Lilla pricken

I natt sov Lucas inte alls bra men det berodde nog på febern. Rasmus satt med honom i 1 timma och 45 minuter och sen tog jag över och försökte få honom att somna men efter 1 timma tog jag in honom i vår säng och det tog ungefär en halvtimma innan han somnade. När han vaknade sen på morgonen vid 7.20 va han rätt så pigg och ville ha mat och hade inte så hög feber. Men hostan va ju kvar och han hade 2-3 prickar på benet och det va ju inget man tänkte så mycket på. Men sen vid middags tid hade han fått prickar på precis helakroppen. Vissa såg ut som att det kunde vara vattkoppor men de flesta så mer ut som nässelutslag. Vi ringde till citykliniken och de sa att vi kunde komma in med honom. Vi fick tid 13.40men kom inte in förrän 14 och jag började jobba 14.30 så det blev att stressa till jobbet sen, men jag han.
Doktorn visste inte riktigt vad det var för utslag han har fått men han trodde att det antagligen berodde på febern. Han kunde inte svara på om det var vattkoppor men troligtvis va det inte det sa han. Han lyssnade lite på honom och tittade honom i halsen och han va ju irriterad i halsen men det va inte halsfluss iallafall. Han sa att det enda vi kunde göra va att hålla utslagen rena och torra och hade han fortfarande feber på torsdag så skulle vi komma in med honom igen så de fick kolla på honom igen.

När jag kom till jobbet sen så gick tiden kanon fort, tycker inte att jag han komma dit förrän jag slutade. I morgon jobbar jag förmiddagen och det ska bli himla skönt, mycket bättre att jobba förmiddagen.

    

Lilla prickisen, inte så himla bra bilder kanske men man ser ju lite iaf.

Nu igen..

I morse när Lucas kom in till mig så la han sig hos mig och va jätteslö, annars brukar han alltid busa och om man blundar och sover räv brukar han alltid försöka väcka en. Men inte idag, han ville inte ens gå upp för att äta. Annars brukar han nästan flyga ur sängen och springa ut smackandes i köket när man frågar om han vill ha mat. Så jag gick och tog tempen på honom och den stannade på 39 grader. Så det va ju inte konstigt att han inte ville gå upp. Så jag gav honom en panodil och fixade lite frukost och fick i honom en yoggi iallafall. Sen ringde jag Rasmus för att kolla om inte han kunde vara hemma med Lucas idag eftersom jag gärna hade jobbat. Jag ringde till en av cheferna eftersom det inte går att få tag på honom via mobilen. Jag ringde till dem 7.50 och då sa de att de kunde ta ett meddelande så jag sda att han skulle be honom ringa hem så fort som möjligt. Men nu är klockan 8.48 och han har fortfarande inte ringt.. Undra om de har sagt till honom, antagligen inte för då hade han nog ringt med en gång. Tycker att det är lite dålig stil i så falll eftersom det kan ju faktist vara något viktigt som jag måste säga till honom. Tänk om det hade varit dagis som hade ringt eller att det hade hänt någonting med mig och bebisen eller något allvarligt med Lucas.
Får väl se när han ringer, antagligen vid 9 eftersom de har rast då.. Men vid 8.20 va jag tvungen att ringa till jobbet och säga att jag inte kommer eftersom de måste ju ha en  chans att hitta en ersättare för mig, jag kan ju inte direkt ringa 30 minuter innan och säga att jag inte kommer. Eller kan kan jag ju men det är ju inte så snällt mot dem. Får väl se hur det blir i morgon om det blir jag eller Rasmus som är hemma med honom.
Hoppas att han blir bra snart så han kan gå till dagis och busa.

Stackars vår lilla pojke!

Idag precis innan vi skulle åka så höll Lucas på att skrämma livet ur både mig och Rasmus. Han va jättetrött så han fick nappen och snutten  och han satte snutten bakom nacken som han brukar göra och höll i den med båda händerna, en på varje sida. Och sen skulle han gå iväg och så snubblar han, han trillar framåt och kan inte ta sig med händerna så han landar med ansiktet först rätt ner i det hårda golvet. När jag tar upp honom så har han blod i hela munnen och det är inte lite. Det är alldeles mörkrött för det är så mycket och han blödde ner både sin egen och min tröja.
Först trodde vi att det kunde vara tänderna men som tur va så var de inte lösa utan det var överläppen det blödde från. Vi sköljde hans mun i kallt vatten och sen fick han drika kallt vatten, det gjorde att det blödde mindre och man kunde se var det kom ifrån men det måste gjort fruktansvärt ont på honom. Det va en riktigt rejäl smäll och han hade nappen i munnen men det kanske var tur det för annars hade han kanske slagt ut tänderna eller bitit sig ordentligt i tungan. Tillslut så slutade det att blöda och vi kunde åka iväg. Jag lämnade av Rasmus och Lucas hos en kompis och åkte vidare till jobbet.
Men som tur är så har han inte haft så ont av att han ramlade, han har kunnat äta som vanligt och har busat i massor. Det enda han reagerade på var när vi skulle borsta tänderna där uppe. Då kommer man ju åt läppen så det gjorde nog lite ont men annars verkar det ha gått rätt så bra så han hade tur i oturen för det kunde ju blivit mycket värre.
Stackars mamma och pappas lilla älskling nu sover han iallafall sen 19.00 och i morgon ska han till dagis och då kommer han att bli jätteglad.

