag sedan.

Ha en tervlig kväll!!


Du vet att du är småbarnsförälder när..

.. du blixtsnabbt, utan att tänka dig för har delat din egen falukorv, på din egen tallrik i 9 pyttesmå bitar.

..du ser framemot att börja jobba igen och få HELA 30 minuters lunch att disponera för dig själv!

..du drömmer om vita gardiner, men att du under inga omständigheter skulle få för dig att inhandla några som ens har en kulör i närheten på de nästkommande 10 åren.

..du anser att allt du läst om de som påstår sig har sex i tvättstugan undertiden barnen är bänkade framför bolibompa måste vara en stor fet lögn.

..din högsta önskan är att få sitta på toaletten ifred.

.. du kan diskutera barnens bajsvanor med en likasinnad väninna runt middagsbordet utan att bli det minsta äcklad.

..du på allvar överväger att köpa hörselkåpor med radio till dig själv i julklapp, kosta vad de kosta vill!

..du inte har en susnig om vad de andra kanalerna visar på bollibompas sändningtid.

..du blir löjligt glad över att kunna åka till Maxi..helt själv.

..du kör på fjällsemester och kör hela natten eftersom barnen förväntas sova då.

.. du hade fet-fel på ovan punkt och ni tvingas stanna på mc donalds kl 03.20 för att barnen vill ha "middag".

...någon skrivit #55555555555555555546jfidahngriaaauyhhhhhhhh
miooooooooooahhhhhhhhhy9999===#"" på din mobil och skickat det till halva adresslistan.

..du står helt handfallen när barnen lyckats somna framför bollibompa kl 18.15 och visar sig sova hela natten

..du tänker att "om något av barnen får feber i morgon och måste bli hemma från dagis så ska jag göra allvar i saken att rensa i kökslådorna!"

.. du genast får dåligt samvete för att du önskade att barnen skulle få feber, men ..."det _är_ väldigt rörigt i kökslådorna".

..du för längesedan slutat att ifrågasätta att obefintliga sår på småbarns kroppsdelar akut behöver plåster för att stilla ett illvrål.

..du inte ser hur tv rutan är alldeles kladdig av små flottiga barnfingrar för än någon annan påpekar det.

..du varnar dina barn för "läbbiga gubbar" när de bara ska gå till brevlådan och hämta morgontidningen.

..du känner dig slug och smart när du hittar leksaker på halva rea priset som du hamstrar hem till din "kalaslåda"

..du har en välfylld "kalaslåda" med något för ALLA ungar som kommer att ha kalas de närmsta två åren.

..du hellre skulle offra din vänsterfot än att väcka ett sovande barn en fredagkväll.

..du rusar till Gekås barnavdelning det absolut första du gör där du kommer innanför dess dörrar.

..du har gett upp soffan och tänker köpa en ny om ungefär 12 år.

..du har en egen formel i din hjärna som omräknar alla kostnader i antal blöjpaket.

.. ni lämnar barnen hos mormor och morfar kl 15 när ni ska på fest kl 19, så ni hinner ha sex innan.

.. du första gången efter att ha slutat amma blir aspackad, när att du drack _en_ öl, för att du trodde du tålde sprit som förr i tiden.

.. du drömmer om miljonvinst, drömsemester och..sovmorgon!!

..du blir rörd när ditt barn ritat en teckning på en familj som ser glad ut.

..du inte längre ens kan stava till morrgonseks.

.. du lovar dig själv att göra husmanskost med massor av rårivna morötter till middag i morgon varje gång ni äter middag på Mc Donalds.

..du inte tror att den där lilla lilla pyttelilla lingonfläcken på minstingens tröjärm ska märkas.

..din kundvagn är full med falukorv, ketchup och mjölk.

.. du åker till stan för att köpa nåt snyggt att ha på dig på festen på Lördag men kommer hem med kläder och skor till barnen och med ursäkten "-ja, men det var faktiskt halva priset!"

..du måste stiga upp och titta till dina små sovande knattar vid varje avvikande andetag, så att de inte kvävs i sömnen av nåt..oidentifierbart, trots att du är fullt medveten om att om du själv hade sovit hade du aldrig ens hört det.

..du faktiskt lyssnar noga efter avvikande andetag, hostningar eller slå-huvudet-i-sänggaveln ljud innan du själv somnar.

..du under amningstiden har så mjölkstinna bröst att du funderar på att bredda dörrkarmarna.

