.

Oj nu va det ett tag sen jag skrev.. Men det har inte hänt så mycket sen sist i allafall.

I torsdags va vi på babycafet och naturligtvis skulle ju Lucas klättra upp i en liten soffa som de har där och vad gör han??
Jo han ramlar ner och landar med pannan rätt på en räls till trätågbanan och får världens finaste och största bula i pannan. Stackars liten, det såg ut som om det växte ut ett horn i pannan på honom. Men han skrek inte så mycket utan blev lika glad igen efter någon minut och lekte vidare.
När vi hade varit på babycafet hämtade vi Elvira på dagis och åkte hem till mormor och va där hela eftermiddagen.

På fredagen mådde jag inte så bra och Lucas va gnällig så vi va bara hemma. Men jag va tvungen att ändra om lite i hans rum eftersom han klättrar upp på fönsterbrädan annars så nu är sängen flyttad och han kommer inte upp i fönstret längre. Om han inte drar sig upp på elementet förstås.. Men det hoppas jag att han inte kommer på att han kan göra för det kan jag ju faktist inte flytta på..

I dag fyller min moster år så vi har varit och firat henne och ätit lite tårta, och så har vi varit en sväng hemma hos mamma och pappa också. Nu sitter Rasmus vid tvn och jag hade tänkt att krypa ner i sängen nu för jag är väldigt trött.

Natt natt, sov gott!


//Emma

Busdag.

Idag har vi varit på BVC, de va ju två månader sen vi va där sist så han hade gått upp i vikt och växt på längden.
Nu är han 74,4 cm och väger 9350g min stora kille.
När vi hade varit där så gick vi lite på stan och sen åkte vi hem. Och här hemma har Lucas varit en riktig buse hela dagen. Han har bara hittat på massa bus och gjort precis allt han vet att han inte får.
Ex när jag bara kollade min mail i 2 sek så passade han på att klättra upp i sin säng och sedan upp i fönstret!! Så där va han på fönsterbrädan och va jättelycklig. Och när han skulle bada av han på allt och han skulle inte sitta ner utan han skulle stå upp och gå runt i badkaret, så han är en riktig liten vilde.

Nu sover han iallafall och Rasmus är hemma hos en jobbarkompis, så här sitter jag i min ensamhet. Eller ja ensam är jag ju inte men nästan, det känns som man är helt ensam.



Lucas klättrar upp i fönstret.





Och här badar han på sitt eget lillavis..


//Emma

Nu springer han nog snart..

Denna helgen har flugit förbi precis som alla andra, man hinner knappt blinka innan det är måndag igen.

Fredagen blev stillsam framför tvn, både jag och Rasmus somnade innan Let´s dance va slut så man får alltid kolla på internet vem som åkte ut.. Men så är det när man är trött och lägger sig ner i soffan istället för att sitta och titta på tvn. Då får man stå sitt kast.

Lördagen tillbringade vi i Tönnersjö, vi åkte dit och åt middag och efter det skulle Elvira på sitt allra första kalas till en tjej som heter Nova. Så mamma och jag åkte och lämnade henne där sen åkte vi en sväng till Eurostop, men innan löning är det inte roligt att gå där för man kan ändå inte köpa någonting.. Så efter ett tag åkte vi hem till mormor och väntade där till kalaset var slut eftersom det va i trönninge. Sen åkte vi hem till Tönnersjö igen och där pappa och Rasmus haed tagit fram lite förberedelser till maten. Sen kom pappas kompis och hans flickvän dit och vi åt och hade trevligt. Vi drog oss hemåt vid nio tiden och jag gick och la mig direkt när vi kom hem.
När Lucas vaknade på natten sen vid 4.00 eller nåt så va det helt svart överallt, vi hade strömavbrott.. Och sen när strömmen kom tillbaka vid 4.20 då satte grannen under oss igång att spela musik på högsta möjliga volym. Jag kan ju säga att jag va INTE glad! Men det konstiga är att under oss bor det ett gammalt par. De kan inte vara under 70 och jag kan aldrig tänka mig att de skulle spela så hög musik inte mitt i natten iallafall.
Men de höll på att spela och spela, vid sex tiden vaknade Rasmus och han blev så förbannad att han tog på sig kläder och gick ner för att be dem sänka. Men tror ni att de öppnar dörren?
Nej, de gjorde de inte. Rasmus hörde att de gick runt där inne och de spolade i kranen och smälde i dörrarna men öppnade gjorde de inte. Och det kan inte vara för att de inte hörde honom för jag hörde ända upp hur han både bankade och ringde på. Så tillslut gav han upp och gick in till oss igen och ringde Securitas, men de kom inte förrän 6.45 och då hade de precis slutat att spela under oss..
Att folk inte kan visa lite hänsyn.. Okej om det spelar musit till 12 på natten eller nåt det bryr jag mig inte om men spela ända till 6.45 på morgonen. Hallå nån måtta får det väl ändå vara..

