Glad påsk

Lika bra att passa på att önska alla en glad påsk ifall jag inte hinner med de i helgen. Jag ska ju jobba hela hegen och sen ska vi iväg efter jobbet på påskafton.
Så jag hoppas att alla får en riktigt mysig helg!

Sista dagen som mammaledig..

Ja då va dagen kommen, sista dagen som mammaledig. Känns väldigt tråkigt att inte få vara hemma mer men samtidigt så ska de bli kul att få jobba ordentligt igen. Och Rasmus är super glad över att få vara hemma, de va han ju aldrig med Lucas. Inte mer än sommaren efter han fyllt 1 år så han är jätteglad att han kan vara hemma med Kevin nu.
Dagen blev ungefär som alla andra dagar som man är hemma. Lämnade Lucas på dagis vid 9 men han gick faktiskt hela vägen till dagis eftersom det blev punktering på syskonvagnen igår när jag skulle hämta honom på dagis. Men de gick kanon bra och de tog bara 5 minuter mer än vad de gör om han åker vagn. Hemma sen så satte jag igång sista maskinen med tvätt som vi inte han med igår och sen plockade jag undan lite och diskade och lagade mat. Kevin har varit gnällig mesta delen av dagen men jag tror att de är för hans tänder.. Hoppas de kan komma fram snart så han slipper ha ont av de.
Efter vi hämtat Lucas på dagis fikade vi lite och sen fick de bada och båda två verkligen älskar att bada. Sen kom Rasmus hem och han åkte nästan lika snabbt som han kom hem för han hittade ett skrivbord på blocket som vi ville ha. Så han åkte iväg och fixade med de och undertiden busade vi på Lucas rum.  Och när jag ställde Kevin på golvet med en leksak i varje hand så stog han själv och tog något steg och var överlycklig. Min duktiga kille!
Sen kom Rasmus hem och duschade för att sedan åka iväg för att kolla på fotboll.
Kevin somnade utan problem men Lucas kronglade som vanligt.. Han har vägrat att sova nu på kvällarna de senaste 2-3 veckorna så de har varit en himla kamp att få honom i säng varje dag. Men efter lite skrik i 40 minuter gav han upp hoppet och jag vann kampen idag. Så han somnade gott och när han somnat vaknar naturligtvis Kevin, men tillslut lyckade jag även att få honom att somna om igen.
Så jag fick kollat lite på Anna Anka, men jag kan inte förstå hur man kan vilja bli hennes assistent. De skulle jag aldrig vågat.
Nu ska jag snart ta och lägga mig de blir en lång dag i morgon..  Jag ska jobba 9.30-19.15 men konstigt nog så brukar heldagarna gå fort iallafall.
Natti natti!!

Stressig dag och en iMac

Gårdagen va verkligen stressig. Lucas skulle vara på 2 årskontroll på bvc kl 9 på morgonen så de blev ingen sovmorgon alls vilket hade behövts. Kevin sov nämligen inte så bra på natten, han sov ca 2 timmar totalt men jag tror att de är tänderna som spökar för han har 2 stycken där nere som är på väg.
Men de va bara till att bita ihop och ta sig upp och åka iväg.
På bvc tog de ungefär en timme, han fick leka, rita och blev mätt och vägd. Han väger nu 12 kg och är 86,5 cm lång. Han ligger lite under medel men han följer sin egen kurva.
Efter bvc va de dags för fotografering för Kevins del men han somnade eftersom han inte hade sovit på natten så vi fick gå en liten runda så han fick sova.
Så min käre man ville gå bort till Appelstore och där fastnade han ju naturligtvis för en dator.. Men vi var tvungna att gå bort till studio strandh igen eftersom Kevin vaknat. Så han blev fotat och de tog ca en timma där sen gick vi bort till sibylla och åt lite middag.
Sen ville Rasmus gå bort till Appel igen och de resulterade i att jag sitter här vid en helt ny iMac och skriver nu.
Men när vi hade varit där så åkte jag hem för att lämna av Rasmus och killarna och byta om för att bege mig till jobbet.
På jobbet va de meningen att jag skulle sitta i kassan men jag fick göra planteringar istället och de är ju mycket roligare så de blev jag ju inte ledsen för direkt.
Hemma sedan så hade ingen av killarna somnat och de var ingen av dem som verkade ha några direkt planer på det heller.. Men tillslut fick vi dem i säng en aning senare än vad de brukar men tillslut somnade dem iallafall. Så då satte Rasmus upp den nya datorn.
Så de va en fullspäckad dag igår..

