En lång dag...

Denna dagen kommer nog att bli lång.

När jag vaknade i morse så va de frost ute!! Usch redan så kallt på nätterna. Eller redan och redan de är ju oktober i morgon så de är ju inte så konstigt egentligen men jag tycker inte att de va länge sedan de va sommar och varmt ute.
Gick iallafall bort till dagis vid 9 och de va kallt uten men de va ändå friskt och skönt. När jag och Kevin kom hem sen satt ajg lite här vid datorn undertiden som han sov och så har jag hunnit att slå in lite julklappar också. Nu håller jag på med maten. Kyckling, potatis och sås är på menyn idag. Sen är ju bara frågan vad vi ska göra i eftermiddag jag och killarna.. Rasmus ska hem till Rippe (en jobbarkompis) efter jobbet. Han ska snart flytta till Malmö så de skulle ha en grabbkväll där. Så denna dagen blir nog lång om Lucas är på samma humör som han har varit de senaste dagarna. Han har varit så tjurig och lyssnar inte för fem öre på vad man säger till honom. 2 års trotset som kommer smygandes kanske?! Men vi kanske ska ta och baka lite kanelbullar. De tycker han säkert är roligt, annars får jag väl ta och ställa honom vid diskbänken så han får diska lite, då är han sysselsatt ett tag iallafall. Diska och dammsuga tycker ju han är jätteroligt, undra bara hur länge de sitter i. Om 10 år är det säkert inte lika roligt skulle jag tro, men man kan ju alltid hoppas.

Jaja nu är kycklingen färdig i ugnen så det är väl bäst att jag tar ut den. Så får vi se om det blir några kanelbullar bakade idag.
Hade varit såå gott!


Inte varit hemma mycket idag..

Idag har jag hunnit med en hel del. När jag hade lämnat Lucas på dagis så kom mamma coh Abbe hit så då gick vi en lång runda. När vi kom tillbaka åkte mamam och Abbe hem igen eftersom de skulle göra färdigt Elviras rum och jag och Kevin gjorde oss iordning för att sedan åka en sväng till Eurostop. Jag hittade en tröja till mig, sockar till Kevin och skjortor till båda killarna som de ska ha på Kevins dop. Jag hittade även ett par jeans på HM men de fanns inte i min storlek så jag ska se om de finn i stan. Hoppas verkligen det för de byxorna gillade jag verkligen. Efter Eurostop så åkte jag bort till stena lyckan för jag skulle ha en julklapp till Kevin där men den va slut så jag får väl åka dit lite senare och se om de har fått hem dem då, men när jag ändå va på Lek center så tittade jag lite på bilstolarna. Vi måste ju köpa en till sen när Kevin inte ska ha bebyskuddet längre och jag hitatde en Britax Multi tech. Tyckte att den varkade rätt så bra så den får vi nog kolla lite mer på.
Blev även en snabb sväng till City gross för att köpa uppläggningsfat till dopet. Sen va de dax att hämta Lucas på dagis och hem för att fika lite. Efter fikan tog jag och Lucas tag i disken, Lucas tycker ju att de är jätteroligt men de gör ju verkligen inte jag.
Sen när Rasmus kom hem åkte vi till Eurostop igen för att kööpa vichyvatten till Kevin och så passade vi på att köpa en skjorta till Rasmus oxå så nu är de mesta fixat till dopet. Det är väl nästan bara maten och lite små saker kvar och så ska jag klippa mig och färga håret tills dess också tänkte jag. Men de får jag ta lite längre fram. men de känns skönt att nästan allt är färdigt även fast de är 1½ månad kvar. Men då slipper man iallafall stressa med de i sista stund. Får väl ta och börja vika servetterna snart också för kommer alla så blir de rätt många så de lär väl ta sin lilla tid att vika dem.. Och jag har inte riktigt bestämt hur jag ska vika dem än, men men ingen panik än i allafall.

Nähä, nu ska jag titta på Idol.

Trevlig kväll!!


Extra pengar, aldrig fel!

Ja som jag skrev tidigare så hade jag fått pengar jag inte räknade med. Jag trodde ju inte att jag skulle få några pengar från jobbet nu denna månaden eftersom jag inte hade jobbat i augusti, men jag fick en rejäl summa och de va pengar jag fick behålla. Så nu är jag riktigt glad!!! Alltid roligt med pengar som man inte har räknat med.
Men när jag pratade med Kalle så berättade han att de skulle åka till Barcelona med jobbet.. Och jag kan ju inte följa med, väldigt tråkigt de är ju så kul att åka iväg med jobbet när man har så goa arbetskamrater. Men men de kommer väl förhoppningsvis fler tillfällen.

Annars så har denna dagen varit en riktig gnälldag.. Både Lucas och Kevin har varti gnälliga. Men de är ju en vecka sedan Lucas fick sitt vaccin så biverkningarna har kanske börjat att visa sig nu, de skulle ju ta 5-7 dagar innan de eventuellt visade något. Så de är kanske de som kommer smygandes nu.
Men vi va iallafall en sväng i trönninge och hälsade på min mormor och morfar och när Rasmus slutade så åkte vi och hämtade honom så att vi kunde åka och handla sedan.
Nu ikväll är de badet som gäller för båda våra killar och sen när de har lagt sig blir det en kväll framför tvn för min del iallafall.

Nää nu har Lucas badat färdigt så nu ska jag bada lilla Kevin.

Ha en trevlig kväll allesamman!!


Fullt upp hela helgen..

