Trött..

Äntligen hemma efter massa räknande.. Inventering är ju inte det roligaste som finns direkt, speciellt inte när man ska räkna massa vykort, plast fat och massa annat smått som det finns hur mycket som helst av. Men det måste ju göras, så i natt drömmer jag nog om siffror och sen är det tillbaks och räkna kl 7 i morgon igen.

Jag vägde mig idag, första gången sedan inskrivningen.. Jag trodde att jag hade gått upp jätte mycket men det hade jag inte. Bara 2 kg på 10 veckor, bra eller dåligt det vet jag inte men jag är glad att det inte är mer iaf.

Ska kolla tv nu..


//Emma


Nej! Jag vill inte..

Jag tror att jag håller på att bli förkyld.. Jag vaknade med lite ont i halsen igår och idag är det ännu värre och jag har lite ont i huvudet. Jag vill inte var förkyld nu! Hoppas att det bara är som det jävlas med mig och att det stannar vid ont i halsen och inte sätter sig i näsan för det var ju inte längesedan jag va förkyld..
Jaja, nu har jag inte tid att tänka mer på det iallafall för jag måste fixa lite mat och hinna med att få i Lucas lite mat, somna honom och duscha innan kl 14 då han ska vara på dagis, jag börjar ju 14.30 idag och Rasmus slutar ju inte förrän 16 så jag måste ju lämna honom en stund på dagis. Känns fel att lämna honom på eftermiddagen men vad ska man göra annars?

Nu har det börjat bli lite kraft i sparkarna på den lill* plutten. Igår kväll var h*n helt vild och nu kände man verkligen att det var riktiga sparkar och att h*n for rundor där inne. Men tyvärr inte tillräckligt för att Rasmus ska kunna känna det än.. Men det kommer nog snart.

Nu är det dags att ta tag i maten. Potatismos, fiskpinnar och morötter blir det nog.


//Emma

Då va denna helgen snart slut..

Denna helgen har faktist gått otroligt fort, känns som att det fortfarande är fredag, men sån tur har vi ju inte. I morgon är det ju måndag och en ny vecka och det är fullt upp hela veckan.

Måndag: Jobba 14-19.15
Tisdag: Jobba 7-15
Onsdag: Träffa Sofie
Torsdag: Babycafe
Fredag: Lucas till bvc för vaccin, mätning och vägning
Sen helgen vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, det blir nog att byta däck på bilen om det är väder för det iallafall. Sen får väl tiden utvisa vad som händer mer.

Nu ska jag ta och bada min lilla busunge innan han ska gå och nana.


//Emma


Jobba 6 dagar i rad.

Som jag skrev så gick det inte att dölja magen på jobbet. Men det va ingen som vågade fråga mig utan de frågade varandra och det va ju 2 som visste så när de hade fått reda på det först då vågade de säga något till mig. Men jag förstår dem, jag hade inte heller vågat fråga. Och jag fick reda på igår att en av dem på jobbet som jag hade misstänkt va gravid hade varit det, men tyvärr så slutade de inte så bra.. De fick veta att deras lilla bebis inte levde genom ultraljudet tror jag det var, så det är ju ännu en person jag känner som har fått reda på det när nästan halva tiden har gått. Så man känner ju att man är riktigt lyckligt lottad som har fått en frisk liten grabb och har en liten i magen som förhoppningsvis också är frisk och mår bra. Livet är ju så himla orättvist, vissa kämpar och kämpar men ändå blir allt bara pankaka.. 
Men jag tror ju att det finns en mening med allt som händer, även fast det är jättetråkiga saker som händer så tror jag att det finns en mening med det.