Vecka 13

Måndag 29/3
Rasmus hemma
Lucas bvc på 2-årskontroll 9.00
Kevin foto på studio strandh 10.30
Jobba 14.30-19.15

Tisdag 30/3
Lucas dagis 9-14

Onsdag 31/3
Lucas dagis 9-14
Min sista mammalediga dag..

Skärtorsdag 1/4
Jobba 9.30-19.15

Långfredag 2/4
Jobba 11-17.15

Påskafton 3/4
Jobba 10-17.15
Fest hos Rasmus jobbarkompis

Påskdagen 4/4
Jobba 11-17.15


Helgen

Fredag
I fredags så va jag, Rasmus och Kevin först ute i flygstaden och köpte skor och sedan åkte vi in till stan ch köpte lite kläder. Riktigt mysigt, jag kommer inte ens ihåg sist vi va i stan tillsammans så..
Efter en runda på stan så va de dags att hämta Lucas på dagis och jag skulle iväg och jobba.
När man kom till jobbet sedan så märkte man verkligen att våren här kommit. De va hur mycket folk som helst, riktigt roligt!

Lördag
Lördagen va de dags att jobba igen och de va lika mycket folk då även fast det regnade ute. Men de är ju bara roligt.
Efter jobbet åkte jag hem och fixade iordning mig och gosade lite med min killar innan det var dags att ta bussen in till stan för min del.
Jag skulle ju ut och äta med jobbet. Så kl.19 va vi på pio och det är alltid lika roligt att gå ut med jobbet, man har aldrig tråkigt. Så de blev en lyckad kväll och jag drack mina första cider på 3 år, jag har ju inte druckigt en droppe alkohol sedan studenten eftersom jag blev gravid efter de och sedan ammade jag och blev gravid igen. Så de känndes ju verkligen att de va ett bra tag sedan. Efter pio gick vi en sväng till bulls och sedan till Lilla helvetet. Men de va ju leg 30 på Helvetet och de märkets ju verkligen att de inte va min åldersgrupp där.. Men men då vet man ju att man inte ska dit igen på några år..

Söndag
Idag skull Rasmus hjälpa en jobbarkompis att flytta så jag och killarna åkte hem till mamma och pappa, de va ju ett bra tag sedan ajg va där nu eftersom ajg har jobbat 7 helger i rad nu.
Så vi va där hela dagen och nu sover båda killarna gott. Och jag ska nog gå och lägga mig tidigt idag för jag är väldigt trött. De blev ju lite sent igår och upp tidigt idag. Men de är ju tur att de inte är så ofta de blir så.


Lucas första cykeltur på sin 2-årsdag





Tänk att min lilla bebis redan har blivit så stor att han har en helt egen cykel.