Söndagen gick åt till städning, eller ja min kära älskade Rasmus stadäade och jag fick jaga Lucas överallt för han ska ju klättra och fara överallt och ingenstans. Han lärde sig tillexempel att klättra upp i sin säng och i nedersta byrålådan i sitt rum. Problemet han har är ju bara hur man ska komma ner från sängen och komma ur lådan.. Det ha han inte riktigt förstått så han sitter där i lådan tills någon kommer och lyfter upp honom och sen klättrar han iden igen. Min lilla tok.

Idag har vi varit i Törnninge och sen åkte vi och hämtade Rasmus när han slutade och vidare till Grens.
Sen när vi kom hem och Rasmus lekte med Lucas på golvet så gick han hela 3 steg! Så snart är det väl full fart på honom. Men han är lite feg så han vågar inte riktigt. Han står själv utan problem men fötterna är som fastklistrade i golvet. Får väl se hur lång tid det tar innan han går ordentligt..

Nu ska jag ta och titta lite på tv.


//Emma

10 månader!

Idag är min stora kille 10 månader.





Tänk vad fort det går snart är han ett helt år!!


//Emma

Kanske var därför..

Nu tror jag att jag vet varför Lucas har varit så himla gnällig, han har ju fått en tand till! Den har precis tittat ut i överkäken så nu har han 5 tänder, 3 där uppe och 2 där nere. Min stora kille!

Idag är det ju torsdag och det innebär ju babycafé, himla roligt att träffa alla mammor och barn och Lucas tycker att det är roligt att komma iväg och träffa andra barn. Så torsdagar är veckans höjdpunkt.
Efter vi varit där gick jag bort till Studio Strandh för att kolla om de hade fått upp fotot på Lucas och de hade dem! Himla bra blev det, men med en så söt modell kan det ju inte bli annat än bra ;) Så vi får väl hem fotot om 4-5 veckor ska bli kul och så blir det inte så tomt på väggen där han ska sitta vär guldklimp.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer idag.. Rasmus körde bort mig från tvn för det är ju handboll på tv och det är jag inte så intresserad av precis. får väl bli en liten stund vid datorn och sen ska jag nog ta och lägga mig och sova.

Natti natti.

//Emma


Vilket härligt väder!