Åter till jobbet då, jag jobbade ju igår och det visste jag ju att jag skulle göra men jag trodde ju att jag skulle vara ledig idag.. Så jag lämnade Lucas på dagis vi 9 som jag skulle och kom hem och satte mig vid datorn och sen hade jag tänkt sätta mig i soffan med en bok och inte göra  någonting annat fram till det va dags att hämta Lucas. Men de planerna gick åt skogen för Kalel ringde vid 10 och undrade om jag kunde komma och jobba så fort som möjligt. Och visst kunde jag det. Så det blev ingen vila idag inte, och nu ska jag jobba ända fram till tisdag. Lördag och söndag jobbar jag 11-16, måndag 14.30-19.15 och på tisdag 7-15. Så det är himla skönt att jag får lite tider, det känns så himla bra att vara tillbaka och jobba igen och eftersom det går så bra för Lucas på dagis så behöver man ju inte känna sig som en hemsk mamma som lämnar bort sitt barn på ett ställe där det verkligen inte vill vara. Så de känns verkligen jättebra.

Nu ska jag ta mitt godis och gå och sätta mig i soffan helt själv och bara gotta mig. Rasmus är ju ute och äter med några av sina gamla kompisar från högstadiet så då får man ju passa på att äta lite extra godis :)

//Emma

18+5

Ojoj, nu går det verkligen inte att dölja magen längre.. Jag tog på mig min blomsterlandet tröja och ja tjock har man ju blivit, byxorna provade jag inte ens för det är inte lönt.
Så idag lär ju alla som jobbar få reda på att Lucas ska bli storebror, jag har bara sagt det till 2 personer och det gjorde jag i förgår. Egentligen hade jag velat säga det till Kalle först men när jag har pratat med honom har det inte funnits tillfälle för det har alltid varit andra där också och nu är han iväg några dagar så jag kan ju inte säga till honom idag heller. Men det går ju inte göra något åt det ändå och jag kan ju inte direkt dra in mage heller så det får bli som det blir. Ska bli intressant att se hur många som vågar fråga :P






Är i vecka 19 (18+5) idag så det är ju inte så konstigt att det syns.. Snart halvtid :)


//Emma

Underbart väder!!

Har precis varit och lämnat Lucas på dagis, tog en promenad dit och gud vad härligt väder det är. Riktigt skönt, nästan vindstilla och solen lyser. Härligt :)
 Hoppas att solen är här för att stanna hela våren och sommaren. Vill inte ha mer snö  och kyla nu. Det är ju snart april och då är det ju dags att våren tittar fram på riktigt!

 Men det är ju klart att det ska vara fint väder idag när jag inte har tid att vara ute. Jag ska ju vara hos tanläkaren kl 12.30 och innan dess ska jag hinna duscha, ta på mig kläder, torka håret, fixa mat och äta mm så egentligen har jag inte tid att sitta här.. Sen när jag har varit hos tandläkaren ska jag hämta Lucas på dagis 14.00 och köra honom snabbt till trönninge och sedan börjar jag jobba 14.30 så det blir tajt om tid att köra till trönninge. Men men de får gå det också, kanske kan hämta Lucas några minuter tidigare så det inte blir så himla stressigt.

Nää et är väl bäst att jag går och duschar nu så jag inte behöver stressa..


//Emma

Vår stora kille!

Ja nu är han verkligen stor. Han har fyllt 1 år, han har börjat på dagis och han går. Inte nog med det så har han även bytat till sin stora säng i sitt eget rum. Så nu sover han inte i spjälsängen längre utan i växasängen. Han har sovit i den i två nätter nu och det går jättebra.
Tidigare har vi alltid somnat honom i famnen och sedan lagt honom i hans säng men nu när han skulle byta säng och rum tyckte vi att det va lika bra att vänja honom direkt att somna i sängen. Jag trodde att det skulle vara vilda protester innan han hade vant sig vid att sonma i sängen men det har inte varit några problem över huvudtaget. Han har somnat på max 5 minuter och så snabbt gick det inte ens när han låg i famnen och somnade. Så det är himla skönt.
Fast igår kväll när vi skulle lägga oss hände det en liten olycka.. Precis när jag hade lagt mig i sängen hör jag en duns och sen ett skrik. Han trillade ur sängen! Det finns ju ingen bräda på sidan som det finns på de flesta växasängarna så det är ju lite dumt, men allt gick bra och ahn somnade om med en gång och höll sig kvar i sängen resten av natten.
Jag är verkligen förvånad över hur bra det har gått att byta, fast egentligen tycker jag att det är lite tidigt att byta från spjälsängen nu. Men vi tyckte att det är bättre att han har vant sig vid att sova där när den lill* kommer så eftersom h*n får ta spjälsängen och vi vill ju inte att han ska känna att vi "slänger ut" honom bara för att bebisen kommer. Vi vill ju verkligen inte att han ska känna sig bort glömd eller undan puttad bara för att det kommer en som är mindre.


