Fredag

Oj nu va det ett tag sen jag skrev..
Har inte hänt så himla mycket egentligen. Jag har jobbat nu tisdag, onsdag och torsdag.
Kan ju säga att det inte alls är så kul att vara på jobbet längre. Själva jobbet är det ju inget fel på inte heller de som är där utan det är bara det att det är så himla jobbigt nu. Jag har ju lyckats att samla på mig vätska i fötterna och händerna så de värker nåt fruktansvärt. Och det kanske inte är bästa jobbet när man har ont i händer och fötter eftersom man står hela dagarna och jobbar med händerna. Det är ju lite svårt att göra buketter och inte använda sig av händerna.. När jag vaknade i förrgår eller när det va så hade jag inte ens någon kännsel i ena handen, riktigt äckliigt. Men snart hoppas jag att bebisen har tänkt att titta ut så vätskan försvinner. Men det förvänar ju inte mig ifall jag kommer att gå över tiden denna gången också. Det är väl lika bra att vara inställd på det.

Idag är jag iallafall ledig och jag vet inte riktigt vad jag och Lucas ska hitta på. Hade ju behövt städa här hemma men jag vet inte om jag orkar det. Hade velat gå en runda i stan också men det innebär ju att jag måste gå massa och de gillar ju inte mina fötter.. Helst av allt hade jag bara velat lägga mig i soffan och ligga där hela dagen och inte göra någonting. Men det går ju inte min lille son med på. Han ska ju hitta på mssa bus hela tiden så jag måste ju springa efter honom hela tiden. Han kan ju inte var apå ditt rum och leka själv utan han måste ju vara överallt och slänga ut saker, klättra överallt och banka med sin hammare på allt som kan gå sönder. Han är inne i en riktig busperiod nu och lyssna på mamma och pappa det går ju INTE. Han bara skrattar och fortätter med det han inte får.. Min lille buse det!!
Undra var hans små öron har tagit vägen för de sitter inte där de ska iallafall. Men de lär väl inte hitta tillbaka på några år kan jag tänka mig..
Men det är ju bra att han har upptäckar glädje iallafall, det är väl så de lär dig nya saker och man måste ju testa annars så får man ju inte veta någonting.

Aja, får väl se vad dagen har att bjuda på idag.


Jag och Lucas på Tropikcenter.

*22 dagar kvar*


25 dagar kvar..

Nu är det inte så lång tid kvar, 25 dagar till BF.

Va på MVC idag och gjorde de vanliga kontrollerna. Allt så bra ut och vi skrev även en sammanfattning inför förlossningen. Vi skrev lite om hur graviditeten har varit och sen vad vi hade för önskemål under förlossningen. Jag sa de som förra gången. Bad och lustgas, tyckte att de fungerade utmärkt så de vill jag ha denna gången också. Ryggbedövning vill jag inte ha!
Jag vägde ju mig som vanligt på MVC och jag hade gått upp 2 kg på 2 veckor. Men det är ju tack vare att jag har samlat på mig så mycket vätska nu. Hoppas inte att det blir mer bara..
Fick även ta blodprov när jag va där i dag, inget roligt med tanke på hur det gick sist jag gjorde det där. Men hon som tog de idag va jättebra så det syns inte att de har tagit provet ens.

Hjärtljud: 128
SF: 34
Blodvärde: 117
Vikt: +2kg, totalt +6kg

På måndag är det dags för sista UL och ny tid hos barnmorskan fick jag den 14/8 kl.11.

     

*25 dagar kvar*

Måndag

Idag har jag varit ledig och då passade jag och Lucas på att åka hem till min mormor och morfar. Det va ju ett bra tag sen vi va där nu. Vi åkte dit på förmidagen och åkte där ifrån så vi hämtade Rasmus när han slutade jobbet. Efter det åkte vi iväg och handlade lite eftersom det va en aning tomt i kylskåpet.. Det är ju lite jobbigt att handla själv med Lucas. Eller själva handlandet i sig är inga problem för Lucas brukar vara väldigt snäll i affären men att få in sakerna och Lucas från bilen är ju lite värre. Visst kan jag låta Lucas gå själv men då kommer det ta en evighet att komma fram, han ska ju stanna och titta på allt och springa iväg hela tiden. Så det fick bli nu när Rasmus hade slutat istället.
När vi va och handlade så köpte vi även blöjor till bebisen så vi har det hemma. Och gud vad små de är, ändå så köpte vi inte den minsta storleken eftersom bebisen antaglitgen kommer att väga mer än 3 kg. 
Så nu är väl det mesta klart till bebisen.
Kläderna är tvättade, bilstolen är fixad, vagnen är fixad, blöjor är köpta, bebisens saker till bb-väskan är packade.
Så nu är det väl nästan inget kvar.
Sängen ska skruvas ihop och mina saker ska packas i bb-väskan sen tror jag inte att det är något mer. Jo koka napparna ska jag göra också sen är nog allt klart så efter vi har varit på UL på månda så är det fritt fram att komma! Men det lär den väl inte göra.. Det dröjer väl ett tag till kan jag tänka mig, om det är en lika busig liten filur som Lucas så kommer den ju inte förrän i september.
Men jag håller tummar och tår att jag ska slippa gå över tiden denna gången, det är ju så fruktansvärt tråkigt att göra det. Dagarna går mycket långsammare än vanligt och sen att alla tjatar om att bebisen borde komma nu gör ju inte saken bättre.

