Nu har jag lämnat nyckeln.

Gud vad skönt de känns nu när man har lämnat nycklarna till den andra lägenheten. Nu slipper man behöva tänka mer på de. Nu har vi bara lägenhetenhär på Vallås och ingen annan. Och de bästa av allt man slipper fågelskiten, så skönt!

Imorgon ska jag jobba.. Egentligen vill jag inte efter allt som har hänt men pengarna behövs ju alltid. Så de e väl bara att pallra sig dit och se glad ut. Och sen efter jobbet ska jag hämta mina två älsklingar och åka ut till Tönnersjö. Pappa fyller ju år, hela 39 år. Så nästa år blir han 40!! Gammla gubben :P
Och pappas lillebror kommer oxå dit och de tar med sig den sängen som Lucas ska ha. Så nu ska han äntligen få en säng i sitt rum och på söndag ska vi ner till Ikea. Så snart har han ett fint rum.

Men nu ska Lucas sova så bäst att jag tar honom nu.

//Emma

Torsdag

Idag har jag och Lucas varit hemma hos min mormor. Egentligen va de meningen att Madde skulle komma hem på ett litet besök men vi sköt upp de till imorgon istället. Så vi åkte först bort till lägenheten på Andersberg och hämtade ungsgallret eftersom de inte va ordentligt rengjort och sen åkte vi till Trönninge. Vi kom dit lagom till middagen och Efter maten va Lucas jättetrött så vi gick ut en runda. Men jag hann inte mer än lägga ner honom i vagnen och sen sov han. Men mormor och jag gick en rätt lång runda så vi va nog ute nästan en timma och när vi kom tillbaka hjälpte morfar mig att byta lampa på bilen eftersom den hade gått sönder. Så nu är de nya lampor både fram och bak efter som baklampan bytades för 2 veckor sen. Så nu hoppas jag att de inte ska vara något mer med bilen på ett bra tag.
När vi hade bytt lampa gick vi in och fikade och sen åkte jag och Rasmus till Eko för att kolla om de hade några fina tavlor kvar. Men de hade de naturligtvis inte. Fast de e ju inte så konstigt eftersom de sålde ut dem så de va 75% rabatt på dem. Vi hittade iaf två tavlor till Lucas. En med Ior på och en med Heffaklumpen.
Efter vi hade varit på Eko lämnade jag av Rasmus och Lucas hos en kompis och sen åkte jag hem till Rasmus lillasyster Johanna och fick en underbar helkroppsmassage. Hon har gått halva sin utbildning men jag tyckte hon va mycket bättre än hon som masserade mig på Form. Så tack så jättemycket!!
Och nu ska jag titta på tv med min Älskling och sen sova. 

Så god natt alla och sov så gott!

//Emma

 

Fullt ös idag..

Idag har de varit full fart hela dagen. Elvira kom hem till oss vid 7 i morse. Vi åt lite frukost och sen kollade vi lite på tv och busade med Lucas. Efter ett tag va Lucas jättetrött så han somnade och Elvira tog ett bad. Sen när Lucas vaknade så fick han oxå hoppa i badet tillsammans med Elvira. Så de busade ett tag och när de va färdiga fixade vi lite mat, de blev pasta med pastasås och Lucas fick makaronigryta. Efter maten gick vi bort till affären och köte välling till Lucas och sen vill Elvira gå till en lekplats men alla lekplatser vi hittade va översvämmade. Så vi gick ner till dammen och tittade på fågalrna istälelt. Tyvärr hade vi inget bröd med oss eftersom de inte va tänkt att vi skulle gå dit men de får vi ta nästa gång istället. Efter ett tag va vi tvugna att gå hem för Elvira va jättekissnödig. Så de va bara att skynda sig hem och sen blev de lite tvtittande till Lucas vaknade och sen busade de tills mamma kom och hämtade henne. Så de har varit en riktigt mysig dag idag. Men man märker hur avundsjuka de är på varandra, Sitter en i knät så kommer den andra oxå och ska vara med. De är ju mina två söta små älsklingar!

Mina söta små!!


//Emma

Lucas e sjuk, igen..