I fredags så va ju Lucas på dagis, lämnade honom en halvtimma tidigare eftersom de skulle åka till pippilekplatsen och skulle med bussen. Undertiden som Lucas va på dagis så åkte jag och Kevin en sväng till Eurostop för jag skulle kolla vad de har hittat på med min lön.. Jag har fått en del pengar som jag inte ska ha, inte vad jag vet iallafall. Kalle fick lönespecen och han skulle kolla vad de hade gjoert om de stämmde eller inte, men han har fortfarande inte hört av sig så jag hoppas verkligen att han gör det imorgon. Man vill ju gärna veta om man kan använda pengarna eller inte, de va ju endå en del..

Igår åkte vi ut till tönnersjö och va där hela dagen och kvällen. På kvällen sen så kom ett par kompisar till mamma och pappa så de va trevligt. Och sen när vi åkte hem så följde min äldsta lillasyster Elin med oss hem och sov här inatt eftersom hon ville med oss till gekås och mamma visste inte om hon skulle med.
Så idag åkte vi iväg till gekås. Vi åkte vid 9 tiden och kom hem vid 17 tiden. Där va rätt så mycket folk i affären men sen i kassorna va de bara 2 personer framför oss. Jag hittade 2 par byxor till mig själv och så hittade jag en del till Lucas men till Kevin hade de nästan ingenting som vanligt.. De är så tråkigt att de inte finns så mycket att välja på förrän i storlek 68. De är ju ändå ett tag kvar tills han kan ha de min lillaplutt. Rasmus hittade också lite till sig och så fick vi tag i lite julklappar. Så nu har vi inte många julklappar kvar, så skönt!
Nu i kväll har Rasmus och Lucas lekt med den radiostyrdabilen som han fick idag och jag har packat upp allt vi har handlat. Så i kväll blir det bara till och ta det lugnt.

Fick precis ett sms av Pauline och hon skrev att de har fått sin lilla dotter nu.
Stort grattis till er!!


Torsdag = babycafé

Ja idag är de ju torsdag och det innebär ju babycafé. De är alltid lika trevligt att komma dit och träffa de andra och denna terminen har det varit lite fler personer där och de är ju himla kul. Och eftersom de är väldigt många som går på ungmammagrupp på ungdomsmottagningen så komemr det förhoppningsvs att komma ytterligare några till.
När det va slut där så åkte vi hem till min mormor och morfar och efter en stund kom även mamma dit. Vi va där ett tag och sen åkte vi bort till Trönningeskolan eftersom Elin skulle på utvecklingssamtal. Så under tiden de va och pratade med hennes lärare så va jag ute på skolgården med Elvira, Lucas och Kevin. Träffade även några gammla lärare och den ena Lena som jag hade på lågstadiet sa att hon kännde sig jättegammal när hon såg mig med 2 barn. Men de har ju bytat ut de flesta lärarna på skolan så de är ju inte så många man känner igen där.. Men de är ju roligt at träffa de man har haft som är kvar iallafall.
Efter Elin va färdig åkte jag och pojkarna och hämtade Rasmus och när vi kom hem badade Rasmus och Lucas och snart är de idol. Efter idol blir de filmtittande och förhoppningsvis så sover båda killarna gott då så vi slipper att pausa.. Men man kan ju aldrig vara säker.
Nu ska jag titta på idol iallafall.

Ha en tervlig kväll!! 


Mina trollungar!


Snart kommer de i tidningen.

http://193.13.121.120/visafamiljebild.asp?oid=418750




1½ år

Idag blir min stora kille hela 1½ år. Tänk att han redan är så stor och vad mycket det har hänt under den tiden. Han har lärt sig en himal massa, han har växt enormt mycket, han har börjat på dagis och han har blivit storebror och mycket mer där till. Han pratar inte så mycket än men de kommer mer och mer hela tiden så jag tror inte att de dröjer så länge till innan han pratar. Men även fast han inte pratar så förstår ju vi honom ändå.
Och han är en riktig buse.. Till exempel i förrgår när jag satt och matade Kevin så hörde jag att han va ute i köket och flyttade pallen och sen öppnade skafferiet. Sen kom han med en klubba i munnen och med världens leende och sen sprang han in på sitt rum så jag inte skulle kunna ta den för honom. Och igår hade han inte ätit någon frukost, bara tagit ett bett på mackan och efter ett tag skulle han ha ett kex tyckte han, men de fick han ju inte eftersom han inte hade ätit. Så när jag tog på Kevin ytterkläder innan vi skulle till bvc så passade han på att ta pallen och klättra upp på den och ta ett kex ur skafferiet och kom ut till mig i hallen med hela kexet intryckt i munnen, antagligen flr att jag inte skule kunna ta de t för honom.. Så han är verkligen en riktig busunge, men en helt underbara busunge!!


Lucas ca 2 timmar

Lucas ½år

Lucas 1½ år

Mammas stora älskling!!

Båda killarna hos läkaren..

Igår hade vi tid på bvc k l8.40 för läkarundersökning av båda killarna. Men bara för att vi skulle gå upp tidigt så sova ju Lucas längre än vad han brukar göra så de blev lite stressigt. Men på 1 timma hann jag med att ge båda killarna mat, bytablörja, ta på kläder äta själv och duscha. Så de tyckte jag va riktigt bra.
När vi va färdiga här hemma åkte vi in till stan där mamma väntade eftersom hon skulle följa med oss till bvc. Vi kom någon minut sent men de gjorde ju inget och när vi kom dit började läkaren att undersöka Kevin. Han tyckter att allt såg bra ut och Kevin va jätteduktig. Han skrek inget alls men han kissade naturligtvis när läkaren tog av honom blöjan. Men de får man ju göra, haha.
När Kevin va färdig av de Lucas tur. Det blev en likadan undersökning av honom. De kollade öronen, halsen och ögonen utan problem. Lucas va hur duktig som helst och sa inte ett ljud förutom när han kollade i munnen på honom, då sa han aaaa. Sen lyssnade han på bröstet och ryggen med stetoskopet och de va inte riktigt lika roligt som de andra men de va inte heller några problem. Sen när läkaren va färdig så va de dags för Lucas att få vaccin mot mässling, påssjuka och rödahund och med lite såpbubblor till hjälp gick de galant och utan att han blev ledsen. Så han va så duktig så min stora kille!

