Sista augusti

Som vi har längtat efter denna månaden! Känndes som att de aldrig skulle bli augusti men tillslut så kom den och med sig hade den en liten underbar Kevin och han har hunnit bli 2 veckor redan.
Men nu är det den sista augusti och snart är det höst.
Visst är de mysigt med höst när de börjar bli mörkt ute lite tidigare och man kan ha tända ljus på kvällarna. Men nackdelen med hösten är ju kylan som kommer. Men regnar de inte och blåser inte för mycket så gör det inget, då är det bara mysigt med hösten och alla fina färger som kommer.

Vad har då denna sista dagen av denna månade bjudit på?
Ja, på förmiddagen gjorde vi inte så mycket bara tog det lugnt och Lucas somnade vid matbordet. Vi fick det på film men jag vet inte hur man lägger upp det..
Efter han ahde sovit så åkte vi en sväng till eurostop och efter det åkte vi till Sevrins möbler och till Europa möbler. Det slutade med att vi köpte en saccosäck till Lucas, hade egentligen tänkt att ge honom det i julklapp men de får bli en för tidig julklapp. Och han tycket verkligen om den och blev jätteglad för den.

Imorgon ska vi in till stan en runda eftersom Kevin ska till bvc.

Nu ska jag se om de finns något roligt på tv, annars ska jag nog ta och läsa lite tror jag.



Våra underbara killar!

  
Lucas somnade vid matbordet idag


Lucas i nya saccosäcken

Trevlig kväll!!


V.36

Måndag 31/8
-

Tisdag 1/9
BVC 15.00

Onsdag 2/9
-

Torsdag 3/9
Babycafé

Fredag 4/9
-

Lördag 5/9
-

Söndag 6/9
Mormor 65 år
Hem till mormor på kalas

Söndag

Idag har vi bara tagit det ganska lugnt. På förmiddagen kom barnens farmor hit en stund, hon stannade och åt middag och sen åkte hon hem när Lucas hade somnat. 
När han hade vaknat sen så åkte vi hem till min mormor och morfar och fikade lite sen när vi kom hem blev det bad för båda små trollen. Lucas tycker att det är jätteroligt att bada men Kevin är inte lika förtjust.. Till en början tycker han att det är skönt men inte för länge då blir de protester. Och efter badet innan man har fått på sig kläder igen så är det inte heller så roligt.. Men de kan man ju förstå för då blir de ju kallt. Men sen blir man så fin så fin. 

Nu håller Rasmus på att somna Lucas och jag sitter här och ger Kevin lite mat. Men som vanligt så somnar han ju när han ska äta.. Men de är kanske för att de är så mysigt! Ska ta och lägga honom nu så ska jag fortsätta med dopinbjudningarna. Ska bara prata med prästen också innan vi kan skicka ut dem, ska bli skönt när de är klara för de tar ju ändå sin lilla tid att göra dem.


 
Lucas i badet.

 
Och Kevin i badet, men han tyckte inte att det va lika roligt som storebror..

Idag är Kevin hela 2 veckor, tänk vad fort tiden går!

Ha en trevlig kväll!!


Lördag

Idag har jag, Lucas och Kevin varit hemma hos mamma nästan hela dagen. Vi körde dit hela famlijen så vi va där vid 9 i morse eftersom pappa och Rasmus skulle på nån jakt och fiskemässa. Jag och barnen stannade hemma hos mamma och mina systrar och myste. Vi åkte hem vid 17 tiden och på vägen hem åkte vi inom city gross för att handla lite gott till kvällen. De blev bakad potatis med tillbehör och lite chips och choklad.
Lucas har somnat och vi väntar på att maten ska bli färdig. Så snart blir det mat och film, hoppas bara att våra små troll låter oss äta ifred aillafall. De brukar ju alltid ha en förmåga att vakna när man ska äta..

Nu är potatisen färdiga så nu blir de lite lördagsmys!

God kväll allesammans!


Hembesöket

Ja nu har Malin varit här från BVC. Hon kom lite tidigare än väntat men de gick ju bra de också. Hon berättade massa men de mesta visste vi ju redan eftersom det inte va så längesedan Lucas föddes,så gick vi igenom lite från förlossningen  och så undersökte hon ju Kevin förståss. Allt såg bra ut och han hade gått upp i vikt så mat får han ju iallafall, han vägde 3230g idag. Men de e ju inte så konstigt att han har ökat i vikt eftersom han bara vill ligga vid bröstet på eftermiddagarna och kvällarna. Men han kanske behöver det eftersom han hade gått ner lite när vi åkte hem från BB. Malin stannade i nästan 1 timma tror jag, förstår inte var tiden tog vägen för det känndes inte som hon va här så länge.
Vi fick en ny tid för vägning och mätning på tisdag.