Lucas har blivit förkyld igen.. Han har feber och näsan bara rinner. Han har nog ont i halsen oxå för han är hes och äter inte mat med bitar i. Stackaren. I lördags kväll somnade han som vanligt men sen vaknade han och ville ha mat, men han kunde inte suga eftersom han va så täppt i näsan. Vi försökte med allt men inget hjälpte och eftersom han skrek blev han ju bara ännu mer täppt, så efter 40 minuters skrik nonstop somnade han tillslut. Man kännde sig så himla hjälplös som inte kunde hjälpa honom på något sätt alls. Ingenting vi gjorde blev de bättre av. När han väl hade somnat sen sov han faktist rätt så bra hela natten sen. Och på morgonen va han hur pigg och glad som helst. Men vi tyckte ändå att han va varm så vi tog tempen på honom och han hade 38°C. Men han va lika glad för de.
Imorse hade han oxå feber 38°C men sen på eftermiddagen hade han 37°C och han har varit feberfri hela eftermiddagen och kvällen nu. Skönt.
Även fast Lucas har varit gnällig idag p.g.a förkyldningen har jag ändå hunnit med att diska, tvätta 2 maskiner och rensa i städskåpet. Och när Rasmus slutade vid 16 va vi tvugna att hämta honom eftersom han skulle va hos tandläkaren direkt efter jobbet och då passade jag och Lucas på att gå en liten runda i stan. Sen åkte vi och storhandlade på Maxi vid högskolan så nu är både kyl, frys och skafferi fulla. Så nu ska jag gå och slöa vid tvn de e ju bra hela kvällen. De e ju Cityakuten och Prison Break :)

//Emma

Förbannad och ledsen!!

I fredag träffade jag en jobbar kompis inne i stan och vi pratade lite, hon sa bland annat att hennes kompis syster eller nåt sånt hade sökte en tjänst på blomsterlandet i snittavdelningen. Men jag tyckte de lät jättekonstigt eftersom han inte kunde ge mig några tider i jul.. Han sa att han bara kunde göra schema för två veckor framåt och Rasmus måste ju säga till minst två månader innan han ska vara ledig. Så han kunde inte ge mig några tider alls. Så idag när jag va på jobbet frågade jag de som va där om de hade hört nåt, men de hade de inte. Och de tyckte jag va jättekonstigt. Men en av dem visste om att han hade pratat med nån som antagligen skulle börja där, men hon trode att jag skulle jobba där oxå. Jag tycker bara att de e så j*vla dålig stil av honom att göra så, jag menar kan han inte ge mig tider så kan han väl ändå inte anställa nån ny och ge tider till den personen heller..
Man blir ju bara så arg och ledsen. Jag har jobbat där i 3½ år och ställt upp så himla mycket för dem och detta är tacken man får...
Hoppasa verkligen att jag hittar nåt annat så man slipper va på de stället. Jag hade så gärna velat jobba kvar där eftersom jag har trivts så himla bra och arbetskamraterna är så himla mysiga och goa. Men om man blir behandlad på de sättet känns de inte bra att gå dit längre. De va som en sa när vi pratade om allt att man blir bara utnyttjad. För jag är inte den enda som blir behandlad så här. Jag vet flera stycken som inte vill vara kvar längre men som inte kan lämna de eftersom de behöver pengarna. Och idag är de ju inte så lätt att få ett jobb så man kan ju inte bara sluta hur som helst. En annan sak som e så himla orättvist mot de flesta som jobbar där oxå är att chefens sons kompis som inte har utbildning inom blommer eller nåt sånt har kommit in och jobbar nästan heltid och massa helger när andra som har varit där och slitit i flera år inte får ett skit tillbaka..

Ursäkta mitt språk men jag blir bara så ledsen och förbannad!

//Emma


Jobb och kalas idag

Idag ska jag jobba mellan 11-15, ska bli kul att träffa jobbarkompisarna igen.. Men de känns ändå tungt att behöva åka hemifrån nu när Rasmus är hemma. Och så fyller morfar år idag oxå så man missar ju halva kalaset. Men Som tur är så jobbar jag inte till stängning, bara till 15. Så efter jobbet blir de hem och hämta Rasmus och Lucas, sen iväg och äta tårta.
 Och imorgon ska vi träffa Lucas faster Johanna som kommer till halmstad idag och ska stanna i 1 vecka tror jag. Hon har ju lov nu så de e klart att hon vill träffa Lucas ; )

Bäst att göra sig färdig så man inte kommer för sent till jobbet.