I morgon har jag fullt upp, kl.11 ska jag lämna Lucas på dagis sen efter det ska jag åka till MVC och efter det ska jag jobba resten av dagen. Så i morgon blir det inte mycket till vila inte. Men men jag jobbar ju bara denna veckan oxå sen är jag ju ledig tills bebisen kommer. Och Rasmus jobbar sista dagen på fredag innan bebisen komemr för han ska vara pappaledig för Lucas hela augusti och sen är han ju leg´dig halva september också eftersom han har de 10 pappadagarna att ta ut då. Så sen ska vår lilla familj bara mysa mysa, ska bli så härligt!


*26 dagar kvar*

V.31

Måndag 27/7
Ledig

Tisdag 28/7
Jobba 13-19.15
MVC 11.30

Onsdag 29/7
Jobba 8-14

Trosdag 30/7
Jobba 10-19.15

Fredag 31/7
Ledig

Lördag 1/8
Jobba 9-17.15
Sista dagen på jobbet innan bebisen kommer :D
V.38 (37+0)

Söndag 2/8
Ledig

Värsta dagen på länge!!

Detta har verkligen inte varit en rolig dag. Jag är helt slut och jag är så glad att dagen snart är slut.
Det började när jag kom till jobbet då hade min kolega försvit sig så jag fick ta allt på morgonen vilket innebar en del stress för att hinna med allt innan vi öppnade. Sen har det varit folk precis hela tiden, har aldrig varit med om de på en "vanlig" lördag. Det va inte ens så på midsommar när det annars brukar vara väldigt mycket folk. Visst de va inte så många på kö hela tiden som det är då men jag hann inte ens med att drika lite mellan kunderna. Och jag kunde ju givetvis inte sätta mig ner för att vila ½ minut heller. Så det har verkligen varit full fart vilket resulterar i att jag har fruktansvärt ont i min höft och i mina fötter.
När jag äntligen fick sluta efter vi hade stängt så åkte jag hem till mamma och pappa för att hämta Lucas och Rasmus och när jag kom dit så höll de på att grilla så vi fick lite mat innan vi va tvungna att åka hem eftersom Rasmus skull hem och göra sig iordning inför utgången med några kompisar.
Lucas somnade i blien och sen när vi kom hem så vaknade han eftersom min kära sambo inte kunde vara tyst... Så nu har jag kämpat med att få honom att sova i 1½ timma så jag är ju inte överdrivet glad på honom just nu (Rasmus), men jag älskar honom ändå! Bara det att man blir ju kanske inte så glad när dagen har varit som den har varit och så blir det så.. Det va ett tag jag va nära att ringa för att be Rasmus komma hem för jag inte orkade mer men så ville jag inte förstöra hans kväll heller. Han går ju inte ut så ofta och det lär ju antagligen inte bli mer sen heller på ett tag. Och jag tror att man behöver komma hemifårn för att träffa kompisar och ha lite roligt ibland också. Även fast man har familj så betyder ju inte det att man ska behöva sitta hemma vaje helg och inte träffa kompisar på egen hand. Man kan ju inte bara stänga ute omvärlden, de tycker inte jag iallafall man behöver nog komma ifårn varandra lite också.

Aja, nu ska jag nog gå och lägga mig, ska ju jobba imorgon också så jag behöver all sömn jag kan få känner jag.

Usch vad gnälligt detta blev.. Men men hoppas att det blir en bättre dag i morgon.

God natt!


*28 dagar kvar*

Fredag

Idag har jag jobbat förmiddagen, suttit i kassan så det har varit rätt så skönt. Jag har ju varit i snittet de andra dagarna och det är jätteroligt men det är ju bara det att det är så jobbigt att behöva stå och springa runt hela tiden. Det blir ju lite lugnare när man sitter i kassan även fast det inte är världens roligaste kanske.
Dagen gick rätt så fort iallafall och Lucas hade haft det bra på dagis. När jag hämtade honom så sa de att han antagligen va trött eftersom han inte hade sovit så länge som han brukar göra men de va inget som jag märkte iallafall. Han va hur busig som helst när vi kom hem och när jag duschade så försökte han klättra in i tvättmaskinen, förstår inte vad han skule in där att göra bara..
När Rasmus kom hem sen och hade duschat och gjort sig i ordning så åkte vi hem till Jens, Sofie och Sandra. Vi hade jättemysigt och fick mycket god mat. Lucas blev förälskad i deras 2 katter men de gillar ju inte riktigt honom.. De springer och gömmer sig när han kommer  de stackarna. De måste ju undra vad det är för en liten högljudd människa som vill leka med dem.
Lucas fick även träffa deras lilla söta Sandra som är 3 veckor. Han tyckte att hon var mycket intressant men vi vågade inte låta honom va hos henne eftersom han kan vara lite hårdhänt ibland, speciellt när han är trött vilket han va nu i kväll. Och eftersom han petar Elviras dockor i ögonen så känns det lite riskabelt att låta honom va i ansiktet på henne. Han petar ju inte för att vara elak utan för att visa vad ögat sitter och likadant med munnen, näsan och öronen. Får väl se sen hur det går när vår bebis tittar ut. Det kommer säkert att gå jättebra men det är nog bäst att hålla lite koll på honom.

