Blev ändrade planer idag

Idag va det ju tänkt att jag skulle börja jobba kl16 eftersom det va inventering idag. Men Kalle ringde i morse och undrade om jag kunde jobba förmiddagen i kassan istället. Och det är klart att jag heller jobbar mellan 9.30-14.45 än att börja 16 och inte veta när man kommer hem. Så det blev att jag jobbade förmiddagen istället.
När Jag slutade så kom Rasmus och Lucas in på jobbet och sen åkte vi ut till mamma och pappa i Tönnersjö så Lucas fick busa med Elvira och svalka av sig lite. De har ju en barnpool och vattenspridare. Men han är lite rädd för vattenspridaren, eller rädd är han kanske inte men han gillar inte riktigt när vattnet kommer på honom från den. Men de kan jag förstå det är ju kallt!
När klockan blev 19 åkte jag och lämnade av Rasmus vid Nyhem eftersom han skulle spela beachvolly med några kompisar. Lucas somnade i bilen så när vi kom hem la jag honom i sängen och han fortsatte sova. Men 10 minuter senare vaknade han och va jätteledsen. Jag tror att det va för att han va varm så jag satte in fläkten på hans rum och sen lå jag inne i hans säng lite mer än en timma innan han somnade igen. Men nu hoppas jag att han kommer sova gott hela natten när han har fläkten hos sig.

Imorgon vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Vi pratade om att kanske åka till gekås eftersom jag vill dit innan bebisen kommer och jag vet inte om jag orkar med att gå där i augusti. Frågan är ju bara om det kommer att vara mycket folk där.. Det är ju folk som har semester och alla har fått lön men förhoppningsvis så är alla på stranden.
Vi får väl se hur det blir.

Nu ska jag och lilla hickis i magen ta och kolla om det finns något roligt på tv.

*53 dagar kvar*

Varmt varmt..

Idag har jag jobbat på förmiddagen och jag måste ju säga att det är hemskt att vara på jobbet nnu när det är så himla varmt. Det är ju ett växthus så det är ju glastak och fuktigt som bara den. Och inte nog med att det sk vara så varmt utan jag har fått vätska i ena foten så den är alldeles svullen och då gör ju inte värmen saken bättre.. Skönt att jag inte jobbar så mycket denna veckan. Ska ju jobba i morgon också men då är det inventering och det börjar inte förrän kl 16 och så rör man på sig till skillnad mot vad man gör i kassan så de är ju bättre för min stackars fot. Sen jobbar jag inte förrän på lördag efter det.

När jag kom hem idag fikade vi lite och sen fick Lucas bada lite ute på blakongen, eller jag bada och bada. Han plaskade lite i vattnet sen gick han och tog sin spade, grävde i blommorna och la det i vattnet. Det tyckte han va jätteroligt men då fick han ju inte hoppa i vattnet igen eftersom det va fullt med jord i det. Men han va lika glad för det. Han sprang fram och tillbaka för att hämta mer jord och slänga ner i vattnet.
När han hade kladdat färdigt blev det duschen och sen städade vi lite fort och sen kom Rasmus mamma och syster på besök en liten stund.
Nu ikväll blir det till att ta det lungt framför tvn.


*54 dagar kvar*

V.27

Måndag 29/6
Jobba 9.30-14.45

Tisdag 30/6
Jobba 16-?  (Inventering)

Onsdag 1/7
Ledig

Torsdag 2/7
Ledig

Fredag 3/7
Ledig

Lördag 4/7
Jobba 10-17.15
V.34 (33+0)

Söndag 5/7
Ledig

Släktträff

Igår va jag och Lucas nere hos min farbror eftersom pappa hade kusinträff. Så min farfar och hans syskon va där och så deras barn, barnbarn och barnbarns barn. Så det va en himlans massa folk som va där. Vi grillade och hade trevligt.
Vi kom dit vid 14 tiden och va inte hemma förrän vid 23. Lucas tyckte att det va jätteroligt att springa runt i trädgården och busa med hundarna och så va min kusin Sandra där med sina barn också och hennes son är bara någon månad äldre än Lucas. De lekte väl inte jättemycket kanske för de är nog för små för att leka med varandra ordentliget tror jag men lite lek blev det iallafall.
Sandra är ju lika gammal som mig och hon har en dotter på 4 år, en son på 1½ och en bebis till på väg som ska komma i september nångång. Så vi kommer ha två små barn som är nästan precis lika gamla. Det är ju synd att vi bor så långt ifrån varandra bara, man träffas ju inte så ofta då. Eller långt är det väl egentligen inte men det är en lite bit.

Det va en trevlig dag iallafall och det är ju kul att träffa dem som man inte träffar så ofta annars.


     
Sandra, Noah, Lucas och Elin hoppar studsmatta

      
Sandra och Noah. Lucas åker skateboard 

  
Nixon


Noah och Lucas äter vattenmelon

*55 dagar kvar*

Fredagen

Fredagen va kanon. Vi åkte ut till brottet och träffade mamma, Elin, Elvira och Elins kompis Gabbe. Vi kom dit vid 10 tiden och det va inte alls mycket folk där då, jätteskönt. Det blåste en hel del när vi va där men det va rätt så skönt för annars hade det varit olidligt varmt. Men det finns ju en nackdel med att det blåser och det är ju att man inte känner när solen tar.. Så nu ser jag ut som en kräfta, speciellt på magen, axlarna och fötterna.
När vi va på brottet så gick vi ner med Lucas till vattnet för att bada honom men han gillade inte det riktigt i början med tanke på vad som hände sist vi va där. Men jag lekte lite med honom och skvätte lite vatten på honom och visade honom att han skulle plaska och sånt och tillslut så gick det superbra och sen när vi skulle gå upp ville han inte följa med utan han skulle bada mer. Det va skänt att det gick så bra att bada honom igen och att han itne va mer rädd.
När klockan blev runt 15 så packade vi ihop och åkte hem eftersom jag skulle träffa Sofie och jag ville ju hinna duscha innan dess.