//Emma

Lucas 7 månader idag!

Idag har jag varit mycket piggare.. Då har Lucas ändå varit mer vaken inatt än vad han va igår natt, men jag kanske fick för mycket sömn de andra nätterna då när jag va trött..
Idag va vi ju på babycafet som vi e på varje torsdag. De e alltid lika trevligt! Kul att komma ut och träffa andra personer med barn som dessutom är i samma ålder. Och så är de självklart kul för barnen att träffa varandra.. De kanske inte leker med varandra så mycket än men jag tror ändå att de upskattar att träffa andra i samma storlek. Man märker på Lucas hur glad han blir, men de kan jag förstå. Gå hemma med tråkiga mamma dagarna i enda de e inget roligt.. Fast de e ju mysigt :)

När vi kom hem från babycafet sov Lucas och när han vaknade sen va han hur grinig som helst. Ingenting va roligt, de dög inte ens att va i famnen. Men han håller nog på att bli förkyld igen för näsan bara rinner på honom. Så jag tror att de va därför han va grinig. Men nu sover han och jag ska gå och hoppa i badet innan de rinner över kanten..

Grattis lilla älskling som blir 7 månader idag :) Stora killen!

//Emma

Denna eviga trötthet..

Har varit lika trött idag oxå, och då har Lucas ändå sovit rätt så bra i natt. Han har inte vaknat mer än vanligt.. Men de går väl över till man gifter sig : P

Idag har Lucas varit hemma hos min mormor eftersom jag har varit i Andersberg och fixat lite. Och när jag stog och gnuggade bort massa fågelskit från terassen tänkte jag på hur skönt de är att ha kommit därifrån. Innan trodde jag att jag skulle sakna lägenheten men de känns faktist jätteskönt att ha lämnat den. Vet inte varför men de känns bara så himla bra.
När jag hade fått bort så mycket av fågelskiten som jag kunde åkte jag hem till mormor och hämtade Lucas och vi åkte och hämtade Rasmus. Vi skulle ju titta på fotona som vi tog på Lucas för 1 månad sen. De blev super bra. Synd bara att de e så dyra. Annars hade vi tagit allihop. De blev tre foton iaf och de kommer att hänga i skyltfönstret på Studio Strandh efter jul och sen får vi hem de :) De e ju ett tag kvar men de går ju rätt snabbt ändå.

Usch, sitter här och har tråkigt.. Vet inte vad jag ska göra. Rasmus har en jobbarkompis här för de ska titta på fotboll. De skulle igentilgen tittat hemma hos honom men han hade inte den kanalen de går på så efter lite tjat gav jag med mig och lät dem titta här.. Men de ska han få betala tillbax på ett eller annat sätt. Ska bara komma på nåt bra först : P

//Emma


Trött idag..

I dag har de varit en riktigt seg dag.. Jag har varit super trött och haft ont i huvudet hela dagen och Lucas har varit gnällig, de e ingen bra kombination.. Hoppas att de blir bättre imon.
Men jag har ändå varit duktig idag, jag har tvättat, vikt tvätt, diskat och plockat undan lite allt möjligt och sen när Rasmus kom hem åkte jag till Andersberg och skurade av väggarna. Så lite har jag fått gjort iaf.

Imon ska vi till Studio Strandh och titta på fotaona på Lucas som vi tog för en månade sen. Hoppas att de blev bra, men de blev de säkert. Ska bli så kul att få se dem. 

Nää nu måste jag ta Lucas för han vill inte sova och Rasmus ska titta på fotboll.. 

Och jag får ju inte glömma Lina, hon fyller ju 20 år idag. Stort grattis! 

// Emma

Nu har vi börjat den hårda kampen..

