Första veckan i juni

Måndag 1/6
Jobba 9.30-14.45

Tisdag 2/6
Träffa Sofie
Ungmammagrupp 16.00

Onsdag 3/6
Jobba 9.30-14.45

Torsdag 4/6
Ledig

Fredag 5/6
Jobba 14.30-19.15
Grillkväll hos Karin 20.00

Lördag 6/6
Jobba 11-17.15
Elvira 4 år
V.30 (29+0)

Söndag 7/6
Ledig

Bebisen i magen

Nu är jag redan i v.29 (28+1 idag) och jag tyckte inte det var länge sedan jag fick ett + på stickan. Men ändå känns det som om det är evigheter kvar. Men det är ju bara 11 veckor och 6 dagar kvar nu tills h*n är beräknad att komma så om 10 vackor ska jag göra allt för att h*n ska komma ut, även fast det antagligen inte kommer hjäla ett dugg. Den kommer ju inte komma förrän den är färdig och vill titta ut iallafall. Men jag håller tummarna för att den lill* krabaten vill titta ut innan faster Johanna åker tillbaka till den stora staden.


Här är bilder som är tagna idag:
 
     

*83 dagar kvar*


Morsdag 2009

Ja idag är det ju morsdag och jag har spenderat den på jobbet i olidlig värme.. Det är ju så fruktansvärt varmt och fuktigt inne på jobbet så när man kommer ut i solen är det som att va i en helt annan värld. Men de är ju för att det är ett stort växthus man jobbar i. Men en positiv sak är ju att man får i sig en hel del vatten under dagen för utan vatten så hade man ju inte klarat sig i den värmen, sen blir det ju en hel del toaletbesök också men det är ju en annan femma..
Det har varit en hel del folk på jobbet idag iallafall, det är ju många som köper blommor till sina mammor. Och det kom in en kille som kan ha varit mellan 25-30 år och tittade på mig sen sa han: Seriöst, jag behöver verkligen hjälp! Jag måste hitta någonting till min mamma.. Det är så roligt när det kommer in sånna personer för det är verkligen tacksamma över att man hjälper dem.
Sen när vi äntligen hade fått ut allt folk ur butiken åkte jag hem till mormor och fick lite mat, Rasmus och Lucas hade varit fär sedan middagstid så de hade varit ute nästan hela dagen och Lucas hade badat i en balja och sprungit i vattenspridaren.
Sen så var ju förståss den där hemska personen som jag har skrivit om innan också där. Och så fort jag kom dit kom hon och skulle pill apå magen och så fort Rasmus inte var i närheten av Lucas så tog hon honom och skulle bestämma över honom. Men jag har sagt det innan och jag säger det igen. Sköt dina egna barn så tar vi hand om vårt!!
Till fika tillexempel så hade Lucas velat ha läsk men Rasmus tyckte inte att han skulle ha det så han fick mjölk istället, då kommer idioten och ska ge honom läsk iallafall. Det är väl ändå INTE hon som bestämmer vad han ska äta och dricka, det gör väl ändå jag och Rasmus. Sen när jag va där så hade Rasmus lagt sin snusdosa på bordet och Lucas ville ha den, ja då tar hon och ger den till honom. Man ger väl ändå INTE en snusdosa till en liten kille på 1 år! Han brukar aldrig få ha den för oss inte ens när den är tom.
Blir bara så himla trött på denna människa så jag vet snart inte vad jag gör alltså. Jag va där ungefär 1 timma samtidigt som henne och det var nästan så man vill estrypa människan, tycker så synd om Rasmus och Lucas som har fått stå ut med henne hela dagen. Lucas tycker inte heller om henne och det mäks så himla tydligt, lilla stackaren han kan ju inte säga till henne heller..

Färdig gnällt om det, men jag va bara tvungen att skriva av mig lite.

Här är lite bilder på vår lilla góbit från dagen iallafall:

           


*83 dagar kvar*

Lördag

Idag vaknade Lucas 5.20 och vägrade somna om.. jag försökte både i hans säng och våra men det gick inte, han låg bara och pekade på näsan, ögonen och öronen och så ska man säga vad det är han pekar på. Lagom kul den tiden på dygnet.. Men men tillslut fick jag liv i Rasmus så jag fick sova 1 timma innan jag var tvungen att gå upp.
På jobbet var det egentligen meningen att jag skulle varit i snittet idag men eftersom jag gick i stan heladagen igår utan att vila någonting så protisterade magen lite, hade ont i magen och det ville inte gå över så jag bytade med en annan tjej som va där så jag fick sitta i kassan. Det är ju lite mindre stress där och så slapp jag ju att stå och gå hela dagen också. Annars har det varit jättemycket folk på jobbet idag men det är väl många som har passat på att köpa växter till trädgården idag när det har varit så varmt och självklart är det många som har köpt buketter,arrangemang och planteringar till sina mammor. Får väl se om det blir lika mycket folk imorgon. Det finns ju alltid de som är ute i sista minuten ju.
Det är iallafall skönt att ha slutat nu, Rasmus har åkt iväg till en kompis eftersom det är sista helgen som han är kvar i Halmstad innan han flyttar för att plugga. Så de skulle grilla och sedan skulle de ut.
Lucas satt och somnade i mitt knä nu framför datorn så jag sitter här med en lite krabat som verkar vilja komma ut genom sidan på magen.. Mamma och pappa är inte hemma så jag får väl vara hemma och titta på Robinson ikväll. Tråkigt att vara själv bara och läska hade inte mina två killar parat till mig heller och jagär fruktansvärt sugen på cola. Tyvärr kan jag ju inte gå iväg och köpa det heller för det känns lite taskigt att dra upp Lucas för det. Jag får väl klara mig utan..


Resultatet av att vakna 5.20 på morgonen. Man blir helt slut redan kl 10 på  morgonen och somnar på golvet med en leksak i handen.
Vår lilla älskling!