..du under amningstiden har så ont i dina mjölkstinna bröst att du på allvar kommer att nita den som av misstag råkar stöta ihop med dig.

..du känner dig som 100 år klockan 7 på morgonen, och minst lika gammal kl 19 på kvällen.

..du först och främst inte ger dina barn Coca Cola pga det ohälsosamma innehållet utan för att de kommer att vrida upp dem på speednivå i ungefär 4 timmar framöver.

..du tittar in i barnens överfyllda rum, suckar, och stänger dörren.

..du undrar hur lång tid det skulle ta för din partner att komma på att barnen behöver badas om inte du säger någonting och ser samtidigt för din inre syn hur de mer och mer liknar små personligheter ur familjen Hedenhös.

..du tänker på barnen 25 timmar om dygnet.

..du tycker det är överskattat att raka benen innan de är lite ludna.

.. du skriver en handlelista och glömmer den hemma. Handlar ändå för 1200 spänn, men inte en enda vara du kan laga middag av.

.. du inte kan nämna en enda film som gått på bio det senaste året.

..du helst vill glömma dagens kaloriintag efter 2 gedigna väninnefikor på stan.

..middagen tar 25 minuter att laga, 6 minuter att äta, och 45 minuter att städa upp efter.

..du undrar hur alla människor utan barn får tiden att gå egentligen.

..du gett upp det där med att läsa böcker om kvällarna, eftersom du ändå aldrig kommer längre än till sidan 4.

..levande ljus har förlorat betydelsen "mysfaktor" och har ersatts med en fastetsad bild på din hornhinna av "brinnande barnlockar", och undviks därför i ditt hem.

.. du kippar efter andan då hela familjen besöker paret-utan-barn som visar sig ha en VIT soffa.

..du hör någon i din mobil som vrålar "hallåååååå, är där någon?!" och din bebis sitter brevid och stirrar skyldigt på den.

..du frivilligt går ut med soporna i minusgrader för att du då får ca 45 sekunders lugn och ro.

..du inser att barnens skrik hörs ända ut till soptunnan och du först och främst inte undrar varför de skriker utan är mest är bekymrad över att grannen kan höra det.

.. någon på jobbet påpekar för dig att någon med ditt mobilnummer ringt upp henne och flåsat i luren i går eftermiddags, tre gånger, och du vet direkt vem den skyldige är.

..du råkar somna i soffan 05:30 medan ni väntar på att Nickelodeon ska börja sända barnprogrammen och du vaknar av att lillen står brevid soffan och äter på en banan med skalet på.

..du vet att om alla skriker så är det lugnt, men om det är knäpptyst finns det anledning till panik.

.. när de enda vita fläckarna på lakanen kommer från vällingflaskan...

..du helt plötsligt kommer att tänka på filmen Gremlins, när du ser dina barn, skrika, slåss och bita varandra.

..du automatiskt vaggar kundvagnen i mataffären

..du ser fram emot en kväll på stan med "gänget", men du sitter ständigt och tittar på klockan och undrar vad de andra gör därhemma nu.

..du lärt dig konsten att ha hett sex.helt ljudlöst.

..tittar på dina sovande älsklingar och inser att du är världens mest lyckligt lottade förälder!


Feber fritt

Igår eftermiddag och idag har Lucas varit feberfri och inte fått några prickar så vattkoppor var det inte.. Men de kommer väl någon gång det med.
Men gnälliga och tjuriga har de varit idag båda våra killar. Förutom när vi va på eurostop en snabb runda, då va de snälla men hemma är de bara gnäll gnäll för det mesta.
 Får hoppas att de blir bättre till i morgon. Men då ska Lucas till dagis så då får han ju leka av sig lite iallafall och inte bara leka med tråkiga mamma och pappa. Och i morgon så kommer Madde hit en sväng också, ska bli roligt för de va ju ett tag sedan vi träffades nu ju.

Nää nu ska jag snart ta och titta på tv, de är ju familjen annorlunda och de kan man ju inte missa. Jag förstår inte hur den ena familjen kan bo i en 4a med 9 snart 10 ungar. Jag hade blivit tokig! Vi har två barn och jag vill ha större så de kan få ett eget rum.. Men de är ju tur att vi alla är olika.