Idag hade vi ju en städfirma som skulle städa vår lägenhet i Andersberg.. Jag kom dit vi 9 och gav honom nycklen och sen åkte jag och Lucas hem och tvättade och fixade lite här hemma tills de va dax att åka in till stan på föräldrargrupp. De infomerade om barn och olycksfall. Rätt intrressant faktist. Sen åkte vi till Maxi vid högskolan och köpte lite mat till Lucas eftersom vi bara hade 2 burkar kvar, så nu är hela skafferiet fullt. Sen när jag nästan va hemma kom jag på att jag måste ju åka till Andersberg och hämta nycklen. Så de va bara att vända..
När vi kom dit och kollade på städningen hade de ju inte städat ordentligt.. De va fortfarande skitigt på golvet och de va inte rengjort ordentligt i torktumlaren. Lite dåligt tycker jag faktist. Jag menar städar man ser man väl ändå till att de e rent på golvet. Men tydligen inte. Så jag tänkte åka dit imon och kolla lite mer nogrannt.
Sen åkte vi hem, jag badade Lucas och Rasmus lagade mat. Spagetti och köttfärssås blev de. Efter maten va de dax för Lucas att sova och vi har bestämmt att vi ska försöka få honom att somna i sin säng och tillslut så ska han kunna somna där själv. Så ikväll va första kvällen, de gick faktist mycket bättre än vad jag trodde att de skulle göra. Jag va bergsäker på att de skulle ta minst en halvtimma men de tog bara tio minuter. Men han va förbannad. Så fort man lägger honom i sängen så vänder han sig och ska ställa sig upp så man får ju hålla fast honom för att han ska ligga ner. Men efter några misslyckade försök till att ställa sig upp gav han upp och jag vann! Så vi får fortsätta med denna kampen nu tills han vänjer sig, men de ska väl inte ta så himla långtid hoppas jag.

Men nu ska jag iaf ta ett varmt bad. Så underbart att ha badkar!

// Emma


Söndag..

Igår va vi ju som sagt barnlediga för vi skulle på inflyttningsfest. De va roligt att komma iväg och vara själva men de känndes ändå tomt.. De känndes som att de va något som fattades. Men Lucas hade de jättebra. Han va ju hemma hos min mamma och pappa och busade med Elivira och hade jätte roligt. Så oss saknade han nog inte.. Men men han blev nog glad när vi kom och hämtade honom iaf. Och nu ligger han i sin säng och sover så gott, min lilla kille. Så underbar!

Imon ska de komma och städa lägenheten i Andersberg så de blir att gå upp tidigt. De blir väl att gå upp samma tid som vanligt egentligen men man kan inte ta de lugnt på morgonen eftersom vi måste vara där och öppna vid nio. Men de e himla skönt att man slipper städa där iaf eftersom vi har hållt på så mycket här i Vallås. Och efter de så får vi väl åka hem en stund för sen måste vi åka in till stan igen 13.30 då de e föräldrargrupp på bvc. Kommer inte ihåg vad de va de skulle prata om bara.. Men de lär jag ju få reda på imon.

Nähä nu ska jag gå och titta på film och sen sova.

Natt natt!

Grattis!!

Stort Grattis till Emily och Michel som har fått en liten Summer.
Hon kom igår den 17/10-08  Kl: 21.45

Njut av tiden och lycka till med allt!!




Barnlediga och inflyttningsfest..

I natt sov Lucas jättebra :) Han vaknade bara 2 gånger. En gång vid 23 och sen vid 05. Så i natt fick jag sova jättebra, skönt.
När vi hade vaknat klätt oss och allt man gör på morgonen åkte vi till eurostop så Rasmus kunde klippa sig och under tiden va jag och Lucas på blomsterlandet och hälsade på. När Rasmus va färdig gick vi och åt och sen åkte vi hem till mormor och morfar för att hälssa på mormors storebror Hasse och hans fru Bitte. Vi fikade och hade de trevligt, mamma och Elvira kom oxå dit och efter fika va jag och Rasmus tvungna att åka hem för vi ska ju på inflyttningsfest hos Jocke ikväll. Så vi lämnade kvar Lucas och sen ska han hem till mamma och pappa för att sova där. Första gången som han sover borta. Lite konstigt känns de, men han e ju hos min mamma och jag vet att hon klarar av de. Elvira e ju bara 3 år så de va ju inte så länge sen hon hade en liten.. Så i natt ska jag sova!! Men man kommer ju sakna sin lilla älskling ändå. Han e ju så gosig min lilla kille.
Nu får jag väl ta och göra mig i ordning så vi kan åka till festen och ha kul.

Ha en trevlig kväll nu, för de ska jag ha!


En lååång natt..

