40-årsfest

Idag har vi varit på 40-årsfest hos min pappa, han blir ju gammal imorgon hela 40 år!!
Pappa hade inte bjudit någon utan bara sagt att han skulle ha öppet hus idag så han visste ju inte hur många som skulle komma. Men jag kan ju säga att de kom betydligt mer än väntat fast de är ju bara kul! Så de har varit full fart hela dagen idag.  Lucas brukar ju alltid sova en timma efter middagen men de hann han inte med idag så jag kan ju säga att han va väldigt trött nu ikväll och slocknade nästan så fort vi kom ut i bilen. Men han har nog haft roligt iallafall. De ha ju varit jättemånga barn där idag. Mina kusiner och mina kusinbarnsom är  mellan 0-4 år så de har verkligen varit full fart.
Lucas ligger och sover nu och bde jag och Rasmus är trötta men lilla Kevin sitter här i mitt knä och är hur pigg och glad som helst, han sitter här och viftar och sparkar för fullt han vill nog och skriva lite kanske.

Nu ska jag gå och titta lite på tv innan jag ska sova lite, om nu Kevin har tänkt att sova snart vill säga..

Ha en trevlig halloweenkväll!!


Ultraljudet

Igår hade vi ju tid för ultraljud med Kevin. Lucas fick vara hos min mamma under tiden, han hade ju ändå inte tyckt att de hade varit roligt. Så jag hämtade Rasmus på jobbet vid 12 tiden sen åkte vi in till stan för att äta lite middag innan det va dags för ultraljudet.
När vi kom in och fick göra de så va Kevin jättesnäll, han sa inte ett ord och bara låg snällt och tittade på allt. Duktig kille!
Det fanns fortfarande lite vätska kvar i högra njuren men han som gjorde ultraljudet tyckte inte att de va någon fara. Han sa att de låg så nära normalt som de bara kunde. Och han sa även att han hade jobbat som barnläkare nere i Lund i flera år och gjort flera såndana udersökningar så han vet nog vd han pratar om.
Han tyckte iallafall inte att de behövde göras några ytterliggare undersökningar men han sa att de är läkaren på citykliniken som bestämmer det. Jag skulle inte tro att de gör något mer men det känns ialalfall skönt att de har kollat up de ordentligt.

När vi va färdiga där gick vi en snabb runda på stan innan vi åkte hem till mamma och pappa för att hämta Lucas.
Det blev en sanbb fika där innan jag skulle vara hemma hos Madde för att fixa mina naglar.
Och så här fina blev de.
Tack så mycket Madde!







Bvc och frisören

I går kväll ville Lucas absolut inte somna, han va super ledsen och ville inte ens ha nappen. Och vill inte han ha nappen så är de något som inte står riktigt rätt till.. Rasmus försökte ett bra tag först men lyckades inte så vi lät honom vara vaken ett tag, sen försökte jag och lyckades till slut. Han sov en halvtimma kanse och sen vaknade han igen och va super ledsen. Det gick inte att somna om honom så han fick vara uppe tills vi gick och la oss. Så RAsmus försökte först få honom att somna i sitt rum och la sig i sängen hos honom men de fungerade inte det heller. Så tillslut så la vi honom i vår säng och då somnade han direkt. Vi vet inte om de va för att han hade ont någonstans eller om han va rädd för någonting. De är ju så svårt när de itne kan tala om vad som är fel.
Men han sov iallafall hela natten sen till skillnad från mig.. När Kevin äter på natten brukar han alltid ligga kvar i vår säng eftersom han inte somnar om i sin egen säng så jag hade hos mig och Lucas hade lagt sig nere vid mina fötter av någon konstig anledning. Första gången jag vaknade så låg han vid benen och sen hade han hamnat nere vid fötterna. Min lilla tok. Så jag har inte fått så mycket plats att sova på om man säger så.. Ändå har vi en 180 säng så de är ju inte så att den är liten direkt, men sen är den ju inte gjord för 4 personer heller.

Och idag trodde jag ju att jag skulle få sova lite längre eftersom Lucas somnade först vid 23.30, men inte då. Han vaknade vid 7 tiden och va hur pigg som helst.
Så de va ju bara att gå upp, vi skulle ju ändå vara på bvc 9.30 idag så vi hade ju ändå inte kunnat sova så länge till men några minuter extra hade inte varit fel!
Vi kom i tid till bvc iallfall och Kevin väger nu 5080g och är 58 cm lång. Vikten hade tydligen inte ökat så mycket som den skulle men de gör ju inget, eftersom han har varit förkyld så kan de ju vara därför han inte har ökat så mycket också. Mendå tar han ju igen de senare istället.
Men vi fick en ny tid igen den 18/11 och då är det även dags för första vaccinationen.

När vi hade varit på bvc sen så träffade vi Sofie och Sandra en snabbis inne i stan och efter de så åkte vi till eurostop, de är ju lite varmare där..
Vi gick till frisören och Lucas fick sin första klippning av en frisör. Han va super duktig och satt jättefint, de trodde jag inte att han skulle så jag blev så förvånad.
Efter han va färdig så gick vi och tittade lite i affärerna och sedan åt vi lite mat.
Sen under eftermiddagen har vi bara varit hemma och tagit det lugnt.
När Rasmus kom hen fårn jobbet så tog han med Lucas till ankorna och jag gjorde lite pannkakor.