I natt sov Lucas jätteoroligt.. Han vaknade jättemånga gånger och när han väl sov så höll han på att vrida och vända på sig hela tiden, vet inte varför han gjorde det men jag hoppas att det blir bättre i natt för det är ju jobbigt både för honom och för mig. Men vi gick upp i vanlig tid vid 8 och sen brukar han ju alltid sova 1½ - 2 timmar på förmiddagen men det gjorde han inte heller, han sov i 30 minuter och sen skulle han inte sova mer och det resulterade i en väldigt gnällig och trött liten kille.
Enda gången han inte gnällde va när vi va ute och gick, hade tänkt fråga Karoline om hon och Melissa hade velat följa med men jag har lyckats slarva bort hennes nummer.. Så det blev bara jag och Lucas men de gjorde inget för det va riktigt skönt att va ute och gå idag. Vädret va helt underbart, solen sken, det blåste inget och det va inte kallt. Helt perfekt promenadväder. Vi va ute ungefär 1 timma och sen när vi kom hem fikade vi lite och sen lyckades jag få honom att sova i 50 minuter. Men de hjälpte inte mycket.. Han blev inte glad förrän Rasmus kom hem och efter det har han varit jättebusig. Han tycker nog att det är tråkigt att vara hemma själv med mig. Men det är ju bara två månader kvar och sen börjar han på dagis.
De kommer kännas jättekonstigt att lämna iväg honom till personer som vi inte känner fast jag tror inte att det kommer bli några somhelst problem att lämna honom. Inte som det är nu iallafall för han älskar att leka med andra barn, så fort han ser ett barn t.ex i affären skiner han upp som en sol. Så jag tror att han kommer tycka att det är jätteroligt att börja på dagis.

Nää nu börjar snart Top modell så de e bäst jag beslagtar tvn nu ;)

//Emma

Äntligen!

Idag sov jag och Lucas ända till 8. Han vaknade ju vid 6 men jag fick honom att somna om till 8. När vi hade vaknat åt vi lite frukost sen sov han igen som vanligt ca 1 timma efter frukosten sen när  han vaknade gick jag och duschade och då passade lilla busen på minsann.. Han drog ut halva toarullen på golvet och lyssnade absolut inte när jag sa till honom, eller ja han lyssnade men han bara skrattade åt mig och fortsatte. Han tänkte väl att jag ändå inte kommer att ta bort honom eftersom jag va alldeles blöt och inte va färdig än.
När vi va färdiga så åkte vi iväg till Trönninge och äntligen har jag fått bilen tvättad. Den har ju inte blivit tvättade sen mitten av december eller nåt eftersom det har varit så kallt men idag kunde jag äntligen tvätta den. Nu ser man ju till och med vad det är för bil, det gjorde man ju knappt för all smuts. Så nu är den väl fin tills nästa gång jag kör med den..
När bilen va tvättad blev det lite fika och sen lite bus och efter det åkte vi hem till Rasmus och nu sovar lillkillen och Rasmus tittar på tv. Ska nog också ta och sätta mig vid tvn snart..

Trevlig kväll på er!

//Emma

Ännu en helg förbi..

Jaha då va det måndag igen..
Denna helgen har verkligen bara rusat förbi, och vecka började ju inte allt för bra för Rasmus. Jag vaknade 06,06 och då låg han fortfarande i sin säng och sov. Så jag puttade till honom och sa vad klockan va, då blev de eld i baken på honom minsann . Bussen går nämligen 06,12 eller nåt sånt, så han rusade upp och hittade inte sina arbetsbyxor först men tillslut hittade han dem och det va precis så han kom med bussen. När han hade åkt så somnade jag om i ca 5 minuter innan Lucas vaknade och jag försökte få honom att somna om igen men han ville inte. Han slumrade kanske till någon minut då och då men efter ca en timma ville han inte ligga kvar mer så då blev det ett himlans liv på honom så det var bara till att gå upp med honom.

Sen under dagen har vi inte gjort så mycket, jag har diskat lite och försökt städa lite i Lucas rum men det är bara inte lönt, när man har plockat undan en sak åker den fram lika fort igen. Så det syns inte att jag har städat där idag men men huvudsaken är ju att han har roligt. Och han har inte varit lika gnällig idag som han var förra veckan, han va bara gnällig på eftermiddagen men det va nog för att han va trött så nu hoppas jag att han blir sitt vanliga busiga jag igen.

//Emma

Vad är det med min lille kille??