Fullproppad vecka!

Måndag
Jobba 10-14.45

Tisdag
Jobba 14.30-19.15

Onsdag
Jobba 9.30-14.45

Torsdag
Ge-kås

Fredag
Inget planerat

Lördag
Jobba 10-17.15

Söndag
Fira mig

Trött trött..

Ja idag har jag ju jobbat heladagen och är fruktansvärt trött nu. Förstår inte varför för jag har sovit som vanligt och jobba det har man ju vant sig vid nu igen. Men men får väl gå och lägga mig tidigt idag, det är ju ändå hockey på tv och det hade jag ju inte tänkt att titta på.. Då sitter jag hellre här vid datorn eller läser istället.

I morgon ska jag jobba igen men jag börjar inte förrän 11 och det är rätt skönt. Och söndagar är rätt skönt att jobba med även fast det kanske blir mycket folk så känns det ändå annorlunda på söndagar, men det kanske är för att man börjar senare och för att snittet är stängt. Och på vardagarna är folk mer stressade också.


Idag går jag in i vecka 24 (23+0) och bebisen sparkar och lever rövare hela tiden nu tycker jag. Tycker aldrig att den ligger stilla.
Nu har illamåendet nästan gett med sig helt, det är bara vissa lukter som absolut inte fungerar men jag kan ju fortfarande inte med olivtvål lukten efter jag väntade Lucas och det kommer jag nog aldrig mer att göra heller. Den är riktigt vidrig! Och nu när jag inte har så mycket illamående kvar så har ju naturligtvis halsbrännan tagit överhand. Så nu är det massa nya saker jag inte kan äta för då får jag halsbränna istället. Lite jobbigt men jag slipper att spy iallafall och det är himla skönt. Men det är ju bara att stå ut med allt tråkigt som det kan innebära att vara gravid för det kommer ju någonting underbart ur det. Och det är ju verkligen värt all möda!



     
Bilderna tagna igår v.22+6



Så här roligt hade Lucas när jag gjorde mig iordning i morse. Jag tyckte det lät som att han satt och grävde i stenar eller nåt men så kom jag på att jag hade glaskross och ljus på bordet. Och mycket riktigt så hade han klättrat upp på bordet och va hur glad och nöjd som helst. Men de va inte lika roligt när jag skällde på honom..
♥ Min lilla busunge ♥

Super trevlig kväll!

Igår va det ju babycafé och jag och Lucas kom dit som vanligt vid 10 tiden och då brukar det alltid vara någon där, men där va bara Marianne som är ledare. Vi väntade ett tag för vi tänkte att de andra kommer säkert men tiden gick och det var fortfarande bara vi. Så tillslut så ringde Marienne till en av dem som brukar vara där och då sa hon att de flesta hade sckikat runt sms och ringt till varnandra och sagt att de inte kunde komma och bara för att den ena inte kunde så ville inte den andra dit heller. Men egentligtn så kunde hälften av alla, det var bara det att de trodde att ingen skulle komma bara för att en person inte kunde komma. Tycker att det är lite dålig stil eftersom de köper in fika och sånt så då kunde de ju iallafall ringt och sagt att de inte kom.
Till slut så kom en av de andra och då fikade vi och pratade om lite allt möjligt. Det va ju mysigt det också men det va ju ändå tråkigt att de andra inte kom bara för att en person hade förhinder den dagen..
Sen på kvällen skulle jag iväg till en jobbarkompis, Maija. Det va alla tjejerna på jobbet som va hemma hos henne och det va riktigt trevligt. Maija hade gjort en supergod köttfärspaj och till efterrätt hade Malin gjort chokladkaka det blev en massa prat och skratt. Vi kom dit vid 19.15 och åkte där ifrån vid 23 tiden. Det var verkligen en lyckad kväll! 