När jag hade duschat och gjort mig iordning så åkte jag iväg och hämtade Sofie och vi åkte in till stan och åt på Stantons. Så det blev god pizza och massa prat om allt möjligt, men mest bebisar såklart. Sofie har ju bara 2 veckor kvar till sitt BF så bebisen kan ju faktist komm anär som helst. Så spännande!
När vi hade ätit klart så åkte vi hem till Sofie och jag fick se deras fina vagn och det blev ännu mer pratande.

Så det va verkligen en kanondag.


       

*55 dagar kvar*

MVC och BVC

Idag har vi varit på MVC, vi hade tid 8.15 och fick träffa den barnmoskan jag hade med Lucas även fast hon hade gått i pension. Hon mätte magen, kollade blodtryck, tog stick i fingret och gjorde UL.

Måttet på magen va bra och alla värdena va också bra.
UL gick bra och det va kul att få se babisen igen. Hon mätte bebisen och nu väger den ca 1800g och hon sa att de tär jättesvårt att säga hur mycket den kommer väga när den föds eftersom det är nu den börjar lägga på sig underhudsfettet. Men om den fortsätter växa i den takten den har gjort hittills så kommer den väga runt 3300g när den föds. Ska bli kul att se för om den väger så lite så är det en pytte bebis om man jämför med Lucas.
Sen va det ju de med njurarna.. Den ena njuren va helt normala värden på men den andra va det fortfarande lite vätska i. De har en gräns på 10 och den låg på 10,6 så vi ska på ett till UL sen i vecka 36-37. Men hon sa att i 99,9% av fallen så kissar bebisen ut den överflödiga vätskan när den kommer ut. Och skulle den inte göra det så finns det risk för att den kan få urinvägsinfektioner under första levnadsåret. Men eftersom det hade minskat sen förra gången så trodde hon inte att det skulle vara några problem alls så det är ju skönt.

Tyvärr fick vi inte några bilder med oss hem..


Hjärtjlud:
141
SF: 31 cm
Blodvärde: 119
Vikt: -1 kg sedan förra gången, så totalt +4 kg

Efter Mvc va vi på Bvc med Lucas för 15 månaders kontroll.
Han vägde 10,680 kg och va 80,1 cm lång. Min stora kille. Sen gick vi en runda i stan innan vi åkte hem och i morgon ska vi kanske åka en sväng till brottet med mamma. Får se hur det blir.

Nu ska jag ta och äta lite.



*58 dagar kvar*


Underbart väder!

Tänk att jag har fått sån tur att jag är ledig när det är fint väder. Det brukar ju alltid regna när jag är ledig annars.
Eftersom det va så fint och varmt idag åkte vi till brottet, vi kom dit vid 11 och det va inte alls mycket folk där. Vi la oss vid lekplatsen så Lucas kunde leka i sandlådan och gunga på hästarna. Han tyckte att det va jätteroligt och han kunde ju springa runt lite själv eftersom vi la oss precis intill sandlådan.
Efter han hade lekt lite så gick vi ner till bassängerna för att bada lite men när vi satte ner Lucas så sprang han rätt ur i vattnet och snubblade så han fick ansiktet under vattnet. Han ställde sig upp direkt men sen ville han inte bada mer efter det. Han blev nog lite rädd och vattnet va ju kallt också så det blev väl som en chock för honom. Hoppas bara att han inte blir rädd för att bada nu bara. Men vi ska ju dit igen så det är väl bara att vänja honom vid vattnet sakta men säkert isåfall.
Men jag tror inte att det är några problem.


              

  

Imorgon ska vi på ultraljud kl 8.15, ska bli så spännande att få se lill*knodden igen.
Och så hoppas jag att allt är som det ska med njuren.


*59 dagar kvar*

Första dagen på min ledighet

Äntligen är jag lite ledig. Ska bli helt underbart och det är nog välbehövligt med lite vila för min del också.
Fast idag har det inte blivit mycket till vila iallafall. Vi åkte ut till mamma och pappa i morse och där lämnade jag av Rasmus och hämtade upp mamma och Elvira och sedan åkte vi till stadsbondgården. Lucas tyckte om att titta på djuren men han vågade inte klappa åsnan, han skakade bara på huvudet och sa nää. Men det bästa av allt det va ju traktorerna och gräsklipparen. Efter vi hade tittat fördigt på allt åkte vi bort till Mc´donalds vid eurostop för att äta lite middag och sen gick jag in till jobbet för att hämrta min lönespec. Kan ju säga att jag blev riktigt glad när ajg öppnade den, så mycket pengar som jag fick ut nu har jag aldrig någonsin fått innan så allt slit har ju verkligen lönat sig.
När vi kollat färdigt på Eurostop åkte vi bort till city gross och handlade lite sen åkte vi hem till mamma och pappa för att fika lite.
Efter fikan blev det lite bad och vattenspridare ute och Lucas tycket det va jätteroligt.
Nu när vi kom hem somnade jag en stund på soffan och det känns verkligen att jag har varit igång hela dagen. Har fått ont i magen igen och det känns nästan som att bebisen trycker sig neråt. Men det hoppas jag verkligen inte att den gör, den kan ju vänta i 5½ veckca till iallfall. Får nog ta det lite lugnare i morgon.

Nu ska jag nog ta och lägga mig och läsa lite, natt natt.

*60 dagar kvar*

Håll stenkoll på era barn!