Lucas:
Vikt: 11,15kg
Längd:82,7cm

Kevin:
Vikt:4230g
Längd:53,8cm

När vi va färdiga på bvc gav vi oss ut i regnet igen och åkte vidare till grens och efter de följde vi med mamma hem och va där tills vi hämtade Rasmus efter jobbet.
Sen åkte vi hem och hade en mysig kväll hemma hela familjen.


Gooodis!!

Idag har jag varti hemma med båda mina pojkar. På förmiddagen gick vi ut en sväng till lekplatsen och när vi hade varit där ett tag så gick vi in och diskade och lagade lite mat. Potatismos och stekt falukorv blev de idag (absolut inget pulvermos, de är äckligt, äckligt). När vi hade ätit va de ju dags för Lucas att sovamiddag. Han brukar alltid somna direkt när man lägger honom efter maten men inte idag.. Han bara låg och tramsade helatiden. Han skrattade åt allt och skulle trycka på min näsa och säga tut tut. Och eftersom jag också va trött så kunde ju inte jag låta bli att skratta åt honom så de tog nog 30 minuter innan han somnade. När han vaknat så diskade vi färdigt det sista och sen va de dags att åka och hämta Rasmus när han slutade eftersom vi skulle handla.  När vi kom hem blev de lite kvällmat och sen har jag och Lucas rensat i legot men vi har ungefär hälften kvar. Undertiden som vi höll på med legot så hade Rasmus Kevin, han va jätteledsen och har varit gnällig hela dagen. Han har inte alls varit som han brukar vara, men jag har ingen aning om vad de har varit med honom. Hoppas att de bara va något tillfälligt och att han är sitt vanliga glada jag i morgon igen.

Till rubriken då.. Jag har fått ett sånt himla sötsug så jag vet itne var jag ska ta vägen. Jag är konstant sugen på godis och läsk. Undra om de är för att allt sånt försvann när jag var gravid? Då va jag ju inte alls sugen på godis så kroppen kanske ska ta igen de nu?? Men de är ju så jobbigt för jag har ju bestämmt att jag bara ska äta godis på lördagar. Jag har ju bestämmt att jag ska bli av med Lucaskilona. Jag har ju redan blivit av med allt från Kevin och 2 kg till så nu har jag 4 kg kvar till start vikten innan Lucas. Men de är ju de där sista som är de svåra att gå ner.. Får väl se om de hjälper något med att inte äta så mycket godis och gå ut på promenader. Hade tänkt att börja simma sen också men de får ju bli när Rasmus kan ta Kevin. Men de får ta den tid det tar att gå ner de där sista. För jag är nöjd med min kropp annars, visst magen kunde ju varit lite fastare men de är ju inte så konstigt att den inte är det eftersom det bara är 5 veckor sedan Kevin föddes så de ska vi nog kunna fixa så småning om.
Nu ska jag ta och titta på färjan och sen på svenska hollywoodfruar.

Trevlig kväll!!


Krama mig ofta så blir jag glad och trygg,
låt mig känna mig älskad även om jag varit stygg.
Stå fast, ni som är vuxna, trots mina prövningar och test,
för även om jag klagar är ni ändå bäst.
Visa mig i handling vad respekt är för någonting,
lär mig se det vackra i världen runt omkring.
Tala om att jag duger just precis som jag är,
och låt mig höra ofta att jag är er väldigt kär.
Låt vårt hem vara ett ställe där tolerans och kärlek bor.
och kom ihåg att man kan leka även om man blivit stor.


Mysig helg ♥

I fredags så va vi ju jag, Lucas och Kevin på galgberget med Sofie, Jens och Sandra för att de små skulle fotograferas. De va en gammalklasskompis till mig som skulle ha fotona så de va himla kul att träffa henne igen. Fotograferingen gick bra och de va himla mysigt där uppe på berget bland alla fina färger som kommer nu när de börjar bli höst. Och vi hade ju en sån himla tur med vädret också, de nästan vind stilla och de rätt så varmt också.  Så de va en riktigt lyckad eftermiddag. Och tack Sofie och Jens för att ni hjälpte mig att hålla ett öga på Lucas när Kevin fotograferades!
När vi va färdiga med på berget så åkte vi till Eurostop och fikade innan vi åkte och hämtade Rasmus på jobbet. Sen blev de bara en lugn kväll hemma.

I går, lördags så va vi en sväng hemma hos mamma och pappa på eftermiddagen och min kära sambo va så duktig och tvättade och dammsög och torkade av den innuti. Han är så duktig så! Sen på kvällen när vi hade kommit hem blev de lite filmtittande. Walander och Cellisten, faktist rätt så bra.

Idag har vi varit hos mamma och pappa och ätit middagoch efter middagen bakade jag och Elvira muffins undertiden som mina 3 killar sov middag.
 