Lucas har blivit mycket bättre nu fast han har ju lite hosta kvar men annars är det inget större fel på honom. Jag lämnade honom på dagis nu vid 9 och efter det åkte jag till Citygross och handlade. Tycker inte att de va så himla billigt som man har hört att det ska vara. De flesta varorna låg på samma pris och till och med lägre på Grens, fast en fördel är ju att de har lite större föpckningar av vissa saker men annars så tror jag inte att det spelar så stor roll om man handlar på grens eller citygross ur ekonomisk synvinkel. Men en fördel med Citygross är ju att det ligger närmre men deras kassor är ju totalt värdelösa! Rullbanden är ju så små så man får ju inte plats med någonting på dem. Vi har till och med större på Blomsterlandet och det är ju inte ens en mataffär men förhoppningsvis så inser de att de måste ha lite större plats så man slipper stå i kö så himla länge.

Imorgon ska jag ju jobba hela dagen 9.30-17.15 och sen är jag inte ledig förrän på torsdag. Men det är skönt att jag har fått lite mer tider nu.

Nähä nu ska jag ta och fixa lite middag. Kött, sås och potatis blir det idag.


Ännu en sjukling i hemmet..

Idag har Lucas varit på dagis och han är jättebusig så det va ju skönt att det gick över så fort, men han har ju fortfarande kvar hostan och näsan rinner. Men det försvinner väl snart det också. Och nu har Rasmus blivt sjuk istället. Han ringde när jag skulle iväg och lämna Lucas på dagis så det va bara att åka och hämta honom när jag hade lämnat av Lucas. Så nu är det väl bara jag kvar.. Men jag va ju fökyld för bara någon vecka sen och då va ju ingen annan det så jag hoppas att jag klarar mig.

Idag på dagis så hade Lucas ramlat när de var ute så han har ett fint skrap märke på ena kinden och vid ögat. Han hade naturligtvis klättrat och sedan ramlat. Han hade inte klättrat högt utan det vara bara på trappen in till lekstugan så det va ju inte högt och de sa att han höll sig kvar på trätrappen och tur var det för annars hade han ramlat rätt på stenplattorna sa de. Men jag är ändå förvånad över att han har klarat sig så länge utan att slå sig när han är ute, för han ska ju vara överallt och ibland tror han att han kan mer än vad han egentligen kan.

Förresten så har vi beställt nya bänkskivor och nytt golv till köket. De va och mätte bänkskivorna idag och sen skulle det ta några veckor innan vi fick dem. Men frågan är ju bara vad de menar med några veckor.. Sen golvet lär vi ju få vänta på i ca 2-3 månader men de blir nog bra när vi väl får det för nu är det så himla tråkigt, jag trivs inte alls med köket nu. Så jag längtar verkligen tills det är färdigt!

Nää nu får jag väl ta hand om mina pojkar. Och sen kanske jag tar Lucas och åker en sväng till City gross men det kommer väl att vara så fullt med folk att man inte kommer varken fram eller bak. Får se om jag åker dit, har inte bestämmt mig än..


//Emma

Tisdag

Lucas är bättre idag och han har ingen feber men näsan rinner och han har lite hosta så jag lämnade inte honom på dagis idag. Men imorgon ska han dit och de tror jag han kommer gilla :)
Idag har vi varit hos min mormor i trönninge och sen åkte vi ju till ungmammagruppen efter vi hämtat upp en kompis som också skulle med dit. Det va lika trevligt som vanligt men det är lite synd att det bara är varannan vecka.
Nu ska jag ta och äta lite kvällsmat och sen blir det väl lite tv innan läggdax.

//Emma

Idag har jag varit duktig!

Ja idag har jag verkligen fått mycket gjort även fast Lucas har varit sjuk och gnällig.
Jag har dammat och dammsugit hela lägenheten, tvättat 3 maskiner tvätt, lagat mat, varit och handlat och ändrat om i Lucas rum. Samtidigt som jag har fått ta hand om min lilla sjukling, så han har ändå varit rätt så snäll idag. Han vill ju hjälpa till med allt så det tar ju lite längre tid än vad det hade gjort om jag hade gjort det själv, men det är ju lika bra att han får hjälpa till så mycket han vill och han är faktist riktigt duktig. Han vet precis i vilken ordning man ska göra allt när man ska tvätta och han vet vilka knapper man ska trycka på och det är ju inte dåligt att kunna tvätta när man är bara 1 år!

Idag fick jag förresten brev från John Bauergymnasiet. De bjöd in till inspirationskväll den 5 maj och det tänkte jag faktist gå på. Det är ju roligt att de bjuder in även gamla elever. Ska faktist bli jätteroligt!


Tulpaner jag fick från jobbet, härligt med vår!


     
Lucas rum efter jag ändrade om.


//Emma

Mammas lilla sjukling..

