Hälsa & Relationer

Idag 15.45 hade jag tid på Hälsa & Relationer och de va väl som jag hade väntat mig att jag skulle behöva mer än en behandling.. Men bara eksemen försvinner så struntar jag i hur många gånger jag behöver gå dit! Men de värsta är ju att de antagligen är mjölk som är den största boven så helst ska jag undvika mjölkprodukter helt nu.. Men de är ju så svårt, de är ju mjölk i precis allt! Men jag lyckades ju förra gången så då ska jag väl göra de nu med.
Frågade även när Lucas kunde komma dit eftersom han också ahr eksem och han sa att man tycärr måste vara 8 år för att få behandling.. Men att vi kunde kolla om de va mjälk som spökade för honom med för då kunde han också få lite droppar som behandling och antagligen så skulle de hjälpa honom i såfall eftersom han han inte är så gammal än.
Nästa tid ajg har där är den 9/9.

http://www.halsaochrelationer.nu/ och klicka på allergi om du är intresserad av vad de är för behaandling. Jag rekomenderar den verkligen!



Syskonvagnen såld!

I förmiddags la vi ut Phil&ted vagnen på blocket och nu är den såld. De va ett pas från göteborg som köpte den, men de stackarna trodde att de va som till varberg i avståndet. Men de är ju ett antal mil i skillnad, men de gjorde ju inte oss något för vi blev av med den och fick de vi hade väntat oss för den. Den hade ju en och annan skråma eftersom även vi köpte den begagnad. Men vi är nöjda lver affären och de verkade dem också vara. Men jag förstår egentligen inte vad de skulle ha den till.. De hade en son som va 3 år och dottern fyller 1 i oktober så den äldsta är ju äldre än vad Lucas är ju.. men de är ju inte våra problem.


God morgon, god morgon!

Då va de måndag morgon igen och veckan som var bara rusade förbi, men jag är ledig idag med och börjar inte jobbar förrän 12 i morgon.
Lucas och Rasmus sover fortfafrande mend Kevin har varit vaken sedan 6.28.. Undra när han ska lära sig att sova lite längre?
Han har ätit lite frukost iallafall och springer runt här nu och kl 9 är de dags för dagis igen.
Jag hade tänkt att jag skulle träna och så hade vi behövt handla lite och så hade jag behövt fixa lite med Kevins fotobok som han ska ha på dagis. Men vi får se vad som hinns med.. De ska ju hämtas igen 12.15 och sen 15.45 ska jag ju till hälsa & relationer.
Så vi får se vad som hinns med under dagen idag, nu ska jag iallafall göra mig iordning och sedan väcka Lucas.

Hoppas att alla får en trevlig dag!


Hoppas hopaps

Jag har ju som de flesta vet fått tillbaka mina exem nu igen efter jag fick Kevin och jag tycker bara de blir värre och värre nu..
Jag sa innan att jag ville vänta med att gå tillbaka och få behandling tills jag slutat amma eftersom de är så himla mycket hormoner i kroppen då. Men nu va de ju ett tag sedan jag slutade men inte förrän i torsdags så ringde jag dit eftersom min kära make gav mig en "spark i röven".
Så nu hålle rjag all atumamr och tår för att de ska fungera denna gången också. För de är verkligne värt varenda krona att vara utan exemen så man kan sova på nätterna utan att vakna av att de kliar så man blir tokig och att man kan visa sig i bikini utan att folk tittar eller komenterar. De är ju till och med en på jobbet som kommenterat att ajg hade fullt med prickar på hela benet.. Precis som att jag inte vet de?? Och då va de ändå bara en pyttebit hon såg av de jag har..

Så hoppas verkligen att de hjälper denna gången med!




Vecka 35

Måndag 30/8
Dagis 9-12.15
Hälsa & relationer 15.45

Tisdag 31/8
Jobba 9.30-14.45
Träna

Onsdag 1/9
Rasmus börjar jobba igen
Jobba 10-19.15

Torsdag 2/9
Babycafe
Träffa Madde och Liam

Fredag 3/9
Jobba 14.30-19.15

Lördag 4/9
Jobba 11-15
Fira mormor

Söndag 5/9
-


Mina små busar

Mamma älskar er!