När Malin hade gått så fikade vi lite och sen gick vi bort till affären och när vi kom hem gjorde jag lite pannkakor till kvällsmat. Efter det gjorde vi hand och fotavtryck på Kevin. Vi gjorde ju de på Lucas när han va 11 dagar så de va vi ju tvungna att göra nu med. Så nu ska den bara torka innan vi kan få upp den i bokhyllan.

Nu ikväll blir de till att ta det lugnt framföt tvn. Det är ju ungamödrar kl 20 och de måste jag ju se även fast de inte är lika bra som de danska programmet. Tycker att de är lite konstiga från Norge eller iallafall så har de lyckats vinkla de så, tycker att de flesta är ute och festar hela tiden..

Nu ska jag ta och kolla runt lite här på datorn innan jag sätter mig vid tvn.

Trevlig kväll!

Full fart

Nu va de några dagar sedan jag skrev sist men de har varit fullt upp hela tiden. Jag trodde att de skulle bli en lugn vecka men så fel man kan ha..
I måndags va vi ju en runda i stan och i tisdags skulle vi egentligen inte göra någonting speciellt förutom att hämta min lönespec på jobbet.
Så vi åkte dit på förmiddagen och på vägen dit så bestämmde vi oss för att åka till Gekås eftersom Lucas behövde kläder och så skulle vi kolla efter lite julklappar. Så efter vi hade hade varit på jobbet åkte vi hem och fixade lite middag och sen skulle vi bege oss iväg. Men så kom posten och Rasmus fick sin lönespec och de va ingen rolig syn... Men de löste sig tillslut efter några samtal. Men så sa Rasmus att han kunde stanna hemma med Lucas för han hade ändå inte tyckt om att följa med till Gekås. Så de åkte hem till Rasmus kompis och gick ttill Tropikcenter sen och jag åkte till Gekås med Kevin och min mormor. 
Jag hittade faktist en hel del kläder till Lucas men till Kevin hade de inte så mycket.. Hittade även lite till mig själv så jag blev riktigt nöjd denna gången, klart de kunde ju haft lite mer till Kevin men vi har ju kläder till honom iallfall. Det blev även lite julklappar till Lucas och till Elvira.
Igår hade vi en kompis på besök och efter det åkte vi hem till min föräldrar en stund.
Idag har vi varot på Babycafét så vi har nästan precis kommit hem där ifrån nu och Lucas sover. Sen kl.14 kommer de på hembesök från BVC så vi får väl se hur stor vår lille kille har blivit. Vi har ju inte vägt honom sen på bb.
Nu ska jag ta något att äta innan de kommer hit och innan Lucas ska vakna.

En dag på stan

Inatt sov Kevin mycket bättre, han vaknade bara var 3:e timme och ville ha mat. Skönt!
Sen kom Lucas in vid 7 tiden och då blev de lite mys och sen frukost. Efter frukosten, blöjbyten och påklädning begav vi oss in till stan för att kolla på en kamera väska eftersom vi bara lånar den vi har nu av pappa. Men de va alldeles för små så det blev ingen väska. Vi gick en liten runda i stan innan vi gick bort till sibylla och åt lite mat. Efter maten så sov båda killarna gott i vagnen så jag och Rasmus kunde gå i lugn och ro och kolla, men vi hittade ändå inget roligt..
När Lucas vaknat så åkte vi vidare till Grens (maxi högskolan) och där träffade vi ett par som va på visning av förlossningen och bb när vi väntade Lucas. De skulle ha en till liten knodd i December så de va ju kul att träffa dem igen.
Efter att vi hade handlat färdigt åkte vi hem och packade upp allt, busade lite med Lucas åt kvällsmat och badade båda våra killar innan de va dags för dem att lägga sig och sova. Nu har jag och Rasmus precis tittat på sista delen av Band of brothers, en himla bra serie faktist. Nu tittar Rasmus på tv och jag hade tänkt att gå och lägga mig snart.

Men jag måste ju bara säga att nu håller jag på  att bli mitt "vanliga" jag igen.
Alla kilona från Kevin har försvunnit så nu har jag bara några få kvar från Lucas.
Magen är ju fortfarande slapp men den får man ju inte träna än på några veckor så de är ju inte så mycket att göra någonting åt direkt. Men å andra sidan så är de ju bara 8 dagar sedan han föddes så musklerna har ju inte hunnit komma tillbaka på sin rätta plats än men man märker ju ändå att den håller på att gå tillbaka, fast de kännns ju i ryggen att man inte har så starka magmuskler..
Hasbrännan är borta, svullnaden i fötterna är borta, har dock lite kvar i händerna och jag är godissugen igen. Och de sista är ju ett tecken på att jag börjar bli Emma igen.. För konsitg nog så va jag inte alls godissugen när jag va gravid och de är jag alltid annars.
Men konstigt nog så kan man sakna magen ibland.. Även fast man ville ha bort den så känns de ändå tomt på något sätt och detta kanske va sista gången jag va gravid. Man vet ju aldrig vad som händer i framtiden men som de ser ut nu så va de nog sista gången. Det känns lagom med 2 barn, men man ska ju aldrig säga aldrig!  Fast de lär ju framtiden utvisa.