Nu har jag fått svar på varför Lucas har varit så gnällig senaste vecka. Han har nämligen blivit sjuk, han har feber, hosta och är förkyld. Lilla stackaren. Hoppas att han blir frisk fort så han slipper den rinniga näsan och hostan, han kan ju knappt suga på nappen och näsdropparna hjälper ju inte så himla mycket.

Helgen har varit bra annars, jag har ju jobbat hela helgen men efter jobbet i lördags åkte vi hem till mamma och pappa och grillade lite.
Och natten mellan lördag och söndag blev det inte så mycket sömn.. Lucas vaknade vid 00.30 och somnade inte igen förrän vid 03.00 ungefär och inte nog med det så kom grannen hem vid 2 tiden och börjar spela hög musik.. Okej om de spelar fram till 24 eller nåt sånt ifall de har fest men komma hem mitt i natten och sätta på högsta volym det tycker jag är väldigt respektlöst när man bor i lägenhet. Speciellt med tanke på att man inte får föra oväsen efter 23 på helgerna.
Tillslut när Lucas äntligen hade somnat kunde både jag och Rasmus sova iallafall och sen va det bara att gå upp och jobba på söndagen. Som tur va så började jag klockan 11 så det va ju inte så tidigt. Och under tiden jag jobbade så hade Lucas sovit i 3 timmar och det gör han aldrig annars. Han brukar sova max 1 timma men under tiden Lucas sov så satt Rasmus vid datorn och fixade lite med min blogg så nu har jag en ny design på den :) Han sa att han inte blev riktigt nöjd med allt men jag tycker att det blev bra.

Idag har jag inte hunnit kolla om Luas har feber men jag får ta och göra det när han har sovit färdgt. Han åt frukost som vanligt iallafall och det är ju skönt att han äter. Får se hur han mår idag annars får han vara hemma från dagis imorgon. Lite synd för han tycker ju att det är så roligt på dagis!
Annars hade jag tänkt att försöka städa av lite här idag om Lucas tillåter det och till middag tänkte jag göra något med kycklingfilé och ris, får se vad det blir..



En ganska lugn vecka

Måndag
Tvätta och städa om min lilla sjukling tillåter det.

Tisdag
Ungmammagrupp 16.00

Onsdag
Inget planerat

Torsdag
Babycafé
Hem till Maija 19.15

Fredag
Inget planerat

Lördag
Vecka 24 (23+0)
Jobba 9.30-17.15
Rasmus jobba 7-13
Lucas hem till sin mormor och morfar

Söndag
Jobba 11-17.15


//Emma

Usch vilken morgon!

Denna morgonen har inte alls varit rolig.. Lucas vaknade strax innan 7 ochkom in till mig då, han va hur go som helst och låg och gosade en stund innan vi gick upp. Så det började bra men sen när vi hade gått upp då började det. Han har bara gnällt precis hela tiden, ingenting jag gjorde blev bra. Min stackars lilla kille, undra vad det kan vara. Det är ju så svårt när han inte kan berätta vad det är som är fel.
Men sen när jag sa att han skulle åka till dagis blev han lite gladare och gick ut i hallen för att ta på sig. Tänk vad mycket de små förstår egentligen, man tror inte att de förstår så mycket men det vet precis vad man menar fast bara när de själva vill förståss :P

Kom att tänka på en sak som har hänt nu, senast igår. Det är att folk tror att de kan säga och göra precis vad de vill bara för att man är gravid..
Jag har ju varit med om folk som kommer fram och ska ta på magen och det tycker jag faktist inte att man kan göra bara för att det finns en bebis där. Vem har sagt att min mage är en allmän egendom bara för att jag är gravid? Det är ju fortfarande MIN mage och ingen annans!
Men det värsta av allt är när folk säger att man har blivit rund och lagt på sig lite!
Fick höra det senast igår att jag hade blivit lite rund i ansiktet..
De säger ju efter de har sagt det att det är ju för att du är gravid och det hör ju till, men vad då då? Hur kul är det att höra att man har blivit rund och lagt på sig?
Okej jag vet att man lägger på sig extra när man är gravid och det kanske jag har gjort också, men det betyder inte att det är något jag vill höra! Jag blir faktist ledsen när folk säger så men det förstår tydligen inte alla.. Man har faktist känslor även när man är gravid, de försvinner ju inte precis..
Hade man sagt till en person som inte är gravid att den personen hade lagt på sig så hade de ju blivit ett himla liv, så gör man bara inte och tycker man att en person har blivit tjock eller rund så kan man ju faktist hålla det för sig själv!


//Emma

V.22

Jaha nu är det hockey på tv igen.. Tråkigt tråkigt..