När de vaknat och mamma hade målat klart i Elviras rum så fikade vi lite innan vi åkte ner till trönningestranden.
De blåste lite där nere men de gör de ju alltid, annars va de skönt att vara där nere. Lucas och Abbe gillade att springa runt där nere och vattnet, snäckorna och stenarna va ju jätteroliga.
Här kommer lite bilder från eftermiddagen:

  
 
 
 
 
  



♥ Min underbara familj ♥

 
       


  
Lucas har tagit på sig stövlarna helt själv och de blev på rätt fot också.
Han är så duktig min stora kille!

  
Mina underbara killar ♥

  
    
Badtime

♥ Är så lycklig över att jag har en så underbart fin liten familj, Älskar er över allt annat ♥

Fredag

Har precis varit och lämnat Lucas på dagis, de va väldigt skönt ute. Visst de va lite kyligt men de blåste inget alls så de va helt underbart.
När jag lämnade Lucas så va de på väg ut, de skulle till en lekplast någonstans här på vallås, Anette (dagis fröken) sa att de försöker gå iväg varje fredag så de är ju tur att Lucas går på dagis på fredagar. Han tycker ju att de är så roligt att vara ute och leka så de passar ju honom helt utmärkt.

När jag har hämtat Lucas på dagis sen så ska vi åka upp till galgberget och träffa min gamla klasskompis Emma för hon ska fotografera Lucas och Kevin. Ska bli kul att träffa henne igen, vi lekte ju när vi va små men sen har vi inte haft någon kontakt alls. De är ju tur att facebook finns, man kan ju håll akontakt med fokl på ett helt annat sätt än vad man gör annars. De spelar ju ingen roll var i världen man befinner sig ändå är man ju på samma plats eller vad man ska säga..
Sofie och hennes lilla Sandra sa även vara med och ta foto och så kanske Angelique och hennes Kevin ska vara med. Så de ska bli roligt.
Nu ska jag nog gå och ta en lång varm dusch om Kevin tillåter det. Sen får jag börja med maten så jag hinner äta innan jag ska hämta Lucas på dagis.

   

 


Onsdag

Denna dagen har jag hunnit med en del. Jag gick bort och lämnade Lucas på dagis vid 9 tiden och de va riktigt härligt väder så de va skönt att komma ut lite. Och så har ju jag lovat mig själv att jag ska försöka gå och hämta och lämna honom på dagis så mycket jag bara kan. Kanske ska ta och införskaffa mig en stegräknare.. Och så ska jag försöka att inte äta så himla mycket godis som jag gör, men de är ju så himla svårt att låta bli. Jag har ett sånt himla sötsug vet inte vad jag ska göra för att bli av med det..
När jag och Kevin kom hem efter att ha lämnat Lucas så tog jag ut alla min kläder ur garderoben, hela sängen blev full. Så jag fick äntligen rensat där och jag fick bort 2 fulla gekåskassar med kläder som ska slängas och ges bort. Hade säkert kunnat slänga mer men jag är ju så dum så jag tror ju att jag kommer att sakna kläderna om jag gör det, även fast de inte har används på hur länge som helst.
Skönt att ha de gjort iallafall. Jag hann även med att diska, tvätta och vika kläderna.
Efter att jag hämtat Lucas på dagis så gick vi bort till affären och köpte lite fika och sen kom min mormor och morfar hit en stund och hälsade på.
Nu ikväll så är de fotboll på tv så jag får väl hålla mig här vid datorn.. Får väl se om jag hittar något intressant här.

Imorgon blir det nog att jag och barnen åker en sväng till babycafet och så måste vi handla lite också, de börjar bli lite tomt i kylskåpet nu.

Ha en trevlig kväll!!


1 hel månad!!

Nu är han en hel månad min lilla kille. Tycker de känns som att han har funnits hos oss helatiden fast ändå känns de som om de va igår vattnet gick.
Han är en väldigt snäll liten kille som inte gör många ljud ifrån sig.
Men han sover inte så mycket, han ligger mest och tittar och vill helst göra de i famnen. Han är nog lite sällskapssjuk för han vill helst vara hos någon helatiden och på nätterna så sover han helst hos mig.
Och så är han en riktig liten snuttis, de bästa som finns är ju att ligga vid bröstet helatiden men som tur är så tar han nappen annars hade han legat vid bröstet dygnet runt skulle jag tro.
Han är en underbar liten kille!


Väldigt mysig dag

Jag och Kevin träffade ju Sofie och Sandra idag. Alltid lika trevligt att träffa dem och de är ju så kul att våra små är nästan lilka gamla. De skiljer ju bara 1½ månad på dem, får hoppas att de kan få roligt med varandra sen när de blir lite äldre. Vi va inne istan ända tills det va dags att hämta Lucas på dagis och sen åkte jag och killarna in till stan igen eftersom jag bestämmde mig för att gå till ungmammagruppen iallfall. Jag tyckte att de va trevligt men Lucas tyckte ju inte att de va så kul. Han fick ju sitta i vagnen nästan hela tiden och de är ju inte direkt vad en kille på 1½ år tycker är så roligt. Men han va så duktig och satt för det mesta snällt i vagnen och åt frukt, jag tycker att han va riktigt duktig!
När de va slut så åkte vi hem till Rasmus och sen har vi inte gjort så mycket under kvällen, bara tagit det lugnt.

Fick förresten ett mail om att mitt smycke va färdigt. 
Blev himla nöjd!
Smyckena finns på www.mashdesign.se

 

I morgon tänkte jag bara vara hemma, ska ju lämna Lucas på dagis vid 9 sen hade jag tänkt se om jag inte kunde rensa lite i min garderob. Det behövs verkligen men risken är ju att de kommer att bli väldigt tomt..
Nää nu ska jag nog ta och lägga mig och läsa lite kanske, de va ju ett tag sedan jag gjorde de.