Nu blir de sängen för min del.

Natt natt!

V.35

Måndag 24/8
Handla och en sväng in till stan

Tisdag 25/8
-

Onsdag 26/8
-

Torsdag 27/8
Hembesök från BVC
Babycafé (kanske)
Besök av familjen Ebbesson

Fredag 28/8
-

Lördag 29/8
-

Söndag 30/8
-

Söndag

Idag har vi haft besök av Alex och Sabina. De kom hit och åt middag och stannade en stund efter det, trevligt trevligt.

När de hade åkte hem åkte vi hem till mamma och pappa eftersom min farfar va där och han hade ju inte sett lilla Kevin.
Annars har vi inte gjort mycket mer idag. Alex och Rasmus lekte med några bilar med Lucas och de tyckte han va jätteroligt och Kevin bara sov nästan hela tiden de va här. Han vaknade bara en gång för att äta sen somnade han igen. Men de är kanske inte så konstigt med tanke på att han vaknade nästan 1 gång i timmen i natt. Men jag tror att han hade lite ont i magen. Får hoppas på bättre sömn i natt.
Ska ta och borsta tänderna nu och sen blir de sängen.

God natt!

Tack så mycket

för alla gratulationer till Kevin!


Lugn och skön dag

Dagen började vid 7.20 idag när Lucas kom in till oss, det blev lite gos i sängen innan vi gick upp för att äta lite frukost. Kevin sov fortfarande så de blev bara vi 3. Efter frukosten, matning av Kevin och påklädning av barnen så gick jag och Kevin bort en runda till affären och undertiden så dammsög Rasmus och Lucas och städade av här hemma. När vi kom hem sen så tog Rasmus Kevin och jag och Lucas diskade. Lucas tyckte att det va jätteroligt och självklart så va det blött i halva köket, men det är väl så det ska vara när en 1-åring diskar. När vi va klara med disken så hade Rasmus hunnit börja på maten och efter maten så sov både Luas och Kevin så jag och Ramsus han med ett avsnitt till ur Band of brothers.
På eftermiddagen kom min mamma och mina systrar hit och fikade lite och efter fikan gick vi ut till lekplatsen. Både Lucas och Elvira tyckte de va jätterolgt men där är en tjej, Tindra som är 5 år och brukar vara där hon är så fruktansvärt jobbig. Jag vet inte hur många gånger hon har frågat vad "bebisen" heter och hon ska låna alla andras saker men man får absolut inte låna hennes. Och Elvira hade gjort några sandfigurer och då går hon (Tindra) och förstör dem för henne. Då sa mamma till henne men hon fattade fortfarande inte utan hon fortsatte att förstöra, och hennes mormor satt på bänken och gjorde inte någonting överhuvudtaget. Såndana människor blir jag så trött på!
Men förutom att Tindra va där så va det en trevlig stund på lekplatsen och när vi kom in sen så va de dags för mamma att åka hem och för vår del blev det lite kvällsmat. Nu sover båda barnen och jag och Rasmus ska titta vidare på Band of brothers.


Lucas hjälper mamma att diska.


Kevin

Trevlig kväll!

Härligt att vara hemma igen.

Nu har vi varit hemma sedan i tisdags middag. Så jag stannade bara på bb i 2 nätter. Visst är det skönt att vara där och få allt serverat och inte behöva tänka på att laga mat och städa och sådant tråkigt men det är ändå väldigt skönt att ha kommit hem och framförallt sova i sin egen säng och inte i deras hårda knarriga sängar.
 De va knappt några alls på bb när jag och Kevin va där så vi hade en himla tur för detta va första gånen på hela sommaren som de va så lite mammor där. Så vi hade eget rum första natten och sen andra natten kom det en kl.2 och flyttade in. Så den natten blev de inte så mycket sömn.
Men nu är vi allafall hemma och allt går bara bra. Amningen fungerar superbra denna gången också, inga som helst problem med den som tur är och Kevin är en snäll liten kille som inte gör så mycket ljud ifrån sig (än så länge iallafall).
Lucas är jätteduktig och snäll mot sin lillebror så det är jätteskönt att de fungerar så bra.