Nu hade jag tänkt att krypa ner i sängen med min bok, ska ju jobba imorgon igen så det är väl bäst att gå och lägga sig i tid. Känner att ögonlocken börjar bli lite tunga så det kanske inte blir så många sidor lästa.. Men då är det ju som vanligt!


Tack för en jättetrevlig kväll Jens och Sofie!!


*29 dagar kvar*

Mina trollungar!





Mina små trollungar, väldigt lika tycker jag.
Och idag är det precis 1 månad kvar tills min 3:e trollunge är beräknad att komma.
Längtar som bara den nu!

*31 dagar kvar*

Så blev dagen..

Ja de blev att vi åkte ut till mamma och pappa idag. Lucas tycker ju att det är så himla tråkigt att vara hemma men det kan jag först. Det är ju inte så stor yta att röra sig på som det är hos mamma och där har han ju Elvira att busa med också. Och så  är ju mormor bäst ju, till och med bättre än mamma och pappa..
När vi hade varit hemma hos dem åkte vi till Eurostop och handlade lite, tänkte se om jag hittade lite kläder till Lucas och bebisen men jag hittade inget alls. Eller jag hittade lite men byxorna har de ju fodrat och det är ju aldeles för varmt med fodrade byxor. Jag förstår inte hur de kan fodra byxor som man ska ha inne. Då är det väl bättre att föräldrarna får ta på barnen strumpbyxor eller nåt sånt vid behov. Alla är ju faktist inte frusna av sig..
När vi kom hem från Eurostop åt vi lite kvällsmat och nu sover Lucisen. Och jag stiier här med en hickande bebis och förvärkar eller vad det nu är..
Jag hade ju aldrig det med Lucas men nu måste det vara det eftersom de försvinner efter ett tag.Men det är inget roligt.. Jag tycker att antingen så kan det sätta igång ordentligt eller så kan det lika gärna låta bli att göra ont över huvudtaget.
Nähä nu ska jag se om det finns något bra på tv annars ska jag ta och lägga mig och läsa lite. Ska ju jobba imorgon så det är val bäst att vila upp sig lite. Ska ju jobba 5 dagar i rad nu, kommer nog bli jobbigt men det får gå. Jag har ju totalt 9 dagar kvar som jag ska jobba innan jag är ledig. Ska bli så himla skönt!

*32 dagar kvar*

Vad ska man hitta på idag då?

Ja då va det tisdag och Rasmus jobbar 6-19 idag.. Fy vad tråkigt.
Har ingen aning om vad jag och Lucisen ska hitta på idag..
Igår va mamma och Elvira hos oss och vi gjorde biffar, potatis och sås sen gick vi ut och va ute hela eftermiddagen tills de skulle åka hem.
Sen på kvällen hade jag jätte mycket förvärkar, de kom hela tiden och gjorde ont. Men sen tillslut efter 2 timmar så avtoog dem. Jag tog aldrig tiden på dem men de va rätt så regelbundna. De avtog iallafall och de har inte varit mer under natten så litenfis ville väl bara busa lite med mamma.

Åter till dagen.. Lucas vaknade vid 7 och kom in till mig och så la han sig på Rasmus kudde och så sa han nää, han undrade nog var pappa va någonstans. Så nu har vi hunnit med att äta lite frukost och bytat blöja. Frågan är ju bara vad vi ska hitta på resten av dagen. Jag funderade på att åka en sväng till Eurostop och sen blir det väl antagligen hem till mamma och pappa skulle jag tro.
Nu ska jag gå och ta en dusch så får vi väl se hur dagen slutar sen.

  


Lucas leker tittut!

*32 dagar kvar*

V.30

Måndag 20/7
Ledig

Tisdag 21/7
Ledig

Onsdag 22/7
Jobba 8-14

Torsdag 23/7
Jobba 10-19.15

Fredag 24/7
Jobba 9-14.45
Hem till Jens, Sofie och Sandra Kl.18

Lördag 25/7
Jobba 9-17.15
V.37 (36+0)

Söndag 26/7
Jobba 10.30-17.15

Helgen

Denna helgen har varit en rätt så lugn helg. Har inte gjort så mycket, eler jo de har vi kanske men det känns som den har varit så lugn antagligen för att jag inte har jobbat.

I fredags åkte jag och Lucas hem till mamma och pappa en sväng. Han va ju hel tokig på mig bara för att han inte fick ha nappen. Han skrek  och va arg i 1½ timma innan han gav upp hoppet. Och när han äntligen hade lungnat ner sig bakade vi lite muffins innan vi åkte iväg. Han tyckte att det va jätteroligt att hjälpa till att hälla ner i skålen och sen det bästa av allt va ju att få slicka vispen sen. Det va gott!

  

Igår va vi med mamma ute på K-rauta för hon skulle kolla på färg till Elviras rum. Och när vi va där hittade mamma en verktygslåda till Lucas med massa saker i. När vi visade den för honom blev han överlycklig. Den ville han verkligen ha. Och Rasmus tyckte självklart att han skulle ha den så nu har han egen skruvdragare, hammare, såg och massa annat i Bosch. Han satt hela kvällen med det igår och hela morgonen idag.
När vi hade varit på K-rauta åkte vi hem till Rasmus mamma en liten stund och sedan åkte vi och tittade till 2 små katter som vi passade denn helgen och sen vidare till mamma och pappa där vi grillade sen på kvällen.