Byte av barn

Igår sov Elvira över hos oss och idag sover Lucas och Kevin hemma hos dem. Elvira va lite ledsen och sakande mamma men de gock bra ändå och de busade och va snälla hela kvällen. Värre va de i morse.. Både Elvira och Lucas va jättetjuriga båda två så de va som hund och katt.. Hopaps att de gick över sedan nrä vi hade lämnat alla busarna i Tönnersjö. Men ajg tror nog att de ska gå bra.
När jag och Rasmus hade lämnat av dem så åkte vi till trönningestranden och gick där, tyvärr blåste de en hel del men de va ändå mysigt att bara vara vi två, de behövs verkligen ibland!
Nu ikväll har vi städat undan och diskat lite och snart blir de film och sovmorgon imorgon. Ska bli underbart men man kommer väl vakna tidigt ändå.. Men då har man iallafall vakanat av sig själv.  Men jag saknar ändå mina små sötnosar.. De är så tyst utan dem, men som tur är så får vi hem dem imorgon igen :)


Fick hämta hem Kevin idag..

Idag ville Lucas inte alls till dagis, han skulle inte ta på sig kläder för han skulle inte till dagis så de var en liten kamp innan vi fick på honom..
Men tillslut gick de bra och när vi väl kom till dagis så var de inga problem alls. Kevin däremot blev lite ledsen och de har han inte blivit innan.
Men jag och Rasmus åkte hem betalade räkningar och sedan åkte vi ut till flygstaden och köpte skor till mig och Lucas. Sen när vi var på väg hem ringde de från dagis och sa att Kevin hade varit jätteledsen hela tiden så vi åkte och hämtade honom, men Lucas ville inte med hem så han stannade kvar till 14. Men när vi kom hem så gav vi Kevin lite mat och efter de var han sitt vanliga jag igen. Så antagligen var han bara hungrig men eftersom han fick vaccinet igår så kunde de ju inte veta de. Så i morgon hoppas vi att de går bättre. Men de tror jag att de gör för han var ändå lite hängig efter sprutan så den hade nog ett litet finger med i spelet ändå.
Så under eftermiddagen har vi bara varit hemma, de va ju meningen att Ida, Lukas och Johan skulle kommit och hämtat sängen i dag men de kom lite emellan så de får bli en annan dag. Kanske morgon men vi får se vad som händer.
I morgon öppnar ju även babycafet igen men Lucas och Kevin är ju på dagis då.. Fast jag och Ida kanske åker it ändå utan våra små busar för att hälsa på dem andra. Skulle tro att de blir så och sen på kvällen så är de tjejkväll hemma hos Maija med jobbet. Ska bli så roligt! De är alltid så kul när vi har de!
Nähä nu ska jag ta och se vad min man hittar på.
Trevlig kväll!!

Bvc

Igår va de ju dags för 1-årskontroll på bvc och jag hade ju totalt glömt bort att han skulle ha vaccin också. Men men..
Allt gick bra och vi fick äntligen reda på varför Kevin skriker så han blir blå i ansiktet och blir helt o kontaktbar när han blir förbannad. Han har något som heter affekt anfall och är tydligen väldigt vanligt hos barn mellan 6-18 månaders ålder. De är inget som är farligt och när de får sådant ska man inte göra någonting alls åt de förutom att finns där för dem när de "kommer tillbaka" igen. De är bara till att vänta ut dem tills de börjar andas igen. Men de är himla skönt att ha fått ett namn på vad de är och att de inte är något farligt alls, de är ju bara de att han har ett himla humör den lille mannen. Undra vem de kommer från? Mig eller Rasmus? Ingen aning faktiskt..
Men allt såg ju bra ut och nu väger han 8900g och är 73.5 cm lång. Han är ju inte så stor med andra ord men han är helt perfekt och helt underbar min lillafis!
Doktorn tittade ju även på Lucas tunga och han sa de att tungbandet sitter ju väldigt långt fram och är väldigt kort men han ville ändå inte göra något åt de nu eftersom vi inte vet om talet påverkas än. Han är ju inte så gammal så de kan ju lika gärna vara att han inte får till ljuden bara och att de kommer sen. Så han tyckte att vi skulle avvakta tills 3-årskontrollen eftersom man inritar sig mer på talet på den kontrollen och då är de lättare att veta om han påverkas av de eller inte. Han sa också att han inte kommer att ta skada av att man väntar. Så de är ju skönt de. Vi får val ta och träna uttal här hemma nu så får vi se hur de går. De är ju 7 månader kvar tills han är 3 år.