Natt natt!!


Tisdag

Nu har jag och Kevin precis varit och lämnat Lucas på dagis. Han blev glad när jag sa att han skulle dit men sen när vi kom dit ville han inte att jag skulle gå. Han blev ledsen när jag gick men jag skulle tro att de blev bra så fort jag hade lämnat dagis. Men dfe känndes så konstigt sen när vi skulle köra. När man tittade i backspeglen så va där ingen Lucas och de va så tyst i bilen också. Men han har ju roligare på dagis än vad han hade haft med mig i stan idag.. För idag ska jag och Kevin träffa Sofie och Sandra inne i stan och ta en fika. Ska bli himla mysigt!
Sen i eftermiddag så är de ju ungmammagrupp emn jag vet fortfarande inte om vi ska dit.. Jag kan inte bestämma mig. Hade ju varit roligt att träffa de andra men de är ju inte så roligt för Lucas. Men jag tror att ajg går dit en stund iallafall och tycker han att de är allt för tråkigt så får vi väl åka hem.

Nu ska jag ta och packa iordnign skötväskan innan vi beger oss in till stan.


Tillbaka till vardagen..

Nu är dagen kommen.. Dagen som Rasmus börjat jobba igen och vardagen börjar på riktigt, tråkigt men ändå skönt att de går tillbaka till den "normala" igen. Visst de blir ju inte alls som innan eftersom vi har en ny liten familjemedlem så de blir ju nya rutiner som man ska hitta.
Lucas tyckte att de va jättekonstigt att inte Rasmus va hemma i morse när han kom in till vårt sovrum. Han tog på Rasmus kudde och sa nääe dää. Han är så söt min stora kille.
När vi vaknat, ätit, bytat blöjor och sånt så klippte jag håret på Lucas. De va en aning långt.. Men nu är de iallafall klippt och de blev ganska bra. Han vill ju inte sitta stilla och han ska ju titta på håret som låg på golvet och så sa han blääh. Efter han va färdigklippt så fick han hoppa i badet så han slapp att ha massa små hårstrån överallt, de är ju inte de skönaste direkt..
Efter bad och påklädning så åkte vi till eurostop en runda och sedan hem till mamma och pappa. Där blev det lite middag och lek på lekplatsen innan vi åkte och hämtade Rasmus på jobbet.

Imorgon ska Lucas till dagis och under tiden ska jag och Kevin eventuellt träffa Sofie och Sandra och blir det inte så så ska jag se om jag kan rensa lite i min garderob. Jag använder ju inte ens hälften av kläderna så de bara ligger och tar massa onödig plats. Sen på eftermiddagen så är de ungmammagrupp men jag vet inte om jag ska dit. De är ju så dum tid så jag måste ju ta med Lucas och de tycker ju inte han är så roligt.. Det finns ju inget rolgt för honom att göra där. Vi får se hur de blir. Vi kanske kan gå dit en stund och bara säga hej iallafall.

Nu ska jag ta och gosa med Kevin undertiden som jag väntar på att tvn ska börja.

Trevlig kväll!!


Redan 4 veckor..

Nu har vår lilla Kevin hunnit bli 4 veckor och på onsdag är han 1 hel månad. Tiden bara springer iväg och i morgon börjar vardagen på riktigt igen. Rasmus börjar nämligen att jobba igen imorgon. Han har ju inte jobbat på 1½ månad nu så de kommer kännas lite konstigt att inte ha honom hemma längre. Men jag, Lucas och Kevin får ju försöka hitta lite rutiner och så nu när jag ska vara själv med dem. Lucas ska ju vara på dagis tisdagar, onsdagar och fredagar så jag och Kevin kommer  att vara själva lite ändå och Lucas kommer få leka med andra barn och de tror jag är rätt så viktigt faktist. Jag hade mycket väl kunnat ha honom hemma nu när jag är hemma med Kevin men jag tror att han behöver vara där och busa av sig så han inte tröttnar allt för mycket på sin mamma, för de vill jag ju inte..


Denna dagen har vi inte gjort så himla mycket. Vi va en sväng p åEurostop och köpte en kavaj till Rasmus som han ska ha på dopet eftersom den han har inte passar riktigt. Den är en aning för stor, men vi hittade en som satt bra och den va jättefin.
När vi hade varit på Eurostop så kom Jocke hit en sväng och hälsade på. Han åkte hem för en stund sedan och Lucas har nästan precis somnat.
Nu ska jag gå och titta på Ensam mamma söker, så ha en tervlig kväll!!


Så skönt!

Äntligen är han på bättringsvägen, lilla Kevin. Han är inte lika täppt i näsan längre och han har inte alls lika hemsk hosta så de är skönt att de har vänt så fort. Och så hoppas jag att de inte kommer tillbaka igen!


Igår hade jag besök av två gammla klasskompisar från gymnasiet, Mia och Julia. De va ju ett tag sedan vi träffades nu. Har för mig att de va i mars/april någon gång för Lucas hade precis lärt sig att gå då. De va iallfall i våras så de va himla trevligt att träffa dem igen.
Men nu ska de väl inte dröja så långt till nästa gång, de är ju bjudna på Kevins dop och de är ju i november. Så kommer de då så är de ju inte så långt mellan. Och så ska ju Julia ha en lite bebis i januari så då får vi ju komma och hälsa på dem när den lill* bebisen har tittat ut.