*84 dagar kvar*

En lång dag idag..

Det känns som denna dagen har varti hur lång som helst..
Lucas kom in till mig vid 6.30 och skulle absolut inte sova. Han la sig hos mig och gosade i nån minut och sen skulle han ha mat tyckte han. Han pekade mot köket sa dää och började smacka som han alltid gör när han vill ha mat. Han är för söt han, han kan inte prata men ändå visar han precis vad han vill och om man inte förstår så ska man följa med honom så han kan visa. Han är inte dum han.
Så det va ju bara att bege sig upp och ge honom lite frukost och sedan efter mat och på klädning tog jag en dusch och när jag var färdig va Lucas hur gnällig som helst och ville inte göra någonting så jag la honom i min säng med snutten och nappen och då somnar han med en gång, jag gjorde verkligen allt för att störa honom så han skull ehåll asig vaken tills efter maten men det gick inte. När jag kittlade honom låg han bara och smilade men fortsatte att blunda och när jag tog nappen reagerade han inte så jag gav upp hoppet och lät honom sova innan middagen idag. Han vaknade sedan precis lagom till middagen som bestof av kycklinggryta och ris med morötter och efter maten kom pappa och lämnade ett dator bord. Sen var det dags att bege sig in till stan efter som jag skulle till MVC.
Allt såg bra ut och idag hade Sf måttet blivit mer "normalt" så det ligger inte på översta strecket på kurvan längre utan bara lite ovanför mitten. Järnvärdet var dock lite för lågt men jag glömmer ju alltid att ta den andra tabletten, jag kommer bara ihåg den som jag ska ta på morgonen. Får väl ta och skärpa mig lite kanske.

Hjärtljud: 140
SF: 28 cm
Blodvärde: 106
Vikt: + 5kg totalt

Fick en ny tid den 25/6 då är jag i vecka 32 och vi ska göra ett nytt ultraljud. Ska bli kul att få se den lill* hoppas att allt är som det ska bara.

När jag och Lucas hade varit på MVC gick vi på stan eftersom det inte känndes löt att åka hem eftersom vi skulle hämta Rasmus när han slutade jobbet. Gcik i alla möjliga tänkbara affärer men hittade inte någonting överhuvudtaget i klädväg som jag gillade.
När vi hade hämtat Rasmus åkte vi till eurostop eftersom det va tänkt att Rasmus skulle klippa sig men det var så mycket folk så han skulle ta det en annan dag istället. Sen gick Rasmus och Lucas till systemet och jag gick in på H&M och köpte ett par byxor. Efter det åkte vi hem och Rasmus fixade med datorbordet och jag fick jaga Lucas som skulle hjälpa pappa, men han va ju bara ivägen så han fick en skruvmejsel och stod och höll på med den ett tag på det gamla datorbordet och va jättenöjd ett tag iaf.

Nu ska jag snart gå till sängs, ska ju upp och jobba imorgon. Jag ska vara i snittet och där har jag ju inte varit sen, ja det kommer jag inte ens ihåg.. Får se hur det går, komemr väl vara helt slut eftersom jag kommer få stå upp hela dagen. Det kommer nog kännas i min ena höft. Men det ska bli kul att få göra lite buketter igen iallafall.

Natti natti!


*85 dagar kvar*

Villken människa..

Idag har Rasmus varit ledig och jag har jobbat eftermiddag så efter vi hade äit frukost och gjort oss i ordningn så åkte vi in till stan. Vi har ju inte gjort något sådant tillsammans sen jag vet inte när.. Jag jobbar ju alltid på helgerna så det är ju inte så lätt att hitta tid till att göra sådant tillsammans, så idag passade vi på. Rasmus köpte lite kläder och jag köpte färgat kartong papper och pennor så jag kan göra lite egna kort och sådant. Det är ju så himla kul att pyssla. Sen blev det även en runda till apoteket för att köpa lite gaviscon eller vad de heter eftersom jag har sån himla halsbränna nu. Men så fort jag hade köpt dem så försvann de utan att jag hade tagit någon tablett. Konstigt.. Men nu har jag ju iallafall till nästa gång det sätter igång.
Sen blev klockan mycket och jag va tvungen att köra hem Rasmus och Lucas för att bege mig till jobbet.
När jag va där i kassan på jobbet så kom Hampus med telefonen och sa att det var till mig så jag trodde ju att det var Rasmus, men det var det inte. när jag tog telefonen så va det en tant som va i luren.
Hon sa att hon hette Ingrid Lundgren och hade varit och handlat av mig i Söndags med sin dotter och hon hade köpt 10 stycken tobaksblommor och fått betala alldeles för mycket för dem så hon kände sig så himla lurad av mig. Hon sa att hon hade fått betala 299:- för 10 stycken och jag hade ju lurat henne jättemycket. (Man får köpa 5 st för 100kr) Alltså skulle hon bara betala 200:- och hon hade räknat och räknat och rablade upp en himlans massa siffror som jag inte förstod någonting av eftersom det är så svårt när man inte ser det framför sig. Men så sa jag till henne att rabatten dras av automatiskt och står längst ner på kvittot, men hon sa bara hon kände sig lurad och hade fått betala för mycket. Sen efter ännu mer rabblande av siffror från hennes sida så blev hon tyst och sa att nu ser jag att det står: Rabatt 5 tobaksblommor 99 kr. Alltså har den dragit av rätt och hon har bara fått betala 200:- som han skulle. Men eftersom det stod 5 tobaksblommor sa hon att det inte stämde alls, så hon började tjata om sina uträkningar hit och dit igen men till slut så fattade hon nog att hon hade gjort bort sig rejält för hon sa att hon skull eräkna lite till på det och höra av sig igen om det inte stämde. Och så sa hon ursäkta att jag störde dig då då och var jättekort i tonen.
Men hallå, för det första så kollar man väl igenom kvittot ordentligt innan man ringer och anklagar folk för att ha "lurats" och sen kan man ju komma in och visa vad som är fel istället för att sitta och rabbla en massa obegripliga siffror och uträkningar som man har gjort på egen hand. Och för det andra så om det nu skulle vara fel så är det ju inget som jag har gjort medvetet för att "luras". Vi har faktist dator styrda kassor och det är ju inte jag som lägger in priser och sådant så det är ju inte mitt fel iallafall. Hoppas att hon kände sig riktigt dum när hon ringer och är så otrevlig och inte har kollat upp saker ordentligt innan hon börjar att anklaga. Hade hon bara varit trevlig och frågat på ett snällt sätt så hade det ju inte varit någon fara för det är många som inte ser att rabatten står längst ner på kvittot och det är många gånger om dagen som man får berätta det. Men det är inte så svårt att se det och det stär med stora bokstäver rabatt och sedan står all rabatt under det.
Aja, det är ju tur att det finns trevliga och goá kunder också annars hade man nog inte stått ut med att jobba inom något serviceyrke överhuvudtaget.