Inskolningen på dagis

Ja de är i full gång och de går super bra med Kevin. Han springer runt där och bryr sig inte ett dugg om mig. I morse så somnade han i bilen när vi åkte dit och vaknade när jag tog av honom. Då lämnade jag över honom till Catarina och trodde att han skulle bli jätte ledsen eftersom han precis vaknat men de gick kanon så de är ju skönt!
Lucas däremot är lite värre.. Jag var där ca 10-15 minuter efter att vi kom dit och sedan skulle jag gå men Lucas blev super ledsen. Stackaren, de känns så fruktansvärt att gå därifrån när han är så ledsen men jag måste ju och efter ett tag så går de ju bra iallafall.
I morgon ska de vara på dagis 7.30 så de ska vara med och äta frukost, då tror jag även att vi ska lämna dem direkt utan att stanna där. Men jag tror nästa att de är bättre för Lucas del för om jag stannar kvar så tror han ju inte att jag ska lämna honom där utan stanna. Så vi får väl se hur det går.
Sen ska vi hämta dem vi d 11 och åka in till bvc för Kevin ska på 1-årskontroll och doktorn ska även kolla på Lucas tunga eftersom bandet (eller vad man ska säga) under tungan sitter ända fram i tungspetsen så han kan ju inte räcka ut den och han kan inte uttala vissa bokstäver heller. Så vi får se om de gör någonting åt de. Malin på bvc har alltid sagt att de brukar försvinna av sig själv men de har de inte gjort så jag hoppas att de gör något så han inte blir lidande i sitt tal.
Så morgon dagen är fullbokad.
Nu ska jag ta och se om de finns något på tv annars får jag ta och läsa lite kanske..

Natti natti!!

Vecka 34 - Semester!!

Denan vecka har jag äntligen semester. Ska bli så skönt även fast veckan är fulbokad.

Måndag 23/8
Dagis inskolning 9-12.15, Vara med och äta

Tisdag 24/8
Dagis inskolning 7.30-11, vara med och äta frukost
Bvc 11.20

Onsdag 25/8
Dagis inskolning 9-14, sova där första gången

Torsdag 26/8
Dagis inskolning 9-14
Tjejkväll hos Maija (med jobbet)

Fredag 27/8
Dagis inskolning 9-15

Lördag 28/8
-

Söndag 29/8
-




Min lilla olycksfågel

När vi va ute på dagis idag så trillade Kevin på asfalten och dök med näsan först.. De blödde ganska bra på näsan så de fick bli ett plåster på näsan ett tag, stackaren.
Men nappen gjorde susen, tur att de finns nappar!




Någon som behöver en växasäng?

Nu ska vi inte använda Lucas säng mer så är de någon som är i behov av en så är de bara till att höra av sig.



Busarnas rum

Inga super bra bilder eftersom de va mörkt i rummet.. Men lite ser man iaf.
Nu saknas de bara några tavlor på väggarna.








God morgon!

Kevin vaknade vid 6 idag som vanligt nu för tiden så både han och Lucas har hunnit äta frukost och nu sitter de och tittar på Nicke nyfiken. Rasmus har precis vaknat till liv han också, eller nästan iallafall.
Snart ska vi göra oss i ordning för att bege oss bort till dagis. De är ju Kevins andra inskolningsdag idag och igår gick de superbra.
Han traskade in och började leka direkt och va inte blyg eller rädd de minsta. Lucas däremot han va lite  blyg precis när vi kom dit men de gick över sedan när de kom ut.
Men jag tror inte att de kommer vara några problem alls att lämna Kevin där så de är ju skönt.
Undertiden som jag är på dagis med busarna så ska Rasmus till MIO och hämta deras nya säng som hade kommit nu. Så nu ska de bli fint i deras rum. Målarna va ju här igår så de är färdig målat också. Ska bli skönt att få lite ordning igen, de har ju varit lite jobbigt nu när alla deras saker och sängar har varit i vardagsrummet.