  

Idag åkte vi till Tropikcenter med Rasmus syster och hennes kille och Lucas älskade det.
Det va så intressant att titta på alla djuren så han han knappt med att svälja saliven. Så det va ett riktigt lyckat besök. Han älskar ju djur så det va ju rena paradiset för honom. Nästa år ska vi antagligen åka till Kolmorden och det kommer nog att bli mycket uppsakattat tror jag.
Nu sover Lucisen och nu i eftermiddag blir det bara till att ta det lungt. Ska väl tvätta lite annars blir det inte så mycket mer.

*34 dagar kvar*

5 veckor kvar nu

Idag går jag in i vecka 36, skönt att det börjar närma sig nu. Tycker bara att magen är ivägen nu och mina fötter tycker inte om den tunga magen.
Visst är det jättemysigt med magen och man kommer att sakna den när den är borta men just nu vill jag bara bli av med den och hålla i den lill* bebisen.
Det känns ju som de här 5 veckorna kommer att ta en evighet men snart så sitter vi här med 2 små underara barn. Tänk vad lyckligt lottad man är ändå.


  


Puss puss bebisen!

*35 dagar kvar*

MVC

Så nu har jag och Lucas kommit hem från stan. Jag hade ju tid kl 9 på MVC och allt såg bra ut, den ligger fortfarande med huvudet neråt och förra gången va det rörligt men nu va det bara ruckbart. Har för mig att Lucas va ruckbar när vi kom in på förlossningen..
Fick även se hur jag hade ökat i vikt och jag trode jag vägde 1 kg mindre än vad jag gjorde på inskrivningnen så jag har bara gått upp 4 kg totalt denna gången. Inte så mycket men det är jag glad för och ändå så har jag samlat på mig lite vätska i benen och fötterna denna gången. Men men det gör inte mig någonting, bara mindre att gå ner sen!

Hjärtljud: 148
SF: 33 cm
Blodvärde: 122
Vikt: +1kg, totalt + 4kg

Fick ny tid för kontorll igen den 28/7 kl 11.30 och ny tid till UL den 3/8 kl 11.

*37 dagar kvar*

Ikea och väla

Det blev att vi åkte till Ikea idag. Vi va där vid 11.30 har varit där hela dagen.
Jag hittade de jag ville ha men den stolen som vi hade tänkt att köpa till Lucas va slut så det får vi ta nästa gång vi kommer dit. Han behöver ju inte den riktigt än  för bebisen kan ju ändå inte sitta i hans stol förrän den är ca 3 månader och innan dess får vi väl se till att ta oss ner till Ikea. Efter vi varit inne på Ikea så gick vi vidare till väla och kollade lite. Och för en gångskull så hittade jag lite kläder till mig själv. Det blev en tröja och en tunika och den hittade jag faktist på barnavdelningen i storlek 158/164 och den satt perfekt. Inte dåligt att vara 21 år, gravid och köpa kläder på barnavdelningen när det bara är 5½ vecka kvar till BF. Så jag blev riktigt glad. Hittade även mössa till bebisen och ett par jeans till Lucas.
Lucas va jätte duktig hela tiden vi va nere i Helsingborg men sen när vi skulle åka hem så skrek han hela vägen från hallandsåsen till vallås.. Men när vi kom hem va allt de glömt och han va glad igen.
Efter att vi packat upp de vi hade köpt tog jag ut kläderna som låg i torktumlaren för att vika dem och de va ingen rolig syn.. Det va ju alla vita bebiskläder som jag hade tvättat och på något sätt så har de blivit helt fläckiga. Förstår verkligen inte varför för det är ju de kläderna som Lucas hade när han va nyfödd så de har ju blivit tvättade tillsammans innan utan problem. Det va något enstaka plagg som hade klarat sig men nästan alla är förstörda.. Så himla tråkigt.. 

Nu skajag ta och lägga mig och läsa min tidning iallafall, imorgon är det ju dags att jobba igen så det är väl bäst att vila upp sig lite innan dess. Det har varit en lång dag idag.

*39 dagar kvar* 

Idag är det 3 år sedan jag och Rasmus förlovade oss och  i morgon är det 6 år sedan vi blev tillsammans.
Tänk vad tiden springer iväg.

Under dessa 6 åren har vi hunnit med en hel del.
Jag har sluat 9:an, båda har tagit studenten, vi har varit utomlands tillsammans, vi har flyttat ihop och hunnit byta lägenhet efter det, vi har en underbar liten son och en till liten bebis på väg. Och självkalrt mycket mycket mer.
Under de här 6 åren så har det funnits både med och motgångar, skratt och tårar och vi har alltid klarat oss utmärkt. Men det är nog tackvare att vi har gjort det tillsammans.
Jag känner mig riktigt lycklig som har hittat en sån underbar kille som Rasmus, han och barnen är mitt allt!
♥ Älskar er otroligt mycket alla tre ♥



(Sommaren 2007)

*39 dagar kvar*

Känner mig så hemsk!!