Vår lilla ögonsten!


//Emma





Helt ensam..

Usch, hade verkligen glömt hur tråkigt det är att vara hemma helt ensam hemma.. Rasmus jobbar och Lucas är på dagis och jag ska inte hämta honom förrän kl 14. Så vad ska man hitta på tills dess? 
Visst finns här att göra tvätt, bädda sängarna och massa sånt tråkigt men gör jag allt idag vad ska jag då hitta på resten av veckan? Lucas ska ju vara på dagis hela veckan och han har ju fortfarande inskolning även fast jag inte är där så jobba kan jag ju inte direkt heller göra..
Men på torsdag ska jag iallafall till tandläkaren 12.30 och sen ska jag jobba 14.30-19.15 och sen jobbar jag 11-16 på lördag och söndag.  Ska bli skönt att börja jobba lite igen men jag vet ju inte hur mycket jag kommer jobba, förhoppningsvis kan jag få en hel del tider men man vet ju aldrig. Bara att hålla tummarna för gå hemma helt själv och inte göra någonting ända tills lill* bebisen kommer det vill jag verkligen inte och det ser ju inte så ljust ut att få något annat jobb nu i dessa tider och att man ska ha en lite till gör ju inte heller saken lättare.
Men men, Rasmus har tidig semester så han är ju hemma halva juni och halva juli och sen ska han vara pappaledig hela augusit så han ska ju vara hemma rätt mycket i sommar iallafall.

Nähä, om man skulle ta tag i tvätten kanske...


//Emma

Lucas 1 år idag!

Det är redan 1 år sedan han föddes tänka vad tiden går fort.
För exakt 1 år sedan va jag fortfarande på förlossningen och han hade inte kommit ut än, det är exakt 3 timmar och 1 minut kvar. 13.46 kom han till världen 51 cm lång och vägde 4080g och han förändrade våra liv på ett helt underbart sätt. Jag kunde aldrig tro att man kunde älska en så liten person så enormt mycket, det är en känsla som man bara kan förstå om man själv har barn tror jag. Han är det bästa som har hänt i mitt liv.

Och tänk så mycket som har hänt under bara ett år. Från att ha varit en hjälplös liten kille till att ha blivit en bestämd liten herre som vet precis vad han vill. Ha har lärt sig krypa, klättra, busa, gå och springa. Prata gör han inte så mycket än, bara titta, bam (om något trillar i golvet eller smäller) , pipi (fågel), pa (lampa) och dää (han pekar på något och säger där) men det kommer mer och mer. Han har börjat på dagis och det går hur bra som helst han trivs jättebra och han ska bli storebror. Ett helt fantastist år, visst har det funnits jobbiga stunder också men ett litet leende från Lucas och man glömmer allt som är jobbigt och tråkigt!
Jag är verkligen glad över att vi har fått en så härlig liten kille och jag hoppas verkligen att alla får uppleva sådan lycka!




       
Lucas i magen


Lucas 2 minuter gammal

1 mån   2 mån    3 mån    4 mån    5 mån



½ år

7 mån    8 mån    9 mån    10 mån    11 mån




1 år



Grattis Älskling på din 1-årsdag!