I morgon ska vi på ultraljud och sen på kvällen ska jag hem till Madde så hon ska fixa min naglar.

Ha en trevlig kväll!!


Första gången hos frisören



Mammas fina kille!

Min Sofie

Idag har min söta Sofie och hennes lilla Sandra varit här. Alltid lika mysigt att träffa dem!
Jag träffade Sofie när jag hade apu på blomsterlandet. Hon gjorde sin praktik samtidigt och sen visade det sig att hon och hennes kille hade fått en lägenhet i terasshusen bara 3 ingångar bort från oss. Så det blev att vi började att umgås och sen jobbade vi tillsammans under sommaren på blomsterlandet och sen fick jag ju Lucas och Sofie började i skolan. Vi fortsatte att träffas lite då och då och en dag när vi träffades för att ta en fika så hade båda något att berätta för varandra.. Båda va gravida och det skiljde ca 2 månader på våra bf. Nu har våra små kommit ut och det skiljer ca 6 veckor på dem.
Sofie är verkligen en underbar tjej och nu när hon ska flytta till Kalmar i januari så kommer jag sakna henne och hennes lilla familj fruktansvärt mycket!
Men jag förstår att de vill flytta närmre sina familjer. Jag hade inte heller velat bo så långt från mina föräldrar, speciellt inte nu när vi har våra små killar.
Men åhh så tomt de kommer att bli utan dem..
Fast vi får ta vara på den tiden som de bor kvar här och vi kan ju alltid träffas ändå även fast de inte blir så ofta. För de är ju inte så fruktansvärt långt till Kalmar ändå. 

 
 

Tack för en mysig dag gumman!!


Mina små sötnosar!


Lucas sitter på pottan och läser tidningen, undra vem han har fått de ifrån..
Och idag 26/10 kissade Lucas på pottan för första gången!
Sen att snutten låg i pottan också de gjorde ju inte så mycket.. Den blev bara lite blöt, men vad gör det?
(Lucas brukar alltid lägga snutten i pottan har ingen aningn om varför men han gör nog inte om det igen, hihi)


Risen är gott!!


Sover gott!


Måndag

Idag har jag och min kära syster Elin varit i stan under förmiddagen så nu har jag iallafall fått tag i en bh och så blev det en present till min pappa som fyller 40 år på söndag. När vi hade varit i stan åkte vi hem till mamma och pappa och åt middag och sen busade Elvira och Lucas tills det va dags att åka och hämta Rasmus för att som vi alltid gör numera på måndagar, handla. 
Nu leker Rasmus och Lucas med lego och jag sitter här med Kevin. 
Nu ska jag ta och byta blöja på min lilla kille och sen sätta mig framför tvn ett tag.

Ha en trevlig kväll!! 


Grattis morfar!

Idag fyller min morfar 68 år så idag har jag, Lucas och Kevin varit på kalas.
Rasmus skulle också följt med men han har gått och blivit sjuk.. Han är så hes så han kan knappt prata stackaren.
Men det blev god mat och tårta hemma hos mormor iallfall.
Och naturligtvis så skulle Lucas somna i bilen på väg till trönninge och när jag skulle lyfta över honom i vagnen när vi kom dit så vaknade han och kunde inte somna om igen. Så idag har han sovit 5 minuter under dagen vilket resulterade i att han somnade i bilen på vägen hem, så vi får väl se när han har tänkt att somna idag. Han brukar ju alltid somna vid 19 tiden men de gör han ju inte idag. Rasmus ska försöka lägga honom nu men vi får väl se hur det går.
Jag ska iallafall ta och försöka somna Kevin nu och sen titta på tv.

Ha en trevlig kväll!!


Själv hemma med mina små

Idag har tog jag och Kevin det bara lugnt på förmiddagen och sen lagom till Lucas skulle hämtas på dagis så kom mamma och Elvira hit. De följde med för att hämta honom och sen gick vi vidare till ankorna och Lucas va så duktig och gick hela vägen från dagis, min stora kille!
När vi kom in sen blev det fika och Elvira och Lucas busade och lekte för ovanligheten rätt så snällt med varandra idag. Lite senare kom även killarnas farmor hit en stund och när hon åkte tog hon Rasmus med sig eftersom han ändå skulle in till stan. Han är ju ute med några jobbarkompisar kväll, de skulle äta och bowla.
När mamma och Elvira åkte hem sen så fårgade jag Lucas om han ville bada och de ville han ju. Men när badet väl va färdigt och jag satte ner honom så skrek han som en stucken gris för att han inte fick ha med sig sopborsten och skyfflen i badet.. Han är ju riktigt tokig ibland, jag försökte verkligen med allt för att han skulle glömma sopborsten men inte då. Han va skit sur så de va bara att duscha av honom och ta på pyamasen och borsta tänderna. Sen försökte jag få Kevin att sova och de tog ju sin lilla tid men det är ju lättare att somna Lucas om han sover redan. Så de tog ungefär 40 minuter innan båda hade somnat och lagom till jag skulle sätte igång en film så vaknar Kevin och är hur pigg och glad som helst under hela filmen.. Lucas vaknade också flera gånger under filmen så de blev till att springa fram och tillbaka mellan tvn och Lucas rum och Kevin.
Nu har jag iallafall lyckats se färdigt filmen och snart ska jag gå och lägga mig och läsa min tidning som jag köpte idag.
När Rasmus kommer hem har jag ingen aning om men hoppas att han har roligt iallafall!!