Onsdag

Idag va Rasmus på fackkurs så han började lite senare än vanligt, men de hade ju inte jag en tanke på så jag försökte sparka upp honom tidigt imorse.. Men men så kan de ju va ibland.
När killana vakant sedn vid 7 tiden så va de ju bara till att gå upp och byta blöja på Kevin och sätta Lucas på toaletten och sedan fixa lite frukost till dem. Och efter lite gnäll fårn Lucas sida så kom vi iväg till dagis och efter vi lämnat av honom fortsatte jag och Kevin till affären för att handla lite mat.
Hemma sedan så va Kevin jättetjurig och bara gnällde hela tiden, det spelade ingen roll vad jag gjorde han bara gnällde och gnällde. Men sedan när jag satte honom i vagnen för att gå bort och hämta Lucas så somnade han och sedan va han på lite bättre humör iallafall. Och Lucas va på superbra humör för en gångs skull. Han brukar vara jättetjurig när han kommer fårn dagis annars men inte idag.
Efter lite fika här hemma så kom Ida och Lukas så vi gick bort för att mata ankorna. Men Lucas och Lukas verkade itne så intresserade av det idag. Min Lucas va bara intresserad av vattnet som fanns lite överallt och badade i en stor vattenpöl..
När vi varit hos ankorna gick vi bort till lekplatsen här vid oss istället och de va mycket mer uppskattat av de små herrarna minsann. Så de va ett himla liv när vi skulle gå därifrån sedan..
När vi väl hade kommit in tog de ett tag innan Lucas lugnade ner sig men efter de fick vi i oss lite mat och sen badade jag och busarna. Nu sover dem gott och jag hoppas att de gör de resten av kvällen och natten!
I morgon ska vi till babycafet och efter de till pippilekplatsen om det är fint väder.

Lite bilder från idag:







Grattis mammas stora kille!

Idag är de hela 2 år sedan Lucas föddes.
Stort grattis till stora killen!





Vecka 12

Måndag 22/2
Rasmus hemma
Klippa och färga håret 13.00

Tisdag 23/3
Lucas dagis 9-14
♥ Min stora kille 2 år ♥
Bvc med Kevin

Onsdag 24/3
Lucas dagis 9-14

Torsdag 25/3
Babycafé

Fredag 26/3
Jobba 14.30-19.15
Rasmus hemma
Lucas dagis 9-14

Lördag 27/3
Jobba 9-16
Ut med jobbet

Söndag 28/3
-

2-års kalas

På tisdag fyller ju Lucas 2 år så idag har vi haft kalas för honom.
Så idag har vi haft fullt upp. Jag har bakat hela förmiddagen och Rasmus har försökt att städa så gott de gick. KEin sprang nämligen efter dammsugaren hela tiden och tyckte att det var jätteroligt och så ska han in i vårat sovrum och ta blomman som står där inne och så är ju ugnen super rolig att ta på också eftersom han itne får de.. Han har verkligen blivit en riktigt liten buse han.
Lucas hjälpte mig att baka och va jättesöt med choklad i hela ansiktet..
Det blev tre olika sorters muffins:
  
Mariannemuffins, Vaniljmuffins med hackad choklad och Kladdmuffins med apelsin. Marriannemuffinsen blev godast.
Och istället för vanlig tårta så blev det ett glasståg.



Lucas blåser ut sina två ljus.

Och så fick han ju självklart massa paket!



Han fick även en present lite tidigare av mig, Rasmus och Kevin idag

En cykel!

Och självklart en hjälm också!

Jag tror att han är väldigt nöjd med sina presenter som han har fått och nu sover han gott!


Men jag får väl ta med en bild som Rasmus tyckte av så rolig.. Jag hängde upp ballonger och han tyckte att de va såå roligt, kan inte förstå varför hehe.

Men det är ju kul att man kan roa någon iallafall.



Inget internet..

Jag blir såå trött på hitnet.. Vi hade inte internetverken fredag eller lördag och det är omöjligt att komma fram till dem när man ringer. Både dem och bredband 2 har fruktansvärt dålig service! Så i fredags sa vi upp abonemanget eftersom de har krånglat en hel del den senaste tiden. Så nu ska vi ha telia istället och hoppas att de är bättre. Skulle tro att de är bättre service hos dem iallafall. Och så får vi ju fler tv kanaler genom telia också och det är ju inte fel.
Nu fungerar internet igen men frågan är ju bara hur länge..
Men de ska bli skönt att slippa detta sedan.

I fredags va vi iallafall på telia och på Hfab. Annars gjorde vi inte så mycket mer.
I lördags så jobbade jag och sedan va jag bara hemma och fixade lite inför kalaset och Rasmus va med några jobbarkompisar ute och åt och kollade fotboll.