Imorgon är jag ledig och på förmiddagen ska min kära far komma hit med datorbord och sen kl 13 ska jag vara på MVC. Ska bli intressant att se hur magen är på kurvan nu, om den fortfarande ligger på översta strecket eller var den befinner sig. Bebisen mår nog bra iallafall för den är aldrig stilla och ibland känns det nästan som att den har tänkt att komma ut genom magen eller vad man ska säga. H*n brukar antingen busa eller bli irriterad på Rasmus för när han puttar till lite på magen så sparkar den tillbaks och man kan hålla på så ett bra tag innan den tröttnar. Synd bara att det inte går att känna om det är en fot eller ett knä eller vad det nu kan vara. Men det är ju till och med svårt för en erfaren barnmorska att känna vad det är för kroppsdelar så man ska nog inte förvänta sig för mycket. Klart att de kan känna var huvudet och rumpan är med annars ska det tydligen vara jättesvårt att känna vad det är förnågot, det sa iallafall den barnmorska vi hade när vi väntade Lucas.

Nu blev det ett väldigt långt inlägg så det är nog bäst att jag slutar.

Trevlig kväll allesammans!

* 86 dagar kvar*

Effektiv dag

Idag har jag hunnit med mycket.
Gick upp vid 7 och tog en dusch och efter det åt jag och min lilla buse frukost och gjorde oss iordning för att bege oss till dagis och jobbet.
När jag lämnat Lucas åkte jag till jobbet där morfar väntade på mig, han skulle ju fixa bilen så nu fungerar bagageluckan igen. När han va färdig va det bara att gå in och städa iordning kassorna innan vi öppnade och sen har jag varit i kassan tills jag slutade. Och idag har det verkligen inte varit roligt att sitta där. Själva jobbet i sig är ju inte farligt men jag har haft en sån fruktansvärd halsbränna idag. Jag har ju haft halsbränna till och från ända sen jag slutade att må illa men idag har det varit fruktansvärt. Och det har suttit i precis hela dagen.
När jag slutade köpte jag två smultronplantor och en jordgubbsplanta innan jag åkte och hämtade Lucas, sen åkte vi hem och planterade dem i krukorna så nu hoppas vi att det kommer lite bär på dem sen. Efter vi hade planterat dem och satt ut dem plockade jag undan lite leksaker som låg utspritt över hela lägenheten och sorterade all tvätti olika högar. När Rasmus kom hem åkte vi till Grens och handlade och när vi kom hem blev det lite mat, nattning av Lucas och tvättning. Så jag har hunnit med en del av det jag sköt på igår idag hade jag energi till att göra saker till skillnad mot igår. Så nu är det bara disken kvar och damsugning men det hade jag tänkt att överlåta till min kära sambo som är ledig imorgon. Nu ska jag ta och sätta in lite foton i Lucas album och sen ska jag titta på dokumentären kl.21 på 4:an.

*87 dagar kvar*  

Bilen är trasig..

Idag har jag varit ledig och egentligen hade jag tänkt städa av lite här hemma och tvätta lite kläder, men jag kände inte alls för det.. Jag tänkte att när äntligen är ledig och inte har något planerat vill jag bara ta det lungtoch inte göra en massa "måsten". Det hade ju behövts städas men men, det får va till en annan dag.
Istället åkte jag och Lucas hem till min mormor och morfar. Vi kom dit och Lucas busade lite innan maten sen åkte vi till stenalyckan för att kolla lite. Men när jag skulle öppna bagaeluckan gjorde jag som vanligt och skulle bara putta till den för då ska den ju åka upp av sig själv. Men det gjorde den inte, den gick igen med en himla smäll så jag provade igen men den ville inte åka upp eller "fastna" där uppe som den ska. Tur att mormor va med och kunde hålla upp luckan när jag tog ut vagnen.
När vi väl hade fått ut vagnen gick vi runt och kollade i lite äffärer men jag hittade inget jag ville ha så vi åkte vidare till Barnvagnshuset när Lucas hade vaknat. Jag hittade en skötväska där som jag köpte och så bjöd de på fika eftersom de hade något öppethus eller vad det va idag med personer från försäkringsbolag och barnvagnsmärken.
När vi kom hem till mormor igen så fikade vi och sen gick vi ut. Lucas skulle naturligtvis hjälpa gammelmorfar (min morfar) med allt som han gjorde. Han verkligen älskar att vara i garaget med honom, och när han kommer där  ifrån ser han ut som en riktig bilmekaniker som är svart överallt. Morfara kollade iallafall på bilen och sa att det va någon packning i något som hade gått sönder så han ska fixa den i morgon. Tur att man har morfar!
När Rasmus hade slutat ringde jag honom så sa jag att bilen hade gått sönder, kan ju säga att den minen han hade när jag sa det hade jag ju velat se! Han såg nog bara tusenlapparna flyga iväg, men så allvarligt var det ju inte som tur va. Det skulle väl kosta 275:- för en ny sån grej så det va ju inte så farligt.