Idag har vi varit på babycafet och det va lika trevligt som vanligt fast Lucas har varit gnällig hela dagen och inte velat göra så mycket. Jag vet inte om han håller på att få sina kindtänder där uppe och att det är därför han har varit gnällig. Men om man känner på tandköttet så är det svullet och det buktar utåt eller vad man ska säga och han har varit gnällig hela veckan så jag antar att det kan vara tänderna som spökar. Eller så är han inne i en gnällperiod helt enkelt det återstår ju att se. Hoppas att han blir sitt vanliga góa jag snart igen bara och att han inte har för ont om det nu är tänderna!


Ja det va ju ett tag sen jag skrev någonting om bebisen i magen. Nu är jag ju i vekca 22 (21+5) så det går framåt.
H*n växer och sprallar på, nu kan ju Rasmus känna den också och det är han ju superglad över. Men jag måste ju säga att det är en riktigt liten vild en om man jämför med hur Lucas va när han va i magen, jag tycker aldrig att denna lill* är stilla. Det är full fart hela tiden.
Illamåendet är bättre nu iallfall och jag försöker klara mig så mycket jag kan utan att ta mina tabletter, det går rätt så bra men vissa dagar går det absolut inte. Jag förstår inte varför man ska behöva må så illa.. Vissa säger att det har med hormonerna att göra och att det ska försvinna när bebisen får sin näring från moderkakan i v12, men det tror jag inte på för jag har ju passerat det för längesen och spyr gör jag fortfarande så det kan bara inte vara därför. Men det är ju rätt konstigt att det inte finns någon som vet vad det beror på. Och det där med att det har med könet på barnet att göra tror jag inte heller på för då skulle Lucas varit en tjej så dåligt som jag mådde med honom. 
jag är glad att det värst är över nu iallafall. Och precis som förra gången så har jag fått halsbränna nu när illamåendet börjar ge med sig lite.
Men det går ju över när den lill* har tänkt att komma ut och det är ju verkligen värt allt besvär som man får utstå. Och som tur är så glömmer man ju bort hur det verkligen va. Man kommer ju ihåg att man mådde skit men inte hur det verkligen känndes, och tur är väl det annars skulle inte jag fått fler barn efter Lucas iallafall och en förlossning skulle nog ingen gå igenom mer än en gång om man komemr ihåg precis hur det känndes. Man vet ju att det gör fruktansvärt ont men det glömmer man ju så fort man får sin lilla guldklimp till sig. 

Här är lite bilder på magen, tagna idag.







//Emma

Mamma, mamma, mamma!

Nu äntligen kan Lucas säga mamma. I söndags sa han det för första gången och efter det säger han det hela tiden när han gnäller annars säger han det inte. Annars har han inte lärt sig några nya ord, de han använder sig av mest är oj, bam (om något smäller, låter eller om han kastar något) och dää (där). De sa ju på bvc att helt plötsligt kan de börja säga hur många ord som helst för de har lagrat alla utan att använda sig av dem, så vi får väl se hur långtid det tar innan nästa ord kommer.

Igår när Lucas va på dagis passade jag på att tvätta, byta gardiner i vardagsrummet och köket och bytade sängkläder i sängarna. Sen gjorde jag soppa och den blev himla god. Efter de hade jag egentligen tänkt dammsuga oxå men så fastnade jag vid datorn och sen va det dax att hämta hem lillplutten från dagis.

Idag har jag jobbat förmiddagen och sen när jag hade hämtat Lucas så va vi ute på lekplatsen en stund och det tyckte han va jätteroligt. Sen har han varit supergnällig hela kvällen men han har varit jättetrött så det är ju därför. Nu sover han iallafall och Rasmus ska ha datorn så jag ska ta och sätta mig vid tvn.

Imon är det babycafet och de kan vi ju inte missa och efter det blir det en sväng till trönninge.


//Emma

Vecka 16

Måndag
Tivoli och glass på östarastranden med Rasmus, Lucas, mamma, Emil och Elvira

Tisdag
Lucas på dagis 9-14
Städa..

Onsdag
Jobba 10-14.45

Torsdag
Babycafé

Fredag
Lucas på dagis 9-12.15

Lördag
Jobba 9.30-17.15
V.23 (22+0)

Söndag
Jobba 11-16



//Emma

Äntligen ledig.

Så, äntligen har jag några minuter över att sitta lite vid datorn.
Det har verkligen varit fullt upp hela helgen. Jag har ju jobbat från öppning till stängning trosdag, fredag och lördag och efter jag slutade i fredags åkte jag hem till mamma och pappa för att grilla lite. Rasmus och Lucas hade varit där hela dagen och busat med Elvira. Sen på lördagen åkte jag hem till Rasmus mamma eftersom Rasmus och Lucas va där och igår va vi hemma hos mamma och pappa och åt lite påskmat och va ute i det fina vädret. Så det har vekligen varit full fart hela tiden och idag ska vi träffa mamma inne på tivolit vid 13.30, vet inte om det är något att ha där men det får vi väl se och efter det måste vi handla lite. Sen blir det en kväll i soffan och bara ta det lugnt.