Torsdag

Idag kom Elvira hit vid 6.40 eftersom jag skulle passa henne när dagis va stängt. Så de va lite bråk mellan henne och Lucas ett tag men de gick ändå bra och vi kom iväg i tid till babycafet. Elvira va ju lite blyg så ajg vet inte om hon gillade de så mycket eftersom hon int ekännde någon men sen efter de va slut där åkte vi bort till pippilekplatsen med Sara och hennes tjejer och de va mycket uppskattat. Elvira och Nelly lekte bra och Lucas hittade en spade och så va där ju massa vatten så han va ju i himelriket. Vi va där i ca 1½ timma innan de va dags att åka hem och då kan jag ju säga att Lucas inte va blöt utan han var dyngsur! Och han tyckte ju att de va så roligt att leka där så han skrek konstant från stan till trönninge och va jättearg. Men när vi väl kom till Trönninge så va han gladare och han och Elvira lekt igen.
Vi stannade i trönninge till Rasmus slutade jobba och sedan hämtade vi honom och åkte hem och Lucas va ju inte på sitt bästa humör eftersom han inte sovit någoting idag. Men han lugnade ner sig efter ett litet tag och de tog inte många sekunder innan han somnade efter att jag lagt honom i sängen.
I morgon ska han till dagis och jag och Rasmus ska nog göra lite köttbullar tror jag och så ska vi fixa iordning Lucas födelsedagspresent som han ska få.

Tack så mycket för en mysig eftermiddag Sara!



Onsdag

Natten till idag har båda killarn asovit oroligt. Lucas vakande flera gånger och Kevin också. Så i natt hoppas ajg på bättre sömn.
Men klockan 9 va jag och lämnade Lucas på dagis och i dag gick det bättre än vad de gjorde igår. Han hade ju inte varit på dagis på 3½ vecka så han va rätt så ledsen när jag lämnade honom igår. Men som sagt så gick de lite bättre idag och när jag och Kevin lämnat honom så gick vi hem. Under tiden somnade Kevin i vagnen så jag satt en stund vid datorn och när han hade vaknat sen så tog jag mig en dusch inna vi gick hem till Madde. Vi va där ett tag och fiakde och hade det trevligt innan de va dags att gå hem för att hämta bilen och sen hämta Lucas.
När vi hämtat Lucas sen så åkte vi upp till galjberget för att träffa Ida och Lukas. De va väldigt blött och geggit där men de va ändå skönt att komma ut och Lucas och Lukas tyckte nog att de va roligt att spring runt där trots att de va lite kallt. Men sedan nrä de blir lite varmare så får man ju ta med sig lite fika och då kan man ju vara där lite längre. Men de va ändå trevligt, alltid lika roligt att träffa Ida och hennes söta Lukas.

I morgon är det babycafé och då får min lillasyster följa med för jag ska passa henne.
Nu ska jag nog ta och kolla lite på tv.


Natti natti!!

 


Vecka 11

Måndag 15/3
Rasmus hemma
Handla

Tisdag 16/3
Lucas dagis 9-14
Galjbegrget med Ida och Lukas

Onsdag 17/3
Lucas dagis 9-14
Träffa Madde

Trosdag 18/3
Babycafé

Fredag 19/3
Rasmus hemma
Lucas dagis 9-14

Lördag 20/3
Jobba 10-17.15

Söndag 21/3
2-årskalas för Lucas


Härlig dag

Idag har de varit riktigt skönt ute. Härligt att solen äntligen tittar fram lite.