Kan ju börja med att säga att det inte blev något film tittandes igår.. Vår kära lille son vaknade naturligtvis och skulle INTE somna om igen. Vet inte hur länge vi försökte men tillslut gav vi upp och han blev överlycklig. Jag gick och la mig och Rasmus va upp en stund till med Lucas. Vid 23 försökte han lägga honom igen och höll på nästan 1 timma men det gick inte, så han gick och la sig och tog med Lucas till vår säng. Jag vaknade till när de kom in eftersom Lucas tvunget skulle titta om mamma sov men jag somnade igen och vet inte hur lång tid det tog innan han äntligen somnade igen. Han har varit sån flera dagar nu men jag förstår inte varför. Vi har försökt att lägga honom senare men utanresultat och vi hängde för et svart skynke för fönstret för att det skulle bli ännu mörkare än vad det är med persiennerna men det tyckte han inte om så det va bara att ta ner det igen.
Idag har det gått hyfstat bra, han har vaknat 1 gång men han somnade om igen. Hoppas att han sover hela natten nu bara.

Angående rubriken.
Ja jag har ju jobbat idag och när jag kom ut på lagret så sa Micke till mig att jag skulle hålla hårt i mina barn. Jag fattade inte alls vad han menade med det men så sa han att det var ett barn som hade blivit kidnappat på Lindex. Det var ett litet barn på 2 år. Det måste ju vara fruktansvärt för föräldrarna. Jag förstår inte hur någon kan göra så, man måste ju vara sjuk på något sätt för att göra något sådant.
 Jag vet inte om de har fått tag på barnet än men de vet vem som hade tagit de iallafall. Jag tror att de hade fått fram det genom en övervakningskamera eller nåt sådant.
Det va en 68-årig kvinna från Libanon som hade tagit barnet, de har ju hennes adress och sånt men antagligen så är hon ju inte där med barnet. Jag hoppas verkligen att föräldrarna får tillbaka sitt lilla barn och att det är välbehållet.
Usch så hemskt, så håll koll på era barn så ingen har chans att kunna ta dem. Man vet ju aldrig vad det finns för folk runt omkring och en 68-årig utlänsk kvinna är ju inte den första man misstänker heller direkt, inte jag iallafall. Så det gäller att inte lite på någon verkar det som men jag håller tummarna för att allt går bra för den stackars familjen.

Nu är det snart dags att gå till sängs, ska ju jobba imorgon men sen är jag ledig hela 6 dagar i rad!

*62 dagar kvar*

V.26 - En underbar vecka.

Måndag 22/6
Jobba 9.30-14.45

Tisdag 23/6
Ledig

Onsdag 24/6
Ledig

Torsdag 25/6
Ledig
Ultraljud och MVC besök 8.15

Fredag 26/6
Ledig

Lördag 27/6
Ledig
V.33 (32+0)

Söndag 28/6
Ledig

Under veckan ska vi till BVC med Lucas på 15 månaders kontroll, åka till stadsbondgården och ändra om i sovrummet. Men när det blir är inte riktigt bestämt än. Ska bli skönt att vara ledig lite iallafall.

Bara 9 vackor kvar nu

Går in i v.32 idag så nu är det bara 9 vackor kvar (+ - 2 veckor)
Skönt att det börjar närma sig nu men ändå så tycker jag att tiden har gått rätt så fort.
Har fortfarande halsbränna lite då och då men annars är allt bara bra. Har inte alls ont i magen så som jag hade innan så det är skönt och höften känner jag inte alls av på samma sätt som jag gjorde med Lucas.
Så nu hoppas jag på att de här sista veckorna går fort och att det inte kommer bli allt för varmt, men lite sommar värme skadar ju inte!




Bilden är tagen idag v.32 (31+0)

*63 dagar kvar*

Midsommardagen

Ja idag va det dax att jobba igen, började 10.30 och dagen flöt på riktigt bra. Det va helt lagom med folk och riktigt lungt och skönt. Men även fast det va lungt så va det inte tråkigt.
Nu när jag kom hem så fixade Rasmus lite taccos och Lucas åt det för första gången. Jag tror att an tyckte om det, iallafall så åt han det utan att klaga eller protistera så jag tolkar det som att det va gott.
Nu har han nästan precis somnat och Rasmus kollar på fotboll. Men det ska det nog bli ändring på.. Det blir nog en film och godis istället. Mycket bättre med en film än tråkig fotboll!
Imorgon ska jag jobba igen och så jobbar jag på måndag också sen är jag ledig 6 dagar i rad och det ska bli helt underbart skönt. Så det blir ju nästan en hel vacka ledigt tillsammans. Det ser jag verkligen fram emot. Vi har ju inte varit lediga tillsammans på hur länge som helst. Jag har ju  jobbat på helgerna när Rasmus har varit ledig och när jag har varit ledig så har han jobbat så det ska bli helt underbart.
Sen så är ju Rasmus hemma hela Augusti och halva September och då är ju jag också ledig. Jag jobbar ju sista dagen den 1 augusti så det ser jag också fram emot.

Näär nu blir det fim och godis.


*63 dagar kvar*

Midsommarafton

Dagen började med att jag körde ut Rasmus och Lucas till mamma och pappa och sen åkte jag och jobbade.
Jag trodde att det skulle vara mer folk än vad det var så det va skönt att det va på de hållet. När vi slutade vid 14.15 åkte jag hem till mamma och pappa och sedan åkte vi  till bygdegården i tönnersjö för att dansa runt midsommarstången. Lucas tycket att det va jätteroligt och skrattade jättemycket, härligt att se. Träffade även mormor, morfar, min moster Lena och min morbror Uffe där. Vi åt lite tårta och sedan när det va slut åkte vi hem till mamma och pappa igen. Där blev det mer fika men denna gågnen blev det glass och jordgubbar, supergott!
Sen va vi där resten av kvällen och kom hem vid 22 tiden och då gick jag och la mig eftersom jag skulle upp och jobba idag, Lucas somade i bilen och Rasmus satt vid datorn en stund innan han också gick och la sig.