//Emma

Ultraljudet

Nu har vi varit på de andra ultraljudet och h*n hade kissat. Så BM tyckte att det såg jättebra ut, det är ju fortfarande lite vätska i ena njuren men eftersom den kunde kissa så fungerar ju allt som det ska. Så nästa tid hos Bm är inte förrän 4/5 och då är jag i v.25. En evighet tills dess känns det som men tiden går ju så himla fort så snart är vi ju där och då är det förhoppningsvis soligt och varmt och bara 3 dagar kvar till min födelsedag (7/5)     :)


//Emma

Jobbigt att vara på dagis

Igår lämnade vi jag Lucas på dagis mellan 9-11 och under tiden va jag och klippte mig. Det hade gått jättebra hela tiden men sen när vi kom hem va han jätteledsen. Ingenting va bra och maten ville han inte äta upp så vi la honom i vagnen och gick bort till Macinn och åt lite middag. Han somnade direkt när vi la honom i vagen och sen sov han i 2½ timma så han va nog supertrött för annars sover han max 1 timma. Men det är klart att han är trött eftersom det är så mycket nya intryck och människor helatiden så när man åker från dagis brukar han alltid somna som en stock.

Idag lämnade jag honom kl 9 och han ska vara där till 12.15 så han ska vara med och äta helt själv idag. Så under tiden han är där nu har jag och Rasmus fixat iordning lite i Lucas rum, klädkammaren och storstädat i lägenheten. Det behövdes verkligen och det känns så skönt nu när det är färdigt och snart ska vi hämta Lucas på dagis och köra och lämna honom hos min mormor eftersom vi ska på Ultraljud 13.45. Och efter det ska vi passa på att handla lite till Lucas kals som vi ska ha på söndag. Han måste ju ha tårta och massa gott när han fyller hela 1 år, stora killen.


//Emma

Underbar dag.

Denna dagen blev verkligen helt underbar.
När vi lämnade Lucas på dagis vid 10 tiden va de på väg ut och de sa till oss att vi kunde åka hem om vi ville och sen komma tillbaka 11.15 för att sedan äta där. Så vi åkte bort till eurostop en sväng och köpte fika som vi skulle ha till eftermiddagen och tittade lite i affärerna sen åkte jag och släppte av Rasmus på dagis igen, eftersom det va han som skulle äta där med Lucas. Sen åkte jag väg och hämtade en bilkudde hos mormor som Elvira skulle ha och sedan vidare till hennes dagis och hämtade henne. Och när hon var hämtad var det bara att åka tll vallås igen och hämta Rasmus och Lucas. Ett himla körande men tillslut kom vi fram till ändamålet som va Pippiplekparken. Elvira och Lucas tyckte verkligen att det va jätteroligt och efter massa bus så blev det fika och sen matade vi fåglarna. Sen va Lucas helt slut så vi gick till bilen och det dröjde inte många minuter innan han somnade. Han vaknade inte ens när jag tog av honom alla ytterkläderna så han va verkligen supertrött. Men han och Elvira hann med att busa lite till här hemma innan mamma kom och hämtade henne. Och nu är jag oxå helt slut så de blir en kväll framför tvn.


Har fått ny tid för ultraljudet nu, så på fredag ska vi dit igen och kolla så den lill* kan kissa ordentligt. Hoppas verkligen att det är som det ska! BM trodde ju inte att det skulle vara någon fara men man vet ju aldrig.. Så det känns skönt att de kollar upp det ordentligt iallafall. Sen blir det ju ytterligare ett UL i v.32 för att kolla det igen.


Lite bilder från dagen (fler bilder finns på bilddagboken) 
















//Emma

Inskolningen på dagis

Inskolningen går som väntat jättebra. Det är absolut inga problem att lämna honom ensam och när man ska hem vill han inte följa med :) Vi va ju där första dagen i fredags för att hälsa på och titta hur det såg ut sen började den riktiga inskolningen i måndags. Men redan i fredas va han själv en stund när de visade mig runt på resten av dagiset och i måndags va vi ju där bara en liten stund eftersom vi skulle på ultraljudet. Men igår satt jag och Rasmus i presonalrummet under de 2 timmarna som har va där och det var inga som helst problem. De hade ätit frukt och varit ute och lekt och självklart smakat lite på sanden också, det måste man ju ;)
Idag ska han vara med och äta middag för första gången men då ska Rasmus vara med och jag ska åka och se om jag får tag på Kalle.
Efter dagis blir det nog en sväng till Pippiparken med Lucas och Elvira. Ska bli himla kul.
Men nu måste jag göra mig i ordning så vi kan åka till dagis.