Idag kände jag mig verkligen riktigt hemsk.. Rasmus började ju jobba idag och jag jobbade oxå så Lucas fick ju vara på dagis. Det har aldrig varit några problem att lämna honom innan men nu hade han ju inte varit där på 4 veckor.
Han va glad när vi kom dit och det verkade gå jättebra men så fort jag sa att jag skulle gå blev han superledsen. Jag tyckte så himla synd om honom för jag har aldrig någonsin hört honom så ledsen, det känndes som om någon satte in en kniv i hjärtat på mig när han blev så ledsen.Men jag va ju tvungen att gå eftersom jag skulle till jobbet. Som tur va så hämtade min mamma honom lite tidigare idag än vad det va tänkt från början. Egentligen skulle han ju varit där till Rasmus hämtade honom efter jobbet vid 17 men mamma hämtade honom vid 14 istället. Och tur va väl det för han hade tydligen varit ledsen till och från hela tiden idag. Min lilla stackare, jag har aldrig någonsin kännt mig så hemsk som jag gjort idag.. Usch usch, hoppas att det går bättre på onsdag när han ska dit nästa gång. Men jag tror att han kommer att bli ledsen då också.

Mamma kom bort till eurostop när hon hämtat Lucas och han blev ju glad när han såg mig men han skulle inte komma till mig inte och han skulle inte gå till Rasmus heller när mamma skulle lämna honom. Han är verkligen mormors kille han. Det är precis likadant när man är hemma hos dem, det är nästan alltid bara mormor som duger.

På jobbet idag har det gått förvånansvärt bra, tiden har gått rätt så fort och det har varit lagom mycket att göra. Fast jag kan ju säga att jag har fruktansvärt ont i fötterna och i ryggen efter att ha stått upp hela dagen.
Men golvläggaren som va här i morse och fixade golvet i köket sa att jag såg oförskämt pigg ut för att bara h 6 veckor kvar innan bebisen är beräknad. Och det är ju alltid positivt. Han sa att han kommer ihåg hur hans fru mådde när hon hade 6 veckor kvaar och han sa att hon inte alls va så pigg som jag. Då tänkte jag att det kan ju bero på hur gnällig man är men det vågade jag inte säga till honom..
Jag tror faktist att det finns en hel del som utnyttjar sin graviditet en del.. Finns nog rätt så många som klarar av mer än vad de säger att de gör. Men jag tycker bara att det känns dumt att be om hjälp för minsta lilla. Visst ber jag om hjälp ifall jag behöver men då har jag provat själv först, man klarar faktist av rätt så mycket bara man gör på rätt sätt och lyssnar på sin kropp.
 
I morgon är jag ledig men jag vet inte riktigt vad jag och Lucas ska hitta på. Hade velat åka till IKEA men jag vill inte åka dit ensam och jag vet inte om mamma vill följa med.
Fast egentligen så behöver jag inte åka dit för det är inget som jag behöver köpa.. Men men får väl se vad vi hittar på hade behövt vara hemma och tvätta lite också men det är ju bara så tråkigt..

*40 dagar kvar*

V.29

Måndag 13/7
Jobba 9.30-19.15

Tisdag 14/7
Ledig
♥ Förlovade i 3 år ♥

Onsdag 15/7
Jobba 8-14
♥ 6 år med Rasmus ♥

Torsdag 16/7
Jobba 12-19.15
MVC 9.00

Fredag 17/7
Ledig

Lördag 18/7
Ledig
V.36 (35+0)

Söndag 19/7
Ledig

Världens längsta dag??

Usch nu är jag helt slut. Har ont i både ryggen och fötterna. Det finns ju inte så stora möjligheter till att sitta ner när man är i snittet, då är det bättre i kassan för där kan man välja om man vill stå eller sitta.
Men det är ju roligare att vara i snittet eftersom jag får jobba med blommorna då, så det är väl bara att bita ihop.
Jag jobbar ju bara 3 veckor till sen är jag är det bara att vänta på att bebisen ska komma ut.

Men jag måste ju säga att denna dagen har varit den längsta dagen någonsin. 5 minuter har kännts som 30 minuter, förstår inte hur det kan vara så segt. Men det har ju inte varit så mycket att göra idag så det är väl därför och så har vi ju inte haft så mycket blommor heller eftersom de mesta hade tagit slut. Så denna dagen har verkligen inte varit någon höjdare.
Hoppas att det bir bättre i morgon, men det tror jag för då ska jag vara i kassan eftersom snittet är stängt på söndagar. Så i morgon blir det väl lite mer att göra.
När klockan äntligen blev 17 och vi stängde så va det naturligtvis som vanligt folk som verkligen inte hade ett dugg brottom. Man blir ju bara så irriterad, tror de att vi vill vara kvar där hela natten eller?
Tillslut va alla ute och vi kunde gå hem iallafall. Jag åkte hem till mamma och pappa då eftersom Rasmus och Lucas va där och hjälpte pappa att bygga på altanen. Vi va kvar där till 21-tiden och nu ska jag väl snart gå och lägga mig och sova.