Natt natt!!


Ännu en mysig dag

Nu är de ju torsdag igen så idag har jag och mina små killar varit på babycafét. Lika trevligt som vanligt, och idag va min lilla Sofie med och hennes lilla Sandra. Så när babycafét va slut så gick vi en runda på stan och tittade och så va vi även och tog en fika. 
Vid 17 tiden sen så kom Henrik, prästen som ska döpa Kevin hit och pratade lite om dopet. De ska bli himla mysigt. Jag tycker iallafall att det är mysigt med dop och så kommer det ju släktingar som bor väldigt långt härifrån också och de har ju inte träffat Kevin än. Lite tråkigt att de bor så långt ifrån tillexempel söta faster Johanna och hennes Erik som bor i Stockholm de har ju inte träffat Kevin. Johanna hade ju oturen att åka hem samma dag som han föddes så hon hade ingen möjlighet att träffa honom då.. Men nu kommer hon ju snart hit och får gosa med sina gosiga små brors söner och det ser vi fram emot! 
När Henrik hade gått så gjorde vi lite mat, taccos med natchos. Hur gott somhelst!
Nu ikväll blir det väl lite tv tittande innan det är dags att nana lite.

Ha en trevlig kväll!!


En riktigt mysig dag

Idag blev det en riktigt mysig dag. Lucas va ju på dagis mellan 9-14 och undertiden va jag och Kevin hemma hos Ida och Lucas och hade de väldigt mysigt!
När vi åkte därifrån så åkte vi och hämtade Lucas och sen blev det lite mat. Ris, kassler och beanesås, så underbart gott! Efter de myste vi framför tvn alla tre tills Rasmu skom hem och då gick vi ut en runda.Vi skulle gå bort till affären och eftersom vi bara tog enkelvagnen med ståbräda till Lucas så tog de ju sin lilla tid att ta sig dit, genom affären och sen hem. Han ska ju stanna och titta på allt och plocka varenda liten pinne och sten han hittar. Men de gjorde ju inget, vi hade ju inte brottom och lite frisk luft är ju aldrig fel.
När vi kom hem sen efter en bra stund så blev det lite kvällsmat och sen skulle Lucas sitta inne på toaletten ett tag och slösa papper. Han vill ju sitta på toaletten och "kissa" och sen torka sig även fast de inte kommer något. Men de är val bara att låta honom sitta där, tillslut så kommer det väl något coh då är de ju bara att berömma honom så mycket som möjligt så han förstår att han gör rätt och att man ska göra så, så tillslut så slipper han väl blöjan..
Jag hoppas ju på att han ska vara blöjfri på dagen till sommaren iallafall. Eftersom han redan är intresserad och själv vill så måste det ju betyda att han är mogen för att pottränas?! Vi får väl se hur det går..
Efter ett tag på toan så va det iallafall dags att borsta tänderna och sedan sova. Så nu sover båda våra små sedan 19.30 ungefär, det är så skönt att båda lägger sig ungefär samtidigt. Då hinner man ju få lite tid för varandra och sig själv också.
Men nu sitter Rasmus och tittar på fotboll så jag tänker tillbringa lite tid här vid datorn innan jag ska lägga mig.

Ha en trevlig kväll!!


Underbara tystnad!

Nu sitter jag här framför datorn, båda killarna sover och Rasmus är hos en kompis. Så här är så tyst och lugnt nu, helt underbart. Det är inte ofta jag känner så men idag va de riktigt skönt att bara sätta sig här och ta det lugnt.
Men jag har ju haft fullt upp hela dagen så de kan ju vara de som gör de..

Lucas har ju varit på dagis idag och direkt efter jag hade lämnat honom åkte jag iväg och köpte olja till bilen och sedan åkte jag vidare till Eurostop. Jag va ute efter en bh till mig och en vit långärmad body till Kevin. Någon bh blev det inte för jag hittade ingen som jag ville ha i min storlek men en body hittade jag.
Jag va ju tvungen att ha en hel vit till honom som han ska ha under dopklänningen. Lucas hade ju en kortärmad eftersom det va så himla varmt när han döptes men de kommer de ju inte vara nu när Kevin döps. Så vi va ett tag på eurostop jag och Kevin och sen när vi kom hem kom jag på att han måste ju ha ett par vita byxor eller strumpbyxor också. För de ha jag ju inga alls till honom. De kan ju bli lite väl kallt för honom med bara en body under.. Så de får jag väl införskaffa också.
Sen efter matlagning och tvättvikning så hämtade vi Lucas på dagis och när vi va hemma sen så kom min mormor hit. Och när vi skulle fika så skulle jag tända lampan på spisfläkten och då small den, jag tänkte inte mer på det förutom att vi måste köpa en ny lampa men sen när jag skulle sätta igång mikron så slutade den också att fungera och då visade de sig att det va en propp som hade gått. SÅ de va ju bara att bege sig till affären och köpa en sådan eftersom de va den proppen som går till kyl/frys, spisfläkt och uttaget vid köksbänken.
När vi väl kom in sen efter att ha stannat lite på lekplatsen och gungat och lite sånt så gick vi in för att äta kvällsmat och sen blev det lite lek innan Lucas skulle sova. Mormor och morfar stannade kvar tills Lucas hade somnat men nu är jag själv med mina två små älsklingar. När Rasmus kommer hem har jag ingen aning om en jag ska iallafall titta på Desperate housewives snart och sen ska jag ta och lägga mig och sova.