Ha en tervlig kväll!!


v.6

Måndag 8/2
Rasmus hemma
Åka till Eurostop

Tisdag 9/2
Träffa Madde
Lucas dagis 9-14

Onsdag 10/2
Lucas dagis 9-14

Torsdag 11/2
Babycafe

Fredag 12/2
Jobba 9.30-14.45
Lucas dagis 9-14
Rasmus hemma

Lördag 13/2
Jobba 10-17.15

Söndag 14/2
Jobba 11-16
Alla ♥-dag


Lilla Lucas

Han har fortfarande feber men är ändå pigg och springer runt och leker. Visst han är lite gnällig ibland men de är knappt så man märker att han haqr feber, han äter nästan som vanligt ocskå.
Undra bara varför han har feber? Han är ju itne förkyld eller någonting , han har bara feber och den ligger runt 39 grader. Jag hoppas ju på att det är vattkoppor så man har de ur världen sen  men han har inte några prickar, inte än iallafall. Men de är väl bara till att vänta och se om de händer någonting. Fast bara för att jag vill de så kommer han säkert inte att få de..

Annars idag har vi inte gjort så mycket. Jag har varit och handlat och Rasmus har varit hemma med små killarna och tagit de lugnt. Kevin har varit rätt så gnällig idag så han kanske också håller på att bli sjuk.. Men vi får väl se, han kan ju ha varit trött ocskå för han har inte sovit så bra i natt. Och Lucas har sovit oroligt på grund av febern så i natt har jag fått sova totalt 4 timmar. Härligt härligt...
Men nu ska jag iallafall ta och titta på melodifestivalen och hoppas på att denna natten blir betydigt bättre!

Och när jag va och handlade idag så skulle jag köpa kalsonger till Lucas så jag tog ett 3-pack som skull ekosta 89:- men på scanern stog de 22.25:-. Så jag tog bort den igen eftersom jag trode att de blev något fel men de stog samma när jag scannade in den igen. Sen tog jag ett par likadan fast en annan färg och de gick in för 17.53:-. Så de måste blivit något fel när de la in de i datorn för jag va tvungen att prova på ett tredje par och de gick in på 89:- Så jag tog de två som va billiga och blev himla nöjd med mitt fynd. Så de kanske är några fler som blir glatt överaskade när de ska köpa kalsonger, hihi.

Ha en bra lördagskväll!!


Feber

Denna veckan har gått fruktansvärt fort.. Men de kan ju vara för att Rasmus inte jobbar mer än 3 dagar i veckan nu. Han ska ju vara ledig måndagar och fredagar ända fram till sommaren. Så veckorna kommer nog gå himla fort nu tror jag. Men nu  i veckan pratade jag lite med Kalle så nu har jag fått lite tider som jag ska jobba denna månaden. Känns väldigt skönt att få in lite extra pengar. Man blir ju inte rik av att vara föräldraledig direkt så lite extra pengar är verkligen välkommet!
Annars har de inte hänt så mycket denna veckan, Vi va på babycafet i torsdags och denna gången va vi lite fler så de va kul.

Och Lucas har varit utan blöjan nu 1 vecka och de går hur bra som helst förutom på dagis.. Han har ingen blöja där heller men han vägrar att kissa på toaletten eller på pottan där. Så sär har han blöja när de är ute och när han sover eftersom de sover ute och de blir ju så kallt om han skulle råka kissa i overallen ute nu. Men han är verkligen hur duktig som helst och han har inte kissat i sängen en enda gång än så länge, och han är har ju inte ens fyllt 2 år än. Så jag är verkligen stolt över min duktiga kille!

Förresten så tog jag fram gåstolen till Kevin nu i onsdags och han gilade den verkligen och han kan ju ta sig fram i den också. De trodde jag inte att han skulle eftersom han är mindre än vad Lucas va men han nådde ner och kunde så han blev nog väldigt glad för att jag tog fram den iallafall. Och Lucas tyckte ju att de va kul att köra runt honom i den också naturligtvis.


Nu ikväll så är Rasmus iväg med några fårn jobbet, de skulle äta och bowla så jag är här hemma själv med mina små killar. Kevin somnade vid 19 och sen borstade jag tänderna på Lucas och läste för honom. Men när han satt i knät när vi läste så tyckte jag att han känndes varm så jag tog tempen på honom och stakcaren hade 39.1. Så de va ju inte så konstigt att han har varit lite gnällig då ju. Så de blir väl en helg hemma för våran del.
Men nu ska jag ta och titta på Let´s dance så ni får ha en tervlig kväll och helg!