I morse åkte jag och Lucas bårt till Blomsterlandet och jag fick lite tider nu  fram till maj än så länge. Så min sista dag som mammaledig blir 31 mars.. Sen är Rasmus pappaledig från 1 april till 31 augusti då Kevin börjar på dagis och både jag och Rasmus ska jobba.
De känns väldigt tråkigt att inte få vara hemma mer med min lilla buse. De är ju nu de händer så himla mycket med Kevin. Men jag jobbar mest halv dagar nu i vår iallafall så jag är ju hemma lite med. Men de känns väligt tråkigt att inte vara hemma hela tiden med honom och Lucas. Samtidigt så känns de kul att få komma iväg och jobba. Jag trivs ju så himla bra och arbetskamraterna är helt underbara. Synd att man inte kan äta kakan och ändå ha den kvar..  
När vi hade varit där och pratat med Kalle så åkte vi vidara till Maxi för att handla. De är så mysigt att kunna åka iväg själv med bara Lucas ibland de behövs verkligen. Kevin får jag ju egen tid med när Lucas är på dagis så de är roligt att komma iväg med bara honom ibland.
När vi åkte hem fårn affären så somnade Lucas och men sen nör han hade sovit färdigt så gick vi bort till stenalyckan. Riktigt skönt va det att komma ut. Så hela eftermiddagen va vi iväg och nu sover båda killarna och Rasmus är hos en kompis och spelar tvspel. Så jag jar både datorn och tvn för mig själv ikväll.

Nu ska jag titta på familjen annorlunda.
Ha en trevlig kväll!!


Så skönt!

Nu börjar vi äntligen bli friska. Vi har ju varit dåliga här allihopa utom Rasmus, hittills har han klarat sig iallafall. Lucas vattkoppor försvann ju och när han äntligen fick gå till dagis för att alla hade torkat in då blev han förkyld och fick feber. Så han har haft feber hela veckan och i torsdags så åkte jag in med honom till citykliniken för att de skulle få kolla på honom eftersom han hade haft runt 39 grader i 3 dagar. De visade sig att han hade öroninflamation i vänster öra. Men doktorn fick ju absolut inte titta eller lyssna på honom så de va ju ett himla liv inna vi väl kom där ifrån. Men han fick penicillin iallafall.
Kevin har ju fått vattkoppor han med. Det fick han i tisdags förra veckan och även han har ju varit förkyls och hostat hela veckan. Men han sov ju inte på tre nätter så till slut ringde vi till citykliniken så att han skulle få sova. Så vi fick en tid i fredags då när vi ringde och fick komma in bakvägen för att inte riskera att smitta ner någon annan. Och de visade sig att även han hade öroninflamation men på båda öronen. Så de va ju inte så konstigt att han inte kunde sova. Men han fick också pencillin och så fick vi ge honom tavegyl också mot klådan fårn vattkopporna vikelt de sa på sjukvårdsupplysningen att man absolut inte fick ge honom eftersom han inte va över 1 år än. Men han fick ta nästan lika mycket som Lucas enligt läkaren på citykliniken. Så sen har han kunnat sova mycket bättre när han har fått medecinen.
Men de finns ju ett stort problem.. Och de är ju att få i dem medecinen, båda två håller på att klökas varje gång de får den och de ska ha den tre gånger om dagen. Så de har varit ett himla kämpande med att få i dem medecinen och man är ju glad om man har fått i dem hälften vissa gånger. Kevin börjar till och med spotta innan man har hunnit att spruta in något i munnen på honom, stackaren. Men som tur är så ska Lucas få sista dosen i mogron och Kevin på onsdag. Så de ska bli himla skönt när de är över sedan.






Mina små sjuklingar


Mina sjuka små killar tittar på Totte









Och så lilla pricken Kevin



Host host..

De är väl så de låter hos oss hela tiden. Lucas och Kevin hostar i kapp och de verkar tävla om vem som har högst feber också. De har haft runt 39 i dag men ändå varit rätt så pigga.
Mamma och Elvira kom hit vid 11 tiden och hade med sig panodil till Kevin eftersom den va slut och Cola till Lucas. Sen stannade de här och åt middag och efter middagen gick vi ut en runda så de fick sova i vagnen. De va lite kallt men de va skönt med frisk luft. När vi kom tillbaka sendan så gjorde vi lite muffins och efter fikan åkte de hem och jag badade kilalrna. Men när jag skulle tömma ut vattnet sedan så kom de vatten på hela badrumsgolvet. Rasmus jobbade över så han kunde inte hjälpa mig. Men jag får väl ta och ringa Hfab imogron så får de komma hit och rensa för nu ahr både jag och Rasmus rensat så gott vi kan och de går fortfarande inte att tömma badkaret ordentligt..