Imon ska jag och Kevin hem till Ida och Lukas undertiden som min Lucas är på dagis. De ska bli kul!

Ha en trevlig kväll!!


Varit hos doktorn med Kevin idag

Som jag har skrivit tidigare så har vi ju gjort massa extra ultraljud under graviditeten för att Kevin hade vätska i njurarna. Fårn början var de i båda men sen rättade det till sig i den ena och va fprtfarande lite kvar i den andra. De sista ultraljudet vi gjorde i vecka 37 visade att de va 9.8 mm och de får vara upp till 10. Men barnmorskan tycke att de skull ekolla upp det iallafall eftersom de va så nära gränsen.
Så när de gjorde läkarundersökningen på bb innan vi åkte hem så sa jag till läkaren men han tyckte inte att de behövde göra någonting.
Men så har Kevins kiss luktat konstigt till och fårn ända sedan han föddes så jag frågade Malin på bvc om det men då hade hon ju inte ens fått information om att han hade haft för mycket vätska i njurarna. Så hon kollade med läkaren och han tyckte att vi skulle komma in med honom och ge ett urinprov.
Så idag ahde vi fått tid och jag hade även lyckats få ett urinprov av honom så de kollade de men de visade inget så han ahr inte urinvägsinfektion iallafall. Men eftersom de hade observerat det med njurarna på mvc så sa han att vi kunde kolla med ultraljud så det verkligen inte är nogonting. Så han skickade en remiss för ultraljud så om 1-2 veckor trodde han att vi skulle få tid. Så vi får väl se då om det är något, men de hoppas jag inte att det är.

När ajg skulle till doktorn med Kevin idag så skulle egentligen mamma ha passat Lucas men hon ringde och sa att hon inte kunde eftersom Elvira hade ramlat och slagit i huvudet. Hon hade slagit i bakhuvudet i marmorbordet så det blev ett hack och blödde en del. Så hon hade fått en tid på viktoriakliniken i Eldsberga för att kolla upp det. Men de skickade vidare henne till kliniken inne i stan iställt eftersom de tyckte att det skulle sys.
Vi var färdiga lagom tills de kom in till stan så vi följde med dem dit. Men läkaren som va där tyckte inte inte att de behövdes sys eftersom hon va så rädd men annars hade de gjort de. Elvira va ju glad att hon slapp iallafall, och de hade jag med varit...
Efter vi va färdiga där så gick vi in till stan för att fika innan jag och killarna skulle hämta Rasmus efter jobbet. Efter det blev det som vanligt på måndagar en runda inom grens för att handla.

Och min kära Rasmus hade minsann fuskat idag med snuset... Men de är ju inte så konstigt med tanke på att nästan alla på jobbet snusar. Men men ha sa att han skulle trappa ner på det istället och de är ju bra det också! Han har ju ändå snusat sen han va 14.. Så bara sluta kan jag tänka mig att det inte kan vara så lätt. jag har ju aldrig haft något beroende på de sättet så jag har ju ingen aning om hur det är. Men jag tyckte att de va väldigt bra av honom att han klarade hålla uppe hela helgen iallafall!

Ha en trevlig kväll!!


Så typiskt..

I fredags tog Rasmus förhoppningsvis sin allra sista snus.
Ja vet inte exakt hur länge han har snusat men han har gjort det under hela tiden som vi har varit tillsammans och de är ju 6 år och 3 månader.
Han rökte innan vi blev tillsammans men så gick han över till snus istället och det är jag himla tacksam över. Det luktar ju så fruktansvärt illa med röken. Visst snuset luktar inte heller gott men de är inte riktigt samma sak tycker jag.
Men nu har han och en annan kille på hans bestämt sig för att de ska sluta båda två. Rasmu shar ju försökt sluta innan också och då har han trappat ner på de men de har inte lyckats så denna gången bestämmde han sig flr att sluta tvärt.
Men det kan ju inte vara det lättaste att sluta snusa när man har en liten bebis och en liten trotsig 1½ åring hemma. För trotsig är ju det minsta man kan säga att han är Lucisen..
Så i går va vi hos mina föräldrar och de gick ju hyfsat bra.
Han är ju väldigt lättirriterad och rastlös och han har ont i huvudet och känner sig yr. Men som jag har sagt till honom så är det nikotinmonstret som håller på att djävlas med honom eftersom de inte vill lämna hans kropp.