Glömde ju nästan.. När jag hade rast idag så träffade jag Sofie, Jens och deras lilla Sandra. Så pytteliten hon va. Helt underbar liten tös, verkligen supersöt.
 När jag såg henne ligga där och sova gott i sin vagn så tänkte jag på Lucas. Tänk vad stor han är! Han är ju en riktig jätte om man jämför med henne. Han som är min lillakille, han kommer ju att växa flera meter när vår lilla bebis tittar ut.
Längtar som bara den nu, men idag är det ju exakt 6 veckor kvar till BF så nu är det ju inte så långt kvar.

*42 dagar kvar*

Bebiskläder

Ja idag har jag fått för mig att det är söndag av någon konstig anledning.. Vet inte varför men det kanske är för att jag jobbade igår och va ledig idag, jag trodde ju att det var lördag igår ju. Nu kan man ju inte skylla på värmen heller så jag vet inte vad jag ska hitta på för bra anledning nu men det bara måste ju vara bebisens fel :P Det kan ju inte vara mitt eget fel..
Aja idag har vi inte gjort så himla mycket. Vi va ute i förrådet och hämtade in bebiskläderna men de stog ju inte alls där jag trodde utan de stog ju längst ner och längst in. Men som tur va så va det inte så svårt att få ut dem iallafall så nu harjag gått igenom alla påsarna som kläderna va i och jag blev faktist förvånad över hur mycket kläder vi hade som man kunde använda sig av.
De allra minsta kläderna vi hade till Lucas kan vi ju använda nästan allihopa eftersom vi köpte dem innan Lucas föddes och då visste vi ju inte att det skulle bli en kille. Och så va där några andra påsar med kläder som vi hade fått men som inte Lucas har använt eftersom de va försmå när vi fick dem eller så passade de inte till årstiden som han föddes på. Sen resten av alla kläder som Lucas hade får vi ju se om vi får användning för men en hel del av de kläderna passar både till kille och tjej så vi står ju inte utan kläder om det skulle vara en liten flicka där inne iallafall. Men det åtrestår ju att se...
När man satt och gick igenom alla de små kläderna så kan man ju inte fatta att Lucas har varit så liten, de är ju verkligen jättesmå kläder. Och de små mini blöjorna som man fick i babybasic boxen, jämför man dem med Lucas blöjor så är de ju ytte pytte små. Och när man kollar igenom alla kläderna så längtar man ju bara ännu mer efter bebisen. Men nu är det inte så himla långt kvar iallafall. Så nu är det bara att tvätta kläderna lägga in dem i garderoben och några i bb-väskan.
Undertiden som jag kollade igenom bebiskläderna så lagade Rasmus lite middag och efter middagen somnade vi Lucas och när han sov så kollade vi lite på hemnet. Vi hittad ett fint hus i Gullbranna men de va visning på det idag och det va ju kanske lite tidigt för vår del. Man får ju prata med banken först för att se hur mycket man kan få i lån och lite sånt innan. Det är ju lite lättare att kolla när man vet vilken prisklass som passar. Men det hade ju inte varit fel att ha ett eget hus med en trådgård som man hade kunnat låta Lucas springa runt och leka i.
Efter Lucas vaknat så körde vi ut till trönninge för att hälsa på min mormor och morfar.`Vi va där och fikade och Lucas busade med Elvira. Sen när vi åkte hem släpte jag av Rasmus på nyhem eftersom han skulle spela volleyboll med några kompisar där. Nu sover Lucas och jag ska bara ta det lungt och njuta av att vara "ensam". Är ju inte helt ensam  eftersom Lucas är hemma och det är en litenfis som sprallar runt i magen, men nästan ensam iallafall..

Imorgon är det dags för jobbet igen, börjar 9 och slutar 14.45. Sen är jag inte ledig förrän på tisdag igen.
Nu ska jag ta min tidning och njuta av tystnaden.

Trevlig kväll.


Min lilla lilla Lucis, bara 9 dagar gammal.

*44 dagar kvar*

Trött..

Idag vaknade Lucas tidigt, redan 06.10 kom han in till oss och Rasmus försökte få honom att somna om men det gick inte. För min del gjorde det inte så mycket eftersom jag ändå skulle upp 06.45. Men Rasmus blev inte så himla glad.
Jag åkte till jobbet sen när jag hade gjort mig i ordning iallafall och jag tycker inte att jag hann mer än komma dit innan jag slutade igen. Ändå har det inte varit så mycket att göra, men det är ju skönt ibland det också. Fast det har ändå varit rätt så jobbigt, jag har ju inte kunnat sitta ner eftersom jag har varit i snittet nu och det känns verkligen. Och då har jga ju ändå jobbat halvdag, hur blir det då på måndag när jag jobbar 9.30-19.15? Usch usch det ser jag verkligen inte fram emot. Och stackars Lucas som ska va på dagis igen då, det blir ju första dagen för honom på 1 månad. Undra hur det kommer att gå? Det är ju säkert inga problem när han väl har kommit dit och jag har gått därifrån, men innan dess. Det va ju så längesedan han va där och det är massa nya barn och ny personal eftersom de har slagit ihop hans dagis med ett annat dagis. Som tur är så ska de vara på hans dagis denna sommaren så han känner väl igen lokalerna iallafall. Men men vi får väl se hur det går att lämna honom, som tur är så kan mamma hämta honom lite tidigare så han slipper att vara där precis hela dagen första dagen efter att han har varit ledig.