Ikväll blir de till att bänka sig framför tvn och sen hoppas jag att denna natten blir bättre än natten till idag, för den va inte så rolig. Men de är ju skönt att Kevin också har fått vattkoppor nu så är ju de ur världen sen, synd bara att både han och Lucas ska vara så hostiga och förkylda samtidigt..

Nää nu kallar tvn!

Ha en bra kväll!!


Sjukstuga

Har jobbat nu 4 dagar i rad och knappt träffat mina älsklingar alls.. Men de lönar ju sig i slutet på nästa månad så man får ju se de från den sidan istället.
Jag hade ju tid fredag, lördag och söndag men så ringde Kalle igår morse och sa att de va en som va sjuk så jag fick hoppa in och jopbba heldag. Jag har ju inte jobbat heldag sedan i somras så de känndes men de är ju bara till att vänja sig. Men när man jobbar heldag så hinner jag ju inte hem innan killarna har gått och lagt sig så de är lite tråkigt men de får ju gå de med.

Lucas vattkoppor har nästan försvunnit helt nu iallafall, det är inte många ruvor kvar nu så  egentilgen så skulle han ha gått till dagis idag. Men När jag vaknade i morse så märkte jag att Kevin har fått vattkoppor nu och Lucas låg och hostade som bara den och när jag kännde på honom va han jättevarm. Så de blev inget dagis idag för honom. Istället får vi vara hemma och tvätta, städa och bara mysa. Jag hade egentligen behövt handla lite med men de får jag väl ta när Rasmus kommer hem och man inte kommer hem för sent, han skulle eventuellt i väg efter jobbet så då får vi väl ta de imorgon istället.

Nu ska jag gå och ta hand om min små sjuklingar iallafall.

Hoppas att ni andra mår bra!!


Äntligen!

Nu har Lucas vattkoppor börjat försvinna. De har varit torkade sedan i tisdags och jag pratade med Malin på bvc som sa att de inte smittar längre. Hon sa att de smittar bara till sista koppan har torkat in. Så idag åkte vi till babycafet, skönt att komma hemifrån lite tyckte nog alla tre tror jag.
Efter vi hade varit där så satte jag killarna i vagnen och gick bort till affären, helt underbart väder va de. Jag hade vårjackan på mig men ändå så va de varmt. Härligt härligt.
Sen har jag rensat lite i byrån i hallen och lagat mat. De är väl ungefär de jag har hunnit med. Men när maten nästan var färdig så fick Lucas för sig att han skulle ha sin napp och de tyckte inte jag. Så han blev förbannad och började skrika som tusan och vägrade äta mat. han höll på att skrika konstant i 1 timma och 5 minuter innan han gav upp hoppet om att få nappen innan han hade ätit. Men sedan när han väl hade lugnat ner sig så slank maten ner utan problem och han ville till och med ha mer. Men de kanske inte är så konstigt när man har skrikit så länge de måste ju ta en väldans massa energi..

Förresten så pratade jag med Kalle idag och antagligen så får jag ett vikariat där, men vi skulle prata mer om det imorgon när jag skulle jobba. Så de håller vi tummarna för!

Natti natti!!


Vår lilla "pick"


Det är ju tur att han inte har blöja längre eftersom han har fått jättemånga i ljumsken.



Ryggen och bakom öronen



Och lite i ansiktiet



Och hela hårbotten full..

Men nu tror jag att alla har torkat in så nu smittar han nog inte längre. Men det är väl bäst att hålla sig ifrån folkmassor i någon dag till för att ta de säkra före det osäkra.
Så idag blir de väl till att vara hemma och städa och tvätta, tråkigt tråkigt men det är ju skönt sen när det är färdigt!