Igår eller ja hela veckan har han varit super gnällig när jag har varit hemma med honom, det har inte spelat någon roll vad man har hittat på ändå har han bara gnällt. Det duger inte ens att va i famnen.. Hoppas verkligen inte att han håller på att bli sjuk! Man känner ju sig så himla hjälplös när íngenting är bra, man vet ju inte vad man ska göra. Man känner sig verkligen som en dålig mamma även fast jag vet att jag inte är det! Min stackars lilla pojke.

Eftersom han va så himla gnällig igår så tog det hela förmiddagen att få iordning både mig och honom men när vi tillslut var färdiga så åkte vi iväg och handlade. Han va snäll helatiden i affären förutom att han ska ställa sig upp i kundvagnen men han gnällde inte iallafall. När vi hade handlat färdigt åkte vi hem till min mormor för Rasmus skulle jobba över. Så vi va där till han slutade vid sju tiden sen åkte vi hem och somnade på soffan både jag och Rasmus.

Idag har vi varit hemma hos mamma och pappa, vi kom dit och åt middag och sen har vi varit där fram tills nu. Vi har nästan precis kommit hem så Rasmus sitter och tittar på handboll nu..
Men nu måste jag ta Lucas för han vill inte sova, får se om jag lyckas söva honom..


//Emma


5½ år och 2½ år

Igår va jag och Lucas i Trönninge från 12 tiden till halv 7 på kvällen, det var ju ett tag sedan vi va där så han tyckte att det va roligt att leka med alla sakerna.
Sen när vi hade kommit hem och Lucas hade somnat så tittade jag och Rasmus på tv och då när vi satt där i soffan så kom jag på att det är ju den 14 januari! Det betyder ju att det var 2½år sedan vi förlovade oss. Tänk vad tiden går fort och idag är det den 15 så idag är det 5½ sedan vi blev tillsammans. Jag tycker inte alls att det känns som 2½ år sedan.. Okej att det va 5½ år sedan vi blev tillsammans för det va ett tag sedan men förlovningen känns inte alls som så länge sedan.

♥ Älskar dig Rasmus ♥



Idag har vi iallafall varit på babycafét, det va ju första gången sedan juluppehållet och det va himla roligt fö nu har nästan alla från ungmamma gruppen kommit över dit. Men gud vad stora alla hade blivit! Så nu har vi något att göra varje torsdag iallafall. Det är faktist himla mysigt att träffa alla igen fast utan stora magar, nu ser man ju vad som fanns i dem.

När vi kom hem från babycafét va Lucas riktigt gnällig ingenting dög inte ens när jag satt och lekte med honom. Hoppas bara inte att han håller på att bli sjuk igen men det förvånar mig inte för han har varit gnällig hela veckan. Och tänder tror jag inte att det är för det har han redan fått två stycken på samma gång förra veckan och då va han inte gnällig. Fast han kanske tar igen det nu.. Vem vet :P Hoppas bara inte att det är att han håller på att bli sjuk iallafall. Får se om han är likadan i morgon.
Nu ska jag snart gå och lägga mig och nana är väldigt trött occh det finns ändå inget roligt på tv.

//Emma

Usch vilken dag..

Idag har det bara varit gnäll gnäll och åter gnäll.. Det är inte roligt när det är sådana dagar, men alla måste ju få vara så ibland det är ju säkert jag också. Men man blir ju bara så trött när ingenting är bra, det spelar ingen roll vad man än gör så är han glad kanske fem minuter och sen är han gnällig igen min lilla plutt.
Hoppas att det blir bättre i morgon för då hade jag tänkt att åka hem till mormor men då är han säkert jättesnäll för det är han nästan alltid när man åker iväg med honom.

Nu ska Rasmus och Lucas iväg och handla och jag ska bara ta det jättelungt och lägga mig framför tvn.

♥Mamma älskar dig av hela sitt hjärta, min underbara lilla son! ♥

//Emma

En heldag..