//Emma

Ultraljudet

Idag var det ju äntligen dags för ultraljudet. Har varit rätt nervös denna gången eftersom vi inte gjort något innan och jag har ju haft lite ont i magen till och från.
Men hjärtat slog och allt såg fint ut förutom att det fanns lite vätska i ena njuren. Hon sa att det nog inte skulle vara något eftersom urinblåsan var helt fylld så bebisen va nog jättekissnödig. Men vi ska dit om några dagar igen bara för att kolla så den kissar och att det fungerar som det ska. Annars var allting superbra.
Datumet blev ändrat, tyvärr åt fel håll.. Bf är den 22 Augusti så idag är jag alltså i vecka 18 (17+2) så det är ju en hel vecka mer men den kommer ju när den kommer iallafall så det spelar ju ingen roll vad vi säger för datum för den kommer ju när den vill ändå. Och det verkar ju vara en bestämd liten en för den ville absolut inte ligga så som barnmorska ville även fast hon försökte putta på den och allt möjligt. En liten bus bus den också kanske.

Två av bilderna vi fick, lite suddigt dock eftersom jag har fotat dem och inte scannat.


Ansiktet uppåt



Ansiktet neråt



//Emma

Helg igen

Nu har det hänt lite sen sist jag skrev. I torsdags va vi på babycafet och sen åkte vi hem till min mormor och va där ett tag.

På fredagen hade vi fullt upp först va vi på dagis och hälsade på. Det gick hur bra som helst. När vi kom dit och hade tagit av oss gick Lucas in och lekte med en gång han brydde sig inte om mig alls så han va kvar där och en i personalen visade mig resten av dagiset. Vi fick lite information och sen fick Lucas leka lite tills det hade gått ungefär 1 timma och då va det dags att åka vidare.
Vi åkte hem till mamma och pappa och slängde i oss lite middag och sen åkte vi iväg till kyrkan där begravningen skulle vara. Begravningen va jättefin och Lucas va jätteduktig hela tiden. Visst han gnällde väl nån gång eftersom han inte ville sitta stilla men de va inte mycket och så skrattade han när alla andra va ledsna. Men det förstår ju inte han så vad ska man göra.. Det gick iallafall bra och sen va det lite mat och sådant efteråt.
Efter det åkte vi hem till mamma och pappa och va där en stund innan vi åkte hem till Rasmus.

Igår åt vi middag hemma hos Rasmus mamma och sen åkte vi vidare till Eurostop för att träffa mamma. Vi skulle ju handla lite mat till kvällen. Det blev bakadpotatis med massa tillbehör, supergott!
När vi kom hem till mamma och pappa tog vi medd Lucas till lekplatsen en stund och det tyckte han va jätteroligt. Sen va det dax att tvätta bilen. Den va verkligen skitig så nu är den åter svart igen och skattemärket är påsatt så nu är det bara att tuta och köra. Sen va det dax för mat och melodifestival. Och jag är så himla glad att inte Caroline af Ugglas vann, jag tycker verkligen inte om henne.

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Men nu måste jag ge Lucas lite mat iallafall.


//Emma

Bara 5 dagar kvar!

Nu börjar det närma sig är i v 18 nu (17+4) och på måndag är det ultraljud och det ska bli så himla kul! Vi har ju inte sett denna lilla krabaten en enda gång. Lucas såg vi ju första gången i vecka 7 och sen gjorde jag ju 4 ultraljud till efter det eftersom jag blev inlagd på sjukhuset och där kollade de ju att allt va som det skulle.
Så denna gången är jag faktist väldigt nervös. Jag har ju kännt att den har sparkat och levt rövare nu den senaste veckan men jag har ju haft lite ont i magen till och från hela tiden och det hade jag inte med Lucas. Och med tanke på vad en kompis till mig råkade ut för så är man ju berädd på att allt kan hända.