I morgon är det dags för jobb igen, men det är förmiddagen så  det är rätt så skönt.
Nu ska jag bara ta det lungt innan det är dags för sängen.

Natt natt!


*88 dagar kvar*

25-31 maj

Måndag 25/5
Jobba 9.30-14.45
Hämta vagnen
Lön

Tisdag 26/5
Ledig

Onsdag 27/5
Jobba 9.30-14.15

Torsdag 28/5
Jobba 14.30-19.15

Fredag 29/5
MVC 13.00

Lördag 30/5
Jobba 10-17.15
V.29 (28+0)

Söndag 31/5
Jobba 11-17.15

9 helger i rad...

Ja det va nionde helgen i rad som jag har jobbat nu.. Lite tråkigt att inte få vara ledig på helgen när Rasmus är ledig, men det är ju positivt när lönen kommer iallafall. Man får väl se det från den sidan.
Förutom att jobba denna helgen va vi hos Rasmus mamma ifredags eftersom hon fyllde år då, blev lite trårta och sånt där sen åkte vi och köpte godis och tittade på film resten av kvällen.

På lördagen åkte Rasmus och Lucas in till stan och träffade mamma där och sen följde de med dem hem. Så när jag slutade åkte jag dit och fick potatisgratäng med revben till, riktigt gott! Lucas tyckte också att det var super gott, han åt 3 portioner. Sen när vi kom hem blev det en film men jag somnade naturligtvis till den..

Idag har jag bara jobbat och sen när jag kom hem bade jag Lucas och nu när jag äntligen hade tid att sitta här vid datorn och tänkte skriva ett inlägg vad händer då? Jo, sidan fungerar naturligtvis inte.. Men nu 2 timmar senare går det iallafall.
Men nu är det snart dags att krypa i säng, jag har ju ännu en full vecka framför mig med bara en dag som inte är något planerat. Men den dagen går väl åt till att tvätta och städa.

*90 dagar kvar*

Min lediga dag.

Idag har jag varit ledig och det har varit väldigt skönt. Rasmus jobbade ju mellan 7-12 så jag och Lucas va hemma själva på förmiddagen och under tiden hann jag med att tvätta två maskiner, sitta lite vid datorn, diska och laga mat.
När Lucas hade ätit färdigt sin mat så gick jag för att tvätta honom om händerna och då brukar han alltid försöka ta tandborstarna och tvålen med det gjorde han inte idag. Så jag kollade på honom och då sov han. Min lilla kille, om man somnar när man tvättar händerna mpste man vara extremt trött. Men vaknar man vid 6.30 på morgonen så blir det ju så.
När jag hade lagt Lucas i sängen gick jag och åt upp resten av det jag hade kvar och sen kom Rasmus hem.
När han okcså hade ätit kollade jag lite på blocket och där hittade jag en syskonvagn, så Rasmus ringde på den och vi bestämde tid för att komma och kolla på den. Så när Lucas hade vaknat  åkte vi ut till söndrum nåonstans för att kolla på den. Vi bestämde oss för att vi skulle ha den så på mååndag ska vi åka och betala den och ta med den hem. Det är en grå/svart phil & tedsyskonvagn och det ingick syskonsits, regnskydd, lift och insekts/solskydd.
Så sen ska vi sälja vår andra vagn. Lite tråkigt tycker jag för jag är himla nöjd med den men vi har ju ingen användning av den mer när vi har hämtat hem den andra vagnen så det är ju lika bra att vi gör oss av med den.
(Om det är någon som är i behov av en trehjulig sittvagn så är det bara att höra av sig.)

När vi hade varit och kollat på vagnen så åkte vi hem till mamma och pappa en sväng, nu är det väl snart dags att gå och lägga sig. Både jag och Rasmus jobbar i morgon så Lucas ska vara hemma hos mamma och pappa i morgon eftersom hans dagis skulle slås ihop med 2 eler 3 andra dagis här på vallås och mamma är ledig imorgon så då kan han ju lika gärna vara där och busa med Elvira.

        
Hemma hos mamma och pappa idag.
Lucas hoppar studsmatta, häller ut alla klädnypor för mormor och springer och busar med Elvira

     
Lucas har lärt sig att man kan dra fram en stol eller något att klättra på för att kunna nå saker på bänken...

        
Magen idag, vecka 27 (26+5)


*93 dagar kvar*


Tisdag och onsdag

Igår började jag ju inte jobba förrän 14.30 så på förmiddagen hann jag med att ta hand om berget med disk, tvätta 2 maskiner och vika dem och sen laga lite spagetti och köttfärsås. Sen lämnade jag av Lucas på dagis och åkte vidare till jobbet däe ag skulle lära upp en ny tjej i kassan. Det gick jättebra och hon kom in i det nästan med en gång, men hon hade ju kassavana sen innan så det va ju inte så konstigt. När jag kom hem sen vid 19.30 så möttes jag av en strålande glad liten buse, annars brukar han ju somna vid 19 tiden. Men de hade av någon väldigt konstig och dum anledning låtit Lucas somna vid 16.30 på dagis. Jag förstår verkligen inte hur de kan vara så dumma.. Men men han somnade tillslut vid 20.45 iaf.

Idag jobabde jag förmiddagen och sen åkte jag och Lucas och hämtade Rasmus på jobbet, åkte vidare till Eurostop och köpte stövlar till Lucas och sen åkte vi hem till mamma och pappa en sväng.
Nu ikväll ska jag kolla på Barnmorskorna Norge  som börjar på 2an kl 20.30 och sen är det Grey´s anatomi.