Så idag har de varti samma som igår att han har varit väldigt lättirriterad ochj Lucas har ju inte gjort saken lättare genom att skrika och göra massa bus hela tiden när Rasmus har ont i huvudet. Och så är det ju lite fler saker som inte precis har underlättat idag...
Till exempel så skulle han sätta sig vid datorn och spela när Lucas sov middag och självklart så fungerade inte spelet. Och så hade jag lagt vår kamera på byrån i hallen och axelremmen hängde ner så att Lucas kunde få tag i den. Och självklart så drog han i den så kameran åkte i golvet med objektivet först. Och naturligtvis så gick ju objektivet sönder.. Men som tur va så va det "bara" skyddsglaset längst fram på objektivet som gick i tuden bitar. Resten av både kamerahuset och objektivet klarade sig. men de va ju inte bara Lucas fel, till största delen så va de ju faktist mitt fel eftersom jag hade lagt den så han kom åt den. Men samtidigt så vet han att han inte får röra den efterosm den kostar en hel del den där kameran. Men men som tur är så slipper vi ju antagligen att lämna in den, bara köpa ett nytt skyddsglas eller vad det nu heter. 
men då när kameran gick sönder så trode jag att de skulle ta hus i helvete eftersom han inte hade något snus men han blev inte agr utan sa bara att de är sådant som händer och det går inte att göra ogjort. 
Så jag måste ju säga att jag är fruktansvärt STOLT över att han har klarat sig hela dagen idag också utan att ta en snus, med tanke på att de mesta har blivit galet idag. Och det är ju så typiskt att de ska hända precis lagom till han försöker sluta snusa.
Men han är ju så duktig min älskling så denna gånen tror jag att han ska klara av det!!

Ha en trevlig kväll!!


16 oktober 2009

Idag är han 2 månader, vår lilla älskling.
Tänk vad fort de går..


Första snön har fallit..

Idag skulle Lucas vara på dagis lite tidigare än vad han brukar eftersom han skulle vara med på sitt första dagisfoto. Så jag lämnade honom vid 8.30 och sen åkte jag hem.
Kevin sov så jag satte mig lite vid datorn och när jag tittade ut så SNÖADE det.. Tycker gott att de kunde vänta tills december med att snöa, men de snöade hela förmiddagen så de blev till och med vitt på marken. Men nu vid 12.30 så är all snö borta. Lite tråkigt för när de väl kommer så kan de ju få ligga lite så barnen kan få ha lite roligt men de gör de ju aldrig, tyvärr. 
Men men för min del så är det bara bra att den försvinner för jag har ju inte satt på några vinterdäck på bilen än så det är väl dags att göra det snart.

Idag händer det inte så mycket annars, ska ju hämta Lucas sen vid 14 och jag hoppas verkligen att han är på bättre humör idag än vad han var igår. Han va helt omöjlig då. Han va skit tjurig och lyssnade inte på ett ord av vad man sa. Det brukar han ju kanske inte göra annars heller men han brukar inte vara så himla tjurig och gnällig iallafall. Och inte nog med att Lucas va på ett himla humör utan Kevin va också himla gnällig igår.
Jobbigt när de har sådana dagar men får man ett litet leende, en puss eller kram så väger det ju upp allt igen! Och jag skulle inte vilja byta mina barn mot något annat och jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan dem.
Så även fast de kan vara väldigt jobbigt ibland speciellt om man själv är trött så är det ändå så himla underbart att ha barn.
Och mina två underbara barn är det bästa som har hänt mig i mitt liv!! Det går verkligen inte att beskriva med ord hur fantastiskt det är. Så jag är så himla lycklig över att jag har fått 2 så fina barn.


Mina underbara små killar!

Ha en bra dag!!


Lite bilder fårn förra veckan på våra älsklingar

 

Lucas egentillverkade kamera.
Tänk att en kille på 1½ kan komma på en sån sak själv, barn är verkligen inte dumma!!


Båda två ligger i Kevins säng och tittar på mobilen som spelar.

  
 
 
  
  
Matning av ankorna här i vallås.

 
 
Vår lilla busunge, han kan verkligen hitta på vad som helst..

Mysig dag

Under tiden som Lucas va på dagis idag hade jag tid på bvc för Kevin. Kom dock dit lite sent eftersom jag va tvungen att skrapa rutorna på bilen och de hade jag ju int eriktigt med i min planering..
Men jag blev bara 10 minuter sen och de gjorde ju inget etersom jag vi va klara innan nästa skulle komma iallafall.
Han går upp bra i vikt min lilla kille och han växer så de knakar.
Han väger nu 4860 och är 56.7 cm.
Men man märker ju verkligen hur olika barn är, så stor som Kevin är nu var Lucas när han va 3 veckor och Kevin är ju 2 månader på fredag.
Pratade även med Malin på bvc om Kevins kiss eftersom de luktar lite konstigt ibland. Han hade ju vätska i ena njuren när han låg i magen och då fick vi ju gå på massa extra ultraljud för att kolla de och på sista ultraljudet så va de precis under gränsen. De fick ligga på 10 mm och han hade 9.8 så Ulla på mvc tyckte att de kunde kolla honom efter förlossningen men de gjorde de inte. Och nu när jag sa de till Malin så visade det sig att hono inte hade fått reda på detta överhuvudtaget. Lite konstigt tyckte jag men nu vet hon de iallafall och hon sa att hon skulle kolla upp de med läkaren och höra av sig till mig i morgon om vad läkaren sa och eventuellt lämna ett urinprov.
Hoppas att vi kan får ett svar på varför det luktar så konstigt för vad jag vet så ska de inte lukta någonting alls på små barn.