Hon hade fått tid för rutinultraljudet och va jätteglad för att hon (eller ja de) skulle få se sin lilla plutt i magen men när de kom dit så levde tyvärr inte deras bebis. Hon hade inte kännt någonting konstigt och inte haft några blödningar så det blev ju verkligen som en chock.

En annan sak som jag är orolig för är att det kanske är mer än en bebis.. Jag tror inte det men man vet ju aldrig. Det finns ju tvillingar på både min och Rasmus sida. Men de får man väl ta då i så fall.
Det är ju rätt så dumt att gå och oroa sig för är det något som inte är som det ska får man ju ta det då, kan ju ändå inte göra någonting åt de nu. Men allt är säkert som det ska.

Längtar som bara den till måndag!
Och Rasmus ska vara hemma hela nästa vecka eftersom Lucas ska ha inskolning på dagis då så han har tagit pappaledigt. Ska bli himla skönt att ha honom hemma. Det blir ju inte att man ses så mycket när han jobbar hela dagarna. Så nästa vecka ser jag verkligen fram emot!


Nu får jag väl fortsätta med tvätten så jag blir färdig innan Lucas vaknar.


//Emma


...

I går var jag riktigt duktig tycker jag. Jag och morfar åkte iväg och köpte olja till bilen eftersom det började bli lite lite på stickan och att motorn skär vill man ju inte. När vi hade köpt den åkte vi hem till mormor och åt middag och sen gick jag ut till min kära bil. Jag städade av den lite insvändigt och det behövdes verkligen sen fixade jag bältena i Lucas stol eftersom de va på lägsta och behövde flyttas upp ett steg. Sen fyllde vi på olja och efter det va det dags för en välbehövlig tvättning. Så nu är bilen svart igen efter att ha varit brun av gegga, frågan är bara hur länge.. 
Men gud vad jobbigt och kallt de va att tvätta bilen. Det känndes lite i magen men jag tycker att det är konstigt för när Lucas låg i magen tvättade jag ju bilen när jag hade bf och då hände det absolut ingenting.. Men men jag kanske ansträngde mig för mycket. Och sen när bilen va färdig så va det fika och dä minsann hörde den lill*plutten av sig herregud, sen levde den rövare resten av kvällen. 

Men vad ska man hitta på idag då? 
Jag hade ju tänkt ta en långpromenad men det känner jag inte för eftersom det är så grått och tråkigt. 
Handla hade jag också behövt men de är så jobbigt att bära in allt när man har Lucas. Han väger ju ca 10 kg och sen mat kassar på det, nej det är jobbigt. Kanske blir en sväng till Eurostop eller nåt.. Vi får la se.
Nu sa jag ge Lucas lite mat iallafall och så får jag väl se om jag hittar något ätbart till mig också.


//Emma

Barnfria!

Lucas skulle som vanligt upp vid 6 idag, pigg som en mört. Så då gick vi och väckte Rasmus som somnade på soffan igår och har sovit där hela natten med tvn på utan att vakna. Sen gjorde vi oss i ordning och åkte ut till Tönnersjö och lämnade Lucas eftersom vi skulle på bio.
Vi tittade på Män som hatar kvinnor, jag tyckte att den va bra och Rasmus tyckte väl också det men den är ju svensk och han säger ju att alla svenska filmer är dåliga. Så att den va rätt så bra måste ju vara ett bra betyg från honom. När filmen va slut och vi satt i bilen på väg hem blev jag så himla sugen på att bowla så vi svängde inom Rejmes för att kolla om det var öppet och det va det. Men när vi kom upp va det proppfullt med folk så vi tänkte att det säkert inte fanns några lediga banor men det gjorde det så vi tog en bana och spelade. Det va riktigt kul att spela och det va riktigt jämnt hela tiden.