Som jag misstänkte igårkväll blev de en väldigt lång natt.. Lucas sov oroligt hela kvällen igår och de fortsatte även under natten. Jag och Rasmus gick och la oss vid 22.20 och en timme senare vid 23.30 vaknade Lucas första gången. Sen vaknade han vid 01.10, 03.20, 5.05 och då va de väldigt svårt att få honom att somna igen men tillslut lyckades jag. Sen sov han till 7.05. Och nu vid 9.15 är han jättegrinig och trött men ska absolut inte sova, och mat vill han heller inte ha.. Kan ju va för att han har legat vid bröstete nästan hela natten. Jag hoppas att de är därför iaf så de inte är för att han håller på att bli sjuk igen.
Nu fick jag honom precis att somna så de e väl bäst att jag går och torkar håret nu, morfar kommer ju snart.

Torsdag idag..

Idag vaknade Lucas först vid 5.30 och tyckte att han skulle gå upp då. Men de kan jag ju säga att de tyckte inte jag! Men jag lyckades få honom att somna om och sen 5.50 ringde Rasmus klocka så då fick jag sparka upp honom. Jag tror inte att de finns nån som e så seg som han på morgonen.. När jag äntligen hade lyckats att få upp honom kunde jag oxå somna om och sen sov vi till 7.20. Skönt att han har börjat sova lite längre påmorgonen nu iaf. Men bara för att jag skriver de kommer han väl att vakna 5 imon.
När vi hade legat i sängen ett tag gick vi upp och åt frukost och tittade på Rix morronzoo på 6:an som vi brukar göra. Lucas åt gröt och jag åt macka med ett glas o´boy till. Sen gjorde vi oss iordning och åkte in till stan för att gå på babycafét.
Vi kom dit vid 10 eftersom de börjar då, men när vi kom dit så va de bara vi där. De hade inte kommit någon annan, så vi satt och pratade med ledarna en stund och sen vid 10.30 kom de andra. Så vi va där och pratade, fikade och sjöng och sen åkte vi till Maxi och handlade lite. Där träffade vi min mormor och moster och vi följde med dem till trönninge eftersom jag hade tänkt att jag skulle tvätta bilen. Men de blev inte riktigt som jag hade tänkt mig.. Precis när jag skulle gå ut öppnade himlen sig och de bara östener regn. Så vi tog och fikade lite och åkte och hämtade Rasmus istället.
När vi hämtat honom åkte vi hem till hans mamma och hämtade en dusch stång som hon hade köpt till oss och sen åkte vi hem och packade upp lite lådor och bar ut saket till förrådet som vi onte skulle ha. Så nu har vi inte många kartonger kvar att packa upp. Skönt skönt, och imon kommer morfar hit och hämtar sin verktygslåda som han har kvar här och då skulle han nog sätta upp hallhyllan oxå. Så snart är de mesta på plats.
Och nu ska jag snart titta på tv, så ha de så bra.

Natti natt

Nu har vi internet igen!

Som jag skrev tidigare fungerade ju inte internet igår heller så när vi hade varit och köpt trådbackar till garderoben ringde Rasmus till både bredband 2 och hitnet men ingen av dem kunde hjälpa oss. Bredband 2 kunde inte göra nåt för deras kundregister låg nere och på hitnet sa de att de kunde ta ca 2 veckor eftersom vi hade felanmält de.. Så Rasmus va ju nådigt glad kan jag ju säga.. Så vi åkte hem till mina förädrar för att låna deras ena bärbaradator och åkte vidare till Andersberg. När vi kom dit fungerade iaf internet där så Rasmus gick in och ändrade adressen och satte kontot i flyttläge igen och som tur va så fungerade de när vi kom hem. Så nu har vi internet igen coh de e så skönt. Man känner sig nästan lite låst när man inte har internet tycker jag.. Har igentligen ingen anledning att göra de för jag gör inget vettigt här iaf men man e ju så van vid att alltid kunna sitta vid datorn när man får tid över.