//Emma

Dagen idag..

Idag har jag jobbat 12-18, det var meningen att jag skulle varit i kassan men jag fick vara i snittet och göra planteringar istället. Mycket roligare :) Imorgon skulle jag egentligen jobbat förmiddag men Kalle undrade om jag kunde obba hela dagen och det tackar man ju inte nej till, skulle nog få plantera lite imorgon också så det ska bli kul. Det var ju så längesedan jag gjorde sånt så de e så himla kul att få göra det igen, man har saknat det så jag hoppas att jag får jobba mycket nu i sommar innan jag ska vara hemma ett bra tag igen. Lite tråkigt bara att man ska behöva jobba när alla andra är lediga, men så har det ju alltid varit så det är ju inget nytt.
Nu när jag kom hem från jobbet var Lucas hur go och busig som helst annars brukar han vara rätt gnällig på kvällarna eftersom han är trött men inte idag. Han skulle bara busa och busa min lillegosepojk.
Nu sover han iallafall och Rasmus sitter fast klistrad vid tvn eftersom det tydligen var hockey idag också så jag fick inte titta på någon tv idag heller.. Men jag får väl lägga mig tidigt istället eftersom det blir en långdag imorgon.

//Emma

Härlig dag!

Idag hade jag ju bästämt träff med Amanda och Hanna. Vi träffade dem innen i stan kl.11 på pippilekplatsen i norrekattspark. Vi var där i ca 1½ timma sen blev de små lite gnälliga eftersom det var dags för lite mat. Så vi gick in till stan för att hitta ett ställe att äta på och det slutade ju att vi åt på Mc´donalds. Efter alla hade ätit  gick vi och tittade i lite affärer och pratade om lite allt möjligt. Vi har juinte träffats på ca 1 år så det har ju hänt en del sen dess så det var himla roligt att träffa henne igen och få träffa lilla Hanna som jag inte har sett sen hon var en liten bebis.
När vi hade åkt från stan körde jag bara hem och lämnade Lucas hos Rasmus och sen åkte jag in till stan igen eftersom jag skulle på Ungmammagruppen. Kul att börja där igen så man träffar fler i ungefär samma ålder som ska ha barn nu också. Träffade bland annat min kusin som ska ha barn nu i juni och en som gick i samma skola som mig på gymnasiet som hade en liten Lucas på 7 veckor. Så det var några man kände igen och några nya, sen kommer det väl komma fler som ska ha i slutet av sommaren och på hösten.

Och vad ska man hitta på nu då?? Rasmus har bokat tvn hela kvällen för det är hocky och det vill jag inte titta på.. Får väl bli en stund vid datorn och sen läsa lite kanske. Kan ju passa på att gå och lägga mig tidigt idag så man får sova många timmar. Men de kan jag väl inte ändå för jag måste väl springa upp på toa och så kommer säkert Lucas vakna och vilja ha nappen så får man springa och ge honom den. Han brukar sova hela nätterna men man vet ju aldrig..
Får hålla tummarna att han sover lika bra som i natt min lilla guldklimp!


//Emma


Händer v 15



Måndag: Städa lite, gå ut en runda med Lucas

Tisdag: Träffa Amanda och Hanna från ungmammagruppen, Ungmammagrupp 16-17.45

Onsdag:  Jobba 12-18

Torsdag: Jobba 10-19,15

Fredag: Jobba 9.30-17,15 sedan hem till mamma och pappa

Lördag: Jobba 9.30-17,15

Söndag: Inget planerat


//Emma

Angående förra inlägget.

Jag har sagt till personen i fråga flera gånger och det finns fler som har sagt till henne men utan resultat. Det enda som har fungerat är när Rasmus har sagt till henne.. Så när han är i närheten gör hon ingenting men så fort han är utom synhåll så är hon på Luacs igen. Det är precis som att hon inte bryr sig när jag säger någonting..

//Emma

Varför kan inte folk sköta sig själva??