Igår när vi vaknade hade vi inte en aning om vad vi skulle göra.. Jag ville tvätta bilen med det fick jag inte för de va alldeles för kallt för det men så efter ett tag kom jag på vad vi kunde göra.. Åka till badhuset, först va Rasmus lite tveksam men jag lyckades övertala honom och sen lyckades jag även övertala mamma och pappa. Så vi slängde ihop allt vi skulle ha för att klara oss på badhuset och åkte hem till mamma och pappa och åt middag och sen bar det av ner till Laholm.
Det va faktist inte så mycket folk som jag trode att det skulle vara eftersom det fortfarande är jullov så det va riktigt skönt att vara där faktist. Och det var öppet in till aktivitetsbassängen också och den är ju mycket varmare än de andra bassängerna så dt va helt underbart varmt. Lucas och Elvira tyckte att det var jätteroligt att bada och sen efter vi hade duschat och Lucas hade ätit lite mellanmål så somnade han som en stock i bilen, han vaknade inte ens när vi stannade vid Maxi Mellbystrand för att handla. Så han va trött min lilla prins. Efter vi hade varit och handlat åkte vi hem till mamma och pappa igen för att göra lite mat, hemmagjord pizza blev det. Sen titta de vi lite på körslaget innan vi åkte hem för att somna alla tre på soffan.
En riktigt lyckad dag!

Idag ska vi bara ta det lungt, Rasmus och Lucas har gått bort till affären för att köpa snus, när de kommer hem blir det väl lite mat och sen får vi väl ta och tvätta lite idag också. Den där tvätt högen blir ju inte mindre av sig själv direkt.
Nu får jag väl ta och se om jag hittar något som vi kan ha till middag.

//Emma

Oj oj..

Oj oj nu va det ett tag sedan jag skrev.. Ska bli ändring på det! Men det har inte hänt så mycket sen sist..
I torsdags va jag och Lucas hemma hos mamma och pappa och lekte med Elvira eftersom de hade snö  och inte vi så vi va där hela dagen. Sen när vi kom hem därifrån somnade Lucas och jag plockade ner de sosta julsakerna så nu är det gjort. Skönt!

Idag har vi varit en sväng i stan jag och Lucas och jag trode att de hade satt ut fotona på Lucas i skyltfönstret på Studio Strandh nu men de hade inte skyltat om än. Fast de borde ju göra det snart för de sa att de skulle sätta ut det efter jul och det är ju nu ju!! Aja de kommer väl snart. Efter vi hade varit i stan åkte vi hem till min mormor och morfar och kom hem för ca 1 timma sen så nu ska jag bara slänga mig i soffan och ta det lungt. Antagligen komemr jag väl somna framför tvn för det gör jag ju alltid. Men men vad gör man när man inte får sova på nätterna? Någon gång måste man ju ta igen det :P

Nähä nu blir det soffan!!
Ha en trevlig fredagkväll allesammans.

//Emma

Blev inte riktigt som jag hade tänkt..

Idag hade jag ju tänkt att slänga ut julen.. Men det blev inte riktigt så. Promenade blev av som planerat och det va riktigt skönt även fast man nästan blåste bort. Och när vi kom in lagade Rasmus lite mat och efter det åkte jag och Lucas hem till mormor och morfar för morfar skulle kolla på låset till bilen eftersom det krånglade nu när det va så kallt. Får se om det hjälpte det som han gjorde annars får han ta och skruva isär dörren och kolla på den, hoppas att det inte behövas bara..
Så det blev inget av med julplundringen eftersom vi nästan precis har kommit hem. Får väl se om jag kan ta det i morgon i stället fast jag fick ju iallafall bytt gardinerna idg så det är bara att ta ner granen, tomtarna och ljusstakarna.

Nu ska jag titta på tv och bara ta det lugnt.

//Emma.

Trettondag jul.