Idag fick jag lite sovmorgon iaf och de va väldigt skönt. Lucas vaknade inte förrän halv 8. Han vaknade ju till några gånger under natten som han brukar göra men för de mesta brukar han vakna vid 6 tiden när Rasmus går upp, så de känndes riktigt lyxigt att få sova så länge. Och sen va han faktist riktigt snäll under hela förmiddagen så jag fick in alla kläderna i garderoberna (förutom Rasmus kläder som han ska rensa innan han lägger in dem) och jag fick tvättat en maskin. Sen under eftermiddagen har han varit jättegnällig.. Ingenting e bra och sova ska han absolut inte göra även fast han e så trött så han knappt kan hålla ögonen öppna. Och lägga honom i vagnen och gå en runda kunde man ju inte heller göra idag eftersom de har regant hela dagen.. Jag som hade tänkt att jag skulle vara duktig och gå ut, men inte då.. Så i stället blev de att försöka packa upp lite under de korta stunder han inte gnällde drog mig i byxbenen. Och när hansatt så fint på golvet i sovrummet och lekte så skulle jag bara gå ut i köket för att hämta en sak så passar han ju naturligt vi på att hitta på rackartyg. Så fort jag vände mig om hörde jag en smäll och sen ett gallskrik. När jag kom in i sovrummet ligger min lilla älskling under stolen som han tvunget skulle klättra på. När jag tar upp honom blöder de vi hans ena tand och han har en bula i pannan och en i bakhuvudet. Stackaren.. Så nu har han fått sin eller ja sina första bulor, och de lär väl inte bli de sista heller så som han klättrar. Och efter de har han ramlat 3 gånger till idag. Han tror att han kan mer än vad han verkligen klarar av. Och imorgon ska vi till babycafét och där finns ju massa nya grejer att klättra på och undersöka så de blir nog full fart på honom då oxå. Men nu sover han iaf. Så nu ska jag nog gå och sätta mig i soffan och gosa lite med min Hasmus. De har ju inte blivigt så mycket av de under de senaste veckorna eftersom de har varit så mycket med allt. Så de e väl bäst att passa på nu när man kan.

Bilder på lägeheten ligger nu uppe på bilddagboken. Bara att kika in, har ni inte lösenord får ni fråga efter de.

Natti natti

Nu bor vi i Vallås!

Ja äntligen är allt färdigt! Tapetsering och målning blev färdigt i torsdags och på fredagen blev de städning och på kvällen började vi flytta lite möbler. Sen på lördagen tog vi de sista. Egentligen va de meningen att vi skulle få hjälp av mormor och morfar men morfar va så dålig så han kunde inte hjälpa till.. Istället fick han sitta på akuten och de visade sig att han hade jättedålig sänka. Så En rejäl bihålsinflamation resulterade i att han fick äta pencilin. Men i dag är han bättre iaf. Så min moster och mormor hjälpte oss medans morfar fick ligga hemma nerbäddad och ta de lugnt. Lucas va hemma hos mina föräldrar och busade med Elvira eftersom de skulle få gäster den dan så de kunde inte heller hjälpa oss och Rasmus mamma jobbade natten. Men de va faktist rätt skönt att de inte va så många som hjälpte till för de går lite smidigare då. Inte en massa som springer ivägen hela tiden. Så nu börjar allt att komma på plats sakta men säkert eftersom Lucsa inte tillåter mig att göra så mycket. Så fort jag gåt in i ett annat rum så börjar han skrika, men jag tror att de e för han har blivit van vid att de alltid e någon som är hos  honom hela tiden. De har ju varit de nu när vi har hållt på med allt och helt plötsligt så är de bara jag och han igen. Han tycker väl att jag e tråkigt : P
Så nu e de bara att packa upp allt och se till så den andra lägenheten blir städad och godkänd, men Rasmus mamma är snäll och betalar en städfirma som kommer och städar på måndag så de ska bli skönt att slippa de. 
Men vår internet fungerar inte... De står att de ska vara så himla lätt att flytta inom stadsnätet och vi har gjort precis som de står att man ska göra men de fungerar inte iaf. Rasmus har ringt och klagat två dagar i rad nu men de händer inget. De säger att de ska fixa de men de händer ju inget.. Hoppas att de kan fixa de ikväll för jag tror att Rasmus kommer bli rätt förbannad när han kommer hem från jobbet idag och märker att de inte fungerar än. 
Så nu sitter jag hemma hos mormor, hon är ute och går en runda med Lucas så jag passade på att gå in här och skriva lite.
Sen när Rasmus slutar jobba ska vi åka och köpa trådbackar som vi ska ha i garderoberna, hoppas att de finns rätt storlek bara..  Men med min tur gör de väl inte de.. : /

Ska lägga in bilder på lägenheten så fort internet fungerar hemma!!