Efter bvc så träffade vi Ida och hennes Lukas i stan och fikade och hade de mysigt. Blev även en liten runda i några affärer och sen till pippilekplatsen så att Lukas fick gunga lite.
Sen va de ju dags att hämta min Lucas på dagis vid 14 tiden och efter de blev det spenderade vi eftermiddagen på busfabriken. Mycket uppskattat av Lucas, han va så glad och busig där, härligt att se. Och han kan ju springarunt helt fritt utan att de finns saker som han iten får röra eller pilla på så de är jätteskönt. Och så har de ju rutchbanor där och de är ju en favorit ju.
Jag åkte en med honom som va ett rör eller vad man ska säga och de gick undan kan jag säga.. De killade verkligen i magen och de är nog första gången jag har varit med om att de har gjort de.
Så efter vi hade varit där hade vi en väldigt trött Lucas.

Så jag kan ju inte säga annat än att det har varit en riktigt lyckad dag i dag.
Och förhoppningsvis blir dagen imorgon lika trevlig. Då är de ju babycafet och jag vet iallafall att Sofie och Ida kommer dit så de ska bli himla trevligt. De ser jag fram emot!

Ha en trevlig kväll nu!!


På bättringsvägen

Äntligen har jag lite tid och ork att sätta mig här och skriva lite.
Helgen har jag inta alls mått bra.. Men som tur är så har de blivit mycket bättre nu, Luca soch Kevin är också mycket bättre. Skönt att det gick så fort så man orkar med att göra lite saker här hemma.
Så igår stadade jag och Lucas hela lägenheten. Började med att diska och sen plockade vi undan för att kunna dammsuga och efter dammsugningen och några maskiner tvätt åt vi lite middag. Och när Lucas sen hade sovit sin middagslur så åkte vi till eurostop och träffade mamma och Elvira. Jag va tvungen att köpa lite långarmade tröjor till Lucas eftersom de han har har han vuxit ur på 1 vecka känns det som.
Sen blev det lite välbehövlig mathandling efter att Rasmus hade slutat jobba och varit hos tandläkaren.
Fick även vikt alla servetter till dopet igårkväll, det tar ju ändå ett tag att vika allihopa så de känns skönt att de är färdigt.
Så igår fick jag en hel del gjort, känns väldigt bra.

Idag blir det dock inte så mycket, hade bara tänkt att ta det lugnt idag.
Jag har varit och lämnat Lucas på dagis och Kevin ligger och sover nu, ska väl ta och vika lite tvätt och laga mat men annars blir de inte mycket mer gjort här hemma idag.

Nää nu får jag ta min lilla Keivn som inte vill ligga i sängen mer.

Ha en bra dag!!


Förkylda..

Jag, Lucas och Kevin har åkt på förkyldning alla tre men än så länge har Rasmus klart sig. Lucas har väl blivit bättre men jag och Keivn är fortfarande väldigt förkylda och det känns som om mitt huvud ska sprängas när som helst och min nacke måste vara av på flera ställen.. Usch och fy hoppas att de försvinner till måndag iallafall när Rasmus börjat jobba igen. Men vem vet då kanske han har fått de han också.

Usch så negativt de blev..
Idag har vi iallafall bara varit hemma. Vi skull egentligen åkte ner till min farbror nu i kväll eftersom han och min kusin har fyllt år men jag kännde att jag inte orkade det. 
Men vi har varit ute en runda idag iallafall. Mamma ringe i morse och sa att våra små troll va i tidningen så vi va ju tvungna att gå iväg och köpa den. Sen mötte vi upp barnaens farmor och gick och matade ankorna. Lucas tycker att det är jätteroligt.
När vi kom in sen blev det lite fika och efter Lena (deras farmor) hade åkte hem så blev det bus med Lucas och Kevin. Nu sover båda två och jag ska väl se om jag hittar något att äta.
Rasmus ska ju titta på fotboll ikväll så tvn är ju upptagen.. Får väl se om jag gör honom sällskap, har inte bestämmt mig än. De är ju inte världens roligaste att titta på direkt.

Trevlig kväll!!


2 år och 5 månader varade de bara..

.. och nu är skiten tillbaka.

Äntligen hade jag blivit av med mina exem och så kommer de nu igen, jag blir så himla ledsen. Men samtidigt så är jag väldigt tacksam för den tiden jag fick vara fir från de.
Jag har ju haft allergi och exem ända sen jag var bebis och doktorerna har sagt att jag skulle få ha de så hela mitt liv. Inte så roligt att höra när man lider så mycket av de. När jag va minder va de ju så hemskt på sommrarna att jag va tvungen att äta pencilin för att de skulle bli bättre.
Jag kommer ihåg en sommar, vet inte hur gammal jag va men vi bodde på rörvägen i törnninge så jag kan ha varit 7 år eller nåt. Då som säkert många andra år så varade sig exemen så mycket att byxorna fastnade i såren. Usch så hemskt de va.. Och de eviga kliandet och svidandet som man har dygnet runt och att man inte kan sitta på en stol utan att de blir varmt och börjar svida. Jag ahr ju exemen på baksidan av låren så man kan ju inte undvika att känna av de helatiden eftersom man sitter på de och när de blir torrt så spricker de och blir hemskt..
Sen att läkarna bara ger en massa salvor som svider och inte gör någon nytta gör ju inte saken bättre direkt och så har de mage att säga att man kommer att få ha de så hela livet.