Så vi hade en trevlig midsommar och jag hoppas att ni andra också har haft det.


Lucas i nya vangen innan vi ska åka till mormor och morfar
  
     
Dans runt midsommarstången
   
     
Lucas och Elvira spela keyboard och Lucas matar Bernhard
  

Lucas och morfar
  
  
Lucas hittade moster Elin i soffan med en påse chips, dem fick hon inte ha själv..  

*63 dagar kvar*

Förlossningen

Jag har drömt nu flera dagar i rad att bebisen har kommit. Men det har aldrig varit på samma sätt den har tittat ut, det har alltid varit olika. Ena gången var det med kejsarsnitt och det är något jag absolut inte vill så det hoppas jag verkligen att jag slipper.
Nu när man har drömt så mycket om förkossningar så har man ju börjat att fundera lite mer på det. Jag längtar verkligen tills det är dags för det är ju en sån otrolig känsla även fast det gör så fruktansvärt ont så är det ändå en riktigt häftig känsla. Och att man kan få fram en riktig liten människa är ju rätt ofattbart. Man kan inte tro att det är en bebis som har legat inne i magen.
Sen samtidigt som man längtar så vet man ju inte hur det blir denna gången. Man kommer ju ihåg att det gjorde fruktansvärt ont men inte HUR ont det verkligen gör, fast det är väl tur det.
Förlossningen men Lucas gick ju hyfsat fort och det gick ju rätt så smidigt även fast han satt fast i ca 20-30 minuter och inte kom varken fram eller bak.
Men man vet ju inte hur det kommer att gå denna gången. Det kan ju bli smidigare men det kan ju också bli så som man verkligen inte har tänkt sig.

Åhh vad jag längtar nu även fast det känns lite nervöst ibland när man tänker på det.
Men nu är det ju inte så himla lång tid kvar, på måndag är det exakt 2 månader kvar. Och på torsdag ska vi ju på UL så då får vi ju se den lill* knodden, ska bli himla kul!

*65 dagar kvar*

Torsdag

Usch jag är fortfarande förkyld och huvudet väger flera ton känns det som men det har ändå gått hyfsat bra att jobba. Igår fick jag stå och göra planteringar hela dagen så det va himla skönt att slippa sitta i kassan. Men idag har jag varit i kassan och det va nästan att jag gick hem, men jag bet ihop sista timman så jag stannade tiden ut. Imorgon blir det att jobba igen men då stänger vi kl 14 så det är ju skönt och efter det blir det lite midsommarfirande hemma hos mamma och pappa.

Idag fick vi förresten våra bänkskivor i köket så nu är det bara golvet vi väntar på. Bara att byta bänkskivorna gjorde rätt mycket, det ser ut som ett helt annat kök så jag är himla nöjd. Tyvärr har jag inte tagit några bilder än men det kommer.

*65 dagar kvar*

Usch usch..

Lucas har ju varit förkyld hela helgen och är det fortfarande, han har inte haft någon feber som tur är men han har haft en himla hosta och näsan bara rinner.
Och att han är sjuk resulterar ju i att jag har gått och blivit sjuk också. Jag har ont i halsen, är täppt i näsan och är super trött. Det började igår med att jag hade ont i halsen när jag vaknade men jag gick till jobbet och tänkte inte så mycket på det. Hade ont i halsen hela dagen men inte så farligt ändå. Sen idag när jag vaknade så hade det blivit ännu värre.. Men sen efter frukosten kännde jag mig bättre så vi tänkte åka en sväng in till stan och titta fast när vi kom ut till bilen så hade fåglarna bombaderat bilen. Så det blev inte att vi åkte in till stan utan vi åkte till mormor och tvättade bilen istället. Så vi va där en stund och sen åkte vi till Eurostop eftersom vi va tvungna att köpa bröd och nässpray.
När vi kom hem sen så slog tröheten mig, jag orkade inte göra någonting alls. Men till slut tvingade jag i mig lite kvällsmat och sen somnade jag några minuter på soffan så nu är jag lite piggare iallafall.
Ska ta och äta lite jordgubbar nu tänkte jag, det är ju så underbrt gott!! Sen blir det nog att lägga sig tidigt så jag orkar gå och jobba imorgon.


*67 dagar kvar*

Vecka 25

Måndag 15/6
Jobba 9.30-14.45

Tisdag 16/6
Ledig

Onsdag 17/6
Jobba 10-14.45

Torsdag 18/6
Jobba 9.30-14.45

Fredag 19/6
Jobba 10-14.15
Midsommarafton
Eventuellt hem till mamma och pappa

Lördag 20/6
Jobba 10.30-17.15
V.32 (31+0)

Söndag 21/6
Jobba 10.30-17.15

Söndag och massa bus!

Idag har jag, Lucas, mamma, Elin och Elvira varit på busfabriken. Lucas tyckte att det var hur roligt som helst. Han busade jättemycket med Elvira och sprang runt och klättrade, åkte rutschkana och hoppade studdsmatta. Han hade så roligt så han inte ens hann med att fika när vi skulle göra det. Sen när vi åkte hem var han helt slut och kunde knappt hålla sig vaken. Det är nog ett tecken på att han har haft en bra och rolig dag!

        
        
     
Lite bilder från dagen, fler finns på bilddagboken.