I lördags var det egentligen meningen att vi skulle hem till mamma och pappa för att grilla och byta däck på bilen. Men Kalle ringde i fredags och frågade om jag kunde jobba på lördagen och det kunde jag ju inte tacka nej till. Så jag körde och lämnade Rasmus, Lucas och bilen i tönnersjö tog mammas bil och körde och jobbade. Under tiden bytade Rasmus däck. Sen kl.16 skulle vi på fest hos min morbrors tjej som fyllde år, jag slutade ju kl.16 men kom ändå när alla andra kom så det var ju tur det. Där blev det potatissallad och kassler och såklart tårta. Det var himla trevligt förutom en sak..
Där var en person som hela tiden varje gång man träffar henne ska hålla på och klaga på hur vi tar hand om Lucas t.ex att vi har för mycket/lite kläder på honom, att man inte ska mata på det ena eller andra sättet. Man ska inte göra si och inte så, jag tycker att det är så himla jobbigt när folk håller på på det viset. Okej man får lov att tycka precis vad man vill och det kan jag också göra men jag säger inte det till personen i fråga utan jag håller det för mig själv. För alla har vi våra egna sätt att att hand om våra barn på och det finns ju faktist ingen annan än just föräldrarna som känner sitt barn på bästa sätt och vet vad de gillar och inte gillar. Det sättet som vi har till Lucas kanske inte alls passar till andra barn men det passa ju honom och vi vet att han mår bra av det och trivs med det. 
En annan sak som denna personen gör det är att hon tar andras ungar och springer iväg med dem. ja hon snor ju inte dem men hon tar dem precis som om det vore hennes egna. Tex  så sprang Lucas runt i de lokalerna som vi var i och lekte och en dörr stod öppen eftersom det var så varmt och Lucas tyckte ju att det var jätteroligt att springa dit hela tiden eftersom jag sa till honom att han inte skulle vara där. OCh vacd gör den personen då? Jo hon tar honom även fats han protisterar med skrik att han inte vill att hon ska ta honom och går ut med honom. Så jag går efter och ska ta honom men så ser jag att ahn är på väg mot mormor (min mamma) så jag lät honom gå. Han gick ju raka vägen till henne och ville upp eftersom han inte ville vara hos den andra personen. Lucas blev ju glad eftersom han kom till mormor men den andra personen blev skitsur för han inte ville vara hos henne och det verkade precis som hon blev sur på mamma. Men det är ju inte mammas fel att Lucas vill till henne istället. Och det va inte ända gången den kvällen hon försökte ta honom så varje gång Lucas såg henne gick han stora omvägar.
När vi kom äta så såg samma person min mage och frågade om vi skulle ha en till och jag sa ju att vi skulle ha det och då börjar hon hånskratta och tittade med jättekonstig blick och sa jaja. Vad hon menar med det det vet jag inte och det kanske jag inte vill heller.. Sen började hon fråga hur mycket jag hade gått upp och när jag sa 2 kg vilket jag har gått upp tittade hon på mig precis som hon inte trodde mig och det är inte första gången hon påpekar saker om min vikt. Det har hänt vid ett flertal gånger och jag börjar bli väldigt trött på det. Jag vet inte om det är för hon är avundsjuk eller nåt för hon är rätt så kraftig men hon skyller på att hon har fött 3 barn, men min mamma har föt 4 st och hon är minsann inte tjock någonstans. Hon är ju till och med smalaren än mig när jag inte är gravid. Så att skylla på att hon har fött barn är enbart undanflykter.
Sen när vi skulle hem kom hon och skulle säga hejdå och börjar ta på min mage och det är någongting jag inte förstår mig på. Jag skulle aldrig för mitt liv ta på någon annans mage bara för att personen är gravid. Man har ingen rätt i världen att göra så tycker jag, inte utan att fårga först. Magen är min och bara min, med eller utan bebis!
Det tråkigaste av allt är att den personen är tillsammans med en väldigt nära släkting, och han är hur go som helst och jag hade gärna träffat honom oftare men som det är nu så undviker man henne så mycket som det bara går på grund av hennes sätt och attityd. Fruktansvärt tråkigt att det ska behöva vara så men jag vet att jag inte är ensam om det..

Nog om det..
När vi kom hem efter festen blev det lite tv tittande och sedan sängen.
Idag har Jag och Lucas varit hemma hps mamma och pappa, Lucas har busat med Elvira och jag och mamma flyttade bak Lucas bilstol i baksätet eftersom solen lyser rakt i huvudet på honom och det blir ju så himla varmt. Och så ser jag mycket bättre när han inte sitter ivägen. Så det blir nog himla bra tror jag. Efter vi hade flyttat stolen passade jag på att damsuga inne i bilen och det var någonting som var välbehövligt. 

Nu ska jag ta och krypa i säng för mina ögonlock börjar bli väldigt tunga..

Natt natt, sov så gott!


//Emma

Stackars liten..