Så nu är de några stycken från vår klass som har fått eller ska få bebisar. Jag har ju fått 2 killar, Emily har fått en flicka, Julia ska ha en liten i januari och Ida en liten i februari.
Betyder de att man håller på att bli gammal tro?? Eller är de bara så att vi är tidiga av oss?
Jag tror på de sista.. Jag kan ju inte bli gammal heller, eller iallafall så känner jag inte mig gammal. Men de bror ju i och för sig på vem man frågar. Min minsta lillasyster tycker säkert att jag är gammal för hon är ju bara 4 år och jag är ju 21. Men frågar man då någon som är runt 50 så tycker de säkert inte att man är gammal.
Äldre blir man ju för vaje dag iallafall, vare sig man vill de eller inte för tiden går ju itne att stoppa. Och tur är kanske det!



I dag har vi inte gjort så mycket. Vi har varit hemma hos mamma och pappa och sen åkte vi och handlade på vägen hem.
När vi kom hem sen blev det pitabröd med tillbehör till kvällsmat. Sen lekte Rasmu soch Lucas lite med legot innan de va dags för Lucas att sova.
Nu håller Rasmus på att bygga på sin legoborg (för den måste ju bara bli färdig, haha) och jag sitter här vid datorn. Jag har beställt ett namnhalsband till mig från mashdesign.se och nu väntar jag på att klockan ska bli 21 så jag kan titta på slutet av Överlevarna som går på 4:an.

Ha en trevlig lördagskväll!!


Min lilla stackare..

Usch Kevin är så himla täppt i näsan och nu har han fått hosta också.. Tycker så himla synd om honom. han får koksaltlösning och de hjälper ju ett litet tag men sen kommer de ju tillbaka igen. Så inatt såsov han int eså himla mycket, han hade ju svårt för att äta eftersom han va så täppt och då svalde han ju massa luft så han fick lite ont i magen.
På morgonen så provade vi nässugen som vi fick på bvc när vi va där i onsdags, måste ju säga att de va riktigt äckligt att suga i den.. Man fick ju inget i munnen men de kom ju ut massa äckligt och de lät ju inte för trevligt heller. Men de gjorde susen iallafall. Han blev bättre ett bra tag så han har sovit nästan hela dagen idag. Han behöver nog de så han blir av med sin förkyldning, men som tur är så har han ingen feber. Inte än iallafall och jag hoppas inte att han får det heller.

Lucas har iallafall blivit bättre nu, han hostar inte lika mycket och han är inte täppt i näsan utan den bara rinner. Så denna gången har han klarat sig rätt så bra, så de är ju skönt iallafall.

Lucas va ju själv på dagis idag och de hade gått utmärkt. Han hade inte varit ledsen någonting alls men jag tror att de beror på att han kände ju den personalen som va där nu och de barnen som va där. De va ju inte så i sommras då när han va så ledsen. Då va de ju inte på hans avdelning och de va ingen personal och knappt några barn som han kännde.
Så vi bestämmde att han inte skulle gå dit imorgon utan han skulle komma på tisdag eftersom de är då vi har sagt att han ska börja.
Så snart börjar vardagen på riktigt igen. Rasmus börjar ju jobbar på måndag och Lucas ska börja på dagis igen.
Ska bli skönt att kunna hitta lite nya rutiner och så igen. Visst är det mysigt att vara hemma hela familjen men det är rä tt skönt att komma tillbaka till vadagen igen.
Rasmus har ju bara jobbat 3 veckor sedan midsommar så de har varit en riktig lyxsommar för hans del. Men de kan man ju behöva ha ibland det också.

Nu ska jag ta och duka fram lite kvällsmat till min stora killar som sitter och leker med legot.

Ha en tervlig kväll!!


090909

Häftigt om man hade haft de personnummret, men de va ju en himla tur att inte Kevin ville vänta så länge. De hade jag verkligen inte orkat med. Är så himla glad att han vill komma ut tidigare och till och med före BF.

Åh mina två killar har blivit förkylda. Lucas blev förkyld i förrgår och Kevin blev förkyld i natt. Så nu har Kevin fått sin allra första förkyldning. Han är jätte täppt i näsan och han tycker att det är jättejobbigt. Han har varit rätt så ledsen idag men de är ju inte så konstigt. N'stan ingenting har varit bra inte ens att ligga vid bröstet som han älskar att göra. Men de är ju kanske för att de blir jobbigare att andas då.
Nu sitter han iallafall i bärselen och sover så de är ju tur att man ahr en sån för den gillar han verkligen.
Lucas är ju också förkyld men han är inte så täppt i näsan utan de är mest att näsan rinner på honom. Hoppas att de stannar där så han slipper feber och sånt. Men han ska ju börja på dagis nu så de förvånar mig inte om han komemr bli sjuk bara för det.
Han va iallafall på dagis idag och hälsade på. De hade gått jättebra sa Rasmus så imon ska vi se om de går att lämna honom själv. Han ville inte följa med oss hem när jag va och hämtade dem iallafall och det är ju ett gott tecken. Så vi får väl se hur det går imorgon.

Efter Lucas hade varit på dagis idag så lämnade vi av honom till mamma och sen åkte jag, Rasmus och Kevin in till stan för att väga Kevin och sen va vi på banken och fixade ett sparkonto till Kevin. Vi har ju ett till Luacs och de måste ju Kevin också ha.
När vi va klara på banken så kollade vi lite i affärer innan vi åkte hem till Rasmus mamma för att hämta Rasmus lego som han hade när han va liten och när vi hämtat de åkte vi för att hämta vår stora buse.
Nu sitter Rasmus och tittar på fotboll och jag väntar på att de ska ta slut.. Sen är de ju idol efter fotbollen så de får jag väl titta på.