Omgång 1: Rasmus 49p    Emma 75p

Omgång 2: Rasmus 154p  Emma 144p

Omgång 3: Rasmus 225p  Emma 223p

Så det va riktigt jämnt hela tiden. Lucas är fortfarande kvar i Tönnersjö och ska vara där i natt så det blir bara jag, Rasmus och miniplutt hemma ikväll. 

Nu ska jag ta lite och äta och sen ta ett varmt bad som inte blir avbrutet av någon som skriker och vill komma in.
Fast det är väldigt tomt utan Lucas. Man saknar honom jättemycket. Exempel som att sitta vid datorn utan att han kommer och klättrar upp på nattysbordet och sen pillar på skärmen och ska trycka på alla knappar. Man blir irriterad när han gör det men det känns fruktansvärt tomt utan honom! Min lilla älskling.

Nää bäst jag skyndar mig att äta så jag hinner se melodifestivalen sen.


//Emma

                      


Usch..

Idag väger mitt huvud flera ton känns det som.. Och näsan är igen proppad men cement eller nåt för jag kan inte andas och allt är bara jobbigt.. Och nu när man är gravid så sitter ju förkyldningen i ännu längre än vad den brukar göra, förra gången va jag ju täppt i näsan i 3 veckor. Hoppas verkligen inte att det blir lika länge denna gången.
Jag har verkligen inte tid att vara sjuk nu för i morgon ska jag och Rasmus på bio och sen ska jag väl inte göra så himla mycket förräns på torsdag. Då är det ju babycafet och det kanske är sista gången jag kan gå dit på ett tag för på fredagen är det första dagen Lucas ska till dagis. Vi ska vara där 9.30 och hläsa på alla och kolla runt. Sen kl 13 är bergavningen av min gammelfarmor. Sen resten av helgen vet jag inte vad som händer men på måndagen är det ultraljud och de två resterande veckorna som är kvar av mars sen är det inskloning på dagis och 1-årskalas. Sen ska jag förhoppningsvis jobba en del fram tills den lill* krabaten kommer.
Så sjuk hinner jag inte med att vara just nu! Bara för det så blir jag väl jättesjuk nu..

Aja de är väl bara att ta de som de kommer, kan ju ändå inte påverka det..


//Emma

Mysig dag

I dag vaknade Lucas som vanligt vid 6 tiden, fattar inte varför han har börjat göra det. Och det hjälper inte om man lägger honom senare heller. Man hade kunnat ställa klockan efter honom.
Vi gick upp och åt frukost tittade på Vakna med the Vocie och gjorde oss i ordning. När vi va färdiga va det helt lagom att åka till Babycafét. Där va trevligt som vanligt och när det va slut åkte vi hem till Sofie och fikade lite sen gick vi en runda. Alltid lika trevligt att träffa henne och det ska bli så kul att vi ska få våra små med bara en månad mellan. Hon ska ju ha sin lill*plutt i juli och vi i agusti. Så det ska bli himla roligt!
När vi hade varit hos henne åkte vi och hämtade Rasmus och sen lämnade vi in vagnen på service och åkte hem. Så i morgon ska jag hämta vagnen och sen ska vi åka en sväng till Trönninge.

Nu ska jag bara ta det lignt och hoppas på att min huvudvärk försvinner snart har haft det hela kvällen men det är nog för att jag är trött.


//Emma

Inte igen!!

Nu har jag gått och blivit förkyld igen.. Vaknade men ont i halsen igår men det gick över så jag tänkte inte mer på det men i natt när jag vaknade va jag jättetäppt i näsan och va tvungen att gå upp för att ta näsdroppar. Och idag har jag varit täppt hela dagen. Hoppas att det inte blir likadant som sist iallafall. Det kan ju hålla sig till lite täppt i näsan men inget mer!!