När jag slutat jobba idag så åkte jag hem till Rasmus mamma eftersom han pch Lucas va där och sen åkte vi och köpte olja till bilen eftersom det börjar bli lite lite. Man vill ju inte att motorn ska paja helt så det är väl bäst att fylla på innan det är försent. När vi kom hem sen så slängde vi ner Lucas i badet och efter det blev det lite kvällsmat.
Efter kvällsmaten va Lucas heltokig. Han skulle slåss och kasta saker. Han tog sin pall och kastade den i golvet och han tog telefonen och sitt lejon . Helt galen va han men det va nog för att han va trött. Man märker direkt när han blir det för så lyssnar han ännu mindre på vad man säger och hittar bara på massa som han inte får. Han är en riktig liten skitunge! Men en gosig liten sådan!

Ikväll blir det väl bara att titta lite på tv men jag kommer väl somna som vanligt så jag får bara se ett halvt program. Det är så himla tråkigt. Som igår skulle jag titta på Room servic det började ju bra och jag kännde mig rätt så pigg så förhoppningarna om att jag skulle se hela programmet fanns ju där. Men så i första pausen somnar jag naturligtvis.. Alltid samma sak varje gång, det är så tråkigt att man inte kan få slutet och det är likadant med filmer. Jag vet inte hur många filmer som jag bara har sett början på. Men jag håller tummarna för att jag kan titta på hela Stora byggslaget ikväll.

*45 dagar kvar*

Magen

Satt och kollade på lite gamla bilder och då hittade jag bilderna på när Lucas låg i magen. Vi va ju inte så bra på att ta kort när Lucas låg i magen men några blev det iallafall.
Här är två bilder som är tagna när jag hade gått nästan liak långt, det skiljer bara 3 dagar. Lite svårt att se skillnaden eftersom korten inte är tagna i samma vinkel och på samma avstånd.. Men men
Kollade även i min almenacka och sf måttet va precis samma i vecka 32 med Lucas som det va denna gången.


     
Lucas i magen v. 30+4                Magen denna gången v.31+0

Även fast magen är rätt så lik som med Lucas så känns det inte likadant som förra gången. Denna gången va ju illamåendet bättre men halsbrännan är värre. Höften har jag inte alls samma problem med som jag hade förra gången men nu har min ena fot svullnat en del istället.
Får väl se om denna lillknodden har tänkt att stanna kvar lika länge som Lucas gjorde eller om den har tänkt att komma ut lite tidigare?! Jag gick ju 12 dagar över tiden med Lucas och det hoppas jag verkligen inte att jag gör igen. Den får gärna komma lite innan BF istället. Men det är väl lika bra att ställa in sig på att det kommer att bli efter BF så man inte går och hoppas för mycket på att den har tänkt att komma innan..


Här är bilder som är tagna nu i v.34

     

*46 dagar kvar*

Grattis mamma!!

Igår blev det en runda på stan med mina två pojkar. Hittade inte alls mycket men det blev en liten present och en sån som man gör hand och fotavtryck i som vi hade till Lucas, blev så glad när jag hittade en som va precis likadan.
När vi hade varit i stan åkte vi vidare till stenalyckan för att köpa trådbackar till garderoben i Lucas rum så nu ska jag bara ta in bebiskläderna och rensa ut vad man kan använda sig av där, de flesta små kläderna vi har är ju neutrala så de kan man ju anvnda sig av. Sen får vi se om vi har användning av de andra kläderna eller inte.. Får väl se om jag hittar kläderna eller om de ligger längst in i förådet kanske, men jag tror att vi la dem så vi skulle komma åt dem utan större problem.

Idag ska vi hem till mamma och pappa en runda, mamma fyller ju 39 år idag. Stort grattis till dig!
Vi får väl åka och handla lite idag också för det börjar bli lite tomt i kylen nu.
Imorgon ska jag jobba igen men det är på förmiddagen som tur är. Skönt att slippa jobba sent på kvällen.

Nu ska jag ta min lilla kille innan han somnar på golvet..

*46 dagar kvar*

V.28

Måndag 6/7
Ledig

Tisdag 7/7
Ledig
Mamma 39 år

Onsdag 8/7
Jobba 8-14

Torsdag 9/7
Ledig

Fredag 10/7
jobba 9-14.45

Lördag 11/7
Jobba 9-17.15
V.35 (34+0)

Söndag 12/7
Jobba 10.30-17.15

v.34

Idag går jag in i vecka 34 så nu är det inte så lång tid kvar.
Det börjar bli lite jobbigt nu, golvet är fruktansvärt långt ner, halsbrännan lever vidare och att det är fruktansvärt varmt ute gör ju inte saken bättre.. Speciellt på jobbet är det jobbigt med värmen, det är ju så himla fuktig luft där.  Men jag jobbar till 1 augusti och sen ska jag vara ledig till bebisen kommer.
En annan jobbig sak är ju förvärkarna som har börjat nu. Jag tycker att de håller på hela tiden men det är ju helt normalt och är man omföderska kan det ju börja redan i vecka 20 har jag läst. Lite jobbigt att det ska hålla på så hela tiden bara.