Imorgon är jag ledig men Rasmus jobbar mellan 7-12 så vi får väl se vad jag och Lucas ska hitta på..


*94 dagar kvar*

Måndag

Idag har jag ju jobbat förmiddagen. Det har gått bra förutom att mina ben svullnade upp idag igen. Förstår inte varför, jag dricker ju en massa vatten och de säger ju att de ska hjälpa om man har mycket vätska i kroppen. Fast det är bara benen det har satt sig i, ingen annanstans ringen är precis lika lätt att få av som vanligt. Hoppas inte att det blir värre sen när det blir varmare ute bara, då blir det ingen rolig sommar.
När ajg slutat jobba åkte jag och hämtade Lucas på dagis och sen åkte vi bort till Stenalyckan och tittade lite i leksaksaffären uunder tiden spm vi väntade på min mormor. Lucas va jätteduktig när vi va inne på brio, han gick så snällt och häll mig i handen det trodde jag aldrig att han skulle göra.
Sen åkte vi vidare till citygross och sen hem till mormor, va där till 18.45 och då va det dags att åka hem och lägga Lucas.
Nu ikväll är det Cityakuten på tv och det får man ju inte missa.

Imon jobbar jag eftermiddagen och då skulle jag tydligen lära upp en ny tjej i kassan.


*96 dagar kvar*

18-24 maj

Måndag 18/5
Jobba 9.30-14.445

Tisdag 19/5
Jobba 14.30-19.15

Onsdag 20/5
Jobba 9.30-14.45

Torsdag 21/5
Ledig

Fredag 22/5
Jobba 10-14.45

Lördag 23/5
Jobba 10-17.15
Vecka 28 (27+0)

Söndag 24/5
Jobba 11-17.15

Lördag och Söndag

Igår va jag ju hos ffrisören och klippte mig och färgade håret. Jag kom dit vid 10 och va färdig vid 14.15 så det tar ju sin lilla tid att få i färgen i mitt hår och sen klippa det. När jag va färdig mötte jag Rasmus, Lucas, mamma och Elvira inne i stan och vi gick där en sväng. Sen åkte vi vidare till City gross för att handla lite till kvällen eftersom vi skulle grilla. När vi va färdiga där åkte vi hem till mamma och pappa och va där resten av kvällen.

Idag har jag jobbat igen mellan 11-16. Och när jag satt där i kassan så märkte jag att mina skor kändes väldigt trånga och byxorna kändes också väldigt tighta runt smalbenen. Och när jag kom hem fick jag förklaringen.. Mina smalben och fötter va alldeles svullna. Jag hade stora djupa märken efter sockarna, dem är fortfarande lite svullna men inte så mycket som innan. Jag antar att de har blivit så eftersom jag har suttit ner hela dagen så jag får väl ta och stå lite mer imorgon och se om det hjälper. Men det kändes riktigt äckligt så jag hoppas att det bara va en engångs grej..
När vi hade kommit hem så va Lucas jätte gnällig för han va trött så vi gick ut en runda med honom till lekplatsen och de tyckte han va jätteroligt. Han älskar verkligen att vara ute och leka, så himla synd att man inte har ett hus med en egen trädgård så man bara kan släppa ut honom på ett helt annat sätt än vad man kan göra nu. Men de kommer väl det med, allt har ju sin tid.
Ikväll blir det väl att titta lite på tv det är ju Deja vú klockan 21 så det får väl bli att man tittar på de.



*97 dagar kvar*

Tredagarsfeber

Lucas har ju haft mellan 39-40 graders feber nu måndagkväll till igår. Sen idag va den som bortblåst. Från 39 grader igårkväll till ingen feber alls idag. Men idag kom prickarna istället. Alltså har han haft tredagarsfeber, och han smittar så länge han har utslagen kvar, fast bara om man är direkt på honom.
Men vi va en sväng i trönninge hos min mormor idag, det smittar ju bara till de som inte har haft de och är vanligast hos barn mellan 6 månader och 3 år. Men nu har han ju haft det så då kan han ju inte få det igen och det är ju skönt det.
Sen när Rasmus slutade åkte vi och hämtade honom och körde vidare till affären eftersom vi va tvungna att ha lite mjölk och bröd. När vi kom hem blev det lite kvällsmat och sen gick vi ut till lekplatsen en stund innan det va dags för Lucas att hoppa i säng. Nu sover han sen 19 tiden och jag och Rasmus ska snart titta på en film.

     
Lucas hemma hos sin gammelmormor och gammelmorfar.
Och en underbar Allium, min favorit blomma!

     
        

Och här är några bilder från lekplatsen.




*99 dagar kvar*

Akuten med Lucas..

Igår när jag va på jobbet ringde Rasmus och sa att Lucas hade varit rätt så pigg när de hade ätit kvällsmat. Men När han plockade undan så blev han jätteslö och då la han honom i sängen och han slocknade direkt och det är någt som han aldrig har gjort tidigare när han har varit sjuk inte ens när han har haft högre feber än vad han hade igår. Så jag sa att han skulle ringa sjukvårdsupplysningen och höra med dem. Så han ringde dit och de tyckte att vi skulle komma upp med honom direkt eftersom han inte har några andra symptom på något annat. Och då sa han ändå till dem att han har fått i Lucas lite mat och han har drukigt hyfsat bra under dagen, men de tyckte ändå att vi skulle åka upp med honom.
Så jag fick åka hem och hämta dem och sen åka upp till akuten. Vi kom dit 19.15 och 20.30 fick vi komm ain med honom. Då lyssnade de på honom, tog tempen på honom och lite andra prover. Och efter ytterligare lite väntan så fick vi besked på proverna. De kunde inte hitta något fel och att han blev helt utslagen på bara några sekunder trodde de berodde på att febern hade stigit så fort. Så vi fick åka hem igen och som tur va så va det inget fel, förutom virus.
Sen under natten hade han 40 grader och har legat runt 39 grader hela dagen idag. Han har inte alls varit pigg och har mest sovit. Men jag hoppas att han blir bra snart, han har ju ändå haft hög feber sen i måndags. 
Min stackars lilla buse! 