Hej hopp

ÄNTLIGEN FÄRDIGT!

Nu är de äntligen färdig tapetserat och målat, och även golvet är färdigt : )
Igår va Rasmus ledig och Lucas va hos min mormor i Trönninge så vi fick mycket gjort. Först Åkte vi och lämnade Lucas och sen åkte jag och lämnade Rasmus vid Sandå där han skulle träffa pappa så de kunde hämta ut golvet och eftersom de va en stund kvar till pappa skulle komma så följde jag med Rasmus in på Netto där vi köpte en hylla till badrummet och sen åkte jag vidare till Blomsterlandet. Där pratade jag med Kalle och han kunde inte ge mig några tider till December eftersom det är som de är med ekonomin i världen så han fick bara göra schema för 2 veckor i taget.. Så de kanske bara blir jobb på helgerna, lie tråkigt men de får väl gå de oxå. Ramus vill ju oxå vara hemma med Lucas så vi får se hur de blir.. Men när jag hade varit hos Kalle åkte jag till Vallås och hjälpte morfar att tapetsera i vardagsrummet och sen kom pappa och Rasmus med golvet så de började lägga de och jag och morfar fortsatte med tapeterna.. Pappa blev färdig vid två tre nångång och då åkte han hem men vi va kvar ett tag till sedan åkte vi hem till mormor och åt lite mat sen va de bara att åka hem och lägga lilla klätterapan i säng.
Idag är Rasmus sjuk, han har feber och är förkyld igan så han har legat hemma i soffan idag och tyckt synd om sig själv.. Men jag va och lämnade Lucas i Trönninge vid nio och sen åkte morfar med mig och vi började tapetsera vi hade fond väggen kvar i vardagsrummeet så vi började med den och sen tog vi köket, så nu är de äntligen klart! Så imon ska vi bara städa av riktigt ordentligt och sedan kan vi börja flytta in : ) De ska bli så kul. De har blivigt en helt ny lägenhet. Jag läger upp bilder sen när allt e städat.

Tjingeling!

Blev inget tapetserande idag..

Idag va de meningen att vi skulle tapetserat i kök och vardagsrum och pappa skulle lagt golvet i hallen. Men så blev det inte.. Mormor ringde vid 8-tiden och sa att de inte kunde komma idag eftersom båda var superförkylda och morfar hade värk i kroppen.. Så vi får hoppas att han blir bra snart stackarn.. Golvet kunde inte heller läggas för när jag ringde till Sandå där vi skulle hämta golvet så hade han precis lämnat ut de sista av de som vi skulle ha och han fick inte mer i leveransen som kom idag heller.. Men i mon skulle de komma så han skulle ringa mig då. Så när jag hade ringt färdigt massa sa,tal överallt idag gick jag och duschade när Lucas sov och sen åkte vi till Vallås för pappa skulle titta på lägenheten. Vi va där i ca en timma sen åkte jag och Lucas till eurostop och kollade i alla affärer. Sen gick vi in till blomsterlandet för jag skulle prata med Kalle. Men han satt i möte så jag får komma tillbaka imon i stället. Min vanliga tur när de gäller att få tag på honom... Efter vi hade varit där åkte vi till Eko och köpte gardiner till vårt sovrum och jag köpte även ett par solglasögon eftersom mina gick sönder när jag satte mig på dem.. Lite klantigt kanske men men, lägger man dem i sätet på bilen får man ju skylla sig själv.. När vi hade varit på Eko åkte vi hem och åt lite mat sen skulle Lucas sova och jag somnade oxå, vi sov i 1 timma och 45 minuter. De va riktigt skönt. Sen kom Rasmus hem och vi åkte till max och tog en varsin hamburgare och sen åkte vi till vallås för att sätta upp gardiner i Lucas sovrum och vårat sovrum men de gick inte sätta upp i vårat sovrum för de va en grej som satt fast i fästet så morfar eller pappa får hjälpa till med dem för verken jag eller Rasmus kunde få ut den.. Sen åkte vi hem och la Lucas för han va supertrött och nu ska vi bara ta de lugnt. Imon blir väl förhoppningsvis golvet lagt och om morfar är bättre så blir de väl tapetserat oxå.