Igår var mamma, Elvira och Elin här.  Elvira och Lucas busade och så fick vi ihop en kladdkaka, gott! Egentligen hade jag tänkt att vi skulle gått bort till lekplatsen men mamma och Elin tyckte att det var alldes för kallt så det blev bara lek och bus inne. De stannade hela eftermiddagen och precis när de skulle gå så kom Rasmus hem. Då åt vi mat och tittade på tv och efter ett tag så somnade jag på soffan. Det va riktigt skönt :)

Idag är det trettondag jul och eftersom det är en röddag är ju Rasmus hemma, så jag fick lite sovmorgon. Får väl låta honom sova i helgen sen så han också får lite sovmorgon.
Denna dagen kommer väl gå åt till att städa ut julen. Jag började lite igår men jag kom inte så långt. Jag fick bara bytat gardinerna i köket och vardagsrummet, så de får väl bli resten idag så man får ut julen och in med lite ljusa färger i lägenheten. Man är ju lite trött på allt det röda nu även om vi inte har haft så mycket rött så är ju inte jag ett så stort fan av den färgen..
Nu blir det väl en långpromenad innan vi sätter i gång med städningen. Ska bli skönt att komma ut lite och få lite frisk luft så man kanske piggnar till lite.

//Emma

Då är snart allt som vanligt igen..

Nu är det måndag och Rasmus har börjat jobba igen så snart är allt som vanligt igen. Har varit så skönt att ha honom hemma för då har man kunnat sova lite på morgonen eftersom vi har tagit Lucas varannan morgon. Men de ska bli rätt skönt att komma in i rutinerna igen. Det är ju bara i morgon också som han är ledig och sen börjar allt rulla på som vanligt igen.
Mamma är fortfarande ledig iallafall så hon och Elvira ska komma hit en stund i eftermiddag så de små får busa av sig lite. Hoppas att det inte är för kallt bara så vi kan gå bort till lekplatsen en stund. Solen skiner ju så det är ju jättefint väder.

Nu får jag väl gå och ta en dusch inanna de kommer och så ska jag se om jag hinner börja plocka ner lite julsaker idag också. Men vi får väl se hur mycket min lilleherre tillåter..

//Emma


Nytt år, nya tag och en dum bil!

Tänk nu är det år 2009, jag tycker inte det va länge sedan man firade att det blev nytt mellenium men det är ju faktist hela 9 år sedan.. Tänk vad tiden går fot alltså, det är ju inte klokt!
Det nya året har hittills varit bra iallafall. På nyårsnatten hämtde vi ju Rasmus bror Emil eftersom han skulle sova hos oss och sen igår när vi hade vaknat och skulle gå ut och gå en runda ringde Johanna och undrade om vi ville komma och äta middag hos dem, så de gjorde vi och sen åkte vi hem och bara tog det lungt. Vi tittade på en film och låg i soffan och slappade eftersom Lucas sov och både jag och Rasmus va rätt så trötta.

Sen idag va det till att ställa klockan eftersom jag skulle jobba. Jag började 9.30 och jobbade till 14,45. Men när jag kom ut till bilen i morse va det ju så himla kallt att låset på bilen krånglade och ville inte öppna sig och när det väl gick upp så fick jag inte upp dörren från utsidan men från insidan gick det. När jag väl hade kommit in i bilen va det ju nästa problem.. Att få bort isen på framrutan. Den satt som berg och ville inte försvinna men tillslut fick jag bort det mesta och jag kom iväg. Men när jag hade parkerat bilen och skulle låsa den tror ni att det gick då??? Nä de gjorde det inte! När man tryckte på nycklen för att låsa så låste den men den låste upp med en gång igen så där stog jag i några minuter och va förbannad innan jag tillslut fick den att låsa sig. Så jag kom 5 minuter försent men bättre sent än aldrig ;) Resten av dagen har iallafall varit bra. Allt gick bra på jobbet och bilen va som den skulle när jag kom ut igen. Så när jag hade slutat åkte jag hem och hämtade Rasmus och Lucas och sen vidare till Grens för att handla lite bröd, mjölk och Lucas mat. Nu ikväll blir det väl bara att ta det lugnt framför tvn med lite godis :)

//Emma.