100 dagar kvar nu :)

Ja nu börjar det närma sig på riktigt. Idag är det 100 dagar kvar till BF (eller som Rasmus säger bäst före datum).
Och det är fortfarande en lika vild liten en som ligger i magen. Och h*n tycker att det är väldigt roligt att ligga och trycka på mammas urinblåsa, speciellt när man sitter i kassan på jobbet.


     
Bilder tagna idag v.26 (25+5)

Min lilla Lucas..

Nu har han blivit sjuk igen.. Han har feber och är trött, inte förkyld eller nåt sånt utan bara feber. Undra vad det kan vara, det va ju inte länge sedan han hade feber ju. Men det är väl tack vare dagis som han är sjuk. Hoppas att han blir bra snart iallafall.
Jag har jobbat idag så Rasmus har varit hemma med lilla sjuklingen. Men nästa gång han är sjuk får väl jag vara hemma eftersom Rasmus va hemma förra gången också.
Hoppas bara att han blir bra till fredag för då skulle vi ju träffa Rebecca, men vi får väl se hur han mår och om det blir nåt mer än feber.

Trött trött trött..

Idag har inte varit en rolig dag.. Det började väl egentligen igårkväll, Lucas somnade som vanligt vid 19 tiden och sov jättegott. Trodde vi iallafall. Men 19.50 vaknade han och jag försökte få honom att somna om. Jag lyckades inte för han bara låg och sparkade och tramsade helatiden. Så jag sa till Rasmus och han försökte oxå fast utan framgång han med. Tillslut blev det dags för mig att sova oxå så jag la mig i Lucas säng och försökte en sista gång. Men han skulle inte sova, han skulle bara busa helatiden. Så jag gav upp och tog in honom i min säng och efter ungefär 1½ timme så somnade han äntligen efter att ha snurrat fram och tillbaka upp och ner och gud vet allt han höll på med för att inte sova. Så 23.50 somnade han äntligen och då kunde jag också sova.
Men sen ringde ju alarmet på min mobil 5.30 när Rasmus skulle gå upp och han vaknar ju inte av den så jag va ju tvungen att få upp honom också. När han hade gått upp kunde jag somna om igen till kl.7 då jag va tvungen att gå upp för att duscha och göra mig iordning och fixa Lucas och hans grejer som skulle med till dagis.
Sen började jag jobba 9.30 och allt va som det brukar vara, men sen vid 11.30 trodde jag nästan att jag skulle få gå hem. Jag mådde fruktansvärt illa och det kändes som jag skulle svimma nästan. Jag köpte mig en daim för att få i mig lite socker men det hjälpte inte mycket. Men sen vid 12 när jag fick i mig lite mat så blev det mycket bättre och jag kunde fortsätta jobba till jag slutade.
När jag hade hämtat Lucas på dagis så åkte vi in till stan för att hämta Rasmus mobil på hallandstrafiken men jag kunde ju inte hans pin-kod så jag fick inte hämta ut den.. Så det va bara att åka bort till Rasmus jobb och hämta honom och tillbaka in till stan för att hämta ut den.
Nu sitter jag här vid datorn, Rasmus duschar och Lucas sover. Är fruktansvärt trött så det blir nog att gå och lägga sig tidigt idag.

11-17 maj

Måndag 11/5
Jobba 9.30-14.45

Tisdag 12/5
Jobba 10-14.45

Onsdag 13/5
Jobba 14.30-19.15

Torsdag 14/5
Jobba 10-14.45
100 dagar kvar till BF!

Fredag 15/5
Äntligen ledig efter att ha jobbat 10 dagar i rad!

Lördag 16/5
V.27 (26+0)
Frisören 11.15

Söndag 17/5
Jobba 11-16

Helgen som har varit.

Ja vad ska man säga om denna helgen då?
Jag har jobbat heldagar hela helgen och haft riktigt ont i ryggen, men bara på ett visst ställe.. Men det måste vara för att jag har stått i kassan nu flera dagar i rad och jag har ju stått på samma håll hela tiden. Får se om jag kan ta och byta håll imorgon och se om det hjälper något.
Rasmus masserade lite innan iallafall och det va riktigt skönt, det onda försvann ett tag men nu börjar det komma tillbaka igen. Aja det gå lá över till man gifter sig som man brukar säga.
Även fast jag har jobbat i helgen så hann vi med att bjuda mina föräldrar och syskon på lite mat i lördags. Det blev hasselbackspotatis med kyckling och sallad. Riktigt gott!
Annars har det inte hänt så mycket annat denna helgen förutom att min kära sambo har tappat sin mobil.. Han tappade den på bussen när han och Lucas åkte hem från Eurostop idag. Men som tur va så fick han tag på de på hallandstrafiken och swebuss och efter ett tag så hade de hittat den och han kan hämta den i morgon. Så han hade ju tur att det inte va någon som hade tagit den.

Nähä nu blir det snart sängen för min del, är riktigt trött nu.

Natti natti!