*69 dagar kvar*

Lördag

Då var det lördag och jag har jobbat, är inne på min 12:e helg i rad nu. Men jag ska jobba nästa helg också och sen veckan efter det är jag faktist ledig hela helgen. Det ska bli underbart skönt, fast nu har ju Rasmus semester så då spelar det ju egentligen ingen större roll. Och det är ju bra betalt på helgerna också så det är ju dumt att klaga.
Idag fick jag iallafall var i snittet, det har jag ju inte varit på hur länge som helst. Det var faktist riktigt kul att få göra lite saker igen, och dagen gick så himla fort.
När jag slutat åkte jag hem till mamma och pappa eftersom Lucas och Rasmus var där. Och när jag kom dit så skulle mamma och Elin gå på bio och de undrade om jag vill följa med, så det gjorde jag. Vi tittade på 17 again, den var faktist rätt bra men det är ju ingen film som Rasmus hade velat se på.
När vi kom hem till mamma och pappa igen så hade Lucas somnat men hade vaknat efter 1 timma och eftersom han såg Elvira då så kunde han inte somna om igen.. Så vi fick inte honom att sova förrän vid 23 tiden och se sov han oroligt hela natten eftersom han har blivit förkyld. Stackaren.


Lucas leker hemma hos mamma och pappa.

*70 dagar kvar*

Fredag - studenten

Kan ju säga att jag tycker fruktansvärt synd om alla som har tagit studenten idag. Så tråkigt att det inte var finare väder. Men de är nog glada iallafall.
Vi har ju varit nere i Kristianstad och firat Rasmus kusin Jens som tog studenten idag. Vi körde dit vid 11.30 och va framme lagom till de hade utsläppet i skolan, men tyvärr så kunde man ju inte se någonting eftersom alla stod med paraply och vi ville inte tränga oss fram med vagnen heller. Det känndes lite onödigt.
Efter skolgården åkte vi vidare hem till Jens föräldrar där det bjöds på smörgåstårta. Tyvärr måste jag säga att det va den äkligaste smörgåstårta jag ätit.. Jag är inte så förtjust i det i vanliga fall men denna var riktigt hemsk. Men det var nog för de hade blandat precis allt man kan tänka sig på en och samma tårta. Där var tonfisk, mimosasallad, rostbiff, skinka, räkor och massa annat smått på den. Hade de inte blandat allt på det viset så hade den säkert varit mycket godare.
Vi stannade inte så länge där nere eftersom Johanna skulle ut här hemma i Halmstad och jag skulle upp och jobba kl.9 dagen efter. Och det va rätt skönt att komma hem i tid också.


     

*71 dagar kvar*


Började bra men slutade mindre bra..

Dagen började bra med en gosig liten kille. Sen lyssnar han ju inte på ett ord av man säger till honom men det är en annan historia.
Jag hann med att tvätta två maskiner innan Mia och Julia kom och sen när de kom så blev det pastasallad och massa prat. När Lucas hade sovit tog jag fram fikan. Glass och jordgubbar. Underbart gott men Lucas tyckte inte att det var gott med jordgubbar.. Kontigt litet barn jag har som inte gillar jordgubbar.
Tiden sprang iväg och de var tvungna att åka eftersom de skulle kolla på bal i skottorp tror jag att det var. Jag och Lucas åkte samtidigt för att hämta Rasmus på jobbet eftersom han är fruktansvärt långhårig och behöver klippa sig. Men när vi kom till Eurostop så va de sån himla kö så han ska dit kl 9 imorgon istället. Så vi gick vidare till blomsterlandet där jag äntligen fick tag i Kalle. Så nu har jag fått schema fram till v.31 så nu har man lite bättre koll på sommaren iallafall. Efter jag blev färdig där gick vi och köpte korv till Lucas eftersom han var hungrig och sen gick vi till H&M och där hade de ju rea och för en gångs skull hittade jag lite. Det blev en klänning till mig, en T-shirt och ett par shorts till Lucas. Hade säkert hittat mer om man hade gått där längre.
När vi kom hem klättrade Lucas på pottan inne i badrummet och fastnade på något sätt när han skulle ta sig upp så han ramlade med ansiktet rätt ner i golvet så det började blöda jättemycket. Vet inte riktigt var ifrån det blödde men jag tror att det var i över läppen. Det är ju så svårt att se när de kommer så mycket blod men tillslut lyckades vi få stop på blödningen och jag skulle känna på hans tänder igen så det inte var där ifårn det blödde. Men då bet han mig i fingret superhårt och skrattade så det va ju inte tänderna som tur va.
Efter ett tag gick det över och nu sover han.

Imorgon ska vi åka till Kristianstad eftersom Rasmus kusin tar studenten, men det ska tydligen bli ett himla oväder.. Inget roligt att köra när det är det.. Och stackars alla studenter!

Nu ska jag iallafall ta och titta på tv.

Natt natt!



*72 dagar kvar*


Var har de tagit vägen??

Jag tror att Lucas har tappat sina öron! Han lyssnar inte ett dugg på vad man säger till honom. Och det hjälper inte att ta bort honom heller, då är han tillbaka på samma ställe och gör samma sak på två röda sekunder. Man blir ju tokig på honom ibland! För bara någon månad sen så räkte det att man sa till honom 1 gång så slutade han. Men inte nu. Frågan är bara hur länge öronen kommer att vara borta?? Hoppas att dem kommer fram snart igen, men det lär väl ta ett tag kan jag t'nka mig. Han ska väl testa på alla möjliga sätt nu och det kanske blir ännu  värre sen när bebisen kommer. Håller tummarna att det inte tar allt för långtid annars kommer jag att bli tokig på honom. Och han vet ju så himla väl vad det är han får och inte får så då är det ju extra roligt att göra det.
Men idag är det sista dagen som Rasmus jobbar och sen har han semester i 4 veckor så det kanske blir bättre då.
Just nu känner jag mig så himla tjajtig som bara ska skälla på honom eftersom han BARA gör sånt han vet att han inte får. Tillexempel klättrar upp på matbordet, i fönstret och river ut allt i det enda skåpet han inte får vara i. Lille busen!

Aja snart kommer Mia och Julia hit, ska bli roligt. Det va ju ett tag sen vi träffades, så nu ska jag gå och göra iordnign det sita med maten innan de kommer.
Det blir kyckling och pastasallad med jordgubbar och glass till efterrätt. Gott gott!