Trevlig kväll!!


Mjölkstockning och ändrade planer.

Ja nu har jag fått mjölkstockning.. Har en knöl i ena bröstet som gör ont och det är helt rött där den är. Inte skönt men jag får väl skylla mig själv. Vi va ju ute och gick i söndags och då hade jag ingen jacka på mig och så gick de ett tag innan Kevin åt så bröstet hann att fyllas rejält. Efter de så har jag haft ont och de har blivit rött och så. Men jag hoppas att jag slipper feber iallafall och att de försvinner fort!

Och idag va de ju egentligen meningen att ungmammagruppen skulle börja men så blev de inte. Fick ett sms där de stog att de skulle börja idag kl.15 men att Julia och Harriet va förskylda så de rekomenderade att man skulle komma utan barn. Men de är ju inte så lätta att lämna Kevin hemma utan mat och pumpa tar ju en evighet och de är ju inte ens säkert att han äter ur flaska så de går ju inte. Men sen fick jag ett sms sär de stod att mammagruppen va inställd på grund av sjukdom och att de skulle börja nästa tisdag istället. Men eftersom det är kl.15 och då måste jag ta med Lucas och jag tror inte att de är så jätteglada över att han följer med. Men jag tänkte att jag skulle ta och prata med dem och höra vad de tycker. Men de är ju en så himla dum tid ändå eftersom de finns de som går i skolan. Kan ju hoppas på att de vill ändra tiden till 16 som de va innan.

Nu sover iallafall Lucas och jag ska gå och göra mig i ordning och sen ska vi åka in till Götekarlsson och ta foto på våra små älsklingar.


Känner mig riktigt duktig!

Nu är jag helt slut men jag känner mig så himla duktig!
 
Vi hade bara tänkt att vara hemma och ta det lungt idag men så blev det att Rasmus följde med min pappa till skjutbanan och jag va hemma med båda killarna. Faktist första gången jag är hemma själv med dem. Jag va ju själv med dem i torsdags på babycafet men då fanns det ju andra där också och Lucas hade några att leka med.
Men de gcik jättebra idag och jag har fått gjort jättemycket.
När Rasmus hade åkt så satte jag igång att rensa i klädkammaren. Kan säga att det behövdes verkligen. Det tog ju sin lilla tid eftersom Lucas skulle hjälpa till och Kevin skulle ha mat  mitt i allt och så skulle ju jag och Lucas också ha lite mat. Så efter matlagning och läggning av Lucas så fortsatte jag med klädkammaren och sen hade de gått en timma och jag va tvungen att väcka Lucas. När han hade vaknat till ordentligt och Kevin hade fått lite mat så fick Lucas stå vid vasken i köket och "diska" lite undertiden som jag plockade iordnign massa leksaker som Lucas har spridit runt överallt. Och när det va gjort så diskade jag också. Hann med hälften sen va de dags för lite fika, hade egentligen tänkt att vi skulle bakat muffins men Kevin ville också ha lite fika så de blev fika som vi hade färdigt istället.
Efter fikan så fortsatte jag med diskningen och plockade undan i köket och sen bytade jag sängkläder i alla sängarna, och Lucas tyckte att de va jätteroligt att vara ivägen och hoppa sängen undertiden som jag skulle bädda...
Nu är allt äntligen klart, hade bara behövts att dammsuga lite också men de orkar jag inte nu och Lucas har precis somnat så de får bli en annan dag.

Nu ikväll ska jag bara ta de lungt framför tvn och inte lyfta ett finger, får väl ge Kevin lite mat om han vill ha men annars så ska jag inte göra någonting alls!

Imorgon är de fullt på schemat igen. Vi ska ju ta foto till tidningen och de är mellan 13-17 så vi får väl vara där vid 13 eftersom de brukar vara rätt mycket folk där och jag ska ju vara på ungmmagruppen kl.15 så jag hoppas att vi hinner bli klara tills dess. Annars får jag väl komma lite sent, men de tror jag inte att jag behöver.

  
Lucas blev överlycklig när han fick prova min farbrors fyrhjuling.


Mys i saccosäcken.


Och lillebror ligger i soffan och myser med snutten.

Trevlig kväll!!


v.37

Måndag 7/9
-

Tisdag 8/9
Foto till tidningen
Ungmammagrupp 15.00

Onsdag 9/9
Bvc 12.00

Torsdag 10/9
Babycafe

Fredag 11/9
Mia och Julia kommer hit

Lördag 12/9
-

Söndag 13/9
-

Full fart hela helgen!

I fredags åkte vi hem till min farbror och hans familj och hälsade på. De har ju ett syskon till Abbe så de fick busa av sig rejält med varandra. Helt galna var de. Vi va nere hos dem hela eftermiddagen och efter vi hade varit hos dem följde vi med mamma och pappa hem en sväng.