Idag va vi en sväng på Eurostop eftersom vi va tvungna att köpa lite blöjor till båda våra killar. Så nu har vi använt vagnen första gången med båda barnen i och de fungerade kanon, är väldigt nöjd med den. Och när vi va på coop så hittade vi jättefina skor till Lucas så nu har han både jacka och skor till hösten.
Efter vi hade ätit lite middag i coops restaurant så handlade vi lite. Sen åkte vi hem och la våra små killar och under tiden kunde vi titta på ett avsnitt ur Band of brothers, så nu har vi bara 8 avsnitt kvar att titta på..
När Lucas hade vaknat så fikade vi lite och sen kom barnens farmor hit en lite stund, efter det blev det en runda till lekplatsen och sen kvällmat och ett bad för Lucas del. Nu sover de små igen och snart ska jag titta på unga mödrar och sen ska vi se ett till avsnitt av Band of brothers. 


Trevlig kväll!


16 augusti 2009

Ja nu är han här, vår lille Kevin. En helt underbar och frisk liten kille.
Allt gick bra och väldigt fort.

I lördags så va vi hemma hos mamma och pappa under dagen och jag kännde ingenting som skulle kunna tyda på att något va på gång. Jag hade snarare gett upp hoppet om att de skulle hända någonting de närmaste dagarna eftersom jag hade haft ont i magen några dagar tidigare och trodde att det skulle hända något då men de gjorde det inte och i lördags så kännde jag absolut inget alls och trodde därför att det skulle dröja ett tag till. Men pappa sa att vi lika gärna kunde låta Lucas stanna kvar så att mamma slapp att köra iväg mitt i natten. Men de va ju inget som jag trodde skulle hända.
Så efter vi hade varit hos mamma och pappa åkte vi till grens och handlade. När vi kom till affären blev vi sugna på taccos och bjöd hem min mormor och morfar på det. De stannade till kl 22 ungefär och när de hade åkt satte jag och Rasmus på en film och naturligtvis så somnade jag som vanligt men Rasmus fortsatte att titta. Efter ca 1 timma vaknade jag gick och borstade tänderna och gick och la mig. Jag kände absolut inget alls då heller och somnade nästan direkt.
Men sen 02.24 vaknade jag av att vattnet gick. Så jag väkte Rasmus så han fick springa och hämta en handduk. Jag hade inga värkar alls men eftersom vattnet hade gått så ringde jag förlossningen och de ville att jag skulle komma in för en kontroll. De sa att ju snabbare vi kom in desto snabbare skulle jag få komma hem igen eftersom  jag inte hade några värkar alls. Så jag ringde mamma och hon kom hit vid 3 tiden och 3.15 tog vi taxin till förlossningen. Vi kom dit vid 3.30 och eftersom de sa att vi skulle åka hem igen så hade vi inte med oss de som de va tänkt att vi skulle ha med. Vi tog bara med min väska och kameran och tur va väl de att vi tog med kameran för hem kom jag inte förrän idag.
När vi kom in satte de ctg och de såg bra ut och de visade även att ajg hade svaga värkar som va regelbundna och undertiden som jag hade ctg så blev värkarna bara starkare och starkare. Så de blev att vi fick stanna kvar. Tiden gick fort och värkarna va väldigt starka, jag hade ju velat bada denna gången oxå men jag vet inte om de va upptaget redan för det blev att jag fick sitta i duschen istället och tur va kanske det för jag hade ändå inte hunnit bada så länge men efter duschen så fick jag lustgasen och den är ju helt underbar. Sen gick allt väldigt fort och efter 3-4 krystvärkar så kom lille Kevin ut kl.7.41 den 16 augusti 2009.
Så från det att vattnet gick så tog det bara ca 5 timmar innan han kom ut, så han hade verkligen brottom ut.

Men jag måste ju säga att utan min underbara Rasmus så hade jag aldrig klarat det, han är världens bästa och nu har vi två underbara små pojkar tillsammans.

 
Kevin
50 cm lång och vägde 3150g

     
Kontroll när vi kommer in till förlossningen.

     
Vägning och mätning.

  
Första badet, pappa badar och storebror tittar intresserat på.

 
Lucas håller Kevin första gången.

     
Han vill hålla honom helatiden och ge honom nappen och snutten, han är så duktig.


Jag har världens underbaraste sambo och två fantastiska pojkar.
Kan man bli lyckligare?

Äntligen!!!

Nu äntligen är lilla Kevin ute!

Klockan 07.41 den 16/8-09 kom han! 3150g stor och 50cm lång!

// Gladaste pappan ever! :):)


ps. Emma kommer antagligen skriva mer här när hon kommer hem. ds

1 vecka kvar till BF!

Igår va vi på MVC.
Allt såg bra ut och bebisen hade fixerat sig. Det gjorde ju inte ens Lucas och de säger att första barnet brukar alltid fixera sig men andra är inte alls säkert att de gör de. Men jag är ju inte som alla andra så varför ska det var så nu?
Hon sa att h*n hade sjunkt ner rätt så lågt men hon sa sen när vi gick att vi ses antagligen nästa gång (om en vecka).. De tyckte jag va lite taskigt.. Inte vad jag ville höra. Men men hon har säkert rätt. Hon borde ju veta eftersom hon inte gör annat än att träffa gravida hela dagarna på jobbet. Men jag hoppas ju att hon har fel. Det är ju ändå 1 vecka kvar så de är väl bara att vänta och vänta.