*72 dagar kvar*

Nu är jag helt slut..

Ja idag känner jag verkligen att jag har gjort lite nytta. Jag jobbade ju på förmiddagen och sen åkte jag och handlade och hämtade Lucas, det va ju sista dagen han är där nu på 1 månad eftersom Rasmus har semester i 4 veckor.
När vi kom hem hade jag tänkt att plocka undan så att Rasmus kunde dammsuga när han kom hem precis som vi hade bestämmt. Men det gick inte för det tillät inte Lucas. Det första han gör när vi kommer hem är att börja gnälla och skrika eftersom ahn har fått fär sig att han ska springa med nappen i munnen helatiden. Men det får han INTE, nappen har man bara när man sover! Så han skrek utanavbrott i 20 minuter innan han gav upp hoppet. Men lungnet varade bara en liten stund innan det kom tillbaka. Han kom väl på att han ville ha nappen igen.. Tillslut kom Rasmus hem och då blev han lite gladare men tyckte fortfarande att han skulle ha nappen.
Jag förstår inte hur man kan bli så fäst vid en gummipropp.. Men men vi åt lite kvällsmat och sen slängde Rasmus ner Lucas i badet och då blev han superglad. Det räcker man frågar om han vill bada så springer han till badrummet och ska ta av sig kläderna. Under tiden som Lucas badade så plockade jag undan och städade lite. När Lucisen var färdig dammsög Rasmus och sen efter det va det dags för liten buse att sova.
När han hade somnat tog jag hand om disken, städade inne i badrummet och förberädde maten inför imorgon. Så nu har jag fruktansvärt ont i ryggen och ena höften.
Rasmus sitter och kollar på fotboll och jag funderar på att ta och lägga mig och läsa lite.

Natti natti


*73 dagar kvar*

Lite rikare idag..

Idag blev det en sväng hem till mormor och morfar. Rätt skönt att inte behöva laga mat eller något sådant utan bara ta det lungt.
Och det första Lucas gör när vi kommer dit är att gå in i garaget och ska pilla på allt så han va jättesöt när vi skulle in och äta middag, han hade olja på händerna och ena kinden och såg ut som en riktig liten bilmekaniker. Han gick nämligen runt med tryckluften och tillslut lyckades han komma på hur man skulle få den att blåsa luft. Han kommer nog bli en händig liten kille han. Han verkligen älska att skruva, banka och hålla på med sånt.
Sen när klockan närmade sig 16 så åkte vi för att hämta Rasmus på jobbet och åkte vidare hem till hans mamma och syster. Fick lite mat där och Lucas busade med Johanna.
Nu har vi kommit hem för ca 1 timma sedan och Lucas sover. Och när jag satte mig vid datorn fick jag en glad överraskning. Skattepengarna hade ju kommit. Jag kollade mitt konto i förmiddags och då hade jag inte fått några pengar men nu va de där. Lite extra i kassan gör ju inte ont precis.

*74 dagar kvar*

Ledig idag :)

Idag är jag ledig igen. Riktigt skönt, jag tror att jag behöver det iallafall så behöver nog magen det.
Men jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Jag tror det blir en sväng hem till mormor om dem är hemma. Och sen när Rasmus har slutat jobba ska vi hem till hans mamma eftersom hans lillasyster har kommit hem från Stockholm nu. Hon kom hem igår och har inte träffat Lucas sen i julas, synd att hon bor så långt bort. men nu ska hon vara i Hlamstad hela sommaren och åker tillbaka i Augusit. Vi får hålla tummarna för att bebisen vill titta ut innan hon åker tillbaka. Men det färvånar meig inte om den behagar titta ut precis när hon har åkt, det skulle ju vara så typiskt.

Nu ska jag gå och ta en dusch och sen ringa mormor.

*74 dagar kvar*

Vecka 30

Ja då var man inne i vecka 30, är idag i 29+1 så det börjar ju gå framåt. Men jag hoppas att tiden kommer att gå fort nu.
Magen börjar bli ivägen rätt mycket nu och inga kläder sitter som jag vill.
Jag har ju haft lite ont i magen av och till nu ett tag men jag hoppas att det bara är som jag har ansträngt mig för mycket. Jag vill ju inte att den ska komma för tidigt. Eller ja, tidigare än BF får den jättegärna komma men det räcker ju med 2 max 3 veckor innan.
 Men förutom att jag har haft ont i magen och att jag har halsbränna ibland så är allt på topp. Vi ska ju på nytt UL igen den 25/6 för att kolla njurarna på lillknodden. Hoppas att allt är bra, men det tror jag att det är. Den kan ju iallafall kissa och det va ju ett väldigt bra tecken.

Vi har funderat lite på det där med namn till bebisen och som det är nu så har vi ett tjejnamn och ett killnamn.
Om det blir en liten tjej blir det en Moa och om det blir en kille blir det en Kevin. Iallafall som det ser ut nu. Det kan ju ändras men vi har haft dem ett tag nu så man har vant sig vid dem namnen.
Och när jag ändå är inne på det med kön så kan jag ju säga att det är 2 stycken som tror att det blir en kille och alla andra tror att det blir en tjej.
Vi får väl se sen i Augusti om det blir en Moa eller en Kevin..


      
Här är bilder tagna i v.30 (29+0)

*76 dagar kvar*

V.24

Måndag 8/6
Jobba 14.30-19.15

Tisdag 9/6
Ledig

Onsdag 10/6
Jobba 10-14.45

Torsdag 11/6
Mia och Julia kommer hit på fika

Fredag 12/6
Åka till Kistianstad

Lördag 13/6
Jobba 11-16
V.31 (30+0)

Söndag 14/6
Ledig

Det var därför..