Min lilla Kevin

Han har ju redan hunnit bli 5½ månad min lilla kille. Så himla fort tiden går alltså..
Han har verkligen ändrat sig mycket på sista tiden.
Han är så fruktansvärt nyfiken och ska vara med och kolla på allt och de som Lucas gör är väldigt intressant. Man märker verkligen att han är "med" på att annat sätt nu. Och de är ju så roligt att han också kan vara med och att han verkligen börjar bli en liten preson med och inte bara en liten bebis eller vad man ska säga.

Maten fungerar jättebra, han ammar inte så mycket längre eftersom han äter "riktig" mat istället. Gröten är ju den bästa den slukar han i sig men burkmaten är han inte lika förtjust i. Men de är klart den är ju inte så söt som gröten är. Men för det mesta slinker den ner den också utan några större problem.

Än så länge så ligger han någorlunda stilla men jag tror inte att det dröjer så länge till innan han börjar att förslytta sig. När han ligger på mage så kan han snurra runt i en cirkel och han kan flytta sig framåt men han vet nog inte om det.. För när han ska ha en leksak som ligger en liten bit ifrån honom så försöker han på alla sätt och vis att ta sig dit men de går inte rikitgt. Han drar upp benen under magen och sen försöker han med armarna men de går inte de heller. Men tar han båda samtidigt så kanske det går.. Och idag har han börjat att skjuta ifrån med armarna så han kommer baklänges, och de va ju inte riktigt de han ville.. Så då blir han inte så glad. Men för min del så är de ju rätt så könt. Lucas va ju bara 4½ månad när han kunde ta sig fram och när han va 6 månader så kunde han ju både sitta och klättra överallt. Så det är ju rätt så skönt att Kevin inte är lika tidig. Men som sagt så tror jag inte att de dröjer länge till innan man inte vet var man har honom längre..
Sitta kan han göra en liten stund om han ahr någonting bakom sig men han tippar ju en del så lite rund i rumpan är han fortfarande.

Och snart är han ½ år, helt otroligt hur fort tiden går!




♥Min lilla älskling♥






Torr natt

I natt provade vi att låta Lucas sova utan blöja och de gick hur bra som helslt. Han hade inte kissat någonting alls, han har ju varit torr i blöjan under natten nu i snart en månad med undantag för n¨gon enstaka gång som det har kommit någon droppe. Så nu när de går så bra på dagarna så tänkte vi att vi provar utan på natten också och de fungerade ju hur bra som helst.
Och idag när vi va och handlade så hade han blöja  eftersom vi inte visste ifall han skulle säga till men det gjorde han.Men eftersom vi vamitt i affären och han hade blöjan så sa vi till honom att han fick kissa i blöjan. Men sen när vi kom hem så ville han kissa och de visade sig att han inte hade kissat i blöjan utan höll sig till vi kom hem. Så jag tänkte jag skulle prata med dem på dagis imorgon och se hur vi ska göra där.

 


Helgen

Fredag
Lucas va ju på dagis och jag och Kevin va hemma och plockade undan alla leksaker som ligger precis överallt. Jag förstår inte hur en enda liten person kan stöka till de så mycket.. men de ska väl synas att de har kul!
Sen innan de va dags att hämta Lucas kom mamma, Elin, Elvira och Abbe hit och vi gick och hämtade Lucas sen gick vi hem och fikade inann de va dags att hämta Rasmus. Efter vi hämtat honom åkte vi och köpte godis och sedan åkte vi hem till mamma och pappa och va där resten av kvällen.

Lördag
I lördags åkte vi ner till Laholm med mamma, Elin och Elvira och badade på badhuset. Där är ju mycket bättre att bada än här i Halmstad när man har små barn och deras nya vattenland till barn är ju helt perfekt.
Och när vi kom ner dit och skulle betala så så de att de va gratis att bada eftersom de va simkunnighetensdag. Så de va ju himla bra ju.
Efter några timmars bad så åkte vi hem till mamma och pappa ett tag och kvällen sen va detänkt att vi skulle titta på film men vi somnade båda två i soffan innan den ens hade börjat..

Söndag
Och igår va det dags för städning.. Inget roligt men de måste ju göras. Sen på eftermiddagen kom Rasmus kompis Thomas hit en sväng och hans mamma kom även förbi en snabbis.
Så de har varit fullt upp i helgen.