Nu ska jag gå och ta mig en dusch innan de är dags för dagis.
Ha en bra dag!!


Stort grattis till vår underbara son på 1-årsdagen!


1-årskalas


Har fått en rutschkana, kan klättra upp helt själv..

Och är jättestolt men vågar inte riktigt släppa taget och åka ner.

Lucas tyckte att den va jätterolig!


Lite present öppning och Lucas fick också några paket idag även fast de inte va han som fyller år.

Bilar är roligt!

Kevin fick en trktor med släp men den la Lucas beslag på direkt. Kevin har ändå inte riktigt förstått hur han ska göra så då kan ju storebror köra runt med honom istället..
Mina små älsklingar!

Fick en badboll av mormor och morfar och den var en av de bästa presenterna! Lektes med hela kvällen av alla 3 killarna här hemma.

Efter presenterna var de dags för lite tårta.

Och jag fick hjäla honom att blåsa ljuset

Sen va de vara till att hugga in!

Min goa lilla 1-åring tyckte att de va jättegott med tårta!
Tänk att han redan fyller 1 år imorgon. Var tog min lilla bebis vägen?



Vecka 33

Måndag 16/8
❤ Kevin 1 år ❤
Johanna och Erik kommer hit
Lucas och Kevins rum målas om

Tisdag 17/8
Jobba 9.45-14.45

Onsdag 18/8
Kevins första dag på dagis 9.30-10.30
Jobba 12-19.15

Torsdag 19/8
Ledig

Fredag 20/8
Jobba 8-17

Lördag 21/8
Jobba 9-17.15

Söndag 22/8
Jobba 10.30-17.15

Ledig helg!

Äntligen har jag en ledig helg! Och inte bara lördag och söndag utan fredag, lördag, söndag och måndag.  Helt otroligt, har inte varit ledig så länge serdan i mars när jag var mammaledig.
Men Helgen ahr varit full ända. I fredags kom Johanna och Erik till Halmstad och hälsade på så då va vi hemma hos Svärmor hela eftermiddagen och på förmiddagen blev de en storstädning som va väldigt välbehövlig. Kvällen tillbringade vi hos mamma och pappa och åt pizza.
Igår va vi hemma hos min morbror som hade kalas eftersom han hade fyllt år och sen följde mamma och pappa med hem och åt bakadpotatis, gott gott!

Idag ska vi ha 1-årskalas för Kevin som fyller 1 år imorgon. Helt otroligt vad tiden går fort.
Så vid 14 tiden blir de paket och tårta.


Ny säng till busarna

Nu när Kevin kan ta sig ner och upp själv från sängarna så tänkte vi att han skull efå en ny säng. Eller först tnkte vi att han skulle få ta Lucas gamla säng och att Lucas skulle få en lite högre loftsäng. Men när vi var på Mio hittade vi en våningssäng som Lucas kunde klättra upp och ner för själv och de va faktist fin. Har tittat på våningssngar innan men inte hittat någon jag gillat, men nu så hittade vi denna och båda jag och Rasmus gillade den så den fick de bli. Så nu kommer de få lite mer yta på sitt rum.
Så om ca 2 veckor kommer den men Lucas trodde att vi skulle få den direkt så han blev nog lite besviken. Men agj sa till honom att en lasbil måste köra och hämta den och ge den till affären så vi kan komma och hämta den. Så hela vägen hem satt han och tjatade om lastbilen som skulle hämta hans säng.
Så snart blir de fin fint i deras sovrum för nu i augusti kommer de och målar om i deras rum med.