Hjärtljud: 140
SF: 35 cm
Vikt: +0kg, totalt +6 kg

Nästa tid (som jag hoppas att jag slipper) är den 21/8 kl.12.

När vi hade varit på MVC igår åkte vi hem till mamma och pappa och tittade på deras lilla hundvalp Abbe. Så otroligt söt. En 6 veckor gammal Labrador/golden som är kolsvart.

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Ska ta på mig lite kläder nu aillafall så får vi se vad vi hittar på.

*7 dagar kvar*

Kalas

Idag har vi varit på kalas hemma hos mormor och morfar, de va ingen av dem som fyllde år utan de är min kusin Axel som fyller 12 år idag. Han hade sovit hemma hos mormor och eftersom han va här i halmstad så firade vi honom. Annars bpr han i Rydebäck i skåne.
Så de har blivit god mat och tårta idag. och vi har varit där nästan hela dagen.

Nu är jag trött och har fruktansvärt ont i ryggen. Förstår inte varför för jag har inte gjort något speciellt, men men jag har kanske sovit konstigt i natt eller något. Och så har jag ju några extra kilon att bära på också. Även fast det inte är så många så märks det av. Tyngden blir ju på ett helt annat sätt än vad kroppen är van vid ananrs, man blir ju lite framtung så det är ju inte konstigt att ryggen tar stryk. Men snart hoppas jag att vår älskade lilla bebis bestämmer sig för att titta ut. Nu börjar det att bli rätt jobbigt tycker jag. Magen håller ju på hela tiden utan resultat och det är knappt att jag kan ta på mig ett par sockar själv. Det är iallafall väldigt jobbigt och de tar ju lite längre tid än vanligt.
Men snart är vår lillfis hos oss. Den kan ju komma i natt liak väl som att de´n kan komma om 3 veckor. Men om 3 veckor så är den garanterat ute iallafall.

Usch vad läskigt det känns när man skriver det. Snart är ju bebisen verkligen här!! Det är ju inte själva bebisen som är det läskiga utan det är mer förlossningen. Man vet ju på ett ungefär hur det KAN kännas men det är ju inte alls säkert att det kommer att bli som förra gången. Det kan ju bli helt annorlunda..
Åhhh vad jag längtar nu när jag sitter och skriver om det. Bäst att jag går och tittar lite på tv, fast snart börjar ju ungamödrar och där är ju också bebisar..

Aja snart är h*n här iallafall! Och imorgon så kommer ju lilla Abbe hem så då får vi ju en annan "bebis" under tiden som vi väntar på vår egen.

*9 dagar kvar*

Nu är jag helt slut!

Usch denna natten va en riktig mardröm! Lucas somnade vid 19 tiden som vanligt men sen vaknade han vid 21.30 och skulle absolut INTE sova. Sen när vi gick och la oss fick han följa med i vär säng men det hjälpte inte, han skulle verkligen inte sova. Efter mycket krongel så va han på väg att somna men då började det att åska... Han flög ju upp och ställde sig vid fönstret och sa BAM. Så gjorde han varje gång det kom en knall, så han somnade vid 2 tiden. Kan ju säga att man var nådigt glad då. Men sen sov han till 9.20 iallafall och låg på tvären mellan mig och Rasmus hela tiden han sov, så det har inte blivit mycket plats för oss att ligga på direkt.
När vi hade vaknat och ätit så kom Rasmus på att vi skulle åndra om i vardagsrummet. Jag föreslog det för någon vecka sedan men då sa han nej direkt så jag tänkte inte mer på det. Men helt plötsligt så ville han det iallafall. Så Lucas har varit hos sin farmor och faster idag undertiden som vi har fixat här hemma.
Det gick faktist rätt så smärtfritt att göra det tillsammans, annars brukar vi vara spm hund och katt när vi ska göra något sådant tillsammans. Jag tycker att han beter sig dumt och han tycker det samma om mig. Men vi klarade av det galant utan att slå ihäl varandra..
När vi äntligen blev färdiga åkte vi iväg och köpte en ny matta och kabelkanaler innan vi åkte och hämtade vår lille buse.
När vi hämtat honom åkte vi hem och lagade lite pasta och pastasås.
Så nu är jag helt slut och magen håller på hela tiden. Man kan ju hoppas att det är bebisen som vill komma ut nu, men det vill den säkert inte göra...
Fast hoppas kan man ju alltid göra iallafall!