Magen

Idag är jag i v.25 (24+6), illamåendet är nästan helt borta. Har dock lite halsbränna ibland beroende på vad jag äter men att illamåendet nästan försvunnit helt är underbart.
Nu börjar magen bli stor och vara lite ivägen.. Lite jobbigt att klippa tånaglarna och det är fruktansvärt långt ner till golvet om man ska plocka upp någonting. Men samtidigt är det helt underbart. Lillknodden är en riktig liten vildbuse som inte är stilla många sekunder, den sparkar och snurrar runt där inne så hela magen får en jätterolig form och ser helt sne ut ibland. Bebisen har även sparkat på Lucas några gånger när han har suttit i mitt knä men tyvärr så förstår han ju inte det.. Hade ju varit roligt om han hade förstått att det är en lillasyster eller lillebror som ligger där inne och puttar på honom men han är ju för liten. Hade han varit som Elvira, 4 år så hade han kanske förstått det. Men det ska bli himla spännande att se hur han reagerar när bebisen har kommit ut. Som det är nu är han ju fruktansvärt avundsjuk på Elvira, så fort hon sitter i någons knä så kommer han och ska putta bort henne.
Jag va ju på Mvc i måndags och hjärtat slog jättefint men jag glömde dock fråga vad det låg på.. Jag hade gått upp 3 kg iallafall, SF måttet va lite högt och låg på 26 cm alltså på översta strecket på kurvan och jag hade lite lågt blodvärde så jag ska äta järntabletter.
Nästa gång jag ska dit är den 29/5 får se hur jag ligger på kurvan då och om järntabletterna hjälper någonting.

Här är lite bilder tagna idag 24+6:

     

7 maj - Min dag!

Idag blir jag hela 21 år, man är ju nästan gammal..
Nää egentligen inte men jag tycker inte att det va längesedan man längtade tills man fyllde 18 och skulle få ta körkort. Nu 3 år senare har jag mitt körkort, fortfarande samma underbara kille, en underbar son och en liten bebis till på väg och vi bor i en egen lägenhet som vi trivs jättebra i. Kan livet bli bättre egentligen?
Jag är ju "bara" 21 år och har de bättre än vad jag hade vågat hoppas på. Allt känns underbart helt enkelt, visst det finns ju lite motgångar också men inget som jag/vi inte klarar av. Lite små bekymmer av alla möjliga slag de har ju alla, jag skulle inte tro att det finns en enda peson på hela jorden som inte har lite små bekymmer.

Idag blir det inte något speciellt firande, vi hade ju lite kalas i söndags och idag jobbar jag ju 14.30-19.15 så jag är ju inte hemma förrän 19.30. Men på lördag kväll efter jag slutat jobba kommer mamma och pappa hit en sväng så vi får väl se vad det blir för mat då.. Har inte bestämmt vad vi ska ha än.

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen om min kära lilla son tillåter det. Han är ju trött så han lär väl riva hela badrummet under tiden.


Lite bilder från idag:

     
Rita är jätteroligt!
     
Överlycklig för att han har fått tag på nappen.. Men den byttes snabbt mot ett kex istället!
     
Pastasallad till middag idag, gott gott. Även Lucas tyckte att det va Mmmm.


 

Stressig dag..

Idag har det verkligen varit stressigt.. Jag skulle ju jobba kl 10 idag och då ska jag ju lämna Lucas 9.30 på dagis för att hinna i tid till jobbet. Men vi kom iväg lite sent  och eftersom han inte va på dagis på hela förra veckan så ville han ju inte att jag skulle gå ifrån dagis. Men det är ju bara att lämna honom även fast han är ledsen. Det blir ju bra när jag väl har kommit utom synhåll. Så efter jag lämnat honom så körde jag vdare till jobbet och naturligtvis så hamnade jag bakom en person som körde 50 på 70 vägen och det gick inte att köra om. Kan ju säga att då blev jag ju lagom irriterad och när jag väl kom fram så fanns det inga parkeringsplatser på baksidan så jag fick gå en bit i ösregn.. Men jag hann att stämpla in 1 minut i 10. Sen gick dagen fruktansvärt sakta för det va inte alls mycket folk och vi va 2 som satt i kassan, men det va inte lönt att gå och göra något annat för så fort jag gick därifrån så blev det kö och jag va tvungen att gå dit.
När klockan blev 14.45 stämplade jag ut och bytte om och sen åkte jag iväg för att hämta Lucas på dagis och vidare in till stan där mamma skulle ta Lucas.
Jag skulle ju till Johnbauergymnasiet på inspirationskväll. Det va faktist väldigt roligt att komma dit, synd bara att inte fler från klassen va där. Det va bara jag, Mia och Lina men det va ju kul att träffa dem iallafall för man träffas ju inte så ofta, det blir ju så när alla bor på varsitt håll.
De va två personer som ska representera Sverigt i florist vm näsa år som va där och visade lite och gav lite tips och idéer. Det va kul att se hur de tänker och hur de använder blommorna för de använder ju blommorna på ett sätt som man inte tänker på även fast det är hur enkelt som helst.
Nu har jag kommit hem och Lucas har gått och lagt sig, Rasmus väntar på att hans pizza ska komma och jag sitter här vid datorn. Får väl se om det finns något roligt på tv ikväll annars blir det nog tidigt i säng för min del.

Mvc besök idag.

Idag kom Lucas in till mig 6.45 och va hur pigg som helst. Men det kan jag säga att det va inte jag.Hade inte alls lust att gå upp så tidigt men han kom och väckte mig och började smacka och gick ut i köket. Så det va ju bara att gå och göra frukost till min hungrige lille son. Efter frukosten va han jättegnällig och arg för att han inte fick ha nappen, även fast han vet att man bara har nappen när man ska sova. Men efter ett tag så fick han den och satt i mitt knä och gosade och tillslut så somnade han. Då passade jag på att gå och duscha och sen när han vaknade va de dags att fixa lite middag. Kyckling, potatis och sås blev det idag.
Efter maten åkte vi in till stan efter som jag hade tid på MVC 14.00. Vi kom in lite tidigare så jag gick en stund och försökte få Lucas att sova men det ville han inte.. Så det va bara att ge upp.
När vi kom in till Kersti (barnmorskan) Pratade vi lite och sen skulle hon mäta magen. Hon höll på ett bra tag för att måttet va lite högt och tillslut sa hon: Vi har väl inte missat en tvilling? Så hon gick och hämtade den lilla ultraljudsapparaten och kollade. Allt såg jättebra ut och där fanns bara en bebis som tur va. Ska dit igen på nästa kontroll den 29/5 så får vi väl se hur mycket magen har växt tills dess. Hoppas inte att det blir en jättebebis bara..
Lucas va hur snäll som helst under hela tiden vi va på MVC och efter vi hade varit där gick vi och fikade sen åkte vi och hämtade Rasmus på jobbet.