Men mammas jobbarkompis hade gått på Hälsa & relationer med sin dotter tror jag de va och hon hade blivit av med sin allergi.
Jag trodde ju aldrig att de skulle fungera men de va ju värt att ge de en chans även fast de kostar en del. Så ja gick dit med mamma och gick på behandling ca 8 gånger tror jag att de va och sen va jag fri från exemen och jag kunde äta allt och pollenallergin va också borta. Helt fantastiskt att de fungerade.
Behandlingen heter Bicom bioresonansterapi och jag kan inte förklara hur de fungerar men de står på denna sidan http://www.allergimottagningen.se/

Jag blev färdig med behandlingen i maj innan studenten och sen blev jag ju gravid med Lucas i juni 2007 så redan då så tänkte jag att de kanske kunde komma tillbaka eftersom kroppen proppas full med hormoner under en graviditet men de klarade sig och även under amningen. Sen blev jag ju gravid igen med Kevin i november 2008 och de har klarade sig även under den graviditeten men nu har de kommit tillbaka. Så himla tråkigt men jag är glad för den tiden som jag fick vara utan och om de fortfarande är kvar när jag slutat amma Kevin så ska jag göra en ny behandling för jag kan säga att det är värt varenda litet öre.

Lucas har också fått exem på samma ställe som jag har men de har hjälpt med salvorna på honom hittills iallafall. Men om han har kvar de när han är gammal nog att genomgå en sån behandling så ska han få göra de. För jag vet ju vilket helvete det är rent ut sagt.
Men jag håller tummarna för att de ska gå bort för både honom och mig.
Jag köpte ju ett nytt sköljmedel eftersom de vi brukar ha inte fanns när jag skulle köpa och jag va tvungen att ha ett. Så jag ska byta tillbaka och hoppas att de va de som va boven i dramat.


Träffa Sofie idag

Lucas är på dagis sen kl.9 och snart ska jag och Kevin åka in till stan för att träffa Sofie och hennes söta lilla Sandra. Alltid lika kul att träffa dem och de är så roligt att de också har fått en liten.

Igår va jag ju på Ungmammagruppen och de rätt många där. Vi va 12 stycken mammor/blivande mammor. Amanda som jag gick i ungmmagruppen med när jag va gravid med Lucas va också där igår med sin lilla dotter Hanna som fyller 2 nu i november och hon ska bli storasyster i slutet av februari. Roligt att även småsyskonen kommer att vara i samma ålder. Stort grattis till er!

Nää nu måste jag göra mig iordnign så vi kommer in till stan i tid.



Ha en trevlig dag!!


Tisdag

Sitter här vid datorn och matar Kevin. Har precis flyttat ut byrån fårn klädkammaren till hallen, blev rättbra. Sen till helgen hoppas jag att vikan ta en sväng till tippen och slänga massa skit som bara är ivägen. Man blir ju så trött när man öppnar till förrådet och det bara är fullt massa som man inte behöver och kommer att använda så de är ju lika bra att göra sig av med det. Men de får vi ta till helgen förhoppningsvis.
Nu när Kevin ahr ätit ska jag se om jag kan fixa lite mat till mig också, jag har tagit upp kyckling så får väl se vad jag ska hitta på med den.. Det är ju så himla tråkigt att hitta på vad man ska ha till middag..
Sen när jag har hämtat Lucas på dagis så ska vi åka in till stan eftersom det är ungmammagrupp idag. Annars händer det inte så mycket annat denna dagen.

Ha en bra dag!!



Gnäll gnäll och gnäll..

Dagen började riktigt gnälligt ida och höll i sig precis hela förmiddagen både från Lucas och Kevin s sida men mest fårn Lucas. Vet inte vad de va med honom men ingneting va bra och han bara gjorde saker han inte fick så vi va tvungna att säga till honom oxh de gjorde ju inte saken bättre.. Ända gången han va glad va när han badade men direkt efter badet blev han sur igen.  När han fick hjälpa till att plocka in diske och duka fram på bordet va han glad också.
Efter maten sov han 1 timma spm vanligt och sen åkte vi en sväng till Eurostop. Jag hittade en tröja till mig själv och så köpte Rasmus en radiostyrd helikopter. Så sen när vi kom hem och hade ätit lite kvällsmat så hade de två stora killarna fullt upp med helikoptern och jag rensade lite bland Kevins kläder och upptäckte att han nästan inte har några kläder i storlek 68.. De måsta vara en storlek som Lucas nästa hoppat över för det fanns inte alls mycket av den. SÅ de får nog bli lite kläder i den storleken till honom. 62 hade han rätt så mycket av ch de är ju rätt så skönt för det är ju den storleken han kommer ha snart. Och pyamasar är något som absolut inte behövs, de har han hur många som helst av.
Nu håller jag på att tvätta lite av våra kläder, Rasmus duschar, Lucas sovar och Kevin sitter i mitt knä och snart ska vi titta på Ensam mamma söker. Iallafall jag och Kevin, Rasmus vill säkert inte se de.