Usch så mycket gnäll det blev nu.. Men lite positiv kan man ju vara också, mina fötter är inte alls så svullna som innan. De är nästan precis som vanligt och illamåendet har jag ju sluppit ett bra tag nu och för min del så är det ju stora framsteg.
Men nu räknar jag bara ner, blev ju så avundsjuk på Sofie som har fått sin lilla Sandra nu. Jag vill också ha min bebis, det ska bli så kul att se hur lik eller olik den blir Lucas både utseende mässigt och i sättet och se hur Lucas kommer att reagera på att bli storebror och inte vara själv. Jag skulle tro att han kommer att bli avundsjuk men det kan ju bli så att han blir riktigt beskyddande också eller så bryr han sig inte så mycket. Det ska bli så spännande, längtar jätte mycket nu men snart är det augusti och förhoppningsvis så slipper jag gå över tiden denna gången. Man vet ju aldrig, jag hoppas att den inte har tänkt att stanna kvar för länge där inne iallafall.



*49 dagar kvar*


Fredag

Gud vad varmt det är..
Kan ju säga att om vi mot all förmodan någon gång skulle bestämma oss för att skaffa ett barn till så kommer det inte bli denna årstiden. När jag var gravid med Lucas va det helt perfekt. Man slapp att gå runt med tjcok mage under den varma sommaren och man (jag iallafall) är inte så stor så man inte kan använda sig utav vinterjackan. Och så är de ju helt underbart att få barnet lagom till våren kommer. Så ni som planerar ett litet barn, jag kan verkligen rekomendera att få barn någon gång mellan februari-maj. Visst det är ju kanske inte alltid så lätt att planera för det är ju inte säkert att det blir som man har tänkt men om man kan bestämma så tycker jag helt klart att det är den bästa tiden.

Och jag måste ju passa på att säga ett stort grattis till Sofie och Jens som fick sin lilla flicka i natt. Allt hade gått bra och det va en frisk liten tösabit.
Blir så himla avundsjuk på dem nu.. Men det är ju inte så långt kvar för mig heller nu, bara 50 dagar. Usch det känns ju som en evighet tycker jag. Men snart börjar jag ju jobba lite mer igen och då kommer väl tiden gå lite fortare.

Idag har vi varit hemma hos mamma och pappa så Lucas har fått bada i poolen, busat med Elvira och snott jordgubbar ur landet. Han tycker att det är jättekul att springa och plocka jordgubbarna där men han tar ju dem som inte är mogna också och det är ju inte så gott.. Vi åkte hem vid 17 tiden och slände Luacs i badet eftersom han va alldeles skitig efter att ha grävt runt i jorden. Undertiden som Rasmus badade Lucas stekte jag lite pankakor, nu sover Lucas och Rasmus läser en bok som han köpte igår. Det finns ju inget på tv ikväll och någon film har vi inte heller så jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Jag funderar på att lägga mig i badet för jag har haft förvärkar ända sedan i morse och nu tycker jag att det gör ännu ondare än innan. De är ju inte regelbundna men de har ändå hållt på hela dagen och det gör ju ont också så jag får väl ta och bada lite och se om det försvinner. Känns lite konstigt att lägga sig i badet när det är så varmt bara men jag får val ta lite avalare vatten så man blir lite nersvalkad samtidigt.


*50 dagar kvar*

Ont ont!

Nu har jag fruktansvärt ont i mana fötter och i ena höften. Det blev nämligen en tur till gekås idag så det har inte blivit mycket sittande idag och det känns!
Det va inte så mycket folk där även fast Marlena Ernman va där och singnerade sin nya skiva. Vi såg aldrig henne för vi ville inte tränga oss in där bland allt folk.
Men jag måste ju säga att jag blev väldigt besviken över deras sortiment på kill kläder och bebis kläder. Till bebisen köpte vi bara en kortarmad vit body för de hade verkligen inget som jag gillade. Bara massa skrikiga färger med massa små konstiga mönster som jag inte gillar. Väldigt tråkigt men som tur är så har vi ju små kläder efter Lucas som vi köpte innan han föddes. Förutom bodyn så köpte vi nappar och snuttar till bebisen men snuttarna la Lucas beslag på när vi kom hem. Snuttarna är ju det bästa som finns. Får väl se om han delar med sig av dem sen.
Till Lucas hade de nästan ingenting, hans storlek va slut i nästan allting och sommar kläder va det väldigt dåligt med. De hade ju tagit fram vinterklderna redan men det är ju lite tidigt för det tycker jag. De räcker väl med höstkläder isåfall.
Men till tjejer hade de som vanligt hur mycket som helst att välja på, de e ju så tråkigt att de inte finns lite mer killkläder. Men men det blev någon t-shirt till honom iallafall.
Rasmus hittade också några t-shirtar men jag hittade verkligen ingenting till mig. Mammakläderna de hade va ju precis samma som de hade sist vi va där och "vanliga" kläder hittade jag inget som jag kunde eller ville ha.
Så det blev mest grejer till hemmet och present till min mamma som fyller år den 7/7.

Lucas va jätteduktig hela tiden vi va där uppe och han bröjade inte gnälla förrän i bilen på väg hem men det va ju så varmt. När vi kom hem fick han bada lite i poolen som vi köpte till honom och nu sover han som en stock.

Imorgon ska jag och Rasmus på bio kl 15 tror jag det va så det blir nog bara att ta det lungt på förmiddagen. Och nu ska jag snart titta lite på tv.



*52 dagar kvar*