Igår lördag så va jag, Kevin, mamma och Elin inne istan hela förmiddagen. Jag köpte en tröja till mig och ett linne, letade även efter något som Kevin kan ha på sig på fotot till tidningen men jag hittade inget alls. Det finns inte så roligt kläder i de små storlekarna. Komemr man upp i storlek 62-68 finns de mycket mer att välja på. Men så stor är han ju inte än. Han väger ju inte ens så mycket som Lucas gjorde när han föddes och då är han ändå 3 veckor idag (söndag). Så de får bli några av de kläderna som vi har hemma som han får ha på fotot.
När vi hade varit i stan så åkte jag och Kevin vidare till grens för att handla lite och när vi kom hem sen blev det lite fika tillsammans med barnens farmor.
på kvällen sen tittade Rasmus på fotboll och jag hittade inget intressant att titta på  på tvn så jag fixade lite med killarnas fotoalbum. Lucas har ju ett som jag har börjat med så Kevin måste ju också ha ett. Så nu har jag fyllt p ålite mer i Lucas och jag har påbörjat Kevins. De är ju så roligt att både göra och ha sen i framtiden men det är ju inte så ofta man tar sig tis att sitta ner och fixa med dem. Så de blev en lugn och skön lördagskväll.

Och idag fyller min mormor 65 år så vi har varit hemma hos henne hela dagen och firat henne. Så de har varit en riktigt jobbig dag för stackars lilla Kevin. Alla vill ju klämma och könna på honom. Speciellt de små. Spelar ju ingen roll om man säger till dem för de försvinner någon minut sen kommer de igen och ska hålla på att peta på honom även fast han ligger och äter. Och så va ju den personen där som skulle hålla på att ta på min mage när jag va gravid.. Idag lät hon iallafall magen va men hon blev nog lite sur över att hon inte kunde gå och ta Kevin så som hon brukar göra med alla bebisar.
När de kom så låg Kevin i sin vagn och sov. Eftersom jag visste att alla skulle vilja pilla på honom så hade vi tagit in våran vagn eftersom det är så svårt att dyka på honom och pilla på honom hela tiden i den. Men jag va ju tvungen att ta upp honom när han ville ha mat så då kom hon ju naturligtvis. Jag kan ju förstå att hon vill titta på honom och så men man behöver ju inte komma och trycka upp sin mobil i ansiktet på honom med en superstark lampa när han precis har vaknat och ska äta mat.
Efter han hade ätit så bytade jag blöja på honom och sen gick vi ut så Lucas kunde somna och då blev hon nog sur för hon inte fick hålla honom och sen när vi kom tillbaka så va de fika och mer blöjbyte. Och efter blöjbytet så va han jätteledsen eller arg för han ville ha mat och då frågar hon om hon får låna honom. Men hallå han skriker för att han vill ha mat, då kan hon väl inte ta honom?! De borde hon ju fatta själv, men tydligen inte.
Sen sa mormor att hon hade frågat henne om man inte fick hålla Kevin. Mormor vet att jag inte gillar henne så hon hade sagt att vi inte vill att alla skulle va på honom med tanke på den nya influensan.
Bra sagt tycker jag! Och om hon nu så gärna vill hålla honom varför inte fråga mig eller Rasmus om de går bra?

Nu ska jag iallafall titta på tv.

Ha en trevlig söndags kväll!


Vilken natt...

Natten till idag har jag int efått sova mycket. Kevin ahr haft ont i magen så han har sovit 30 minuter som längst innan han har vaknat igen och varit ledsen. Tyckte så synd om honom för de va verkligen inget som hjälpte. Jag masserade hans mage lite men de är så svårt eftersom han spänner sig helatiden och då fungerar de ju inte. Så jag hoppas verkligen att han slipper att ha ont i magen inatt.

Idag va jag och barnen på babycafet så de va första gången jag va själv med dem men de gick jättebra. Lucas va jättesnäll och de va även Kevin. Och efter vi varit på babycafet hämtade vi upp Rasmus och körde sedan hem till mamma och pappa. De håller ju på att bygga om lekplatsen hos dem så Lucas ville ju titta på lastbilen och grävmaskinen som de hade där. Men tyvärr så regnade de riktigt ordentligt så de gick ju inte att vara ute så länge. Men han fick se dem lite iallafall.
Och Lucas va så söt när vi va hos mamma. Han hittade Elviras docka så tog han amningskudden, satte sig isoffan men den iknät och drog upp tröjan och sen la han bebisen vid bröstet och så smackade han. Sen när den hade ätit färdigt så skulle han rapa den, så himla gullig!

Nu ska jag titta på tv.

Trevlig kväll!!


Tisdag och onsdag

Igår hade vi fullt upp precis hela dagen. På förmiddagen blev det städning, rensning bland leksakerna, tvättning, vikning av tvätt och matlagning. Sen efter Lucas hade sovit begav vi oss in till stan eftersom Kevin skulle till bvc. Vi kom in lite innan vi skulle vara där så vi hann med att titta lite i några affärer. Hittade mössa, vantar och halsduk till Lucas så nu har vi bara skorna kvar till honom sen har han allt inför vintern. letade även efter kläder till Kevin men jag hittade inget alls till honom.. Mössor till så små fanns bara tunna bommulsmössor och de är ju lite för kallt för att ha till vintern. Får väl se om de får ín mer längre fram.
På bvc gick allt bra och han hade växt en del. Nu vägde han 3430g och va 51,9 cm så han har gått upp jättebra sedan i torsdags när vi vägde honom sist.
Efter bvc åkte vi till Rasmus jobb för att hämta hem hans jobbarbyxor eftersom de behöver tvättas innan han ska tillbaka dit. Sen åkte vi vidare till grens och handlade. Sen äntligen åkte vi hem.

I dag har vi inte gjort så mycket hittills. Bara lagat mat och fixat de sista med dopkorten men sen när Lucas har vaknat ska vi åka hem till mamma och pappa en sväng.
Nu ska jag ta och väcka Lucas och göra mig iordning så vi kan komma iväg.

Ha en trevlig eftermiddag!