Hoppas att Lucas är på bättre humör imorgon när jag är själv med båda två. Men de brukar gå bättre när man är själv med honom och Kevin. Har ingen av´ning om varför egentligen men jag har hört föer som tycker likadant.

Trevlig kväll!!


Usch vilket väder!!

Idag är det verkligen riktigt höst väder med regn och blåst. Usch och fy!
Men trorts vädret så va vi på lek center kl. 10 i morse och kollade på en bilstol till Lucas.
Det blev en Britax Multi tech.

Det va väldigt bra stöd för huvudet när han sover i den, så än så länge är vi super nöjda med den.
När de hade installerat den i bilen och vi hade varit och lämnat den gammla stolen hemma så åkte vi ner till Ikea.
När vi kom dit va där så himla mycket folk så det fanns knappt några parkeringsplater, vi va tvugna att ställ aoss vid mekonomen.
Inne på Ikea märkte man oxkså av att de va rätt mycket folk men som tur va så hade vi ätit på Mc´donalds innan vi gick in för de va super lång kö i restaurangen.
Och när man gick där inne så blev man ju bara så himla sugen på att ha ett eget hus och både jag och Rasmus har ungefär samma smak så den dan vi får hus, de ska bli så himla roligt. Men så dyrt..
Men hus får väl vänta lite till..
Vi hittade iallafall de vi skulle sär nere, en ny mat stol till Lucas. Han har ju en tripptrapp stol men den får Kevin ta sen så vi köpte en annan till Lucas. En Agam, och den blev också jättebra. Men Kevin får väl vänta ca 2 månader till innan han kan sitta i tripptrapp stolen.

När vi kom hem fårn Ikea sen så satte jag och Lucas ihop stolen och sen diskade jag. Efter disken så skulle jag åka bort till affären och köpa lite grejer till taccos, men gud som det regnade och blåste då. Det regnade så mycket så de va helt grått ute och träden låg nästan ner elelr vad man ska säga. Så jag fick snällt ta och vänta ett tag innan jag kunde springa ut till bilen.
Sen blev de god mat och efter maten och efter ungarna hade somnat så blev det lite godis coh film för min och Rasmus del. Nu tittar Rasmus på tv och jag hade tänkt att krypa ner i sängen.

Så, god natt allesammans!!


Fredag

Rasmus är på jobbet, Lucas är på dagis och Kevin ligger i sin säng och tittar på sin mobil som spelar så de är väldigt tyst och lugnt här hemma nu. Jag hade egentligen behövt städa här hemma men de orkar jag inte.. Det får bli en annan dag.
Hade bara tänkt att ta de lugnt nu när Lucas är på dagis, ta en skön dusch och inte göra så mycket mer förutom att gosa med min lilla Kevin såklart. Sen när jag har hämtat Lucas så ska vi nog hem till mamma och pappa om de ska vara hemma. Rasmus jobbar ju till 19 eller 20 ikväll eftersom de har inventering och sist Rasmus va borta på kvällen så gick de ju inte så himla bra att lägga Lucas..
Jag va trött, Lucas va supertrött men vägrade sova och Kevin bara skrek så de va fullt upp hela kvällen.. Men tillslut så gick de inte mer, så jag fick ringa Rasmus så han fick komma hem. Men självklart så hade allt lugnat ner sig till han kom hem.
Jag satte mig i soffan med både Lucas och Kevin i knät och Kevin skrek fortfarane men Lucas somande i mitt knä åndå så han va ju supertrött. Han va nog övertrött så de va nog därför han absolut inte skulle sova.
Så därför tänkte jag att jag ska åka hem till mamma så kan vi hämta Rasmus när han slutar sen istället. Och vi måste ju titta på Elviras rum som är färdigt nu.

  
   
Lite bilder från onsdagens bullbak, Kevin uppskattade det dock inte lika mycket som Lucas.. Men lite mat gjorde susen ;)


  
 
Från igår när Rasmus och Lucas skulle gå coh mata ankorna.


Nää nu ska jag ta och ringa mamma och sen ska jag ta en dusch och efter de gosa med min lilla snutt!

Ha en bra dag!


Oktober

Nu har de hunnit bli oktober och de märks på många sätt, både positivt och negativt..
Det är ju mysigt när de börjar bli mörkt tidigare på kvällarna så man kan ha tända ljus och så är de ju så fint med alla färger. Men mina händer gillar inte när de börjar bli kallt ute, de blir så torra och spricker och det spelar ingen roll hur mycket man smörjer in dem.. Men så är de väl när man har känslig hud, jag är glad att jag inte har kvar mina exem iallfall. Så ett stort tack till Hälsa och relationer för det!
Men är det bara vindstilla och solen skiner ute så är de ju så skönt att vara ute och gå. Men om de däremot blåser och regnar så tycker jag inte om hösten alls..
Så nu hoppas jag på en riktigt fin höst så man kan vara ute mycket.