I fredags ringde jag till min barnmorska eftersom mina tabletter mot illamåendet började ta slut eftersom jag inte klarar mig utan dem. Hon skulle säga till doktorn att skriva ett ny recept till mig så igår va jag på apoteket och kollade men då hade de inte skrivit något. Eftersom jag bara hade två tabletter kvar så ringde jag henne igen och hon tyckte att det va konstigt att jag inte hade fått det än så hon skulle prata med dortorn. Så i dag gick jag till apoteket här på vallås för att kolla om det hade kommit in än, som tur va så hade det kommit men självklart hade de inte mina kära tabletter på det lilla apoteket.. De hade inte ens nässpray i hyllorna utan det hade de bakom disken och man va tvungen att ta nummerlapp även om man inte skulle ha recept.. Okej att det va litet men nässpray bakom disken och nummerlapp utan recept...
Kan ju säga att i fortsättningen kommer jag hålla mig till apoteket på Eurostop eller inne i stan.

Ojoj blev mycket negativt nu men i övrigt har dagen varit bra. Min mormor har varit här för omväxlingsskull och vädret har varit helt underbart. Solen har varit framme hela dagen och där det inte blåste va det jätteskönt.

Nu är Rasmus hos en jobbarkompis och spelar eller vad de nu gör.. Så tvn är bara min ikväll. Fast jag ska nog ta och läsa lite i min bok också, man får ju ta och passa på när busen sover. Jag köpte ju två böcker på bokrean så jag måste ju läsa dem.

Ska ta och sätta mig i soffan med min bok nu.


//Emma

Ingen bra dag..

Usch idag har det inte varit en rolig dag.. Det började väl inte så farligt men sen gick det snabbt utför. Har ingen aning om varför, det bara har varit en sån dag idag. Jag har varit irriterad på allt och det går ju tyvärr ut över min stackars Rasmus. Han har inte gjort mig någonting men ändå få¨r han ta smällen..
Man får ju dåligt samvete men jag kan inte hjälpa det, det bara blir så att han får ta det.

Jag känner mig så elak, men jag är väldigt tacksam för att han står ut med mig och mitt "härliga" humör.

Nähä nu ska jag gå och sätta mig i soffan hos min Hasmus och gosa. De behövs en dag som denna!


//Emma

5 generationer har blivit 4...

I torsdags kväll lämnade min gammelfarmor Elin oss.
Hon blev 94 år gammal.

Den 13/3 är det begravning.



5 generationer.
Min farfar Helge, Lucas, gammelfarmor Elin, pappa och jag

//Emma


Fullspeckad helg.

Denna helgen har varit full speckad. Vi har inte varit hemma någonting känns det som.

I fredags blev det en tur till Eurostop och där träffade vi på pappa så vi följde med honom hem och var där hela eftermiddagen och kvällen eftersom Rasmus va ute med jobbet.

lördagen mådde Rasmus inte så bra eftersom det blev lite mycket dricka och för lite mat :P Så han skulle ju naturligtvis ha en hamburgare till middag. Så det va ju bara att åka iväg och äta på Max och sen åkte vi ut till Tönnersjö för att fira Emil som fyller 18 år imorgon den 3/3. Tänk min lillebror fyller hela 18 år.. Då måste ju jag vara gammal.
Så det blev tårta och karkor och vi va väl hemma vid 20,30 och tittade på det sista av melodifestivalen sen va det Flash point och sedan sängen.

Igår skulle vi äta middag hos Ramsus mamma Så vi va där en stund och sen va vi tvungna att åka ut till Trönninge för att låna deras skrivare eftersom våran inte fungerar. Eller fungerar gör den ju, man kan skriva ut foton och bilder men det gå inte att skriva ut text. Först trodde vi att det var fårgpatronen som hade torkat men det hade den inte så jag vet inte vad det är för fel på den. Mormors skrivare fungerade iallafall så vi fick ut det vi skulle.
När vi kom hem sen va det fotboll på tv och det skulle ju Rasmus naturligtvis titta på så jag och Lucas tog ett bad. Himla skönt, det va så längesedan jag badade.

Idag hade jag tänkt ta en sväng till Eurostop och sen får jag väl åka hem och tvätta för vi har ett litet berg med tvätt som vi måste bli av med.. Inget roligt men det måste ju göras det också.

//Emma