Pratade med Kalle idag för jag skulle kolla om jag skulle jobba någonting denna veckan och det skulle jag. Hela vecka hade han satt upp mig på. Så jag jobbar tisdag fm, onsdag fm, torsdag em, fredag em, lördag heldag och söndag heldag. Blir nog lite jpbbigt men samtidigt är det roligt att komma ut och jobba. Tycker lite synd om Lucas bara de dagarna jag jobbar eftermiddag för då lämnar jag honom kl 14 och Rasmus hämtar honom kl17. Men det finns ju inget annat att göra, det blir ju så när man jobbar i butik.

Nu ska jag ta och lägga mig framför tvn och förhoppningsvis inte somna, vilket jag alltid brukar göra.

Trevlig kväll på er!


Ännu en full vecka

Måndag
Dagis stängt
Mvc 14.00

Tisdag
Jobba 10-14.45
Inspirationskväll på JB 16.00

Onsdag
Jobba 10-14.45

Torsdag
Jobba 14.30-19.15
Jag fyller 21 år
Babycafé

Fredag
Jobba 14.30-19.15

Lördag
Jobba 9.30-17.15
Vecka 26 (25+0)

Söndag
Jobba 11-17.15

Helgen

Usch denna helgen har gått fort.. Jag jobbade ju heldag i lördags och det va riktigt jobbigt faktist. De va ju inte just att det va heldag som va jobbigt utan att jag fick stå upp precis hela dagen. Jag lärde nämligen upp en ny tjej i kassan så hon fick ju sitta ner och jag fick stå bakom henne hela tiden. Det va ju inget jobbigt att lära henne, jag tyckte att det gick jättebra för henne med tanke på att det va första dagen hon va där och att det va riktigt mycket folk. Kanske inte rätt dag att börja lära sig kassan på men hon går ju i skolan också så hon kan ju antagligen bara på helgerna och då får det ju bli så. När den dagen va slut så hade jag fruktansvärt ont i hälarna. Inte i ryggen eller nåt sånt utan just i hälarna, konstigt.. 
När jag hade slutat åkte jag och handlade och sen när jag kom hem blev det lite tacos och sen Robinson.

Idag har vi städat lite och sen har vi haft lite kalas för mig eftersom jag fyller år på torsdag och jag vet ju inte hur jag jobbar nästa helg. Så vi sa att det va lika bra att ta det idag när jag ändå va ledig. 

I morgon ska jag och Lucas till MVC och lyssna på bebisen, det blir ju första gången som de mäter magen och lyssnar på hjärtljuden eftersom det är andra graviditeten och då går man ju inte på lika många kontroller som med första barnet. Får hoppas att Lucas är snäll och sitter stilla i vagnen under tiden bara.

Vilket underbart väder.

Igår va vi på gekås, jag, Rasmus, Lucas, mamma och Elin. Det va jätteskönt att gå där uppe för även denna gången hade jag tur med att det inte alls va mycket folk. Man behövde inte trängas med folk för att komma fram utan man kunde gå nästan precis som man ville. Vi hittade en del kläder till hela familjen. Rasmus köpte några byxor och en tröja, jag hittade två par 3/4 mammajeans, två linnen, två andra tröjor och leggins och till Lucas hittade vi flera par byxor, t-shirts, badbyxor, pyamasar och sockar. Sen köpte vi även lite andra småsaker men ingenting till bebisen eftersom vi har små neutralakläder efter Lucas och de små kläderna används ju kanske bara någon vecka iallafall sen får man ju byta storlek igen.
Kan säga att jag kollade knappt på de små kläderna för vi ska ändå åka dit en gång till innan bebisen kommer så jag tänkte ta det då istället. Och de lilla jag tittade på de små kläderna så tycker jag inte att det fanns så mycket fint till varken tjejer eller killar. Bara tråkiga kläder mest, visst de är ju jättesöta men de neutrala är ju ändå sånna som vi har efter Lucas och de har ju inte bytat sen han va liten..
Nu va det ju mest Lucas som va i behov av kläder och det är ju ett tag kvar till augusit, det är ju ändå roligare att köpa de små kläderna när det är lite närmre för annars kommer de ju bara ligga här till ingen nytta i flera månader iallafall. Det är ju ändå ca 16 veckor kvar till bebisen ska titta ut.
När vi va där uppe så hade Rasmus Lucas hela tiden så jag kunde gå själv och titta, de va jätteskönt och jag uppskattar verkligen att jag fick göra det. Tack så mycket min Älskling!

Idag har vi varit en sväng på Eurostop och stenalyckan och efter det åkte vi hem till mamma och pappa. Lucas tyckte att det va jätteroligt att vara ute och leka, han älskar verkligen det. Synd att inte vi har ett eget hus så han hade kunnat vara ute och leka mer. Men det får väl vänta lite till innan vi köper ett hus. Innan vi åkte hem så blev det grillning, gott gott!

Imorgon ska jag ju jobba igen, lite tråkigt när det är så himla fint väder och alla andra är lediga men det är ju skönt sen när man får lönen. Och vi har ju varit ute i det fina vädret nästan hela dagen idag.

  
Lucisen har klättrat upp på stoen vid datorn och sår där och dansar.

                 
Ute och leker hemma hos min mamma och pappa.


Jag och magen idag V.23+6