Vecka 32

Måndag 9/8
Handla

Tisdag 10/8
Jobba 12-19.15

Onsdag 11/8
Jobba 8-14

Torsdag 12/8
Jobba 10-19.15

Fredag 13/8
Johanna och Erik kommer och hälsar på

Lördag 14/8
Kalas hos min morbror

Söndag 15/8
1-årskalas för Kevin



Lååånga dagar

Igår och idag ahr nog varit några av de längsta dagarna i mitt liva alltså.. Tiden gick så fruktansvärt sakta på jobbet. De brukar alltid gå så himla fort att man nästan inte hinner komma dit innan de är dags att gå hem. Men så var de sannerligen inte igår i idag..
Får hoppas att de blir bättre i morgon. Men jag tror att de beror på att jag är fruktansvärt trött. Kevin har ju sovit dåligt nu nästan 2 veckor och de tar ju på krafterna. Men de har nog berott på att han inte har varit riktigt bra. För nu har han fått feber och Lucas med. Har ingen aning om varför för de är inte förkylda eller något sådant utan har bara feber. Hoppas iallafall att de blir bättre efter de har blivit friska igen.
Nu ska jag iallafall ta och kollapå Dexter och äta choklad och drika läsk, Rasmus är hos några kompisar och ska ut ikväll så här är lugnt och tyst här hemma. Men bara för att jag skriver de kommer väl båda två vakna..

Sov så gott!!

Blålila i ansiktet..

Igår va jag och Kevin hemma hos Ida och hon hjälpte mig att färga håret och så klippte hon Kevin lite med, så nu har han blivit klippt för första gången i sitt liv. Han blev så fin, så fin så och jag blev väldigt nöjd med mitt hår med. Tack så mycket Ida!

Sen på kvälen när de var dags för busarna att sova så vill eLucas att ajg skulle somna honom så ajg gav Kevin till Rasmus och följde med Lucas till sängen. Och sen kommer Rasmus med Kevin som är helt blålila i hela ansiktet eftersom han blev så arg så han skrek och slutade andas. Han ahr gjort så flera gånger men igår va de värre än vad de någonsin ahr varit innan. När han väl började andas igen va han helt lealös och matt stackaren. De är ju så hemskt när han gör så. Ingenting hjälper ju heller, vi ahr försökt med allt men de är bara till att vänta ut de.. Men man blir ju så rädd när han gör så.
Så vi pratade med de på bvc och de sa att de är ingen fara för honom om han inte krampar eller någon sådant och de gör han ju inte utan han gör ju så när han blir riktigt arg. Så vi ska ta de med läkaren nu när vi ska dit på 1 årskontroll den 24/8. Men de skulle inte vara någon fara för honom iallafall och de är ju skönt de.


Äntligen lite tid att sitta här!

Ja de har varit väldigt mycket nu sen senaste veckan. Jag har itne haft någon tid alls till att sitta vid datorn.
I onsdags va vi ju på gekås och de va ju en del folk där men de va ingen kö in och de va ingen kö kassan så de va ändå inte så mycket som jag hade väntat mig.
Men jag hittade en hel del, så nu har vi vinterkläder allihopa och fördelsedags presenter till Kevin är köpta ooch lite annat smått och gått. Så jag är nöjd. Men jag fick ju inte åka själv som jag hade hoppats.. Min kära make och min syster va med också och de va ett tag de gick som en svans efter mig och de gör mig galen! Men mestadelen av tiden kunde jag gå själv iallafall.

Torsdagen och fredagen jobbade jag och på fredagkvällen va vi hemma hos mamma och pappa och åt taccos.
Sen va jag ju ledig hela helgen, underbart!
Så på lördagen va vi en sväng på marinfestivalen coh sedan åkte vi till busfabriken och va där och busade och vildarna va supernöjda och somnade gott i bilen på vägen hem sedan och för mig och Rasmus blev de godis och Dexter. Jag rekomenderar verkligen att titta på Dexter, enda nackdelen är bara att man blir beroende..
Söndagen va Rasmus och Lucas på badhuset och jag och Kevin va hemma och rensade leksaker, ändrade om i deras rum och städade. Så jag fick mycket gjort då och de va riktigt skönt. Förresten så rensade jag ju min garderob i lördags med så lediga helger de gillar vi!
Och nästa helg kag är ledig så blir de 1 årskals för min lilla plutt.


Vecka 31

Måndag 2/8
Jobba 8-17

Tisdag 3/8
Jobba 8-14
Träna
Handla

Onsdag 4/8
Ledig

Torsdag 5/8
Jobba 8-17
Träna

Fredag 6/8
Jobba 8-17

Lördag 7/8
Jobba 9-17.15

Söndag 8/8
Jobba 10.30-17.15