Nu vet jag varför Lucas har varit så gnällig i några dagar. Han har ju fått en kindtand.
Jag har inte kollat i munnen på honom innan eftersom han bara ska bitas när man gör det, men idag tänkte jag att jag va tvungen att kolla för han var fortfarande gnällig och är inte dålig på något annat sätt. Och precis som jag trodde så va där en liten tand, den hade precis kommit fram så han kanske har haft lite ont där.
Det va ju skönt att det bara va det så han inte hade blivit sjuk igen.

Nu har vi precis ätit middag och Lucas har somnat, mamma kommer hit en liten stund snart och sen ska vi ut till Tylösand och kolla på balen. Hoppas att vädret håller i sig bara.

Nu ska jag gå och fixa iordning mig innan mamma kommer.


*76 dagar kvar*

Fredag och lördag

Även igår var Lucas jättegnällig och vill ingenting. Hoppas att han inte håller påatt bli sjuk bara..
Även fast han var sådan så fick jag lite gjort innan jag åkte till jobbet. Jag vek 3 maskiner tvätt, rensade bland Lucas kläder och lagade mat. Det tog hela förmiddagen att göra det eftersom han inte kunde leka själv. Men men det blev ju lite gjort iallafall. Sen åkte jag iväg och lämnade Lucas på dagis och åkte vidare till jobbet och där gick tiden väldigt sakta. Tyckte inte att klockan flyttade sig alls. Men tillslut blev kl19 och vi stängde. Jag kom hem vid 19.30 och gjorde mig iordning för att bege mig till Karin.
Vi hade jättetrevligt som alltid när man är på fest med Blomsterlandet, synd bara att det började regna. Men trots regnet så kunde vi grilla och Hampus hade fixat ihop en tipspromenad. De laget jag var med i fick 2 rätt av 10.. Inte så superbra kanske. Men huvudsaken är ju att man har roligt och det hade vi! Där var även 3 personer som har jobbat på blomsterlandet innan som var med, superkul att träffa dem igen!

Idag har jag ju jobbat igen men jag började ju inte förrän 11 eftersom det är en röd dag idag. Men gud vad mycket folk det har varit idag.. Och första kunden jag hade började naturligtvis att klaga och skälla på mig även fast det inte var jag som hade gjort något fel utan det var hon själv!
Men som tur är så finns det ju snälla kunder också. Precis innan vi stängde blev jag bjuden på jordgubbar av en, så några snälla finns det ju synd bara att inte dem är lika många..  
När vi väl fick sluta efter att ha fått ut alla från butiken så åkte jag ut till Tönnersjö där Lucas och Rasmus va. Elvira fyller ju 4 år idag så där blev det tårta och bus. När vi åkte hem så somnade Lucas i bilen utan napp och snutte så han har nog haft roligt idag, min lillabuse. Han reagerade inte ens när jag tog på honom pyamasen när vi hade kommit hem, då är han trött.
Nu sitter Rasmus och kollar på tråkig fotboll, även fast det är Sverige som spelar så är det inte ett dugg intressat att kolla på det.

Imorgon är jag ledig och jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Det blir väl en sväng ut till Tylösand för att kolla på balen om det inte regnar. Rasmus har en kompis som ska gå och så vet jag några andra som ska gå också.






Grattis på födelsedagen Elvira!!


*77 dagar kvar*


Våt nya matbord.

Nu har jag äntligen fått det matbord som jag velat ha hur länge som helst. Vi fick ju köpa det billigt av Rasmus jobbarkompis som ska flytta eftersom han ska plugga och han fick inte plats med det i sin nya lägenhet. Helt perfekt och det va verkligen superfint utan några repor eller skador på bordsskivan och så är det skinklädsel på sitsen så det är ju jättelätt att torka av om man spiller något. Perfekt när man har små barn.
Vi eller iallafall jag är super nöjd och jag tror att Rasmus också är det.


     
Vårt nya fina matbord!


Under tiden som Rasmus och Björn fixade med bordet va jag och Lucas hemma hos mamma och pappa och Lucas busade med Elvira.
Och idag har han verkligen varit helt omöjlig. Han har gjort precis allt som han inte får och han har pillat på allt. Antagligen bara för att jag inte har kännt mig så pigg idag så då passar han väl på den lillebusen.
Imorgon ska han iallafall till dagis och det tror jag att han behöver så han får leka av sig lite. Synd bara att det är på eftermiddagen han ska vara där, det är ju inte lika många barn där på eftermiddagarna coh speciellt inte på fredagar. 

Imorgon ska jag ju på grillfest med jobbet på kvällen. Det ska bli himla kul, vi ska vara hemma hos Karin som har köpt hus så det ska bli väldigt kul att se hur de har fått det. Sen efter grillningen ska säkert de flesta ut men jag vet inte om jag följer med då. Får väl se hur trött man är.



Lillebusen:


    
Lucas tror att han inte kan ta sig ner från bänken, men han kan ta sig ner från toaletten när han har klättrat upp där och det är mycket högre.. Min lille tok!

*79 dagar kvar*


Ledig idag.

Usch idag är det ingen rolig dag, inte hittils iallafall.
Det började igårkväll med att jag hade ont i magen, typ som mensvärk. Det höll i sig helatiden men jag hade inte några sammandragningar i samband med det så jag vet inte vad det är för något. Det gjorde iallafall ont hela kvällen och när jag väl lyckats somna efter tusen olika tankar så sov jag väl rätt så bra inatt. Men när jag vakande i morse vid 6 när Lucas kom in till mig hade jag fortfarande ont. Det har suttit i hela morgonen och förmiddagen men sen släppte som tur va. Hoppas verkligen inte att det är som den lill* krabaten har planerat att titta ut för tidigt.. Det känns ju inte så lockande att tillbringa hela sommaren på sjukhuset. Den får gärna komma innan BF men inte så här tidigt, det räcker ju med 2 veckor innan. Ja ja, blir det värre är det väl bäst att ringa till BM så de får kolla så att allt är som det ska.
Har försökt att vila så mycket som möjligt idag men det är ju inte det lättaste när man har en lite 1 åring som är full med bus här hemma. Till exempel när jag var på toa så blev det fruktansvär tyst och när jag kom ut i köket så hittade jag honom över lycklig uppe på köksbordet och hade hällt ut allt socker på hela bordet. Gladare unge just då får man nog leta efter..
Just nu sover han och jag har också sovit en stund men så ringde telefonen..