Natti natti!

Halvvägs!

Ja då va vi halvvägs med lägenheten nu då.. Hallen är färdig målad, bara golvet som ska läggas men de fixar pappa när allt annat e färdigt. Vårat sovrum är helt klart och Lucas rum blir nog klart i kväll. Mormor, morfar och Rasmus är kvar borta i lägenheten nu och håller på så de blir nog färdigt i kväll. Jag var tvungen att hämta hem vär lille buse som har varit hemma hos sin mormor hela dagen idag, så vi har fått jättemycket gjort idag. Så nu e de bara att sätta upp tapeterna i vadagsrummet och de skulle spacklas på ett ställe i köket, sen tapetseras och sen är hela lägenheten klar : ) Så till helgen blir det nog att vi flyttar in, ska bli så skönt.
Men nu ska jag ta och titta lite på tv, slappna av och imon blir de nya tag. Så natt natt allihopa!
(Kommer bilder senare, glömde kameran i vallås..)

Helt slut..

Nu har vi hållt på i tre dagar med lägenheten och nu börjar de ge lite resultat iaf. De e ju inte färdigt än men man ser förändringar nu. I hallen är taket målat och hallen är målad en gång så de är en gång kvar, men de ska jag göra imon och sen är de klar. Vårat sovrum är färdigspacklat och taket ska målas så de är bara tapetseringen kvar där, tror att morfar tar de imon. Köket är tapeterna ner rivna och taket tvättat så där ska målas tak och spacklas väggar och tapetseras. I Lucas rum har vi fått upp fondväggen men golvnissen kom och slipade golvet i vardagsrummet idag så vi kunde inte komma åt hans rum så de får vi ta sen när man kan gå på golvet. Sen vardagsrummet har vi inte börjat på ännu men de får vi göra när allt annat är färdigt. Sen kan vi äntligen flytta in men de får nog bli till nästa helg eftersom golvläggaren kom så sprack planeringen lite..  Men man börjar se ljuset i tunneln nu och de e skönt!

Och vår stackars lilla Lucas har blivigt sjuk mitt i allt oxå. Han e så förkyld att näsan bara rinner och han kan knappt andas stackarn. Han vill så gärna äta men han bara klöks av maten. Men han dricker iaf och de e ju huvudsaken : ) Hoppas att han blir bra snart, de e ju så himla jobbigt för honom och för oss eftersom man känner sig så hjälplös.

Nähä nu ska jag ta och lägga mig framför tvn och bara ta de lugnt. För imon e de bara att börja jobba igen.

Natti natti

Äntligen!!

Ja äntligen har vi fått nycklen till lägenheten. När vi va och hämtade nycklen så de första de sa till oss va att städningen inte va godkänd men att de kunde dra av 2000:- på hyran om vi städade själva. Så vi valde att göra de. Sen åkte vi dit och tittade hur de såg ut, kan ju säga att de inte va de trevligaste jag sett.. De hade ju inte ens tagit bort fart ränderna i toan!!! Flyttar man från en lägenhet städar man väl ändå! Speciellt toan tycker jag. Och när man öppnade tvättmaskinen så stank de mögel så vi ska se om vi inte kan byta ut den.. De e ju inte så kul att tvätta kläderna där precis.sen va de massa andra småfel som måste fixas så de ska få en hel A4 med fel. De skulle ju slipa om golvet i vardagsrummet oxå men de va inte gjort och fönsterbrädan i köket saknades, tycker att de va lite dåligt när de har haft en månad på sig när lgh har varit tom.
När vi hade kolla igenom den så ringde jag till mormor och morfar så de kom eftersom de ska hjälpa oss att tapetsera om. Så idag har vi hunnit att spackla i båda sovrummen och tvättat väggarna i hallen som ska målas. Så som de ser ut nu så hinner vi bli färdiga till helgen så vi kan flytta in då. Hade varit så skönt.
Naturligtvis så glömde jag ju kameran så jag kunde ju inte ta några kort men ska försöka komma ihåg den imon så ska jag lägga upp lite bilder.
Men nu ska jag bara ta de lungt, de blir nog inte mycket vila imon så de e väl bäst att passa på.

Hejsvejs