 
Mamma och pappas lilla hundvalp Abbe.
Så söt!

*11 dagar kvar*

Måndag

Idag är min lillekille bättre, han sov hela natten och han har ingen direkt feber. 37,7 visade den så de är ju lite högre än vad han brukar ha men det är ju ändå inte mycket. Näsan och hostan har också blivit bättre så pencillinet har väl börjat hjälpa nu skulle jag tro. Han är jätteduktig när han ska ta den, men det kan ju vara för att han vet att han får något gott efteråt eftersom det inte är så väldigt gott med medeciner.. Men duktig är han iallafall och spottar inte ut den.

Eftersom Lucas va bra idag så åkte vi hem till mamma och pappa så han och Elvira kunde busa. De är ju som syskon de två och det innebär ju att de bråkar som om de vore syskon också och är avundsjuka på varandra.. Men det är härligt att se dem tillsammans.
Elvira och Lucas busade lite och sen lite senare åkte vi iväg och handlade och på vägen hem hämtade jag och Lucas upp Rasmus som har varit hos en kompis idag. Nu sover min lille prins och jag ska bara ta det lungt, är väldigt trött nu och magen har hållt på  heladagen idag. Har haft sammandragningar precis hela dagen men det är ju inga som gör direkt ont. Vissa har väl kännts en del men jag skulle inte tro att det skulle vara något tecken på att det är på g.. H*n vill nog bara busa med mamma lite skulle jag tro. Men man vet ju aldrig så det är väl lika bra att vila så mycket man kan. Det blir ju inte så mycket av det när man har en liten busig kille på 16½ månad så man får ta vara på tillfällena.

*12 dagar kvar*

V.33

Måndag 10/8
-

Tisdag 11/8
-

Onsdag 12/8
-

Torsdag 13/8
Axel 12 år

Fredag 14/8
MVC kl.11

Lördag 15/8
V.40 (39+0)

Söndag 16/8
-

Lite bilder

Söndag 2/8
Va inne på marinfestivalen och tittade med min mamma och mina systrar.

     
  
     

Onsdag 5/8
En liten fotbollsspelare.



Torsdag 6/8
Idag va vi på Sagoängen med mamma och mina systrar.

     
     
     
  

Lördag 8/8
En liten sjukling i bebisens säng och magen i v.38+0

 
 
      

Söndag 9/8
Matning av ankorna vid dammen.

     
     
  

*13 dagar kvar*




Ännu en helg avklarad..

Fredagen spenderade vi hemma hos mamma och pappa. Efter middagen skulle Lucas sova som vanligt men han vägrade att somna inne så jag och mamma la honom i vagnen och gick en runda. Han somnade tillslut men det tog ett tag innan han kom till ro.
När vi kom tillbaka så blev det bestämmt att vi skulle åka till hjärnarp och titta på en liten hund. Mamma och pappa har ju redan en hund men han är 12 år gammal och de har pratat om att skaffa en ny hund eftersom han kanske inte har då himla lång tid kvar. Men så har de sagt sen att de blir ingen ny hund. Men när jag satt och kollade i tidningen så visade mamma en annons om några valpar och då sa pappa att det är bättre att de tar en valp ur samma kull som hans bror sa ha en valp ifrån eftersom de hade en kvar. Så det blev bestämmt att de skulle ha den sista som va kvar.
En helsvart golden/labrador som heter Abbe. Verkligen supersöt!
Så på fredag ska de hämta hem honom.
När vi varit och tittat på Abbe så åkte vi hem till mamma och pappa igen och grillade lite innan vi åkte hem till oss.

Men när vi kom hem så va Lucas jättevarm och det visade sig att han hade över 40 graders feber. Så vi ringde sjukvårdsupplysningen eftersom han har varit förkyls och hostat nu i 2 veckor och hade dessutom feber förra helgen också. Men han har inte varit dålig annars och varit slö och så utan han har varit pigg och busat ändå. De sa vi till dem i telefonen men de tyckte ändå att vi skulle åka till doktorn med honom på lördagen eftersom febern hade kommit tillbaks, de tyckte att de va bäst att kolla så han inte hade början till lunginflamation eller något sådant.

lördagen spenderade vi förmiddagen uppe på akuten eftersom citykliniken inte har öppet på lördagar under sommaren. Vi kom dit lite innan 11 och fick komma in till doktorn vid 12.30..
Hon undersökte honom och tog stick i fingret men han sa inte ett ljud under hela tiden. Han va verkligen jätteduktig!
Provsvaret visade inget men eftersom han har varit snorig och hostig så länge så fick han pencillin. Så vi åkte till Eurostop och hämtade ut hans medicin och åt lite middag.
Resten av dagen va han pigg och glad och hade ingen feber men sen på kvällen kom den tillbaka och steg upp mot 40 igen. Så denna natten har inte varit rolig.. Han sov jätteoroligt och va vaken mellan 2.30- 4.30 ungefär.. Men sen sov han till 9.20 iallafall. Så lite sömn fick vi iallafall.