Sen vid 16 ska vi hämta Rasmus och Björn efter jobbet och åka ut till mamma och pappa för de ska låna pappas bil och hämta hem vårt nya köksbord.
Nu vaknade Lucas så jag ska ta och gosa lite med honom.


*79 dagar kvar*

Onsdag

Äntligen har jag lite ork och tid att skriva.

I måndags jobbade jag förmiddagen och sen åkte vi och hämtade Rasmus när han slutade för att sedan åka och handla. Det var så tomt i kylen att vi va tvungna att ha lite mat och eftersom det är väldigt jobbigt att bära matkassarna samtidigt som man har Lucas så fick det bli när Rasmus hade slutat. Och det bästa av allt va att jag äntligen fick mina jordgubbar! Gud vad gott det var!

Igår var jag ledig och hade en riktigt mysig dag. Jag och Lucas åkte in till stan vid 11.30 för att träffa Sofie. Det va ju så längesedan vi träffades nu så det va himla kul. Vi har nästan lika stora magar även fast det skiljer nästan 1½ månad. Fast hennes mage är lite rundare än min, min är mer spetsig. Ska bli så kul sen när vi har fått våra små troll.
Vi gick inne i stan och kollade i en massa affärer ända tills klockan blev 16 då jag skulle till ungmammagruppen.
Lucas va ju också med inne i stan och jag måste säga att han verkligen va jättesnäll. Han satt i vagnen och gnällde inte alls mycket, han är så duktig min lille kille.
Och tack för en supermysig dag Sofie!

Idag har jag ju jobbat igen och det har varit lite jobbigt. Hade ont i huvudet under hela tiden jag var där och var hur trött som helst. Men ändå gick dagen rätt så fort.
När jag slutade hade jag 2 missade samtal från något nummer jag inte kände igen så när jag kom hem efter att ha hämtat Lucas kollade jag vem det var och det var från peab eller vad de hette. Så jag ringde dem och då sa han att de hade varit i vallås idag och tänkte komma med våra bänkskivor men det var ju försent när jag ringde och de vågade inte gå in med nyckel utan att ha pratat med oss även fast vi har godkännt det hos HFAB. Men han sa att de skulle komma nästa vecka istället så det hoppas jag att de gör.
Sen har jag tvättat hela eftermiddagen och Rasmus har hjälpt en kompis att fixa inför hans flytt på lördag och så ringde han hem och sa att Björn (kompisen) skulle sälja sitt matbord och det är precis ett sånt som vi vill ha. Så vi ska låna pappas bil imorgon och hämta hem det. Så sen är det bara golvet som fattas. Men det lär vär ta ett tag till innan vi får det.. Det skulle ju ta upp till 3 månader innan vi får det och det har bara gått 1½, så de lär vi ju få vänta på ett tag till. Men sen får vi fint i vårt kök.

Nää nu vill min kära sambo ha datorn så det är väl bäst att han får det. Jag ska ändå titta på tv.

Trevlig kväll på er!


*80 dagar kvar*

Då var 200 dagar avklarade, bara 80 kvar..

Ja nu är det bara 80 dagar kvar till bebisen är beräknad. Åhh vad jag längtar tills dess! Men samtidigt är det lite skrämmande med förlossningen och sådant. Man vet ju på ett ungefär hur det kommer att kännas, men det är ju inte alls säkert att det kommer bli liknade förlossningen med Lucas. Man kommer ju ihåg att det gjorde fruktansvärt ont men inte HUR ont det verkligen gjorde och tur är väl det för annars är det nog inte många som hade fått mer än ett barn. Men denna gången hoppas jag att jag slipper att sy iallafall, det va ju något av det värsta med hela förlossningen tycker jag. Men det kan ju vara för att all bedövning som jag fick inte hjälpte, andå fick jag nåt spray, salva, lokalbedövning och lustgas utan att det hjälpte.. Och samtidigt låg stackars lilla Lucas på min mage, förstår inte hur de vagade låta honom ligga där när jag hade lustgasen. Man blir ju totalt drogad av den, iallafall blev jag det eftersom de hade 70% på lustgasen.. Men allt gick ju bra så jag håller tummarna för att det går lika smidigt om inte smidigare nästa gång.
En annan sak som ska bli väldigt intressant är att se hur lika eller olika Lucas och bebisen kommer att bli både till utseendet och till sättet.
Lucas va ju väldigt lugn i magen om man jämför med denna lill*krabaten. Lucas har ju även varit väldigt snäll och nöjd av sig även utanför magen. Visst har han haft sina perioder där man kännt att han har varit omöjlig på alla sätt och vis, men det har ju alla vuxna som barn. Och sådanna perioder måste man ju få ha för att utvecklas tror jag.
Och så ska det bli väldigt intressant att se hur Lucas kommer att reagera när det kommer en liten som konkurerar om mammas och pappas uppmärksamhet. Jag tror att han kommer att bli rätt så avundsjuk eftersom han är det på Elvira. Men det kan ju också bli så att han blir en liten beskyddare till sitt syskon. Nu är han ju väldigt hjälpsam och vill vara med och göra allt så jag hade tänkt låta honom hjälpa till så mycket som han vill och kan med bebisen, det tror jag är rätt bra iallafall.
Hoppas att denna sommaren går fort nu och att den inte blir för varm.



(Bilden tagen v.28+1)

*80 dagar kvar*