Idag har vi ju varit på bvc, Lucas skulle ju på 1-årskontroll och få vaccin.
Han vägde 10,11 kg och va 78 cm lång och allt såg bra ut, han följer sin kurva jättefint. Efter mätning och vägning och annan koll på utvecklingen va det dags för det värsta av allt. Sprutorna, han får ju 2 stycken. En i varje lår, men det gick jättebra. Malin (bvc sköterskan) blåste lite såpbubblor och sen stackde honom samtidigt i benen. Han blev lite ledsen precis när de stack emn när de var färdiga blåste hon lite mer såpbubblor och då var allt bra igen. Får bara hålla tummarna för att han inte får feber av sprutorna.
När vi va färdiga på bvc fortsatte jag jakten på en tunnare mössa till Lucas men det är ju så himla utplockat överallt. Tillslut hittade jag en på Cubus den va ju inte en sån som jag hade tänkt mig men den får duga. Efter det gick vi bort till ungdomsmottagningen för jag tänkte jag skulle börja i ungmammagruppen igen men verken Harriet eller Julia va där så de skulle höra av sig till mig.
Efter vi varit där åkte vi till grens för att köpa lite mat till kvällen, vi bestämmde igår att vi skulle ha bakadpotatis och det hade vi inte grejer till så de har jag och Lucas fixat nu. Ska bli så himla gott!

I förrgår kände Rasmus lill* bebisen för första gången. Mysigt mysigt att han också kan känna den :)


Bilden tagen idag, vecka 20 (19+6)


//Emma

Härligt med lite vår väder :)

Igår va jag ju och träffade Sofie undertiden som Lucas va på dagis. Vi tog en fika på eurostop och satt där med våra magar, hennes är dock större än min eftersom hon är i vecka 26 och jag i vecka 20. Vi hade himla mysigt men det va synd att vi inte hade längre tid att träffas bara men de får vi ta igen nästa gång vi ses.
När jag hade hämtat Lucas på dagis åkte vi hem till min mormor och morfar och där tvättade jag bilen och Lucas va ute och lekte och hjälpte till med bilen i garaget. han tyckte att det var jätteintressant att vara med och fixa emd blien, kanske blir han en liten bilmekaniker?!

Idag va vi på babycafet som vi inte har varit på 2 veckor nu. Det va kul att träffa de andra igen och Lucas tyckte nog också att det var roligt. Efter det var slut åkte vi till trönninge och va ute och lekte i det fina vädret. Sen åkte vi till eurostop för jag skulle ha tag på en tunnare mössa till Lucas men det va ju så himla utplockat, jag hittade en keps men ingen mössa.. Får väl kolla inne i stan istället, vi ska ju ändå dit imorgon eftersom Lucas ska få två sprutor.. Stackaren men han glömmer väl det efter ett tag iallafall så det går säkert jättebra.

Nu är jag hur trött som helst, hade kunnat stå upp och sova känns det som men det är väl tack vare min härliga förkyldning som jag har åkt på och inte nog med att jag har blivit förkyld jag har fått en himla halsbränna också. Inget roligt men det går väl över snart hoppas jag annars får jag väl stå ut till augusit. För vad gör man inte för sina små troll? Det är jobbigt när man väl är mitt uppe i det men det är ju värt besväret alla gånger när man väl får sin lill*plutt!



Bilmekanikern Lucas!


//Emma

Onsdag

Det är väl bara så typiskt.. Igår när jag skulle börja kl 7 för ovanlighetens skull så vaknade inte Lucas strax efter 6 som han brukar göra utan 6.40 tog jag upp honom men han ville inte vakna. Men till slut fick jag i honom en yoggi och på med kläderna och sen fort som attan till dagis och vidare för att börja räkna.
Förstår egentligen inte att de sätter inventeringen så tidigt, det måste ju bli en massa räknefel.. Då är det ju bättre att ha det på eftermiddagen som vi hade i måndags, jag och alla pensionärer från halmia för det va ju vi som räknade på som tusan då så vi behövde inte stanna till 15 igår som det var bestämmt från början. Vi blev klara redan 10.45 så då passade jag på att åka och handla och sen åkte jag hem och städade tills det var dags att hämta hem Lucas. Sen åkte vi till Retlog för att hämta Rasmus när han slutade och vidare ut till flygstaden och köpte nya skor till Lucas eftersom hans började bli små. Sen va vi bara hemma och tog det lungt resten av kvällen.

Idag vaknade Lucas som vanligt några minuter efter Rasmus hade gårr hemifrån, men det är väl bara för att jag vill att han ska sova lite längre. Nu är han på dagis och jag ska hem till Sofie om en timma och sen i eftermiddag ska va hem till min mormor och morfar för jag hade tänkt tvätta av bilen lite. Det va ju ett tag sen så det behövs.

Nu ska jag göra mig iordnin...


//Emma