Idag söndag har vi bara varit hemma och inte gjort så himla mycket. Förmiddagen vek vi lite tvätt osm skulle gjorts för några dagar sedan... Och efter middagen gick vi ut en sväng för att mata ankorna och sedan gick vi vidare till affären och köpte lite fika. Vi stannade på hemvägen för att äta vår fika men det åskade på två sidor om oss så det blev en snabb fika bara. När vi kom hem igen så va Lucas lite gnällig eftersom han inte hade sovit efter middagen idag för det vägrade han ju att göra så vi tog tempen på honom men då hade han igen feber så vi lät han sova i ca 30 min eftersom han skulle somna sen ikväll också. När jag väkte honom sen så skulle vi bada honom och de brukar han alltid bli jätteglad över men inte nu. Han bara grät, skakade på huvudet och sa nej, nej. Så jag kännde på honom och han hade fått tillbaka febern igen.. Va nästan uppe på 40 igen så han fick en panodil och efter lite mat och lite dricka så vill han bada iallafall. Nu sover han och jag hoppas att han sover bättre i natt för det tror jag att han behöver och så behöver jag och Rasmus det också.. Man vet ju aldrig när bebisen har tänkt att komma ut. Men det förvånar mig inte om den har tänkt att komma nu när Lucas är sjuk.. Och kommer den inte nu så kommer den väl inte förrän i september. Men det återstår ju att se.

*13 dagar kvar*

Varmt varmt..

Ja nu har värmen kommit tillbaka så nu sitter man här och svettas igen. Men det är ju skönt att det inte regnar iallafall.

Igår va jag med Sofie och hennes lilla söta Sandra i stan vi tog en fika och kollade lite i stan, mysigt mysigt.
Efter det åkte jag och hämtade Lucas och Rasmus och lämnade av Rasmus hos en kompis innan jag åkte vidare till mamma och pappa och va där resten av kvällen.

Idag har vi satt ihop spjälsängen så nu är det väl bara min väska till förlossningen/bb som ska packas men det känns nästan bättre att göra det innan vi åker in istället för de finns det väl tid till då. Det kommer väl inte gå så snabbt som på film ändå  så väskan hinner packas. Packar jag den nu så kommer jag bara ta upp sakerna ändå för att använda dem så det är lika bra att vänta. Bebisens saker är ju packade och jag har skrivit ner vad jag ska ha med mig så det kommer nog bli bra med det.
Men nu är allt klart iallafall så nu är det bara till att vänta. Får väl be Rasmus om lite massage så kanske det hände nåt.. Vem vet, Johanna sa var man kunde massera så det kanske kunde sättas igång.. Det kan ju vara värt ett försök iallafall.

När spjälsängen va ihopsatt så kom mamma, Elin och Elvira hit och åt lite middag och sen åkte vi upp till sagoängen. Både Lucas och Elvira tyckte att det va jätteroligt och som tur va så va det skugga över leksakerna så det va riktigt skönt att vara där uppe faktist. Blev lite fika där oxå och sen ännu mera lek innan vi åkte hem till Rasmus mamma för att äta middag.
Nu har vi nästan precis kommit hem och Lucas har somnat, snart är det unga mödrar på tv och det hade jag tänkta att titta på. Fast jag måste ju säga att jag tycker att det danska ungamödrar är bättre än det norska.

Nu är det inte så långt kvar!!  Längtar!

*16 dagar kvar*

Såå trött!

Jag kan inte förstå att man kan var så himla trött.. Ändå har Rasmus tagit Lucas denna natten så jag har inte gått upp mer än de gångerna jag har varit tvungen att gå på toa förståss. Sen kom Lucas in vid 6.15 och tyckte att han inte skulle sova mer men tillslut så somnade han och vi sov ända tills 9.45. Kommer inte ihog när jag gick upp så sent sist. Så jag borde ju inte vara så trött idag. Men jag har ju varit det i några dagar nu, helt totalt orkeslös. Hoppas att det blir vättre snart bara är ju så tråkigt att vara så trött hela tiden.
Så denna dagen har det inte blivit mycket gjort. vi va på familjerätten kl.15.30 och skrev på gemensamvårdnad och faderskapet och sen gick vi en liten runda på stan innan vi åkte och handlade.  Så det är vad som har åstakommits idag.
Imorgon ska jag träffa Sofie och lilla Sandra och ta en fika, ska bli mysigt.

Nu ska jag gå och ta mig  ett glas coca-cola och se om jag kan piggna till en liten stund iallafall.


*18 dagar kvar*

Ultraljud

Ja idag va vi på 5:e ultraljudet, vi har gjort de vanliga rutinultraljudet och då såg de ju att bebis hade vätska i njuratna och att urinblåsan va helt fylld. Och eftersom den va helt fylld och inte tömdes under tiden vi va där ville hon kolla så den kunde kissa, så de blev nytt UL 4 dagar senare. Då hade h*n kissat men de va ju fortfarande vätska kvar i njurarna så vi fick tid för ytterligare kontroll i v.32. Men innan dess gjorde BM ett extra UL eftersom måttet på magen va så stort att hon ville kolla så det inte va tvillingar, men de var det som tur var inte.
Nästa UL va ju i V.32 och då fanns det fortfarande lite för mycket vätska i ena njuren så vi fick en ny tid för kontroll nu i v.38 alltså det 5:e UL.
Idag va det fortfarande vätska kvar i njuren men det största måttet hon fick va 9,1 mm och det ska ligga under 10 så det va ju skönt. Hon mätte flera gånger och fick olika mått hela tiden beroende på hur bebisen låg. Men hon sa att hon skriver in det största hon får fram. Hon sa att det egentligen inte behövs mer kontroller på njurarna eftesom måttet va under 10 mm men vi skulle ändå kolla extra med barnläkaren sen vad han tyckte, om det skulle behövas en koll när den är ute. Men hon trodde inte att det skulle behövas.
Hon mätte även bebisen i övrigt för att se hur stor den är och idag vägde den 2810g så beräknad födelsevikt om den kommer på utsatt datum är ca 3200g. Alltså en aning mindre än vad Lucas va. Han vägde ju 4080g, men han kom ju 12 dagar efter BF så han kanske hade vägt ungefär det också om han hade kommit runt BF.
Håller tummarna för att denna lill*plutten inte har tänkt att komma allt för sent, men det förvånar mig inte om jag går över tiden igen..

( Vet inte vilka som läser min blogg så jag vet inte om alla vet vad förkortningarna betyder. Så här är förklaring)

UL= Ultraljud
BF= Beräknad förlossning
BM= Barnmorska



*19 dagar kvar*


V.32

Måndag 3/8
UL 11.00

Tisdag 4/8
Familjerätten 15.30

Onsdag 5/8
Träffa Sofie och Sandra

Torsdag 6/8
Johan 22 år

Fredag 7/8
-

Lördag 8/8
V.39 (38+0)

Söndag 9/8
-

Helgen

Denna helgen blev inte riktigt som de va tänkt..
Jag skulle ju jobbat sista dagen i lördags men så blev det inte. Jag kunde inte jobba alls på grund av min händer och fötter men framförallt händerna.
Jag har ju samlat på mig vätska i händerna och fötterna så det värker ju rätt bra i dem. Och i lördags kunde jag nästan inte böja på fingrarna. Visst de gick ju men det gjorde fruktansvärt ont och stå i 8 timmar och göra buketter de hade bara inte gått. Så jag jobbade min sista dag i torsdags istället. Hade dåligt samvete för att jag lämnade Nina själv i snittet men vad skulle jag gjort? Det hade inte gått att jobba iallafall.
Så i lördags blev det inte mycket gjort för min del. Rasmus va duktig och plockade undan, diskade och städade här hemma medan jag tog det lungt. Och sen fram mot eftermiddagen blev det lite bättre i händerna så vi åkte hem till mamma och papap för att grilla lite.

Idag har vi varit iväg nästan hela dagen. Vi åkte ut till Elgiganten för att köpa en telefon till Rasmus och sen åkte vi in till stan för att gå på marinfestivalen. Det va ju Nikelodiondagen idag så vi tänkte att Lucas kanske kunde gilla det men där fanns ju knappt någonting och scenen va ju på ett så dumt ställe så där såg man ingenting alls. De skulla haft scenen där de brukar ha rixfm festivalen istället så hade man kunnat ha med sig lite fika och suttit i parken och lyssnat. Men men man kan ju inte få allt här i världen.
Efter vi hade varit där inne en stund åkte vi hem och fikade lite och tog det lungt. Eller jag så lungt somd et nu kan bli när Lucas sätter igång och hittar på massa bus. Måste ha varit något konsitgt i den bullen som han fick för han blev jättebusig när han hade ätit den.
Nu sover han iallafall och Rasmus tittar på tv. Jag ska väl ta och sitta lite här vid datorn inna jag går och lägger mig.

I morgon ska vi på UL kl.11 och de ska bli så kul att få se den lill*. Hoppas att all vätska har försvunnit i njuren nu bara så man slipper tänka på det mer. Men de ska nog inte var anågon fara för de hade ju minskat lite förra gången vi va där så då kanske de har förvunnit helt eller nästan helt tills i morgon. Men det åter står ju att se.



  
Bilderna tagna v.37+0

*20 dagar kvar*